כללי קיצור מעניין בפ"ש שמצאתי

• הוסף לסימניות
הייתם בזמן דיגיטלי? כיף לכם :)
מה שאני הייתי עושה:
לחיצה כפולה על הסרגל למעלה> שינוי מס"מ לאחוזים.
הוספת קו עזר ל50% באורך ואח"כ לרוחב.
הפוטושופ סגור כעת

• הוסף לסימניות
הייתם בזמן דיגיטלי? כיף לכם :)
מה שאני הייתי עושה:
לחיצה כפולה על הסרגל למעלה> שינוי מס"מ לאחוזים.
הוספת קו עזר ל50% באורך ואח"כ לרוחב.
הפוטושופ סגור כעת

מצטערת, לא הבנתי, אני במק ולא קורה כלום כשאני לוחצת לחיצה כפולה על הסרגל...

• הוסף לסימניות
ועוד כמה מענינים:
כשעובדים עם מברשת כלשהיא-מחק, חותמת... לא משנה איזה, לחיצה על הסוגריים המרובעות מגדיל ומקטין את המברשת- ימני מגדיל שמאלי מקטין. זה מאד שימושי!
מקש הרווח+קונטרול - מגדיל את תצוגת המסמך
מקש הרווח+אלט - מקטין את המסמך (בכל לחיצה זה מקטין עוד. כנל בהגדלה)
קונטרל+0 - מחזיר לגודל האמיתי
וכמובן שאר הקיצורים של הכלים כמו v כלי החץ b מברשת וכן הלאה רשום ליד כל כלי מה הקיצור שלו.
קונטרול+m פותח את חלון הcurves
קונטרול+ L פותח את חלון ה levels
קונטרול+u פותח את חלון ה- אין לי כח לרשום אתו באנגלית זה ארוך אבל החלון שמשנים בו את גווני הספיה-"יו וסטיורישן"
לחיצה על השכבה ביחד עם אלט= קליפינ מאסק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י polin;203813:
מצטערת, לא הבנתי, אני במק ולא קורה כלום כשאני לוחצת לחיצה כפולה על הסרגל...

אז כנסו להגדרות התכנה> לשנות יחידת מידה לאחוזים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תותחית;203816:
ועוד כמה מענינים:
כשעובדים עם מברשת כלשהיא-מחק, חותמת... לא משנה איזה, לחיצה על הסוגריים המרובעות מגדיל ומקטין את המברשת- ימני מגדיל שמאלי מקטין. זה מאד שימושי!

בלחצן 'שיפט' משנים את האטימות של הכלי.

סתם ככה:
להמיר לגוני אפור, דרך הפחתת רויה, זה האפשרות הכי בעייתית!ן

• הוסף לסימניות
אפרופו קיצורים:
סגירת מסמך: קונטרול W

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzilum66;217634:
אפרופו קיצורים:
סגירת מסמך: קונטרול W

קבלו ביטול. לא ראיתי שכבר כתבו את זה
סורי

• הוסף לסימניות
ופעם הבאה תסתכלי טוב גם על התאריך...

• הוסף לסימניות
אם כבר הקפיצו את האשכול...
משתשמשים ברמות?
הזיזו את המחוון הלבן או השחור, תוך כדי מקש אלט (אלא מה?) לחוץ!

• הוסף לסימניות
ידעתם שAlt+ גלגלת מגדיל ומקטין תצוגה? זה אחד הדברים הכי שימושיים אצלי, גם בpc וגם במק.

ומשהו חמוד באינדיזיין: shift+ ctrl+ alt+ לחיצה על התפריטים, לא משנה איזה (למעלה)- עושה שם סדר (לפי abc). נסו אותי...

• הוסף לסימניות
שינוי אטימות שכבה: (אחת הפעולות הכי שימושיות בפוטושופ)

הקשה על ספרה במקלדת הנומרית (בלי להכנס לחלונית אחוזי האטימות, סתם כך להקליד 5, למשל) - קובעת את אחוז האטימות בכפולות 10. כלומר:
1 = 10%, 2=20% וכד'.
רוצים 65%? הקלידו 65.
רוצים 8%? הקלידו 08
רוצים 100%?
אל תקלידו 100!

תקלידו 0 ! (בהיגיון, הרי אף אדם שפוי לא ייקבע 0% אטימות לשכבה, לא?, אז זה לא יותר קצר מלהקליד 3 ספרות?! גאוני, לא?)

כל זה נכון כאשר נבחר כל כלי שהוא מלבד כלי הציור והצביעה (כל השמיניה מכלי הריפוי ועד כלי ההכהייה/הבהרה וכ'). כאן - אותה פעולה בדיוק משנה את אחוזי הכלי, במקום את אחוזי השכבה.

אחרי שתתרגלו לעבוד עם זה - תשאלו: איך עבדנו קודם?????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה