חדשות בארץ קיצונים תקפו את ראש עיריית בית שמש והפכו את רכבו

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
קיצוניים תקפו את ראש העיר בית שמש שמוליק גרינברג שבא לחתונה ברמה ב', הפורעים ניפצו את חלונות רכבו, השליכו אבנים, ניסו לדקור את הצמיגים וקראו קריאות גנאי.
1742422910147.png
1742422916511.png

קבצים מצורפים

• VID-20250319-WA0038.zip
    2.3 MB · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות
לאחר כ-50 דקות של אלימות קשה מצד קיצונים, ראש עיריית בית שמש, שמוליק גרינברג, מחולץ מהמקום. האירוע התרחש במהלך חתונת אחיו באולם פארהנד בשכונת רמת בית שמש ב', כאשר המתפרעים תקפו את ראש העיר ומשפחתו. בנו של ראש העיר נפצע במהלך האירוע, ועל בנותיו נזרקו אבנים, ביצים וזבל, מה שהרס את שמחת החתונה. בנוסף, רכבו של ראש העיר נהרס כליל.
כוחות המשטרה, שהמתינו לתגבורת, הצליחו לחלץ את ראש העיר לאחר כ-50 דקות של התפרעויות אלימות. רבים מביעים זעזוע עמוק מהאלימות הקשה שהופעלה כלפי ראש העיר ובני משפחתו.

• הוסף לסימניות
גינויים בבית שמש:

סגן ראש העיר ישראל סילברסטין: אני מגנה בכל תוקף את האירוע החמור, בו קיצונים תקפו את רכבו של ראש העיר בזמן שהשתתף בשמחה משפחתית.
העיר בית שמש כולה ונציגי העירייה מחוייבים בשמירה על שלטון החוק וכבוד האדם. כאן המקום לקרוא לכלל תושבי העיר והנציגים מכלל המגזרים והקהילות, להתאחד לגנות ולדחות כל סוג של אלימות קיצונית מסוכנת.
נמשיך לפעול בשיתוף פעולה למען כלל תושבי העיר, לקידומה בכל הבחינות.

סגר"ע אלמליח: אני קורא לרשויות החוק לטפל בפושעים בכל חומרת הדין. אין זו דרכה של תורה, ואדם שעשה זאת הוא שפל רוח ובזוי. אני ער לכאבם של תושבי עירנו המזועזעים לנוכח עליית המדרגה במתקפה הנפשעת נגד רה"ע ומשפחתו.

תמי זוסמן חברת מועצת העיר: כחברת מועצה, אני מביעה גינוי חזק ותקיף לכל סוג של אלימות או תקיפה כלפי ראש העיר, או כל אדם בתפקיד ציבורי. תקיפה כזו, בין אם היא פיזית או מילולית, היא בלתי נסבלת ואינה מקובלת בשום אופן.

העיר שלנו, כמו כל מקום אחר, חייבת להיות מקום של כבוד הדדי, דיאלוג והבנה, ולא של פחד או שנאה. כל ניסיון להפעיל אלימות או לאיים על נבחרי ציבור חותר תחת הערכים הדמוקרטיים שעליהם מושתתת החברה שלנו.

אני קוראת לכל הגורמים המעורבים לפעול בצורה אחראית ומכבדת, לשים קץ לכל סוג של אלימות, ולהשיב את האמון במוסדות הציבוריים ובמערכת הדמוקרטית שלנו. על כולנו להבטיח שכל אדם, בין אם הוא נבחר ציבור או תושב העיר, יוכל למלא את תפקידו בכבוד ובביטחון.

אני מביעה את תמיכתי המלאה בראש העיר כנגד הקיצוניים ובכל מי שנפגע מהאירוע המזעזע הזה, ומקווה שכולנו נעבוד יחד על מנת לשוב למסלול של אכפתיות, סולידריות ובנייה משותפת של קהילה חזקה, בטוחה ופתוחה לכל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הודעת גינוי חריפה על תקיפת ראש העיר: נדהמתי והזדעזעתי מהאירוע החמור שבו הותקף ראש העיר, חברי שמואל גרינברג באלימות קשה, בעת שיצא משמחה משפחתית. מדובר במעשה בריוני ומסוכן שאין לו מקום בשום חברה. עצם העובדה שראש עיר בישראל נאלץ להיות מחולץ תחת אבטחה ועם קסדה על ראשו מחשש לפגיעות נוספות – היא בלתי נתפסת. אך חמור מכך, פגיעה בבני משפחתו היא חציית קו אדום שאסור להשלים איתו. העובדה שבנו של ראש העיר נפצע ונזקק לטיפול רפואי רק ממחישה עד כמה אלימות הקיצונים לא יודעת גבול. בית שמש היא עיר של כל תושביה, ולא ניתן לקבוצה שולית לפגוע בנו. אני קורא לכל הנציגים בעירייה לגנות ולדחות את האלימות. אני סומך על משטרת ישראל שתפעל למצות את הדין עם הפורעים ולוודא שמקרים חמורים כאלה לא יישנו.
יצחק אלמליח יו"ר סיעת ש"ס מ"מ וסגן ראש העיר בית שמש.

• הוסף לסימניות
ראש עיריית בית שמש, שמואל גרינברג ל-ynet:

״אני ממתין לשאר בני המשפחה – אשתי והילדים עדיין באירוע ומנסים לחלץ אותם. השמשות של הרכב שלנו נופצו, הגלגלים נוקבו, והמפגינים הפכו את הרכב. המשטרה ביקשה ממני להמתין באולם, וזה לקח זמן כי הם חששו להיכנס לאזור, שנחשב מוקד חיכוך. כרגע המשטרה מאבטחת את ביתי. התחושות לא נעימות, אבל דבר אחד ברור, אם המתקפות נגדי נובעות מכך שאני שומר על החוק, שום דבר לא ירתיע אותי. אני לא מתכוון להיכנע לאלימות ולבריונות״.

• הוסף לסימניות
ראש עיריית בית שמש, שמואל גרינברג ל-ynet:

״אני ממתין לשאר בני המשפחה – אשתי והילדים עדיין באירוע ומנסים לחלץ אותם. השמשות של הרכב שלנו נופצו, הגלגלים נוקבו, והמפגינים הפכו את הרכב. המשטרה ביקשה ממני להמתין באולם, וזה לקח זמן כי הם חששו להיכנס לאזור, שנחשב מוקד חיכוך. כרגע המשטרה מאבטחת את ביתי. התחושות לא נעימות, אבל דבר אחד ברור, אם המתקפות נגדי נובעות מכך שאני שומר על החוק, שום דבר לא ירתיע אותי. אני לא מתכוון להיכנע לאלימות ולבריונות״.
בני משפחתו של ראש העיר חולצו כעת ועושים את דרכם לביתם בליווי כוחות משטרה.

• הוסף לסימניות
הודעה מטעם פורום הרשויות החרדיות בשלטון המקומי

אנו מגנים בחריפות ובכל תוקף את התקיפה האלימה של רה"ע בית שמש, שמואל גרינברג.

אין זו דרכה של תורה. דרכיה דרכי נועם - וכל נתיבותיה שלום.
הערב נחצו קווים אדומים בפגיעה הישירה נגד נבחר ציבור ושלוחא דרבנן, העושה את מלאכתו נאמנה ונגד בני משפחתו.
האלימות שהופנתה כלפי רה"ע גרינברג, כמוה כפגיעה במשלחיו - גדולי ישראל שליט"א, ראשי ישיבות אדמו"רים ורבנים, אותם ואת קהילותיהם הוא מייצג.
אנו קוראים לרשויות האכיפה לפעול בנחרצות כדי למצות את הדין נגד התוקפים האלימים ולהבטיח את ביטחונם של נציגי הציבור.

מאיר רובינשטיין, רה"ע ביתר ויו"ר פורום הרשויות החרדיות בשלטון המקומי.

• הוסף לסימניות
אחרי האלימות הקשה שספג אמש הוא ומשפחתו, יו"ר ועדת הפנים ח"כ יעקב אשר הגיע ללשכתו של ראש העיר בית שמש שמואל גרינברג בכדי לחזקו (משה ויסברג)
1742468166217.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
התקיפה של ראש עיריית בית שמש היא מזעזעת, ראויה לגינוי ולטיפול ביד קשה אבל היא לא נולדה אתמול. אם ראש העיר הנוכחי וקודמיו בתפקיד, ההנהגה החרדית, המשטרה וכל השאר לא היו עוצמים עיניים מול קבוצה אנרכיסטית כזאת פעם אחר פעם - אולי לא היינו מגיעים לאן שהגענו. להתעלם ולהכיל זאת לא הדרך (יקי אדמקר)

• הוסף לסימניות
׳דגל התורה׳ בהודעה: ״מגנים בחריפות את התקיפה הברוטלית של חבורת פרחחים אלימים, כנגד נציגנו ר״ע בית שמש שמואל גרינברג, בו ובבני משפחתו, בפגיעה פיזית חסרת תקדים וחילול השם נורא״. כל רגע

• הוסף לסימניות
כוחות המשטרה של מחוז ירושלים פשטו הלילה על שכונה בבית שמש, איתרו ועצרו את החשוד הראשון בהפרת הסדר וגרימת נזק לרכבו של ראש העיר. חקירת המקרה עודנה נמשכת וצפויים מעצרים נוספים.

• הוסף לסימניות
׳ידיעות׳ על המתקפה שעבר ר״ע בית שמש שמוליק גרינברג: התקרית האלימה הייתה האחרונה בשורת התנכלויות והטרדות כלפי גרינברג ומשפחתו. בתקופה האחרונה התקיימו הפגנות קבועות של הקיצוניים מתחת לביתו של גרינברג, בגלל צו הריסה שיצא לבית כנסת לא חוקי של אחת הקהילות הקיצוניות בעיר.

עוד מ׳ידיעות׳: גם שרעייתו של גרינברג ניסתה לחלץ את הרכב בלי ראש העיר, הקיצונים השליכו לעברה חיתולים וחפצים נוספים. כל המערכת הפוליטית מנשיא המדינה ורה״מ הגיבו לתקיפה האלימה של הקיצוניים בבית שמש.

• הוסף לסימניות
חדשות העיר: חשיפה - המוסד החסידי שהוביל את הלינץ' בראש עיריית בית שמש. אירוע תקיפת ראש עיריית בית שמש ממשיך להיות בכותרות. בתיעוד נראה ראש העיר נמלט עם כוחות המשטרה מההמון הקיצוני. ממידע שהגיע ל'חדשות העיר', עולה כי מי שהובילו את הפוגרום היו בחורים מישיבת ברסלב הסמוכה. זהותם מוכרת מההפגנות האחרונות מול ביתו של גרינברג. המחדל המשטרתי החל כאשר איפשרו לאותם בחורים להתהלך חופשי לאחר ההפגנות והאיומים. עדי ראייה מדווחים על אספסוף שהתגודד מחוץ לאולם השמחות, והחלו ההתפרעויות עם הגעת קבוצת בחורי ברסלב. דמותה הרוחנית של הישיבה הרב א. שנחשב לקיצוני, מגבה את הפעולות. באזור ישנן 3 ישיבות ברסלב המזוהות עם הזרמים הקיצוניים. התקווה היא שנציג ברסלב בעירייה אברהם נחמן פרנקל יידע לטפל בסוגיה, כפי שהבטיח יו"ר סיעתו שמעון גולדברג.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה