דרוש מידע קלי צום לנשים בהריון

• הוסף לסימניות
קניתי קלי צום (ורוד) ששווק כמתאים לנשים בהריון
אך שהפכתי את החבילה ראיתי שכתוב שנשים בהריון יש להיוועץ ברופא קודם (שהוא לא זמין בכל רגע..).
אשמח למידע האם זה באמת מומלץ לנשים בהריון?

• הוסף לסימניות
אך שהפכתי את החבילה ראיתי שכתוב שנשים בהריון יש להיוועץ ברופא קודם (שהוא לא זמין בכל רגע..).
יש מענה הלכתי בקופות חולים תבררי שם

• הוסף לסימניות
בואי נתחיל בכלל האם לאישה בהריון מותר לצום?
אצלנו בקהילה הרב לא מרשה לנשים בהריון לצום!
והוא אחד מרבני ראשי העדה החרדית.
גם תשעה באב ויום כיפור?
הם באותה דרגה מבחינת שמי שלא צם צריך להשלים. וכתב בפירוש בשולחן ערוך שמעוברות ומניקות צמות. ואם לא משלימות.

• הוסף לסימניות
מה שאני יודעת .
התקשרתי פעם לרופא ואמר לי אין שום בעיה.
לוקחת ועוזר ממש!
נ.ב. בלי אחריות.

• הוסף לסימניות
גם תשעה באב ויום כיפור?
הם באותה דרגה מבחינת שמי שלא צם צריך להשלים. וכתב בפירוש בשולחן ערוך שמעוברות ומניקות צמות. ואם לא משלימות.
לכן כל אחד ישאל את רבו.
ושמחה לדעת שהרב שלי מודע מזה אישה בהריון ולכן הוא מתיר לא לצום.

• הוסף לסימניות
לכן כל אחד ישאל את רבו.
ושמחה לדעת שהרב שלי מודע מזה אישה בהריון ולכן הוא מתיר לא לצום.
שאלתי על תשעה באב ויום כיפור האם גם מורה כך? במהלך הריון תקין?
שואל כדי לדעת לא התרסה חלילה.

• הוסף לסימניות
תשאלי אם את צריכה לצום לא בטוח בכלל שאת צריכה לצום........

• הוסף לסימניות
כרגע הנושא היה ט' באב.
לגבי יום כיפור זה דין אחר

• הוסף לסימניות
התרת הצום התשעה באב היא לפי המצב האישי
צירים הקאות וכד' נחשבים כחולה ויכולים לגרום לבעיות ואם קיימים בד"כ אומרים לא לצום
מי שמריגשה בכללי בסדר צמה
בכל מקרה זה דיון לרב ולא לכאן רק לעורר מה חשוב להדגיש לרב בשאלה

• הוסף לסימניות
תשעה באב מדרבנן ויום כיפור מדאוריתא
דין אחר לגמרי!
השולחן ערוך כורך את שניהם כאחד לגבי מעוברות יולדות ומניקות, ההבדל זה שמי שלא צם בט באב לא צריך שיעורים. אבל צריך להקפיד לאכול כדי קיום הגוף ותו לא. כמו כן אם יכול להסתפק בשתייה לא צריך לאכול.
כל זה נכתב כי כתבו למעלה שאשה מעוברת לא צריכה לצום, וזה לא פשוט כמו בצומות האחרים,
מה גם שיש דין השלמה
לכן חובה לשאול רב.

• הוסף לסימניות
אני לוקחת את הקלי צום להריון קבוע בהריונות
ורוצה רק להרגיע אותך שזה מאוד מאוד עוזר,
הצומות ב"ה עוברים לי בקלות (אני מרגישה ממש הבדל מאז שהתחלתי לקחת)
ואח"כ אני לא מרגישה שום תופעות לוואי או בעיות אחרות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה