התייעצות קמפיין לעידוד הילדים להתנהגות מעודנת בתח"צ

מצב
הנושא נעול.
כמובן שיש כאן גם חסרונות-
לא בטוח שאנחנו מעוניינים שהילדים יצרו איתו קשר אח"כ באוטובוס,
והרעיון הזה כנראה לא ישפיע על ההתנהגות מול נהגים ערביים.
אולי זה מתאים כחלק קטן מתכנית.
רעיון מקסים!
כדי לפתור את הבעיות הללו ממליצה ליצור דמות שתלווה את הקמפיין בתור נהג ולדברר איתו את הנהגים
למשל שלום הנהג או טוביה וכו'
בשמחה נרתמת לרעיונות וקופריטינג
אם מעניין תתיגו אותי.

בתור התחלה באמת נראה לי כדאי ללכת על מוטיב של דמויות שיהיה קרוב לעולמם של הילדים אחת הנהג ואחת ילד
ואיתם למתג את כל הקמפיין
נראה לי כדאי לשתף גם את מוסדות הלימוד כחלק מזה"ב אפילו או תוכניות מוגנות שיש וכו...
להכין ממש ערכה לכל מוסד ובה חומרים מותאמים,
פעילויות, סיפורים, חידונים- לפי רמות (נראה לי לא יזיק גם לבחורי ישיבות קטנות)
אפשר לחלק את הקמפיין לכמה חלקים וכל חלק מתמקד בנושא אחר שקשור
אפשר לחלק לפי חודשים-בכל חודש עוד נושא
אפשר להכין "אלבום מדבקות" אבל שווה! ומעניין! (אם כי עצם הרעיון לא יודעת עד כמה חינוכי)
המטרה שיהיה נושא מלווה שיקיף את כל התחום במבט של הילדים ויעניין אותם!! וייצור הבנה והזדהות!!
משהו שיהיה כ"כ חזק שיהיה כמו 'קוד' של הילדים החרדים

אבל את כל זה אפשר לעשות כשהחינוך תקין ולא כשיש הפקרות מלכתחילה בחינוך ובגבולות בכללי...
במחשבה שניה, אולי זה יהיה פתח לתיקון בעוד נושאים
אבל חשוב לדעת איך לעבוד....

אי חושב שצריך לעשות עוד משהו שכשרואים ילדים מתפרעים באוטובוסים
לא להישאר שווי נפש אלא להעיר להם בעדינות שזה פשוט לא מתאים

לדעתי הפתרון הוא רק לתעד
כשהורים יראו איך ילדיהם מתנהגים, המצב הזה לא יימשך אני בטוחה
חד משמעית! זו גם דעתי
לתעד , כל מי שביכלתו.
גם הורים וגם אנשי חינוך מעדיפים להדחיק, חושבים שזה רק ילדים אחרים. עד לרגע שיש סרטון ורואים את ההתרחשות עם הפנים של הילדים
וגם אם תתעדי, את מכירה את ההורים של הילדים ? מי יתעד וילך להורים ?
צריך ללכת עם זה לת"תים, למנהלים. שוב ושוב ושוב.
המנהלים כבר יעשו את העבודה מול ההורים.

חד משמעית! זו גם דעתי
לתעד , כל מי שביכלתו.
גם הורים וגם אנשי חינוך מעדיפים להדחיק, חושבים שזה רק ילדים אחרים. עד לרגע שיש סרטון ורואים את ההתרחשות עם הפנים של הילדים

כל מי שיש לו סמארטפון הוא מתעד!
ומה עם שאר הציבור???

אם הייתי נוסעת בקביעות בקווים האלה הייתי לוקחת איתי מצלמה.

אין לי רעיון נוסף.
עדיין לדעתי זה הכיוון לפתרון.
לפעמים הילדים כל כך חצופים שמפחיד לצלם ולפתוח מולם חזית.

אהבתי את הרעיון של קמפיין עם דמויות קבועות. אם זה יעשה טוב ובשילוב קטעי קומיקס קצרים זה יכול מאד לתפוס את הדור הצעיר.
ועוד דבר העלאת מודעות חשובה גם למבוגרים. לא מעט פעמים מבוגרים מגבים ילדים בעימותים האלה. כי אם הנהג ערבי והילדים משלנו ברור שהם צודקים (בעיני זה לא הענין. ילדים לא אמורים להתעמת עם נהג גם אם הם צודקים והמבוגרים שנותנים להם בטחון טועים בגישה שלהם)
לדוג' ילד קבל קנס מפקח על אי תיקוף ומתחיל להתעמת. מרבית ההורים במקרה כזה (מקוה) יחנכו את הילד להביא את הקנס הביתה והם יטפלו בענין ובטח שלא להכנס לעימות עם פקח. במקרה זה הילד מתוכח עם הפקח חברים עוזרים לו ומתפתח עימות. במקום שמבוגרים ירגיעו את הילד ואת העוצמות התחילו בעצמם לתקף את הפקח על כך שמחפש את הילד, שהם אנטישמים ומוצצי דם. בנתיים האוטובוס תקוע, הצעקות על לב השמיים כל זאת על קנס לילד שאפילו לא טען שתקף...אימי, אשה מבוגרת שנכחה בארוע ירדה מהאוטובוס מרב בהלה כי פחדה שתכף פורץ עימות פיזי ולא יכלה לראות את זה. וזה קרה בחימום של אנשים מבוגרים.

אהבתי את הרעיון של קמפיין עם דמויות קבועות. אם זה יעשה טוב ובשילוב קטעי קומיקס קצרים זה יכול מאד לתפוס את הדור הצעיר.
ועוד דבר העלאת מודעות חשובה גם למבוגרים. לא מעט פעמים מבוגרים מגבים ילדים בעימותים האלה. כי אם הנהג ערבי והילדים משלנו ברור שהם צודקים (בעיני זה לא הענין. ילדים לא אמורים להתעמת עם נהג גם אם הם צודקים והמבוגרים שנותנים להם בטחון טועים בגישה שלהם)
לדוג' ילד קבל קנס מפקח על אי תיקוף ומתחיל להתעמת. מרבית ההורים במקרה כזה (מקוה) יחנכו את הילד להביא את הקנס הביתה והם יטפלו בענין ובטח שלא להכנס לעימות עם פקח. במקרה זה הילד מתוכח עם הפקח חברים עוזרים לו ומתפתח עימות. במקום שמבוגרים ירגיעו את הילד ואת העוצמות התחילו בעצמם לתקף את הפקח על כך שמחפש את הילד, שהם אנטישמים ומוצצי דם. בנתיים האוטובוס תקוע, הצעקות על לב השמיים כל זאת על קנס לילד שאפילו לא טען שתקף...אימי, אשה מבוגרת שנכחה בארוע ירדה מהאוטובוס מרב בהלה כי פחדה שתכף פורץ עימות פיזי ולא יכלה לראות את זה. וזה קרה בחימום של אנשים מבוגרים.
צריך להעלות מודעות על עוד משהו
שכשכמבוגר מעיר לילד על התנהגותו שהוא ירגיש שהוא מקבל גיבוי משאר המבוגרים ולא שהוא פותח חזית מול הילדים!

זה משפט מפחיד ומזעזע. באמת.
אישית לא נוסעת בקווים ובזמנים שזה קורה בהם, והילדים שלי הולכים למוסדות ברגל. התיאורים שלך ושל האחרים שאני שומעת באמת איומים. חושבת שהיה צריך לפתוח אשכול כזה כבר כשהיינו בחצי הדרך למצב הזה.

רעיון מקסים!
כדי לפתור את הבעיות הללו ממליצה ליצור דמות שתלווה את הקמפיין בתור נהג ולדברר איתו את הנהגים
אם מעניין תתיגו אותי.

בתור התחלה באמת נראה לי כדאי ללכת על מוטיב של דמויות שיהיה קרוב לעולמם של הילדים אחת הנהג ואחת ילד
ואיתם למתג את כל הקמפיין
נראה לי כדאי לשתף גם את מוסדות הלימוד כחלק מזה"ב אפילו או תוכניות מוגנות שיש וכו...
אפשר להכין "אלבום מדבקות" אבל שווה! ומעניין! (אם כי עצם הרעיון לא יודעת עד כמה חינוכי)
המטרה שיהיה נושא מלווה שיקיף את כל התחום במבט של הילדים ויעניין אותם!! וייצור הבנה והזדהות!!
רק שימו לב לקרדיט......

רעיון מקסים!
אם מעניין תתיגו אותי.

ואיתם למתג את כל הקמפיין

אבל את כל זה אפשר לעשות כשהחינוך תקין ולא כשיש הפקרות מלכתחילה בחינוך ובגבולות בכללי...
במחשבה שניה, אולי זה יהיה פתח לתיקון בעוד נושאים
אבל חשוב לדעת איך לעבוד....
רעיון מדהים!

חד משמעית! זו גם דעתי
לתעד , כל מי שביכלתו.

תיעוד זה מעולה. אבל חוקית אסור להפיץ תמונןת של ילדים ללא אישור הוריהם

מי דיבר על להפיץ ? היא דיברה על להראות למנהלים
זה לא שמפרסמים באינטרנט

שום קמפיין לא יהיה יעיל, אם החינוך הבסיסי הוא שכל מי שהוא לא אני
(וזה כולל- פורשי החסידות שלי, חילונים, דתיים, ספרדים\ אשכנזים, חסידים של אדמור שאנחנו לא אוהבים או תלמידים של ראש ישיבה ש"סטה מן הדרך")
ראוי לגיוני, בוז, ומותר לפגוע בו כל אחד לפי רמת האלימות הנהוגה בקבוצתו.

הילדים לא "לא מחונכים", הם מחונכים היטב- לשנוא כל מי שלא אונזערע, להציק לו ולהתנהג באלימות.

וכל עוד זה לא ישתנה, ולא יחנכו שאסור לפגוע גם במי שממש שונה מאיתנו- שום קמפיין לא יעזור

על החתום- אמא שנתקלה באלימות בגינה ציבורית של ילדים מקבוצה X כלפי קבוצה Y והאמהות שותקות, ספגה עלבונות קולניים באוטובוס כי האדמור שלהם חושב אחרת מהרב שלי, שבעלה חטף מכות ב402, קוראת פה בפרוג על אלימות כלפי נשים ברחוב כי לא באו טוב בעין למישהו, וכן הלאה. הכל רקוב מהשורש.

(וזה כולל- פורשי החסידות שלי, חילונים, דתיים, ספרדים\ אשכנזים, חסידים של אדמור שאנחנו לא אוהבים או תלמידים של ראש ישיבה ש"סטה מן הדרך")

הילדים לא "לא מחונכים", הם מחונכים היטב- לשנוא כל מי שלא אונזערע, להציק לו ולהתנהג באלימות.

וכל עוד זה לא ישתנה, ולא יחנכו שאסור לפגוע גם במי שממש שונה מאיתנו- שום קמפיין לא יעזור

על החתום- אמא שנתקלה באלימות בגינה ציבורית של ילדים מקבוצה X כלפי קבוצה Y והאמהות שותקות, ספגה עלבונות קולניים באוטובוס כי האדמור שלהם חושב אחרת מהרב שלי, שבעלה חטף מכות ב402, קוראת פה בפרוג על אלימות כלפי נשים ברחוב כי לא באו טוב בעין למישהו, וכן הלאה. הכל רקוב מהשורש.
למה להכליל?
יש מספיק אנשים שמחנכים לאהבת ישראל אמיתית
אולי גם אתם? לא?

ב"ה בת'ת לימדו אותם שהם בני מלכים ולכן צריכים לעשות קידוש ה'
ושלחו מכתב להורים לקחת את האחריות
20260112_125049.jpg

התיעוד עצמו מרתיע אותם
גם אם לטלפון שלך אין אפשרות צילום כלל!
העניין זה לא הצילום העניין זה הרתעה!!!

למה להכליל?
יש מספיק אנשים שמחנכים לאהבת ישראל אמיתית
אולי גם אתם? לא?
אנחנו דנים באלו שלא, וגדלים על לגיטימיות לאלימות.
לא צריך לחנך לאהבת ישראל שח"ו עלולה להוביל לקירוב הדעת בין חלקים שונים באותה חסידות, אלא לצלם אנוש ושהתנהגות נורמטיבית כוללת שקט ולא לבעוט בחתולה ולא בדלת של האוטובוס ולא לצעוק ברחוב אחרי ילד מהחיידר השני.
תרבות בסיסית.

הכל רקוב מהשורש
לשון הרע על כלל ישראל, אני מוחה!
לא אמרתי שצריך לטמון ראש בחול, לחלוטין לא, אבל לבוא ולומר שהכל רקוב מהשורש זאת קודם כל טעות, אחר כך הכללה -
הציבור שלנו הוא המצע הכי טוב לגדול עליו כשרואים את העולם שבחוץ, כאשר "רק אין יראת אלוקים... והרגוני".
(אגב - השקט אצל אלו שאינם חרדים נובע מראש במכשירים. אצלנו יש חיים, ואצל חיים יש גם בעיות).

מסכימה בכל מילה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה