כללי קיצורים בקורל

• הוסף לסימניות
האם יש קיצור לפקודה הזו powerclip-place inside
תודה מראש

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לגרור את האוביקט שאותו את רוצה להכניס - תוך כדי לחיצה על הכפתור הימני של העכבר ולהרפות ברגע שאת עומדת על הצורה שלתוכה את מעוניינת להכניס אותו. אז יופיע לך חלון קטן - בחרי באפשרות השלישית והתמונה כבר בפנים. החסרון הוא שצריך להיכנס פנימה (edit ) לערוך את התמונה, שלא כמו בדרך הארוכה שבה את יכולה למקם את הצורה במקום הרצוי מלכתחילה.

קבצים מצורפים

• תמונת מחזור.jpg
    2 MB · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
חבל לעבוד כל כך קשה. עדיף להוציא איקון שעושה את הפעולה בקליק ולשים אותו למעלה עם כולם.

• הוסף לסימניות
ממש תודה רבה
בקשר לEDIT קבלי קיצור - לחצי פעמיים רצופות על הצורה שהוכנסה לשם התמונה תוך כדי לחיצה על קונטרול ותשחקי כלבבך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;591092:
חבל לעבוד כל כך קשה. עדיף להוציא איקון שעושה את הפעולה בקליק ולשים אותו למעלה עם כולם.
איך אפשר (באייקונים לא מצאתי)

• הוסף לסימניות
tools
costomization
commands
להחליף למעלה מfile ל- effects
בערך מהאייקון העשירי מתחילים ה- powerclip
בחרי וגררי לסרגל הכלים התחתון. (לא האמצעי - כי הוא מתחלף)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה
אבל אחרי הכל אני חושבת שהדרך הכי נוחה ומהירה היא השיטה של מטאור + שלי, לא?

• הוסף לסימניות
לדעתי לא. ואני משתמש מאות פעמים בפעולה הזו מידי יום.

את פשוט מוציאה פעם אחת בחיים את האייקונים החוצה,
וכך כל פעם כשאת צריכה להכניס תמונה, להוציא תמונה, לערוך תמונה וכו', את לוחצת על אייקון אחד והפעולה נעשית.

• הוסף לסימניות
על הרגלים אי אפשר להתווכח
רק אני חושבת שכמו CTRL Z וכדו' זה מגיע אוטומטי (יותר מידי, לפעמים קורה לי גם לא ליד מחשב:)) ולא רצים לחיצים כל פעם.

• הוסף לסימניות
אפפעם לא התווכחתי עם מי שרוצה לעבוד קשה כדי להגיע לאותה תוצאה שמגיעים אליה בלחיצת כפתור.
:)

השיטה של מטאור אומרת שאת צריכה להכניס את האובייקט (ללחוץ על עכברים ומקשים) ואז גם לשחק איתו בפנים עד שיתאים למקום הצריבה הרצוי ולצאת מהעריכה.
השיטה שלי היא פשוט להניח את האובייקט מתחת לשטח הרצוי בדיוק במקום שרוצים, ללחוץ על קליק ולהמשיך הלאה בעבודה אחרת ולהספיק יותר.
אבל בכל אופן - בהצלחה.

• הוסף לסימניות
דרך אגב בקורל את יכולה ליצור בעצמך קיצור דרך.
אני מאמין שגם לפקודה הזו אפשר לעשות קיצור דרך (ספציפית לזו לא בדקתי)

• הוסף לסימניות
קודם כל הכניסה והיציאה מהעריכה היא פשוטה - סה"כ 2 לחיצות עם העכבר תוך כדי לחיצה על קונטרול
אבל לשים מאחור זה רעיון! תודה

• הוסף לסימניות
אז כן, לכי לאותה דרך שאמרתי לך, שם יש לשונית של קיצור דרך - shortcut keys
ושם שוב, תבחרי באפקטס ותחפשי את כלי הצריבה ותבחרי בעצמך קיצור דרך כרצונך (רק וודאי שלא יתנגש עם קיצורים קיימים)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אם כבר קיצורים
קיצור שאני משתמשת תדיר הוא - יישור אנכי ואופקי עם האותיות ב ו-ק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;591167:
אם כבר קיצורים
קיצור שאני משתמשת תדיר הוא - יישור אנכי ואופקי עם האותיות ב ו-ק

השתמשי גם בR ובL לימין ולשמאל
ב - T ללמעלה
וב - B - ללמטה

כלים מאוד יעילים ושימושיים.

• הוסף לסימניות
אין, אבל אין על קורל.
שיגידו מה שיגידו אני מכירה גם את אילוס.. אבל חוזרת מיד לקורל!!!!!!

• הוסף לסימניות
בהחלט! כך אני צווח ככרוכיא כבר שנים רבות, ולא מאמינים לי :)

• הוסף לסימניות
עוד כמה נפוצים אולי יחדשו לכם משו ואולי לא:

ctrl+q = המרה לעקומות
ctrl+k = פירוק (לא אנגרופ אלא פירוק של אובייקט שימושי מאד גם לפירוק טקסטים ל: שורות, מילים, אותיות - זהירות בעברית!)
ctrl+l = קומביין

כשאובייקט נבחר לחיצה על p = מירכוז למרכז העמוד
כששני אובייקטים נבחרים - לחיצה על האות e = מירכוז אופקי
כששני אובייקטים נבחרים - לחיצה על האות c = מירכוז אנכי

עוד טיפ קטן ושימושי להפליא- הגדלת/הקטנת פראגרף ע"י משיכה בסמן הפינתי תוך לחיצה על alt תגדיל/תקטין את הטקסטים שבתוכו באופן יחסי. שימושי ביותר!

שכפול- או במקש +, או ע"י גרירת האובייקט ושחרור תוך כדי לחיצה גם על הלחצן הימני בעכבר.

אולי אח"כ נעלה עוד כמה אי"ה

• הוסף לסימניות
תודות לכם כל אוהדי ומשתמשי הקורל.
אולי נפתח כאן פורום משתמשי קורל?

• הוסף לסימניות
שיטת חיים מושקין ליצירת בליד וסימני חיתוך (פסרים) ב20 שניות:
(אצלי כל עבודה מתחילה בתהליך זה זה כבר אוטומטי אצלי, ניתן גם לשמור בטמפלט ולהשתמש קבוע)
שיטה זו הרבה יותר נוחה לשימוש מהבלידים המוכנים בייצוא לPDF וגם מאד עוזר ונותן פרספקאיבה תוך כדי עבודה.

ציירו מסגרת בגודל הנטו של האובייקט המבוקש:

צפה בקובץ המצורף 95347

שכפלו והגדילו

צפה בקובץ המצורף 95348

ציירו קו והצמידו למסגרת הפנימית (ישור לשמאל ולמרכז)

צפה בקובץ המצורף 95349

שכפלו וחזרו על הפעולה בשאר הפאות

צפה בקובץ המצורף 95350

בחרו את הקוים, גרופ, ואז טרים מהמסגרת החיצונית וזהו הנה מוכן לשימוש! 20 שניה!

צפה בקובץ המצורף 95351

ניתן כמובן לעשות גם לעבודות מורכבות יותר למשל:

צפה בקובץ המצורף 95352

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    KB 60.5 · צפיות: 20
  • 3.jpg
    KB 62.7 · צפיות: 14
  • 4.jpg
    KB 62.2 · צפיות: 15
  • 5.jpg
    KB 61.1 · צפיות: 17
  • 6.jpg
    KB 62.1 · צפיות: 14
  • 7.jpg
    KB 63.2 · צפיות: 15

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה