התייעצות קמפיין לעידוד הילדים להתנהגות מעודנת בתח"צ

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
קמפיין ההסברה אם אכן יהיה כזה חייב להיות נטו של החדרים ומוסדות החינוך
כל קשר למשרדי הממשלה וחברות האוטובוסים ה... (תשלימו בעצמכם) יגרום את ההיפך!
ע"ע הקמפיין האחרון והמטופש עד כאב של אגד...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש ת"ת מחונכים יותר ופחות. (אני מתכוון סגנון משפחות), יש תחנות קבועות ששם ידוע שיש בלאגן עם ילדים. לדעתי צריך לפנות למנהל הת"ת ולבקש בצורה יפה ומכבדת לעשות קמפיין פנימי ולדבר על זה עם הילדים

• הוסף לסימניות
בכיתתי שוחחתי על כך עם תלמידים ולכולם היה אותו מענה: "הנהגים, הנהגים, הנהגים...". זה לא מצדיק את ההפקרות אבל גם נותן להבין איך הגענו למצב הזה. ילד בדרך כלל עונה בטון ובצורה בה מדברים איתו.

• הוסף לסימניות
בכיתתי שוחחתי על כך עם תלמידים ולכולם היה אותו מענה: "הנהגים, הנהגים, הנהגים...". זה לא מצדיק את ההפקרות אבל גם נותן להבין איך הגענו למצב הזה. ילד בדרך כלל עונה בטון ובצורה בה מדברים איתו.
כל הכבוד שפתחתם את הנושא מולם.
אני הייתי ממשיכה ושואלת איך מדברים עם בני אדם מבוגרים באוטובוס שהם לא הנהג.
כי ממה שאני רואה זה מחלחל הלאה מי שמדבר לא יפה לנהג ידבר לא יפה גם למבוגר שאמר להפסיק להתעסק עם הנהג וכו'.. אולי זה יציב מראה.

• הוסף לסימניות
ואם זאת אין ברירה אלא לעשות הסעות מטעם הת״ת כחובה ולא כרשות ואז יהיה רישום..
את זה אתה יכול להחליט על עצמך, אתה לא יכול להחליט לאחרים שהם צריכים לשלם את הסכומים האלו
ובכלל, לחייב את זה יוביל למנהלים הרבה כאבי ראש שיצטרכו להתמודד עם ים של תלונות מהורים שאין להם לשלם את זה.
תעשה גיוס המונים ותסבסד להורים את ההסעות ויהיה אפשר לחייב

• הוסף לסימניות
בלתק
חקרתי הרבה את הנושא. רוב הילדים שמתפרעים באטובוסים זה לא מהמשפחות הטובות והאיכותיות.ולא מתלומדי תורה האיכותיים
זה מגיע מהבית/מהחברה
יש לי תמונות ותיעודי וידאו שמפריכים את המחקר הזה...

• הוסף לסימניות
כל הכבוד על הטיפול בנושא החשוב.
הבעייה קורית גם באוטובוסים עם נהגים מאנ״ש, כך שלתלות זאת בנהגים זה עלולה להיות התחמקות מפוארת..
ברור שהרבה נהגים אינם בסדר בלשון המעטה, אבל העובדה היא שבהסעות שאגד עושים עם מלווה אין דבר כזה, אז כנראה שלא רק הנהג אשם..
ובכלל, ישנם שתי נקודות חשובות נוספות מעבר לחילול ה׳,
א. זה מסוכן לריב עם הנהג.
ב. שאר הנוסעים באוטובוס סובלים מהילדים.

את זה אתה יכול להחליט על עצמך, אתה לא יכול להחליט לאחרים שהם צריכים לשלם את הסכומים האלו
ובכלל, לחייב את זה יוביל למנהלים הרבה כאבי ראש שיצטרכו להתמודד עם ים של תלונות מהורים שאין להם לשלם את זה.
תעשה גיוס המונים ותסבסד להורים את ההסעות ויהיה אפשר לחייב

זו בעייה חינוכית ממדרגה ראשונה,
שהדרך לפתור אותה היא פשוט למנוע אותה,
לא נראה שהגיוני באמת לגרום לפיתרון גורף ללא זה,
והחובה מוטלת על ההורים והמחנכים.

ברור שזה עלות גבוהה,
אבל כמו שברור לנו שאנו משלמים שכ״ל גבוה בגלל שהחינוך חשוב לנו,
צריך לראות את זה כסעיף נוסף במחלקת החינוך שחשוב מאוד לחינוך הילדים ושווה להתאמץ בשבילו.

הרי שולחים את הילדים ללמוד רחוק,
ולא ליד הבית בגלל שחשוב לנו חינוך מסוים ברמה גבוהה,
אז להרוס את זה בדרך?
אפשר לשלוח כבר לת״ת/יש״ק/סמינר הקרוב לבית....

• הוסף לסימניות
מיזם מעולה ומבורך :)

הנה כמה רעיונות (בעזרת AI כמובן )
הבינה לא כ"כ מתאימה פה, בכל זאת היא לא מבינה את כל הניואנסים...

"מדברים בשקט, מכבדים את הדרך."
נראה לי שצריך משהו שיותר מדבר על הכבוד לעצמנו כבני מלכים ולאו דווקא לנהג או לדרך

• הוסף לסימניות
לדעתי צריך לפעול ב-2 מישורים:
א. בתוך החיידרים- מודעות, חשיפה לצורת התנהגות ראויה וחילול ה' שנגרם מההיפך מכך.
ב. קמפיין ארצי/עירוני- שהעיריה או משרד ממשלתי כלשהו יממנו קמפיין לציבור החרדי, בצורה מסודרת. דמותג שתלווה את הקמפיין, מבצעים שונים, למשל- אנשים שמחופשים לדמותג שעולים באקראי לאוטובוסים בשעות המועדות ומצ'פרים ילדים, אולי מבצע שיעסיק את הילדים בנסיעה- למצוא איפה מסתתר הדמותג בשלטי חוצות, ועליהם לדווח באיזושהי דרך, הגרלות וכדו'. אם זה יהיה משהו ברמה, זה יכול ממש לתפוס. אולי אפילו לבקש מעיתונים פופולאריים של ילדים שיכניסו גם כן את העניין למודעות עם כל מיני מבצעים...

אין לי דרך לעזור בביצוע. מקווה שהרעיונות יועילו...
בביתר לפני שנים היו קמפיינים תקופתיים על התחבור"צ והיחס המכבד, לא זוכר אם זה היה מטעם העיריה או חברת קווים.

• הוסף לסימניות
דרך המלך, והסלוגן: נסיכים בדרכים
כלל בדרך / בדרך יש כלל
כך נוהגים אצלנו
נוסעים בעול
נסיעת חן
מגלגלים זכות
שובר גלגלים (שובר גלים הוא מה שמרגיע את הים מרוחות שמנשבות. אבל המשחק מילים הזה קצת מסורבל).

מישו??

• הוסף לסימניות
דרך המלך, והסלוגן: נסיכים בדרכים
כלל בדרך / בדרך יש כלל
כך נוהגים אצלנו
נוסעים בעול
נסיעת חן
מגלגלים זכות
שובר גלגלים (שובר גלים הוא מה שמרגיע את הים מרוחות שמנשבות. אבל המשחק מילים הזה קצת מסורבל).

מישו??
יפה מאד!
אולי מישהו יתנדב לעצב לנו את הסלוגן:
"נסיכים בדרכים"
עם הסבר:
גם כשאנחנו בדרך - לא שוכחים להתנהג כבני מלכים!

• הוסף לסימניות
יפה מאד!
אולי מישהו יתנדב לעצב לנו את הסלוגן:
"נסיכים בדרכים"
עם הסבר:
גם כשאנחנו בדרך - לא שוכחים להתנהג כבני מלכים!
הייתי הופכת גם את ההסבר ליותר קליט, למשל:
גם בדרכים - לא שוכחים
מתנהגים כבני מלכים

(בטח אפשר לשפר עוד את הניסוח...)

• הוסף לסימניות
לדעתי הפתרון הוא רק לתעד
כשהורים יראו איך ילדיהם מתנהגים, המצב הזה לא יימשך אני בטוחה
(רוב ההורים הנורמטיביים לפחות)
וגם אם תתעדי, את מכירה את ההורים של הילדים ? מי יתעד וילך להורים ?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה