קיצוצים מזעזעים בקצבאות הכוללים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ואני שמעתי--
על אברך שאשתו היתה מורה בכירה באיזשהו בית ספר, וקיבלה משכורת לא רעה בכלל..
בעלה, אברך שישב ולמד בכולל, והגה בתורה.
יום אחד החליט בעלה שהוא יוצא לעבוד, מסיבות פרנסה וכאלו..
לא להאמין, אבל חודש אחרי כן אשתו פתאום מצאה את אשתו בלא עבודה!!!

אחד על אחד, ובתזמון קצר!

• הוסף לסימניות
תדעו שסיפורים כאלה הם שגרת דבר יום ביומו אצלנו!
בכולל של בעלי לא שלמו כבר חודשיים מלגה (בלי קשר לדתות) חברותי האברכיות מספרות דברים מדהימים איך הסתדרו, הפלא ופלא... פתאום מס הכנסה שלילי... פתאום משהו החזיר הלוואה ישנה, ממש "ולא ראיתי צדיק נעזב!"

אדרבא, בואו נעלה סיפורי השגחה בענין: חרדים דים דים/ לא עובדים דים דים/מאוחדים דים דים/ ולבוראם תמיד מודים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1070566:
חרדים דים דים/ לא עובדים דים דים/מאוחדים דים דים/ ולבוראם תמיד מודים...

לייק!! :)
גם כאן וגם על האשכול ההוא בתחנת אוטובוס..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1070412:
תתפלאי-
אבל לאברכים יש הסדר מיוחד עם הקב”ה לא טבעי בכלל.
וכבר ידוע הסיפור של אברך שרצה לעזוב את הכולל כי לא השביע הקומץ את הארי.
והלך לשאול את החזון איש והוא ענה לו שיש ברכה על כספו של אברך
לאחר תקופה יצא לעבוד אך גם כעת לא היה לו די והיה שקוע בחובות עוד יותר מאז...
ביקש לשוב לכולל ולהנות מהחסד שהיה לו בעבר ולא צלח לו.
בא לשאול לפתרון אצל החזון איש והוא ענה ברגע שצאת מהכולל יצאת מהגדר העל טבעי של אברך.

ואישית ראיתי ברכה מיוחדת.
אבל החודש הזה בפרט רק נשמעו הדי הגזירות והקיצוצים והנה פנו אלי וממש התחננו
שאסכים לבוא לעבוד במקום עבודה נוסף ואילו תנאים שרק היצבתי הסכימו.
להודיע ולהוכיח שאם ה’ רוצה לזון את בניו ישו לא קצרה והרבה שלוחים לו למקום.

אמרי לבעלך שירגע, אין כמו אבינו שבשמים לחוס על בניו!

אני לא מתפלאת.

ובכל זאת זה לא אומר שלא צריך להזדעזע.
כי הגזירות האלה הן לא אשמת יאיר לפיד, הן אשמתי ואשמת כל אדם חרדי.
אז מה זה אומר? זלזלנו בתורה?

לא יודעת.

מפחיד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1070612:
אני לא מתפלאת.

ובכל זאת זה לא אומר שלא צריך להזדעזע.
כי הגזירות האלה הן לא אשמת יאיר לפיד, הן אשמתי ואשמת כל אדם חרדי.
אז מה זה אומר? זלזלנו בתורה?

לא יודעת.

מפחיד

וואו! לא חשבתי על כאלו מחשבות מפחידות...

אבל צריך להתחזק- תמיד!!

• הוסף לסימניות
אני מצטטת משהו שבעלי הקריא מספר הזוהר וחיזק אותי מאד, (מובא בספר יסוד ושורש העבודה)

אמר הרועה הנאמן [הוא נשמת משה רבינו]: בזמן ההוא [קודם ביאת המשיח] אלו בעלי המשנה, בעלי החכמה העליונה, בעלי הקבלה, בעלי סודות התורה, השעה דחוקה להם, וזה שאמר הכתוב: "כאיל תערוג על אפיקי מים" שהם [בעלי החכמה] אפיקי מים של התורה אצל השכינה... שיהיו אלה אפיקי מים בצער, ביגון, בעניות, ואלו הם חבלים וצירים של היולדת, שהיא השכינה, ...וכו'
בזמן ההוא היא נפתחת להוליד את המשיח בשביל החבלים והדחק של הצדיקים ובעלי מידות ובעלי סודות התורה, בעלי בושת וענוה, בעלי חסד וכו' שהשעה דוחקת אותם... וזהו שהעמידו בעלי המשנה: דור שבן דוד בא...
ועוד:
זוהר: (אמר אליהו) רועה נאמן, הרי השעה לעלות למעלה בשבועה... אמר לו הרועה הנאמן: משביעך אני בשם הוי"ה שלא תאחר [הגאולה, והשתדל בזה] בכל יכולתך כי אני נמצא בצער רב... כי חכמת סופרים תסרח ביניהם, בכל עיר ועיר ובכל מקום שישראל מפוזרים ביניהם בין המלכויות, ונעשו הערב רב רועים על ישראל, שהם צאן הקדוש ברוך הוא ... ואין להם יכולת לעשות טוב עם תלמידי חכמים, ואנשי חיל ויראי חטא מסובבים מעיר לעיר ולא יחוננו, והערב רב מחרימים אותם ביניהם, ובמקומות רבים אין נותנים להם רק דבר קצוב, באופן שלא תהיה תקומה לנפילה שלהם ואפילו חיי שעה, וכל החכמים ואנשי חיל ויראי חטא נמצאים בצער, בדוחק וביגון, ונחשבים ככלבים, ... ואלו הערב רב הם עשירים בשלוה בשמחה בלי צער ובלי יגון כלל, גזלנים בעלי שוחד, שהם דינים ראשי העם, כי מלאה הארץ חמס מפניהם. עליהם נאמר "היו צריה לראש" משביעך אני פעם שנית בחיי ה' צבאות אלוקי ישראל יושב הכרובים, שכל אלו הדברים לא יפלו מפיך ובכל יכולתך תאמר אותם לפני הקב"ה ולהראות הדחק שלהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חותם1;1070900:
אני מצטטת משהו שבעלי הקריא מספר הזוהר וחיזק אותי מאד, (מובא בספר יסוד ושורש העבודה)

אמר הרועה הנאמן [הוא נשמת משה רבינו]: בזמן ההוא [קודם ביאת המשיח] אלו בעלי המשנה, בעלי החכמה העליונה, בעלי הקבלה, בעלי סודות התורה, השעה דחוקה להם, וזה שאמר הכתוב: "כאיל תערוג על אפיקי מים" שהם [בעלי החכמה] אפיקי מים של התורה אצל השכינה... שיהיו אלה אפיקי מים בצער, ביגון, בעניות, ואלו הם חבלים וצירים של היולדת, שהיא השכינה, ...וכו'
בזמן ההוא היא נפתחת להוליד את המשיח בשביל החבלים והדחק של הצדיקים ובעלי מידות ובעלי סודות התורה, בעלי בושת וענוה, בעלי חסד וכו' שהשעה דוחקת אותם... וזהו שהעמידו בעלי המשנה: דור שבן דוד בא...
ועוד:
זוהר: (אמר אליהו) רועה נאמן, הרי השעה לעלות למעלה בשבועה... אמר לו הרועה הנאמן: משביעך אני בשם הוי"ה שלא תאחר [הגאולה, והשתדל בזה] בכל יכולתך כי אני נמצא בצער רב... כי חכמת סופרים תסרח ביניהם, בכל עיר ועיר ובכל מקום שישראל מפוזרים ביניהם בין המלכויות, ונעשו הערב רב רועים על ישראל, שהם צאן הקדוש ברוך הוא ... ואין להם יכולת לעשות טוב עם תלמידי חכמים, ואנשי חיל ויראי חטא מסובבים מעיר לעיר ולא יחוננו, והערב רב מחרימים אותם ביניהם, ובמקומות רבים אין נותנים להם רק דבר קצוב, באופן שלא תהיה תקומה לנפילה שלהם ואפילו חיי שעה, וכל החכמים ואנשי חיל ויראי חטא נמצאים בצער, בדוחק וביגון, ונחשבים ככלבים, ... ואלו הערב רב הם עשירים בשלוה בשמחה בלי צער ובלי יגון כלל, גזלנים בעלי שוחד, שהם דינים ראשי העם, כי מלאה הארץ חמס מפניהם. עליהם נאמר "היו צריה לראש" משביעך אני פעם שנית בחיי ה' צבאות אלוקי ישראל יושב הכרובים, שכל אלו הדברים לא יפלו מפיך ובכל יכולתך תאמר אותם לפני הקב"ה ולהראות הדחק שלהם.

מה מחזק בזה? דווקא לפי זה נשמע שזה לא הולך להשתנות?

• הוסף לסימניות
בן אדם לא נולד לעולמינו כדי לנוח על זרי דפנה... אותי זה חיזק להווכח בסימנים המסמלים את אחרית הימים...
ה' יעזור שהכל יחלוף במהרה ולא נצטרך להמתין זמן רב מתוך ייסורים אלו ויביא לנו את משיח צדקינו במהרה...

http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1070158&postcount=45

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;1071040:
מה מחזק בזה? דווקא לפי זה נשמע שזה לא הולך להשתנות?
אם אני לא טועה היה זה החתם סופר שביכה את האמנציפציה ואמר: כשמלך מגרש את הבת שלו מהארמון זה עצוב, אבל אם הוא בונה לה ארמון בניכר זה יותר עצוב, כי אז מובן שהגירוש אינו זמני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1071073:
אם אני לא טועה היה זה החתם סופר שביכה את האמנציפציה ואמר: כשמלך מגרש את הבת שלו מהארמון זה עצוב, אבל אם הוא בונה לה ארמון בניכר זה יותר עצוב, כי אז מובן שהגירוש אינו זמני.

אדרבה, זה רק מעודד,,
כי לא נראה לי שהמלך בנה לנו ארמון...

• הוסף לסימניות
תכל'ס, אתם יודעים מה הכי מעצבן אותי בסיפור??

הקיצוצים כבודם במקומם מונח, ועדיין נרכוש לילדים בגדים בחנויות יוקרה.
עדיין חנויות לא מתביישות לגבות 800-1000 ש"ח עבור בגד.
עדיין אנחנו מחזיקים מעצמנו מליונרים וכמו טפשים קונים מחנויות יוקרתיות.

לכו לשכנים, תעלו קומה, תחצו כביש, ותשאלו אם משהו הרגיש קיצוצים. עולם כמנהגו נוהג וינהג: הם יקצצו, ואנחנו נמשיך לשפוך כספים על בגדים ומותגים, כאילו כלום. פלא ש 40,000 מתחת לקו העוני??? זה משגע אותי לראות משפחות שאין להן, חיים בשכירות, אוכלים על חשבון השווער וקונים לתינוק עגלת סילבר קרויס בארבע ספרות. זה נשמע לכם הגיוני? אם אין, מאיפה יש?!

מדובר בחוסר איזון בסיסי בהתנהלות שלנו.
אז לפני שרצים לקבל מעזר מציון או מחסדי נעמי, ולפני שנופלים על ארגון "פעמונים"- רגע, חושבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1071100:

לכו לשכנים, תעלו קומה, תחצו כביש, ותשאלו אם משהו הרגיש קיצוצים. עולם כמנהגו נוהג וינהג: הם יקצצו, ואנחנו נמשיך לשפוך כספים על בגדים ומותגים, כאילו כלום. פלא ש 40,000 מתחת לקו העוני??? זה משגע אותי לראות משפחות שאין להן, חיים בשכירות, אוכלים על חשבון השווער וקונים לתינוק עגלת סילבר קרויס בארבע ספרות. זה נשמע לכם הגיוני? אם אין, מאיפה יש?!

אז לפני שרצים לקבל מעזר מציון או מחסדי נעמי, ולפני שנופלים על ארגון "פעמונים"- רגע, חושבים.

מי זה ה"אנחנו"??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1071100:

מילה בסלע!

• הוסף לסימניות
הביקורת הכוללת על "הציבור שלנו" יש בה זלזול בכאב של כל אותן (מאות? אלפי?) משפחות שאני מכירה הרבה מהן מקרוב, שחיו עד עכשיו בצמצום גדול והתחשבנו על כל שקל, חנויות יוקרה הן מכירות רק מבחוץ, ואיכשהו הצליחו לשרוד... ועכשיו השאלה היא לא איך להמשיך לממן מותרות, אלא איך לקנות לחם, חלב, ועופות...

• הוסף לסימניות
חותם- אין לי פעמון לצלצל לך אז אני מצלצלת כאן. מסכימה מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1071082:
אדרבה, זה רק מעודד,,
כי לא נראה לי שהמלך בנה לנו ארמון...
בדיוק :)
זו תשובה למי ששאלה למה העובדה שהמצב הולך ומחמיר רק מעודדת (כמו אישה בציריה ;)).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חותם1;1071125:
הביקורת הכוללת על "הציבור שלנו" יש בה זלזול בכאב של כל אותן (מאות? אלפי?) משפחות שאני מכירה הרבה מהן מקרוב, שחיו עד עכשיו בצמצום גדול והתחשבנו על כל שקל, חנויות יוקרה הן מכירות רק מבחוץ, ואיכשהו הצליחו לשרוד... ועכשיו השאלה היא לא איך להמשיך לממן מותרות, אלא איך לקנות לחם, חלב, ועופות...

נו באמת.
ברור שמי שלא עליו מדובר אז... לא עליו מדובר...

והחי ייתן אל ליבו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.