תח"צ קללות, איומים, צעקות על ילדים ונשים, וזה עוד במקרה הטוב...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני הייתי צריכה לנסוע לאחיסמך היה אוטובוס מהמסוף ב16:00 - לא יצא! המסוף מלא אנשים והוא לא יצא
אנחנו מתקשרים לקווים מיקום השיחה בתור 16 המתנה של חצי שעה (שזה מעבר לחוק שירות לקוחות טלפוני) ואז ניתוק... האוטובוס הבא ב16:45 אני מחכה שם ם 4 ילדים חם לנו ....צמאים........(+תינוק בן 3 חודשים) מגיע 16:45 והאוטובוס לא מגיע בסוף הוא הגיע ב17:00 שענו לנו בקווים אמרו שיש לערבים חג אמרתי להם למה האוטובוסים מתקתקים במודיעין? (התשובה ידועה - זה נח לנצל את החרדים יש חג לערבים לא דואגים למחליפים) אנחנו פשוט שבויים בידיים שלהם בעלי התקשר לקווים בערב ואמר להם שהוא דורש שיפצו את אישתו ואחרת ילך לען"ד אני ממתינה כבר כמעט חודשיים......
למרבה הצער כנראה שתמשיכי להמתין. אין להם סיבה אמיתית לפצות מישהו שאיים לפנות לעו"ד.
אם הם יפצו כל מי שרק מאיים, הם באמת יפשטו רגל...
אבל בהחלט נראה שניתן להוציא מהם פיצוי בדרך די קלה של תביעה קטנה. זה אמנם דורש מכם יותר פעולה מסתם איום, אבל בהחלט יכול להביא פיצוי נחמד++, וגם לגרום להם באמת לשלם ואולי אולי להזיז משהו דרך הכיס.
יש אשכול ומאמר בעניין של תביעה קטנה:

• הוסף לסימניות
צריך לדעת לצעוק עליהם בחזרה ולהראות להם שאף אחד לא סופר אותם ולדעת לאיים עליהם גם בתלונות וגם בפרסום שייפגע בו
ככה עושים בציבור הכללי וזה עובד

• הוסף לסימניות
זה עצוב מאד
כבר מהכותרת מבינים על מה מדובר
למרות דעות שונות, אין ראש עיר בעולם שיכול לטפל בבעיות משמעת של נהגי אוטובוסים
גם לא מקלב
גם מנהל אגף תחבורה ציבורית במשרד התחבורה - אולי יכול לקנוס קצת את החברה, אבל נהגים אחרים טובים יותר הוא לא יכול להביא. זה הסחורה.

כבר כתב כאן בעבר @אופקים 1 שיש בעיה קשה של חוסר מוכנות של נהגים 'נורמלים' לעבוד באשכולות האלו, כשבאותו מחיר הוא יכול לעבוד במודיעין באוטובוס ריק ורגוע
ובאופן כללי התנאים בענף לא משופרים במיוחד ולא מושכים את טובי הבאנשים
ועד שהמדינה לא תכניס יד לכיס (לא יקרה) ותשלם יותר לנהגים במודיעין עילית בפרט ובארץ ובכלל, לא יהיה שינוי באופק
אני חושב שלפעמים השינויים יכולים לבוא מלמטה - תלונות ותביעות.
באמת יש בעיה של תקצוב בתח"צ מה שפוגע בשירות, ואולי זאת ההזדמנות של הרשות לתח"צ לנסות לשפר את מה שיש.
אבל בשביל זה צריך עזרה מלמטה. למשל הקנסות בתח"צ עברו שינוי וטיפול בזכות זה שהגיעו כמויות של תלונות בעיקר על חברת אגד. זה הביא לדיונים בכנסת וחשינויים בתקנות (אולי גם בחקיקה).
אם לא מגיעים מספיק תלונות, אין "בשר" לעבוד איתו. יש כאלה שבהחלט יכולים לחשוב (או לטעון) שאם אין הרבה תלונות ביחס להפרות אז "המצב בסך הכל די בסדר" ולכן חשוב שנעשה את המינימום שבידינו.

• הוסף לסימניות
צריך לדעת לצעוק עליהם בחזרה ולהראות להם שאף אחד לא סופר אותם ולדעת לאיים עליהם גם בתלונות וגם בפרסום שייפגע בו
ככה עושים בציבור הכללי וזה עובד
נראה לי זה באמת זה הדרך גם בפקחים צריך להראות עמוד שדרה חזק. "הנה עברת פה על החוק."
מלא פעמיים בחורי ישיבות מעמידים אותם על מקומם ללא פחד. בסופו של דבר הם ערבים ופחדנים רק מותחים את החבל, צריכים להיות קשוחים.
אתם רואים התנהגות כזו תצעקו ותיכנסו בהם.
לעמוד על הזכויות שלנו.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שאפשר בזמן אמת להתקשר למשטרה לדווח על חטיפה...
קופץ על האשכול
2 בנותי נסעו השבוע מק''ס באוטובוס של קוים
וצלצלו בפעמון לרדת
הנהג לא פתח במשך כמה תחנות למרות צעקות הנוסעים.
לא היתה שום סיבה.
שמעתי פעם על בחורים שנסעו באוטובוס ובכניסה לעיר הנהג החליט שהוא לא ניכנס כי אין לו כח והוריד את כולם בכניסה לעיר היו שם כמה בחורים שהתעצבנו והתוכחו איתו הנהג התחיל לקלל וברח הם התקשרו למשטרה ודיחו על מה שרה ואז הוסיפו שניראה להם שנישארו כמה ילדות על האוטובוס אחרי כמה דק' היה כבר מרדף משטרתי אחרי האוטובוס:)

• הוסף לסימניות
זה עצוב מאד
כבר מהכותרת מבינים על מה מדובר
למרות דעות שונות, אין ראש עיר בעולם שיכול לטפל בבעיות משמעת של נהגי אוטובוסים
גם לא מקלב
גם מנהל אגף תחבורה ציבורית במשרד התחבורה - אולי יכול לקנוס קצת את החברה, אבל נהגים אחרים טובים יותר הוא לא יכול להביא. זה הסחורה.

כבר כתב כאן בעבר @אופקים 1 שיש בעיה קשה של חוסר מוכנות של נהגים 'נורמלים' לעבוד באשכולות האלו, כשבאותו מחיר הוא יכול לעבוד במודיעין באוטובוס ריק ורגוע
ועד שהמדינה לא תכניס יד לכיס (לא יקרה) ותשלם יותר לנהגים במודיעין עילית בפרט ובארץ ובכלל, לא יהיה שינוי באופק
לפי מה שמסרו לי בחברת קווים, הנהגים במודיעין עילית מתוגמלים בסכום גבוה יותר מאשר במודיעין.
אני לא חושב שהשכר הוא הנקודה כאן.
באגד היה מקובל להעביר את הנהגים סדנת שירות פעם בתקופה, סדנא שכל המסר בה לנהג הוא שאם הוא ישתוק כמה רגעים, כל הנסיעה תהיה רגועה ויהיה לו יותר נחמד בחיים.
במקביל, באגד היו משקיעים סכומי כסף לא קטנים על קמפיינים כשהמטרה הייתה לגרום לנוסעים לקבל קצת יותר בהבנה תקלות, ולא להתנפל על הנהג בכל פעם שהנהג שלפניו דילג על התחנה בה הם המתינו.

• הוסף לסימניות
לפי מה שמסרו לי בחברת קווים, הנהגים במודיעין עילית מתוגמלים בסכום גבוה יותר מאשר במודיעין.
באגד היה מקובל להעביר את הנהגים סדנת שירות פעם בתקופה, סדנא שכל המסר בה לנהג הוא שאם הוא ישתוק כמה רגעים, כל הנסיעה תהיה רגועה ויהיה לו יותר נחמד בחיים.
במקביל, באגד היו משקיעים סכומי כסף לא קטנים על קמפיינים כשהמטרה הייתה לגרום לנוסעים לקבל קצת יותר בהבנה תקלות, ולא להתנפל על הנהג בכל פעם שהנהג שלפניו דילג על התחנה בה הם המתינו.
את צודקת
אבל אמרה לי משהי שעובדת במשרד התחבורה-אין לי אחריות על זה
שנהגים לא רוצים לעבוד במודיעין עילית כי יש שם מלא פרחחים שמציקים להם בחניונים בנסיעות ובכיתובים
היא אמרה לי שנהג במודיעין עילית מקבל יותר כסף ועדין יש חסר
לא יודעת אם זה נכון
אבל זה באמת מענין שיש בעיות רק שם
אולי הם החליטו כולם ביחד:)

• הוסף לסימניות
סך הכל ציטטתי מה שכתבת באשכולות אחרים...
הארכת בזה באחד האשכולות על זה שהנהגים הנורמלים לא רוצים לעבוד במודיעין עילית

• הוסף לסימניות
יש איזה אברך במודיעין עילית שממש עובד בזה הוא יש לו כבר הסדרים עם קווים שהם משלמים לו חלק מהפיצויים והוא לא תובע אותם אוכל להשיג את המספר עם זה נחוץ הוא כבר סידר מאות מקרים!
משום מה זכור לי משהו כאן בפרוג שאפשר לשלוח דרך אחד המאמרים אבל אולי אני מתבלבל.
זה ממש חשוב ומועיל אם תשיג את המספר.

• הוסף לסימניות
בענין הפניות למשרד התחבורה ושות', הכמות היא המהות.

אם הם יוצפו ב'גשם' של פניות מאנשים אכפתיים, פניות שכוללות את הפרטים שע"פ חוק מחייבים אותם להתייחס ולהגיב, אין ספק שתהיינה תזוזות לטובה.
לא חושב שהבעיה תיעלם, כן משוכנע שהיא תצומצם באופן משמעותי עד דרמטי.

הסיבות:
1. זה יתחיל להפריע להם. שיגור עשרות תשובות לקוניות ביום לאותה עיר מחייב טיפול רציני.
2. ובעיקר - הם יבינו את מה שכתב כאן למעלה @משך - זה הפך לתופעה בלתי סבירה באופן קיצוני.

לשם כך, צריך לארגן מערכת טפסים שלקוח כמה שעות או פחות ליצור אותה, ולהרגיל את הציבור לשתף פעולה.

יש כאן בפרוג מספיק מקצוענים שידעו איך מקימים מערכת כזו.

---
מדגיש: הדברים נכתבים ע"פ נסיון, ומהיכרות עם כמה גורמים במשרד התחבורה.

• הוסף לסימניות
בענין הפניות למשרד התחבורה ושות', הכמות היא המהות.

אם הם יוצפו ב'גשם' של פניות מאנשים אכפתיים, פניות שכוללות את הפרטים שע"פ חוק מחייבים אותם להתייחס ולהגיב, אין ספק שתהיינה תזוזות לטובה.
לא חושב שהבעיה תיעלם, כן משוכנע שהיא תצומצם באופן משמעותי עד דרמטי.

הסיבות:
1. זה יתחיל להפריע להם. שיגור עשרות תשובות לקוניות ביום לאותה עיר מחייב טיפול רציני.
2. ובעיקר - הם יבינו את מה שכתב כאן למעלה @משך - זה הפך לתופעה בלתי סבירה באופן קיצוני.

לשם כך, צריך לארגן מערכת טפסים שלקוח כמה שעות או פחות ליצור אותה, ולהרגיל את הציבור לשתף פעולה.

יש כאן בפרוג מספיק מקצוענים שידעו איך מקימים מערכת כזו.

---
מדגיש: הדברים נכתבים ע"פ נסיון, ומהיכרות עם כמה גורמים במשרד התחבורה.
הקימו מערכת טלפונית 08-3132903

• הוסף לסימניות
אולי אפשר פשוט לא להיכנס בדין ודברים עם הנהג בכלל.
לא לדבר איתם מטוב ועד רע.
להזדרז בשיא המהירות האפשרית לעלות ולרדת מהאוטובוס.
לא להעיר שום הערות לנהג גם אם אתם מאוד צודקים.
וזהו.
(זה מה שאני עושה באוטובוסים לא מדבר עם הנהג כלום, גם אם הוא לא עוצר בתחנה לא צועק עליו, ממילא זה לא יעזור, אבל אולי אני טועה).

• הוסף לסימניות
אם אתם שואלים את עצמכם מה זו הכותרת הזו??!!!
אז בטח "המביני עניין" שבכם כבר הבינו מדובר על נהגי האוטובוס הערבים במודיעין עילית, "עיר התורה"
דווקא היה נראה לי שזה נהגי אקסטרה בירושלים..
אומנם קראו לו לחקירה אבל לא עשו לו כלום
בנוסף העבירו את התיק לאחראי ביטחון או משהו דומה בחברת קווים

אציין שאח"כ לא ראיתי אותו יותר בעיר שלנו אז אולי זה כן עשה משהו
שכוייח! זה אכן עזר וירבו כמותכם!

חשבתי ככה עד שהוקמה חברת ״דרך אגד״
כלל הנהגים בה חדשים והפלא ופלא כמחציתם יהודים!
אז כנראה שבהחלט אפשר.
אומנם תנאי העבודה במו״ע קשים יותר אבל יחס וכמות ו(אי)איכות הנהגים מוגזם עשרת מונים..

וזהו.
(זה מה שאני עושה באוטובוסים לא מדבר עם הנהג כלום, גם אם הוא לא עוצר בתחנה לא צועק עליו, ממילא זה לא יעזור, אבל אולי אני טועה).
נראה כפיתרון המוצלח ביותר, {כנראה לא למקרה כמו שהביא @שומע בקול ד' }
לפעמים רואים שהנהג לא עצר בתחנה לפני 2 דק׳ ואתם צועקים עליו עכשיו,
למה? אתם רוצים להרוס לכל הנוסעים?
כשמגיעים הביתה, כותבים תלונה בשם כל אחד מאלו שנסעו איתכם למשרד התחבורה {לא מציינים שלכם הוא כן עצר..}
לפי הנתונים שהצטברו זה יעזור הרבה יותר מלריב עם הנהג ולהרוס לכולם..

ולעצם הגשת התלונה,
כפי שכתב @יוסי ב.ק לא לציין את מוצא הנהג זה יגרום לתלונה להיזרק לפח האשפה וחבל..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נהג אחד קילל אותי קללות קשות ואחרי שירדתי מהאוטובוס ירק לכיווני
פתחתי תלונה והיא נסגרה מכיוון שבמדינת ישראל אין חוק שאסור לקלל והיריקה לא נועדה לפגוע בי... אלא להשפיל

אומנם קראו לו לחקירה אבל לא עשו לו כלום
בנוסף העבירו את התיק לאחראי ביטחון או משהו דומה בחברת קווים

אציין שאח"כ לא ראיתי אותו יותר בעיר שלנו אז אולי זה כן עשה משהו
אחרי שקראו למישהו לחקירה הוא יחשוב פעמים לפני שהוא שוב משתולל

• הוסף לסימניות
זה מזעזע!!
הם לא עוצרים בתחנות על תקן קבוע
או שהם עוצרים וסוגרים מהרררר את הדלת

לא משנה עיר ולא משנה מאיפה לאיפה
ברגע שיש נהג ערבי זה פחד לעלות על האוטובוס!!
ככר היו לי כמה וכמה סיפורים
שירדו מהר מההגה! שלא יקרה פה אסון!!!!!!
כבר נהיה סיוט ליסוע באוטובוס
וזהו.
טעות שהרבה טועים בה!!
למה לשתוק כשהנהג דילג תחנה?
למה לשתוק כשהנהג סגר עלי את הדלת?
למה לשתוק כשעפתי מהספסל האחרון כמעט עד הנהג????
למה מגיע לנו היחס הזה ?למה?

למי באמת אפשר לפנות??

• הוסף לסימניות
נשלח ע"י גולש:

1. יש לאחרונה נהגים שמדלגים תחנות במיוחד בחזור מירושלים באזור הר שמואל וגם בכפר רות ולפיד וכד'.
הבעיה שמשרד התחבורה לא מטפל בתלונות של צד ג' ולכן מי שנוסע בתוך האוטובוס ואכפת לו על העוול ומתלונן התלונה לא מטופלת. הפיתרון הוא לנסח את התלונה כאילו אתה בעצמך עמדת בתחנה.
כדאי לכתוב מספר תחנה וגם מספר רכב של האוטובוס.

2. יש קו טלפוני שיש אפשרות להשאיר דרכו תלונות למשרד התחבורה כבר בתחנה מבלי צורך לגשת למחשב המספר הוא : 08-3132903, וזה הקישור בנדרים פלוס: https://www.matara.pro/nedarimplus/Forms/3439.html?MasofId=&ClientId=&Zeout=&Version=1

בנוסף: תלונות דרך הטופס של לשכת הרב שנמצא בנדרים פלוס מטופלות בהנהלת קווים מידיית ובהרבה מקרים כבר למחרת המתלוננים קבלו פניה מהמשרדים של ההנהלה בחולון לבירור פרטי המקרה.
אם התלונה היא על קו שלא יצא אין ענין להתלונן שם כי זה מגיע לחברת קווים, אבל אם יש בעיה בהתנהלות נהג , כדאי להתלונן גם שם , הרבה פעמים זה יותר תועלתי מלפנות לשירות לקוחות הרגיל.
הטופס הוא :
https://www.matara.pro/nedarimplus/Forms/2393.html?MasofId=&ClientId=&Zeout=&Version=1

• הוסף לסימניות
והסיפור שלי:
נסעתי באוטובוס מירושלים
הוא לא עצר בתחנה למרות שסימנו לו מהתחנה
ולמרות שהאוטובוס חצי ריק
גם בתחנה בכפר רות הוא לא עצר
ואז ניגש אליו אחד הנוסעים
ואזהנהג אמר לו : אני ממהר להסעה שלי, יש להם עוד אוטובוסים"
אז הוא אמר לו שאנשים רוצים את הקו הזה כי זה מגיע לאזור של הבית שלהם, והקווים שמאחוריו לא יעזרו להם.
וזה לא עזר!!!
גם בתחנה בחשמונאים הוא לא עצר לאשה נוספת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה