קיצורי מקלדת בעבודה באדיוס

• הוסף לסימניות
מישהו יכול להחכימיני בקיצורי מקלדת אשמח לדעת מה אפשר לעשות בכל אות (עברית)

• הוסף לסימניות
רשימה של קיצורי דרך הכי שימושיים באדיוס למתחילים ולידיעת הכלל ותרגישו חופשיים להוסיף משלכם עוד כמה. * כמובן שתמיד אפשר להוסיף ולשנות בהגדרות אבל אני רוצה לרכז כאן את הכי נפוצים:

איפוס סיקוונס חדש אחרי שפותחים אותו:
Shift +L , R , 5 , 7 יוצר איפוס של הטיימליין לגרירה נפרדת מהבין וערוץ אודיו סטריאופוני
זה מבטל את הריפל מוד (מוד מעצבן שעלול להותיא מסנכרון כי הוא דוחף קדימה את כל הטיימליין) זה מבטל את הקישור האוטומטי בין הוידאו והאודיו שמיובא אל הטיימליין)
* מומלץ באופן כללי בעריכה לא לעבוד בערוץ VA ( אם לא באמת צריכים את זה) אלא פרוייקט עם ערוצי V בנפרד וA בנפרד.

מחיקה בין ה in וה out בטיימליין ללא השארת מרווח: Alt+d

In בטיילמליין ---I

Out בטיימליין --O

מחיקה מימין לסמן : M
מחיקה משמאל לסמן : N

רינדור קטע ״כבד״ ctrl
רינדור F11
כיוון בלייאאוט - F7
מולטיקאם -f8
דיזולב שניה אחת --alt+1
דיזולב ארוך יותר בהתאם לנ״ל עד 5

העתקה של כל דבר ctrl c
החלפת קטע בקטע שהועתק --- shift+r יעתיק את הוידאו ללא הפילטרים
Alt+r יעתיק רק את הפילטרים שהיו במקור שהועתק ויחיל אותם על הקטע הנבחר
Ctrl+r יעתיק גם את הוידאו וגם הפילטרים ויחיל אותם על הקטע הנבחר

שינוי מהירות ---- alt+e

רינדור קטע כבד : ctrl+q בחירת הקטע הבא : alt וחץ ימינה ושמאלה ctrl וגלגלת - זום אין ואאוט , לחיצה על הגלגלת (פנימה) מביא למצב ג'וג שמאפשר לרדת למהירות 1/20 (מראה גם את חצי הפריים)
alt+h מראה/מסתיר תמונות ממוזערות על הטיימליין
ctrl+G תצוגה/הסתרה של טיימקוד על המסך
הוספת קטע מסומן מהטיימליין אל הבין (שמירת שוט) shift+b

הערה לגבי דיזולב בalt+1 עד 5 : תלוי איפה נמצא הסמן. אם הסמן על האמצע הדיזולב יתחלק ל2 בין 2 המקטעים. אם מימין אז הוא ימשיך את המקטע הקודם אל הנוכחי ואם משמאל הוא יכניס את הקטע הבא בפייד אין.

טיפ: אם יש קטע שאתה רוצה שינגן ללא רינדור לבדיקה אבל צריך רינדור (אפילו אדום), לחץ SHFT-ENTR ואז הוא יכניס קצת קדימה ל-BUFFER וינגן לך חלק עד שיתרוקן ה-BUFFER. ניתן לחזור על פעולה זו כמה שרוצים.

לא אני באופן אישי ערכתי את הרשימה הזאת, אלא העתקתי את זה בעבר מאחד הפורומים, לכן גם הקרדיט לא מגיע לי באופן אישי, ו...גם התלונות... לא אלי :)

• הוסף לסימניות
אני אישית

אני אישית למדתי את הקיצורים
לא מסובך להבין אותם
וכתבתי/הנדסתי כמו פרמייאר
עם שינויים קלים
מחקתי קיצורים לא שימושיים
והוספתי כאלה שמשמשים הרבה...
(לדוג' הוספתי את ה - + )= להקטין ולהרחיק -כמו פרמייאר

מומלץ להשקיע כמה שעות להבין זאת.
וכן את רוב הקיצורים מעל "הטיים ליין" הלא שימושיים, מחקתי
והוספתי תוספות שימושיים
(שבברירת מחדל - לא נמצאים מעל הטיים ליין-
אבל נמצאים באופציה, וצריך להוסיפם)

נ.ב

אני שומר את השינויים הנ"ל, בקובץ נפרד
וכאשר מתקינים מערכת חדשה תוך שניות
אני מקבל את הקיצורים שלי
וכן אפשר להתלבש על מערכת קיימת
(אדיוס) ולהשתמש בקיצורים שלי
(ממש כמו פוטושופ..)

הוספתי תמונה ל2 השינויים המרכזיים

נ.ב
תיקון לרשימה למעלה
F11 - זה לא רנדור, זה יצוא!

קבצים מצורפים

• א1דיוס.jpg
    KB 368 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
אני עובדת רק באדיוס ואשמח לדעת בהתקנה מחדש של האדיוס איך אני מגבה או שומרת את השינויים שעשיתי.

• הוסף לסימניות
יש כמה אפשרויות

הכי קל זה לשמור את כל ההגדרות משתמש
(כולל סידור של המעברים ושולחן העבודה של אדיוס..)
"PROFILE"

ו"בירוק"=(כשעומדים על שם המשתמש)
כפתור ימני "EXPORT"
שמור בשם - את הקובץ....

ובהתקנה חדשה של אדיוס,
באותו מקום - במקום "יצוא" - בוחרים - "יבוא"
ובוחרים את הקובץ הנ"ל

קבצים מצורפים

• אדיו2ס.jpg
    KB 317 · צפיות: 8
  • הוסף לסימניות
במה אדיוס יותר טוב מהפריימיר?
שמעתי על כמה שמעדיפים את התוכנה הזאת, והייתי שמחה אם תשתפו, אולי גם אני אעשה הסבה...

• הוסף לסימניות
אדיוס 7

משהו שדרג ל אדיוס 7
מגרסה 6...?

יש למה לעבור ?
יותא טוב?
נוח?

יש מישהו?

• הוסף לסימניות
אני שידרגתי - ומאוד מאוד נהינת.
מה שכן עשיתי רק פרויקט אחד על אדיוס 6 (אני די חדשה בתחום)
יש דברים באדיוס 7 שלמשל באדיוס 6 אני אישית לא ראיתי אותם - אבל אולי לא חיפשתי מספיק

• הוסף לסימניות
במה אדיוס יותר טוב מהפריימיר?
שמעתי על כמה שמעדיפים את התוכנה הזאת, והייתי שמחה אם תשתפו, אולי גם אני אעשה
יש לאדיוס משהו הרבה יותר ידידותי. ואין את הענין של הרינדור שלוקח המון זמן אם את לא עובדת על HD.
אני אישית מעדיפה אותו בהרבה - מאז שהתחלתי עם אדיוס אין לי חשק לחזור לפרמיהר. מה שכן נראה לי שלפרמיהר יש אופציות שאין לאדיוס - למשל הורדת רקע.

• הוסף לסימניות
הכי קל זה לשמור את כל ההגדרות משתמש
(כולל סידור של המעברים ושולחן העבודה של אדיוס..)
"PROFILE"

ו"בירוק"=(כשעומדים על שם המשתמש)
כפתור ימני "EXPORT"
שמור בשם - את הקובץ....

ובהתקנה חדשה של אדיוס,
באותו מקום - במקום "יצוא" - בוחרים - "יבוא"
ובוחרים את הקובץ הנ"ל
זה שומר גם הגדרות ? למשל באדיוס 7 אין אופציה לבחור פרויקט לא של HD ודיברתי עם מישהו והוא הסביר לי איך להוסיף את האופציות האלו. השאלה אחרי שימחק לי האדיוס מהמחשב ואני יתקין מחדש ישארו לי גם האופציות האלו.
ואשמח לדעת למה התכוונת כשכתבת סידור של המעברים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה