כללי קיצורים בקורל

• הוסף לסימניות
וואו!
זהבדיוק מה שאני עושה ומלמדת לתלמידותי.
יש אפילו דף הוראות כזה שהן מקבלות.
כנראה שלמדתי זאת בעבר הרחוק מחיים...

• הוסף לסימניות
אפשר ליצור קיצור מקשים לכל לחצן/פעולה בדרך הבאה:

עמדו על הלחצן הרצוי (בתפריטים למעלה או בסרגלי הכלים) לחצו לחצן ימני בעכבר.
בתפריט שנפתח בחרו בCustomize > אח"כ Toolbar Item > אח"כ Properties
> בחלונית שנפתחה בחרו בלשונית Shortcut Keys, עמדו בתוך השורה של ה-New Shortcut Key והקלידו את הקיצור הרצוי > שימו לב שקיצור זה לא משוייך לפעולה אחרת (בשורה שמתחת תהיה רשומה הפעולה שהקיצור משתייך אליה במידה והוא משוייך כבר. במקרה שהשורה ריקה סימן שהקיצור פנוי.) לחצו על Assing > לאחר מכן לחצו על OK.

• הוסף לסימניות
אוהב ישראל, אני מאוד מעריך אותך ואת העבודה שלך, אבל הפעם ההרגל שלך הטעה אותך.
לצאת מהריכוז של עבודה, כדי לשוטט למעלה ולמצוא את האייקון לוקח יותר זמן ויותר מסורבל נפשית מאשר לגרור וללחוץ קליק ימיני תוך כדי הגרירה.

לגבי מרכוז האובייקט בפנים, אז עד 14 זה היה ברירת מחדל שהתמונה/אובייקט מתמרכז בתוכו.
ב15 זה שונה, אבל אפשר להגדיר זאת בהגדרות התוכנה: Tools > Options > Edit > Center New AutoCenter New Powerclip Contents

לגבי העריכה, מספיק קונטרול קליק (אותו דבר לצאת, אבל בצד). אני לא מכיר משהו יותר פשוט מזה!

נקי כפיים, הרעיון טוב, אבל היום החיים קלים יותר. וכמעט הכל אפשר לעשות באוטומציה.

קיצורי דרך רציתם? ובתחום יישור אובייקטים?
יש את הפשוטים וכנ"ל:
Page
Center
Even
Left
Right
Bottom

אבל בקורל, כמו בקורל, החיים קלים יותר:
לדוגמא: רווח אחיד בין אובייקטים: שיפט+C ושיפט+E (מאוזן ומאונך)

ובכלל, תתחילו לעבוד עם הקונטרול, שיפט ואלט, בנפרד וביחד.
תמצאו דברים מעניינים.

• הוסף לסימניות
ידידי היקר לי מאוד ונתנו -
הצעתי שד"א עובדת מאות פעמים ביום עבודה בהצלחה רבה ובמהירות שיא - עדיפה בהרבה על הקלקה בעכבר ימני ובחירת פקודה משורות משימות...
באחת ההודעות אחר כך נתתי לפותח האשכול את האפשרות ליצור קיצור דרך בעצמה ולייעל את העבודה.
האפשרות לבחור צריבה שלא במרכז מופיעה, תתפלא, כבר בקורל 8.... וכמדומני אפילו אפילו בקורל 5 (אם זכרוני לא מטעני).

בברכת הצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;593985:
לגבי מרכוז האובייקט בפנים, אז עד 14 זה היה ברירת מחדל שהתמונה/אובייקט מתמרכז בתוכו.
ב15 זה שונה, אבל אפשר להגדיר זאת בהגדרות התוכנה: Tools > Options > Edit > Center New AutoCenter New Powerclip Contents

באמת הפריע לי ששינו את זה, תודה על המידע!

נכתב ע"י ונתנו10;593985:
אבל בקורל, כמו בקורל, החיים קלים יותר:
לדוגמא: רווח אחיד בין אובייקטים: שיפט+C ושיפט+E (מאוזן ומאונך)

תמיד הייתי בטוח שיש קיצור מקשים לספייסינג אבל כשחיפשתי לא מצאתי, עד שבאת אתה... תודה רבה! חסכת לי המון!

• הוסף לסימניות
קיצור לכלי הטפטפת "מקוצר":

בחרו את האובייקטים הרצויים, לחצו Ctrl+Shift+E, דיגמו צבע מכל מקום במסך ו...הופ האובייקטים נצבעו בצבע שדגמתם.. (בשונה מכלי הטפטפת הרגיל שצריך לצבוע אובייקט אובייקט!)

• הוסף לסימניות
אוהב, חבל שאתה גר אי שם בסוף הארץ צפונה.
הייתי רוצה לראות פעם איך אתה עובד על תוכנה מדהימה זו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י israelm24;595838:

בחרו את האובייקטים הרצויים, לחצו Ctrl+Shift+E, דיגמו צבע מכל מקום במסך ו...הופ האובייקטים נצבעו בצבע שדגמתם.. (בשונה מכלי הטפטפת הרגיל שצריך לצבוע אובייקט אובייקט!)

שימושי מאוד, תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;596669:
אוהב, חבל שאתה גר אי שם בסוף הארץ צפונה.
הייתי רוצה לראות פעם איך אתה עובד על תוכנה מדהימה זו.

לקוחות לא רואים אותי בעבודה. מצטער :) :) :)

• הוסף לסימניות
בחירת אובייקט כלשהו או קבוצת אובייקטים + לחיצה על שיפט + דבל קליק על המלבן, יצור ריבוע/מלבן סביב האובייקט/ים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י israelm24;597365:
בחירת אובייקט כלשהו או קבוצת אובייקטים + לחיצה על שיפט + דבל קליק על המלבן, יצור ריבוע/מלבן סביב האובייקט/ים.
ובלי בחירת שום אובייקט ז"א דאבל קליק על כלי הריבוע יצור מלבן בגודל הדף!

• הוסף לסימניות
משהו יכול לכתוב פה אחת ולתמיד איך עובדים בקורל עם קישורים כמו באינדיזיין ואילוס?
לא מוצאת אופציה כזאת ביבוא של הקורל

• הוסף לסימניות
מה זאת אומרת קישורים? כוונתך היא לייבא קובץ מסויים כלינק?

הדרך לכך פשוטה (זה עובד רק על קבצי תמונה JPG,PSD,PNG,TIF וכו' ולא על קבצים וקטוריים)

File > Import בחירה בקובץ הרצוי, סימון V בתיבה Link Bitmap Externally ואישור.

• הוסף לסימניות
לא מוצאת את האופציה הזאת -מצרפת תמונת מסך

• הוסף לסימניות
אני ממש מצטער אבל על איזה קורל מדובר? כי זה לא חלון הimport של קורל דרוו שאני מכיר.. אולי את מדברת על קורל פוטו פיינט?

• הוסף לסימניות
בתוך הלחצן עליו רשום אימפורט ישנו חץ קטן, לחצי עליו ותגלי את האפשרות ללינקוק

• הוסף לסימניות
זה בקורל דרוו הממשק הזה? מדוע אצלי זה שונה לחלוטין? זה תלוי בגירסת מערכת ההפעלה אולי? אצלי יש XP ואצלה נראה שיש win7..

• הוסף לסימניות
מדובר בקורל X4 ויידוס 7
מצאתי את האפשרות כמו שכתב נקי כפיים, רק איך זה עובד, יש חלון מיוחד לזה?
כי עשיתי שינוי בלינק ולא השתנה אוטומטית.

• הוסף לסימניות
טוב הסתדרתי יש בתפריט TOOLS את אפשרות הקישור-תודה ענקית!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י israelm24;595838:

טוב, אז ניסיתי וניסיתי וניסיתי בקורל 4 וזה לא הולך.
אולי יש איזו טעות בשילוב המקשים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה