דרוש מידע קליניקה פרטית לטיפול רגשי- איך נכנסים לשוק?

• הוסף לסימניות
מתייעצת כמטפלת מוסמכת (M.S.W) ובעלת ניסיון שרוצה להכנס יותר לשוק הפרטי.
מהתרשמות הבנתי שיש ביקוש רציני למטפלות מוסמכות בילדים ונוער עם נסיון וגישה ומהמיינסטרים החרדי,
מה שנראה בפועל שהביקוש וההצע לא נפגשים, ומטפלות לא מוכרות מתקשות להכנס לשוק,
להערכתי מהסיבות:
1. מטופלים מרוצים שומרים בסוד על הטיפול ולא מעבירים את האינפורמציה מפה לאוזן.
2. אנשים לא רוצים לבצע ניסוי וטעיה בתחום כ"כ אחראי ושולחים למי ש"כולם ממליצים עליו".
3. פרסום הוא לא כלי שדרכו מגיעים לטיפול ואולי להפך, מוכיח על חוסר מקצועיות (אולי אני טועה).
4. עבודה סוציאלית קלינית זו הכשרה שלא מספיק מוכרת ומובנת לציבור. אנשים במקרים רבים יעדיפו תרפיות שמוכרות ומובנות יותר (אפילו שההכשרה אליהן קצרה יותר בדרך כלל).

אשמח לחוו"ד מאנשי טיפול/ יועצים עסקיים או כל מי שמתעניין בטיפול- מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להכנס לשוק?

• הוסף לסימניות
4. עבודה סוציאלית קלינית זו הכשרה שלא מספיק מוכרת ומובנת לציבור. אנשים במקרים רבים יעדיפו תרפיות שמוכרות ומובנות יותר (אפילו שההכשרה אליהן קצרה יותר בדרך כלל).
עבודה סוציאלית זו הכשרה שמאד מוכרת לציבור אך בד"ב (בציבור שלנו ממה שידוע לי
) הולכת פחות עם ילדים ויותר עם מבוגרים
אחת הסיבות היא שלתרפיות יש החזר עד גיל 18 , ולכן זה נהיה יותר מוכר
לכן לדעתי הנכון הוא להתמקד יותר בקהל יעד המתאים
ממה שאני רואה סביבי , עובדות סוציאליות שפתחו קליניקות זה כאלו עם ניסיון של המון שנים, שתוך כדי העבודה בשוק הציבורי קבלו גם בקליניקה שלהם עד שהגיע למצב שכבר היה שווה להם רק להחזיק קליניקה בלי לשלב.
והרבה פעמים שמם התפרסם דרך מקום העבודה שלהם ...

• הוסף לסימניות
מהתרשמות הבנתי שיש ביקוש רציני למטפלות מוסמכות בילדים ונוער עם נסיון וגישה ומהמיינסטרים החרדי,
להערכתי מהסיבות:
2. אנשים לא רוצים לבצע ניסוי וטעיה בתחום כ"כ אחראי ושולחים למי ש"כולם ממליצים עליו".
3. פרסום הוא לא כלי שדרכו מגיעים לטיפול ואולי להפך, מוכיח על חוסר מקצועיות (אולי אני טועה).

אשמח לחוו"ד מאנשי טיפול/ יועצים עסקיים או כל מי שמתעניין בטיפול- מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להכנס לשוק?
להתחיל לעבוד במחירים זולים או לפעמים חינם כחסד ולהתמקצע בניסיון ואז גם עובר מפה לאוזן ,

• הוסף לסימניות
מטפלת שיש לה ניסיון רב במוסד מוכר כשכירה
יכולה במקביל לקבל לקוחות פרטיים ולצבור ניסיון
(כאלו שבאו מהמלצות המטופלים שלה כשכירה,
או במחיר נמוך יותר
וגם אם בהתחלה זה מעט - זה נורמלי)
עד שבהדרגה, היא צוברת מעגל לקוחות שממליצים
אח"כ יכולה גם לפרסם ולספר שיש לה X שנות ניסיון, והתנסות במוסד Y
והמלצות מאד מדריכה מוכרת בשם Z...
וכך לאט לאט מתחילים בס"ד
בהצלחה

• הוסף לסימניות
בגדול, אני חושבת שכדאי לכוון לנישה מסוימת טיפול בילדים/מבוגרים/מכורים /פגיעות וכדו'
ממה שאני מכירה בדר"כ מקבלים הדרכה (יש לזה שם שכחתי כרגע ) מאשת מקצוע
ומבקשים מהמדריכה שתפנה אליך אנשים שפונים אליה.

• הוסף לסימניות
תודה על ההתייחסות, אבל חסד זה חסד וטיפול זה טיפול, לא יכול ללכת יחד...
צודקת במאה אחוז...
כוונתי ברעיון לומר שחסד פה ושם/ מחיר מוזל גורם יותר לאנשים לרצות לבוא ואז ממילא את חושפת את עצמך יותר, אך כמובן שהקליניקה זה לא חסד.

• הוסף לסימניות
תפנו לארגונים ועמותות שעוסקות בייעוץ הכוונה והפניה לגורמי מקצוע.
בית חם, תושיה וכ"ו

• הוסף לסימניות
להערכתי מהסיבות:

שבוע טוב

בעולמות של טיפול בילדים לאנשים יותר נח להמליץ על מטפל שעשה שינוי אצל הילד מאשר עליהם עצמם.

פתיחת קליניקה היא דבר שלוקח זמן.
לכן בדרך כלל עובדים במקביל במרפאות ציבוריות ועם התקדמות הקליניקה הפרטית מפחיתים שעות.

• הוסף לסימניות
תודה על ההתייחסות, אבל חסד זה חסד וטיפול זה טיפול, לא יכול ללכת יחד...
זה משפט שהמציאו המטפלים בשביל להצדיק את זה שהם לוקחים את השכר כמעט הכי גבוה במשק על מקצוע שרוכשים אותו בכמעט הכי קצת זמן (בהשוואה לרופאים פרופסורים וכדו')
אני לא מתכוון שצריך לעבוד בחינם אבל התאוריה הזאת היא נטו ניצול ציני של המצב של המטופלים!

• הוסף לסימניות
זה משפט שהמציאו המטפלים בשביל להצדיק את זה שהם לוקחים את השכר כמעט הכי גבוה במשק על מקצוע שרוכשים אותו בכמעט הכי קצת זמן (בהשוואה לרופאים פרופסורים וכדו')
אני לא מתכוון שצריך לעבוד בחינם אבל התאוריה הזאת היא נטו ניצול ציני של המצב של המטופלים!
קשקוש!

וגם לא נכון עובדתית

• הוסף לסימניות
בדקת כמה שנים לומדת עו"ס קלינית לעומת מרפאה בעיסוק/ קלינאית תקשורת ומה ההבדל בתעריף בין פגישה עם מרפאה בעיסוק לעו"ס קלינית?
אבל, אם הכוונה היתה לכל המטפלים שלומדים קורס של כמה חודשים במכון עלום שם כלשהוא ואז גובים מחיר הזוי על כל פגישה אז זה נכון

• הוסף לסימניות
מה שאני שמעתי מבעלי קליניקה פרטית שאין להם אינטרס לשנות את המציאות בפני, הוא שלוקח שנים רק לכסות את ההוצאות עד שמתחילים להרוויח.

• הוסף לסימניות
קשקוש!

וגם לא נכון עובדתית
אולי תענה תשובה עובדתית
ולא תשובה בסגנון של "קשקוש"
אני עובד בהוראה מתקנת מקצוע חופף ואני נפגש כמעט כל יום עם אנשי המקצוע האלו ואלו העובדות הם לוקחים בין 250 ל -700 ש"ח לפגישה! הזוי! והתירוץ שלהם הוא שרק כך אנשים מתמסרים לטיפול זה מתנהל בדיוק כמו כל קרטל!

• הוסף לסימניות
בדקת כמה שנים לומדת עו"ס קלינית לעומת מרפאה בעיסוק/ קלינאית תקשורת ומה ההבדל בתעריף בין פגישה עם מרפאה בעיסוק לעו"ס קלינית?
אבל, אם הכוונה היתה לכל המטפלים שלומדים קורס של כמה חודשים במכון עלום שם כלשהוא ואז גובים מחיר הזוי על כל פגישה אז זה נכון
אכן לזאת הייתה כוונתי
לומדים S.B.T. שלשת רבעי שנה ומבקשים 300 ש"ח למפגש

• הוסף לסימניות
אולי תענה תשובה עובדתית
ולא תשובה בסגנון של "קשקוש"
אני עובד בהוראה מתקנת מקצוע חופף ואני נפגש כמעט כל יום עם אנשי המקצוע האלו ואלו העובדות הם לוקחים בין 250 ל -700 ש"ח לפגישה! הזוי! והתירוץ שלהם הוא שרק כך אנשים מתמסרים לטיפול זה מתנהל בדיוק כמו כל קרטל!
אז ככה
פסיכולוג לומד 3 שנים לתואר ראשון
נדרש לעבור מבחן מתאם עם ציונים כמו של תנאי קבלה לרפואה לקראת התואר שני
3 שנים תואר שני
שנתיים התמחות במסדרת מרפאתית
שנה התמחות במסגרת אישפוזית

שזה בדיוק סך השנים הנדרשות להפוך לרופא.

לגבי התשלום עבור טיפול רגשי
אני מניח שכפי שאתה מתנדב בתחום ההתמחות שלך - הוראה מתקנת אתה מצפה מפסיכולוגים ומטפלים רגשיים להתנדב גם.
וברצינות יותר, אחד העקרונות המקודשים בעולם הטיפול המקצועי הינו ה"סטינג". הסטינג מבדיל בין מטפל מקצועי לכזה שעשה כמה קורסים ופתח בסטה.
תשלום על הטיפול הינו חלק מהסטינג וגם במקרה בו המטפל היה שמח לטפל במקרה ללא תשלום הוא לא יעשה זאת בגלל עקרון זה. (יש לכך תיעודים רבים גם בספרות המקצועית וגם ממקרים בהם נתקלתי)

עד כאן מחדר העובדות

• הוסף לסימניות
אכן לזאת הייתה כוונתי
לומדים S.B.T. שלשת רבעי שנה ומבקשים 300 ש"ח למפגש
למרות שאתה עובד ב'מקצוע חופף' אתה עדיין לא יודע אפילו מה זה cbt ואיך מאייתים... ראשי תיבות של מה זה, אתה כן יודע?
300 שח למפגש אצל מטפל/ת מקצועי בcbt שלמד לא רק את השיטה הזו אלא בסיס טיפולי רחב ומקצועי המוכר למל'ג ולאי''טה זה שווה 300 שח למפגש.

• הוסף לסימניות
מה שאני שמעתי מבעלי קליניקה פרטית שאין להם אינטרס לשנות את המציאות בפני, הוא שלוקח שנים רק לכסות את ההוצאות עד שמתחילים להרוויח.
אני יתייחס לשאלה הראשונה
בשביל להכנס לשוק הדרך הטובה ביותר היא להפוך להיות מוכרים אצל מנהלי מוסדות, מאבחנים, מלווי משפחות, יועצים למיניהם, להם יש נגישות לתיקים וברגע שהם רואים מישהו מקצועי הם שולחים אליו ים של עבודה ויש הרבה מאד!
לגבי לפתוח קליניקה,
אין שום צורך לפתוח מיד בהתחלה קליניקה ולבזבז על זה כסף אני מכיר מטפלים שמלאים כל היום ומקבלים בבית או במוסד שבו עובדים בשעות הבוקר(בתיאום עם ההנהלה) ההשקעה העיקרית בהתחלה צריכה להיות בקליינטורה,

לגבי הטענה שלוקח שנים בשביל לכסות את ההוצאות זה לגמרי לא נכון! לשכור משרד במרכז בני ברק עולה הכי הרבה 2000 ש"ח (פחות מרווח יומי של מטפל רגיל)ואם רוצים להשקיע יותר בתפאורה זה עוד כמה אלפים בודדים לריהוט נעים וגם את זה מכסים בשלשה ימים!
זה בהנחה שמשקיעים, אבל המצב הוא שרוב המטפלים מתחלקים בשעות העבודה של הקליניקה או מקבלים בבית וכדו' ואז סעיף ההוצאות הופך להיות אפסי

• הוסף לסימניות
למרות שאתה עובד ב'מקצוע חופף' אתה עדיין לא יודע אפילו מה זה cbt ואיך מאייתים... ראשי תיבות של מה זה, אתה כן יודע?
300 שח למפגש אצל מטפל/ת מקצועי בcbt שלמד לא רק את השיטה הזו אלא בסיס טיפולי רחב ומקצועי המוכר למל'ג ולאי''טה זה שווה 300 שח למפגש.
איזה כיף זה להצמד לטעות קטנה וכך להפריך את הכל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה