כללי קישוט כיתה לכיתה מקדמת קריאה

• הוסף לסימניות
בקשר לפונטים - אני רואה שיש לך פונט של פונטייפ, לכן אתייחס בהתאם ואמליץ על פונטים פשוטים יותר לטקסטים הקטנים (של פונטייפ או כלליים). אתה יכול לנסות גופנים מסוג "אות ספר" כמו זרקא, טקסטינה, פרנק ריהל, דוד, הדסה, וכו'. אותיות אלו נבנו במיוחד לקריאוּת ונסיונן "מוכח". בנוסף, הקטגוריה של "אות טקסט" תצלח גם לעבודה, אפילו גופנים נטולי עוקצים כגון נפש, אופיס, קלווה, וכו'. עכשיו זו עבודתך כמעצב למצוא את הפונט הנכון שיכול להמשיך את האווירה התורנית של העיצוב מבלי לוותר על קריאות.

באופן כללי - בעיצוב אין חוקים - יש אינטואיציה, נסיון, חוקיות שאתה בונה לעבודה, ואותה חוקיות שנשברת (אבל זה כבר סיפור אחר). כלומר - השאלה היא מה נכון לעבודה, וזו שאלה שאני חושב שלמרות המלצתי לעיל לפונטים, אתה צריך להרהר בעניין בעצמך. אם תשים לב, גופנים מחולקים בקטלוגים שונים לכל מיני קטגוריות. לרוב גופן מסוג "אות כותרת" לא יצלח לרוב לטקסטים קטנים יותר, מכיוון שגופנים מסוג זה "לוקחים תשומת לב" לאותיות עצמן. אם אני מאזכר את מה שכתבת - שהפוסטר מיועד לילדים בעלי קשיי קריאה, אולי מומלץ לבחור גופן שהוא פחות מקושט ויותר ברור לטקסטים הקטנים יותר (גם אם מדובר במילים בודדות). באופן כללי ייתכן שכדאי לאמץ איזו נקודת מבט פחות סגנונית ולשאול את עצמנו איך אני מעביר לילד את המסרים בצורה שהיא נכונה, אסתטית, מעניינת, קריאה....

קצת סיבכתי את העניינים ;)
אל תשקיע בכך יותר מידי אנרגיה.
לך עם האינטואיציה - אם תטעה - תלמד.

נכתב ע"י אברהמי גרינשטיין;897585:
1. צודק בהחלט, זה עדיין בשלבי הניסוי מבחינה זאת, עדיין לא מצאתי את הדרך הראויה להתמודד עם זה בלי "לקרוע" את הכרזה..
2. אני מבין שלכותרת הפונט הזה כן מתאים, הבנתי נכון?! השאלה האם זה נכון להשתמש בפונט שונה לכותרת ולפרטים?! בכל מקרה אם יש לך המלצה לפונט ספיציפי אשמח לשמוע כי התחבטתי רבות בבחירת הפונט והאמת שעדיין לא מצאתי פונט שאני שלם איתו, יש לציין שיש לי חבילה פתוחה בפונטייפ כך שכל הצעה תתקבל בברכה ;)
3. נראים הדברים, אבדוק את זה...

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
עוד ניסיון....

החלפתי פונטים ופיסקתי בצורה שונה כפי שהציע ירונימוס, כמו"כ ניקיתי את הרקע מאחורי הכותרת בצורה שתהיה יותר נעימה לעין, כך אני מקווה....
יותר טוב? אולי יותר גרוע? אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית...

קבצים מצורפים

• קישוט כיתה-חיהלה נסיון-01.jpg
    KB 489 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
לתזכורת, אני מעלה את 2 הדוגמאות הקודמות בשביל שתהיה השוואה מיטבית, מה מביניהם הכי טוב? ובעצם מה טוב בכל אחד שכדאי לאמץ לתוצאה הסופית?!

מומלץ בחום לראות בגודל מלא כי התצוגה בהודעה מורידה הרבה מהאיכות!

תודה רבה!

קבצים מצורפים

• קישוט כיתה-חיהלה נסיון-01.jpg
    KB 513 · צפיות: 29
  • קישוט כיתה-חיהלה-01.jpg
    KB 462 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
לדעתי הראשון יותר טוב -נחמד שכל חיה בצבע אחר, וגם יותר קל לקרוא את המשפט העליון. ברור ונקי.

• הוסף לסימניות
מסכים עם סליל. כאשר הסביבה נקייה, המסר עובר בצורה חדה יותר.

• הוסף לסימניות
שים לב שיש מספיק רווח בין השורות למעלה, כי האות ל' קצת בולטת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה