דרוש מידע קינת מצרים בא' אדר

• הוסף לסימניות
ממש לא!
בסה"כ קוראים 16 פסוקים מנביא יחזקאל, ב-א' אדר
אלו הפסוקים שצריך להגיד: (יחזקאל פרק לב פסוקים א-טז)
{א} וַיְהִי בִּשְׁתֵּי עֶשְׂרֵה שָׁנָה בִּשְׁנֵי עָשָׂר חֹדֶשׁ בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ הָיָה דְבַר ה' אֵלַי לֵאמֹר: {ב} בֶּן אָדָם שָׂא קִינָה עַל פַּרְעֹה מֶלֶךְ מִצְרַיִם וְאָמַרְתָּ אֵלָיו כְּפִיר גּוֹיִם נִדְמֵיתָ וְאַתָּה כַּתַּנִּים בַּיַּמִּים וַתָּגַח בְּנַהֲרוֹתֶיךָ וַתִּדְלַח מַיִם בְּרַגְלֶיךָ וַתִּרְפֹּס נַהֲרוֹתָם: (ס) {ג} כֹּה אָמַר אֲדֹנָי ה' וּפָרַשְׂתִּי עָלֶיךָ אֶת רִשְׁתִּי בִּקְהַל עַמִּים רַבִּים וְהֶעֱלוּךָ בְּחֶרְמִי: {ד} וּנְטַשְׁתִּיךָ בָאָרֶץ עַל פְּנֵי הַשָּׂדֶה אֲטִילֶךָ וְהִשְׁכַּנְתִּי עָלֶיךָ כָּל עוֹף הַשָּׁמַיִם וְהִשְׂבַּעְתִּי מִמְּךָ חַיַּת כָּל הָאָרֶץ: {ה} וְנָתַתִּי אֶת בְּשָׂרְךָ עַל הֶהָרִים וּמִלֵּאתִי הַגֵּאָיוֹת רָמוּתֶךָ: {ו} וְהִשְׁקֵיתִי אֶרֶץ צָפָתְךָ מִדָּמְךָ אֶל הֶהָרִים וַאֲפִקִים יִמָּלְאוּן מִמֶּךָּ: {ז} וְכִסֵּיתִי בְכַבּוֹתְךָ שָׁמַיִם וְהִקְדַּרְתִּי אֶת כֹּכְבֵיהֶם שֶׁמֶשׁ בֶּעָנָן אֲכַסֶּנּוּ וְיָרֵחַ לֹא יָאִיר אוֹרוֹ: {ח} כָּל מְאוֹרֵי אוֹר בַּשָּׁמַיִם אַקְדִּירֵם עָלֶיךָ וְנָתַתִּי חֹשֶׁךְ עַל אַרְצְךָ נְאֻם אֲדֹנָי ה': {ט} וְהִכְעַסְתִּי לֵב עַמִּים רַבִּים בַּהֲבִיאִי שִׁבְרְךָ בַּגּוֹיִם עַל אֲרָצוֹת אֲשֶׁר לֹא יְדַעְתָּם: {י} וַהֲשִׁמּוֹתִי עָלֶיךָ עַמִּים רַבִּים וּמַלְכֵיהֶם יִשְׂעֲרוּ עָלֶיךָ שַׂעַר בְּעוֹפְפִי חַרְבִּי עַל פְּנֵיהֶם וְחָרְדוּ לִרְגָעִים אִישׁ לְנַפְשׁוֹ בְּיוֹם מַפַּלְתֶּךָ: (פ) {יא} כִּי כֹּה אָמַר אֲדֹנָי ה' חֶרֶב מֶלֶךְ בָּבֶל תְּבוֹאֶךָ: {יב} בְּחַרְבוֹת גִּבּוֹרִים אַפִּיל הֲמוֹנֶךָ עָרִיצֵי גוֹיִם כֻּלָּם וְשָׁדְדוּ אֶת גְּאוֹן מִצְרַיִם וְנִשְׁמַד כָּל הֲמוֹנָהּ: {יג} וְהַאֲבַדְתִּי אֶת כָּל בְּהֶמְתָּהּ מֵעַל מַיִם רַבִּים וְלֹא תִדְלָחֵם רֶגֶל אָדָם עוֹד וּפַרְסוֹת בְּהֵמָה לֹא תִדְלָחֵם: {יד} אָז אַשְׁקִיעַ מֵימֵיהֶם וְנַהֲרוֹתָם כַּשֶּׁמֶן אוֹלִיךְ נְאֻם אֲדֹנָי ה': {טו} בְּתִתִּי אֶת אֶרֶץ מִצְרַיִם שְׁמָמָה וּנְשַׁמָּה אֶרֶץ מִמְּלֹאָהּ בְּהַכּוֹתִי אֶת כָּל יוֹשְׁבֵי בָהּ וְיָדְעוּ כִּי אֲנִי ה': {טז} קִינָה הִיא וְקוֹנְנוּהָ בְּנוֹת הַגּוֹיִם תְּקוֹנֵנָּה אוֹתָהּ עַל מִצְרַיִם וְעַל כָּל הֲמוֹנָהּ תְּקוֹנֵנָּה אוֹתָהּ נְאֻם אֲדֹנָי ה':
כן. יש עניין לומר באותו יום את המובא בתנ"ך בקשר לאותו יום.
למשל בראש חדש אלול לקרא את נבואת חגי.
אבל זה לא קשור לסגולה,
דבר בעתו מה טוב

• הוסף לסימניות
לא. זה ממש לא דומה לכל הסגולות שמפיצים לאחרונה.
כמו שכתבה @שרה אחת... זה באמת רק להגיד את הפסוקים. פעם שמעתי שיש כאלו שאומרים את זה כשהם יושבים על הרצפה, כי זה קינה, אבל לא ראיתי שמקפידים על זה. בכל מקרה הישועות עובדות גם בלי זה בעז"ה.
לשבת על הרצפה????
קינה????
זו קינה על מלך מצרים:love::love::love::love:

לפני מספר שנים פרסמתי את הסגולה לקרא בשעה התשיעית של היום התשיעי וכו', תשעה פסוקים ממלכים א פרק י"ח פסוק י"ח. מדובר שם על "תפלת נביאי הבעל", והסיום שם שקראו "הבעל עננו".
שמעתי על כמה שניסו את הסגולה (כנראה לא הפצתי מספיק אז לא הגעתי עדיין לאותו אחד שהסגולה "הצליחה" לו.

• הוסף לסימניות
שבירת שיירי נרות שבת על שער קברו
וזה סגולה לשלום בית
יש!!!!!

שמחת אותי מאד!!!
זו סגולה שהמצאתי לפני קרוב לשנה.
מספר ימים לפני פסח, קנינו כוסיות חדשות של נרות
רציתי לזרוק את הישנות, ואז נזכרתי שאפשר לעשות איתן "סגולה"
הנחתי את הכוסיות הישנות על יד ה"ציון של התנא בבא בן בוטא" (הידעתם שזה במודיעין עילית???:love:)
הדפסתי דף עליו כתבתי את הסגולה. לא זוכר מה כתבתי, אם לשבור את הנרות, או רק להניח. למעשה, כמה חדשים אח"כ היה "דיון" משעשע על זה במקומונים כאן בעיר.
כתגובה לדיון הבאתי מקור מהספר "עבדִי צמח" של ר' צמח מפפד"מ זקנו של ר' צמח מאמסטרדם. שני הצדיקים הללו, וכן הספר המדובר, המצאה שלי!
לא תאמינו, אך זמן קצר נזכרה הסגולה בגליון תורני מפורסם.... לשבחו יאמר שהוא כתב שם שלא ברור כל כך מקור הסגולה וכו', אבל למעשה מתוך ארבע סגולות היתה זו אחת הסגולות

• הוסף לסימניות
סתם תזכורת:
לאחרונה נפוצות עוד ועוד "סגולות" המיועדות דווקא לר"ח. רציתי להזכיר כי ראש חדש הוא יום של שמחה. אפילו תחנון לא אומרים בו. כ"ש שלא יעשו עצרות תפלה וזעקה על נושא כזה או אחר.

גם על תופעה זו כתבתי בקונטרס "עבודת ימי הפורים"

• הוסף לסימניות
במקור מובא כך:

השנה מכיוון שזה חל בשבת יתכן שאין להראות אבלות מכיוון שאסור להראות אבילות בפרהסיה בשבת כפי שנפסק

אבל הקטע הזה:

ודאי שייך השנה ביתר שאת מול אויבינו העומדים עלינו לכלותינו רח"ל
אבלות...
אבלות על מה???
על פרענות פרעה מלך מצרים?

• הוסף לסימניות
קינה...

ודאי שיש לזה מקור מוסמך.
הנה. זה מפורסם כאן.
פעם שלישית שאני שומע / קורא על הסגולה.
....סימן שזה מוסמך
כל סגולה בעולם נוכל למצא לפחות סיפור אחד שהועילה
כן. יש עניין לומר באותו יום את המובא בתנ"ך בקשר לאותו יום.
למשל בראש חדש אלול לקרא את נבואת חגי.
אבל זה לא קשור לסגולה,
דבר בעתו מה טוב
לשבת על הרצפה????
קינה????
זו קינה על מלך מצרים:love::love::love::love:

לפני מספר שנים פרסמתי את הסגולה לקרא בשעה התשיעית של היום התשיעי וכו', תשעה פסוקים ממלכים א פרק י"ח פסוק י"ח. מדובר שם על "תפלת נביאי הבעל", והסיום שם שקראו "הבעל עננו".
שמעתי על כמה שניסו את הסגולה (כנראה לא הפצתי מספיק אז לא הגעתי עדיין לאותו אחד שהסגולה "הצליחה" לו.
יש!!!!!

שמחת אותי מאד!!!
הנחתי את הכוסיות הישנות על יד ה"ציון של התנא בבא בן בוטא" (הידעתם שזה במודיעין עילית???:love:)
הדפסתי דף עליו כתבתי את הסגולה. לא זוכר מה כתבתי, אם לשבור את הנרות, או רק להניח. למעשה, כמה חדשים אח"כ היה "דיון" משעשע על זה במקומונים כאן בעיר.
כתגובה לדיון הבאתי מקור מהספר "עבדִי צמח" של ר' צמח מפפד"מ זקנו של ר' צמח מאמסטרדם. שני הצדיקים הללו, וכן הספר המדובר, המצאה שלי!
לא תאמינו, אך זמן קצר נזכרה הסגולה בגליון תורני מפורסם.... לשבחו יאמר שהוא כתב שם שלא ברור כל כך מקור הסגולה וכו', אבל למעשה מתוך ארבע סגולות היתה זו אחת הסגולות
סתם תזכורת:
לאחרונה נפוצות עוד ועוד "סגולות" המיועדות דווקא לר"ח. רציתי להזכיר כי ראש חדש הוא יום של שמחה. אפילו תחנון לא אומרים בו. כ"ש שלא יעשו עצרות תפלה וזעקה על נושא כזה או אחר.

גם על תופעה זו כתבתי בקונטרס "עבודת ימי הפורים"
אבלות...
אבלות על מה???
על פרענות פרעה מלך מצרים?
ניכר שהדבר בנפשך, מספר הודעות לא מבוטל (בשעות לא מבוטלות..) אם אתה הוא אכן מחבר קונטרסים חשובים, כאלו שנפוצים ברבים, ודאי תדע לנהוג משנה זהירות מלילך חלילה על ראשי עם קודש; עם סגולה.
קשה להאמין שהלצות אותם ציינת בהמצאת סגולות, באו מפרי עטך הקודח לצורך שעשוע באמונתם התמה של עמך בית ישראל.
הדבר אמור להיות מובא בפני גדולי ישראל וחכמיה, כי אולי יש בדבר נזק, לכשיתברר שאין בדברים שהאמינו בהם כלום, הדבר יכול לפגוע באמונות תמות נוספות, ואחריתו מי ישורונו.
אשר לסגולה לעיל, הלא מובא מקורה מחכם קדמון, יתכן ואין בכך אבל, והוא אכן צ"ע, אבל מכאן ועד שבירת נרות וכל מיני הלצות, כמדומני שאינו דבר ראוי ונכון, לענ"ד.

• הוסף לסימניות
סתם תזכורת:
לשבת על הרצפה????
קינה????
זו קינה על מלך מצרים
אתה סותר את עצמך, מצד אחד אתה כותב שאלו אינם פסוקי צער לישראל, ומצד שני אתה מלין על כך שאין לומר פסוקי צער בר"ח, דבר אשר נסתר מעצם אמירת הנבואה מפי יחזקאל בר"ח
התשובה הפשוטה היא כמו שמובא במפרשי הפשט שם (מצודות דוד) שאכן טעם קריאת הנבואה בלשון 'קינה' הוא משום שבעיני המצרים היא קינה (וכן מדויק מלשון הפסוק "קינה היא וקוננוה בנות הגוים תקוננה אותה"), ואה"נ שבעיני ישראל אלו פסוקים המורים על מפלתם של מצרים ונחמתם של ישראל. גם בספר שממנו הובאו הדברים לא הוזכר אמירת הקינה בלשון צער

שוב ראיתי באבות דרבי נתן (כ"ה, א') שם מובא הפסוק בנוגע למפלת הרשעים:
קינים זו פורענותן של רשעים בעולם הזה, שנאמר, (שם לב) "קינה היא וקוננוה בנות הגוים תקוננה אותה"

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש!!!!!

שמחת אותי מאד!!!
יודעי דבר טוענים שאתה הוא זה שהמצאת את סגולת ר' מתיא בן חרש
https://forum.moreshet-maran.com/threads/סגולה-נפלאה-או-המצאה-חדשה.5547/post-55103

• הוסף לסימניות
ניכר שהדבר בנפשך, מספר הודעות לא מבוטל (בשעות לא מבוטלות..) אם אתה הוא אכן מחבר קונטרסים חשובים, כאלו שנפוצים ברבים, ודאי תדע לנהוג משנה זהירות מלילך חלילה על ראשי עם קודש; עם סגולה.

קשה להאמין שהלצות אותם ציינת בהמצאת סגולות, באו מפרי עטך הקודח לצורך שעשוע באמונתם התמה של עמך בית ישראל.

הדבר אמור להיות מובא בפני גדולי ישראל וחכמיה, כי אולי יש בדבר נזק, לכשיתברר שאין בדברים שהאמינו בהם כלום, הדבר יכול לפגוע באמונות תמות נוספות, ואחריתו מי ישורונו.

אשר לסגולה לעיל, הלא מובא מקורה מחכם קדמון, יתכן ואין בכך אבל, והוא אכן צ"ע, אבל מכאן ועד שבירת נרות וכל מיני הלצות, כמדומני שאינו דבר ראוי ונכון, לענ"ד.
תודה על תגובתך הרחבה
אני שמח לקרא שאתה קובע כי הקונטרסים שלי חשובים. צרפתי כאן את הקונטרס הנזכר. אני מבקש לא להעביר הלאה בשלמות (אני מוכר את הקונטרס הזה),
לא הלכתי חלילה על ראשי עם קודש. חפשו כאן מקור, וכתבתי מה דעתי בנושא.
מי שקונה כל עניין שקורא במקרה באיזו מודעה, ועושה מזה עסק גדול, כנראה שגם כל תורתו היא כזו. אדרבה, יהודים כאלה צריך לנסות ולהעלותם על דרך המלך בצורה נכונה, ולא על ידי סגולות.
בקשר לסגולה המדוברת: לא ראיתי את המקור, אך בעצמי כתבתי שעצם קריאת הנבואה הזו ביום שנאמרה, היא ודאי דבר טוב כדרשת חז"ל על הפסוק הפסוק ודבר בעתו מה טוב

קבצים מצורפים

• עבודת ימי הפורים תשפ.pdf
    KB 535.4 · צפיות: 66
  • הוסף לסימניות
אתה סותר את עצמך, מצד אחד אתה כותב שאלו אינם פסוקי צער לישראל, ומצד שני אתה מלין על כך שאין לומר פסוקי צער בר"ח, דבר אשר נסתר מעצם אמירת הנבואה מפי יחזקאל בר"ח
התשובה הפשוטה היא כמו שמובא במפרשי הפשט שם (מצודות דוד) שאכן טעם קריאת הנבואה בלשון 'קינה' הוא משום שבעיני המצרים היא קינה (וכן מדויק מלשון הפסוק "קינה היא וקוננוה בנות הגוים תקוננה אותה"), ואה"נ שבעיני ישראל אלו פסוקים המורים על מפלתם של מצרים ונחמתם של ישראל. גם בספר שממנו הובאו הדברים לא הוזכר אמירת הקינה בלשון צער

שוב ראיתי באבות דרבי נתן (כ"ה, א') שם מובא הפסוק בנוגע למפלת הרשעים:
היכן מצאת סתירה?
אלו אינם פסוקי צער לישראל. נכון.
בנוסף, דברתי על תופעה חדשה של קיום עצרות תפלה וכדומה, דווקא בראש חדש
הסגולה כפי שהוצגה כאן (לשבת על הארץ וכו') מזכירה מאד את הסגולות האחרות מהסוג הזה, ואינן מתאימוח לר"ח.
התשובה הפשוטה היא אכן כפי שכתבת. ואיני מבין מה באת להוכיח ממה שכתוב באבות דר' נתן. זה הפשט בפסוקים הללו.

• הוסף לסימניות
יודעי דבר טוענים שאתה הוא זה שהמצאת את סגולת ר' מתיא בן חרש
https://forum.moreshet-maran.com/threads/סגולה-נפלאה-או-המצאה-חדשה.5547/post-55103
לא. דווקא לא אני המצאתי את הסגולה.
אותם יודעי דבר טוענים שאני גם כתבתי את המכתבים נגד הסגולה הזו (כדי שתתפרסם יותר).
מה שכן, הליצן שהמציא את הסגולה של ר' מתיא בן חרש (אין מה לדבר, הצליח יותר ממני), נתן שוברה בצדה:
לפי הסגולה צריך להדליק י"ח נרות ואח"כ לכבות אותם, כלומר: לעשות פוּ. לכן כתב שאחר הדלקת הנרות הללו, יאמר מזמור פו

• הוסף לסימניות
אני מבקש לא להעביר הלאה בשלמות (אני מוכר את הקונטרס הזה),
זה כמו לספר סוד כמוס, ברמקול בעצרת המליון, ולדרוש מכולם לא לגלות.

ברוך בואך לאתר פרוג!
המקבילה הוירטואלית ל'פה לאוזן' הישן והאהוב.

גם בספר שממנו הובאו הדברים לא הוזכר אמירת הקינה בלשון צער
לא בדיוק.
כי לשבת על רצפה ולאמורה כמו קינה = מראה צער.
לדעתי.

אבל, זה פחות משנה.
אנשים מספרים על ישועות.
זה העיקר!!!
@פישל שלום תודה על ההקפצה והתזכורת!

• הוסף לסימניות
תודה על תגובתך הרחבה
אני שמח לקרא שאתה קובע כי הקונטרסים שלי חשובים. צרפתי כאן את הקונטרס הנזכר. אני מבקש לא להעביר הלאה בשלמות (אני מוכר את הקונטרס הזה),
לא הלכתי חלילה על ראשי עם קודש. חפשו כאן מקור, וכתבתי מה דעתי בנושא.
מי שקונה כל עניין שקורא במקרה באיזו מודעה, ועושה מזה עסק גדול, כנראה שגם כל תורתו היא כזו. אדרבה, יהודים כאלה צריך לנסות ולהעלותם על דרך המלך בצורה נכונה, ולא על ידי סגולות.
בקשר לסגולה המדוברת: לא ראיתי את המקור, אך בעצמי כתבתי שעצם קריאת הנבואה הזו ביום שנאמרה, היא ודאי דבר טוב כדרשת חז"ל על הפסוק הפסוק ודבר בעתו מה טוב

לא בטוח שאני מסכים עם כל הקונטרס, אבל התכן באמת חשוב מאד והעיקרון נכון מאד

• הוסף לסימניות
גםמהק
יש!!!!!

שמחת אותי מאד!!!
הקבר של בבא בן בוטא במודיעין עילית זו גם המצאה שלך?

• הוסף לסימניות
יש!!!!!

שמחת אותי מאד!!!
מה שעוד יותר משעשע:
הליצנים מקשרים את זה לערב פסח...
הנה הודעה חשובה שקבלתי ממישהו (לא רציתי להציע לו לפרסם בחוצות העיר):
סגולה על ציונו של התנא בבא בן בוטא

בהתקרב חג הפסח, תוך כדי ההכנות והנקיון רגילים לקנות דברים חדשים ולזרוק את הישנים. לפעמים גם בדבר שזורקים יש אפשרות לעשות דבר טוב.
רציתי להזכיר את הסגולה שפורסמה בשנה שעברה מתוך הספר עבדִי צמח לר' צמח מפפד"מ זקנו של ר' צמח מאמסטרדם, לקחת נרות שהודלקו לכבוד שבת קדש ולשברם סמוך לציונו של התנא בבן בן בוטא. והיא סגולה נפלאה לשלום בית.
סדר הסגולה הוא כך: שוברים את הנרות סמוך לציון (יש להזהר ששברי הזכוכית לא יזרקו למרחק, ובכל מקרה חובה לאסוף אח"כ את כל הזכוכיות).
מדליקים נר אחד לע"נ הצדיק. אומרים מזמור פ"ה, ומכוונים היטב בפסוק ט'.
ר' צמח מפפד"מ השני (נכדו של ר' צמח מאמסטרדם, וזכה לעלות לארה"ק לכן יש שכינוהו 'ר' צמח בן עליה) סיפר ששמע מאביו שלאחר אמירת המזמור יש להתפלל ולבקש בפיו ובלשון בה רגיל לדבר, על עניין שלום בית ויזכיר בתפלתו שמו ושם אשתו ושמות ילדיהם (וכן האשה תזכיר בתפלתה שם בעלה).
וכאן ראוי להזהיר כי אין לשבור את הנרות על הציון עצמו! רק על יד הציון!

אדון השלום ישים עלינו ברכה ושלום
מאיר​
תשובההעברה
הוספת תגובה

• הוסף לסימניות
ועל זה נאמר..
''הנח להם לישראל..''
אם יש אנשים שמאמינים בזה אין צורך לעשות מזה קרקס במרכז העיר.
כן להעיר/להאיר את תשומת הלב כשמדובר בעניין עם היזק כספי וידוע בוודאות מלאה שאין לדבר מקור.
אבל מכאן ועד לעשות צחוק וליצנות מהנושא זה ממש לא מתאים ולא ראוי.

ישנם עשרות מנהגים וסגולות של כל מיני עדות וקהלים של כל אחד מכיר ויודע את כולם, אבל הם דברים שעברו במשך שנים מאב לבן, גם אני נתקלתי בהמון דברים שונים ומוזרים נו ואז?!
רק מי שחקר והעמיק בנושא הזה יכול לציין את הדבר לטוב ולמוטב.

• הוסף לסימניות
א' אדר יוצא בשבת
צריך לברר אם אפשרי לעשות את הסגולה בשבת
בכאו"פ ודאי שלא בצורה של קינות לשבת על הרצפה וכו'
בשנה שעברה א באדר א יצא בשבת אז יכלו להשלים את הסגולה בר"ח אדר ב, מה נעשה השנה?
שוב פעם א אדר יוצא בשבת...
מותר לבקש בקשות פרטיות בשבת?

• הוסף לסימניות
מותר לבקש בקשות פרטיות בשבת?

לומר את הפסוקים ודאי שאין בעיה. לגבי הבקשות יש בזה מחל' הפוסקים, יש אוסרים ויש מתירים. יש מהפוסקים שכתבו שאפשר לבקש רק במחשבה ולא בדיבור.

לומר את הפסוקים ודאי שאין בעיה. לגבי הבקשות יש בזה מחל' הפוסקים, יש אוסרים ויש מתירים. יש מהפוסקים שכתבו שאפשר לבקש רק במחשבה ולא בדיבור.

תודה רבה!!
עזרת לנו מאוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...