מידע שימושי קמפינג. עשיתם? יש לכם טיפים/הצעות ייעול/אזהרות?

• הוסף לסימניות
ועוד כמה שאלות:
איזה חניון מומלץ?
האם זו התפרעות כשהקטנה בחבורה בת שלושה חדשים?

• הוסף לסימניות
עשינו המון, אם יש לך שאלות ספציפיות בשמחה
אני לא יודעת אם מזג האויר עכשיו אידיאלי לשכם כך, אנחנו בד"כ עשינו בתקופת פסח
חורשת טל - מקום מדהים!
היינו חוזרים לשם כל שנה מחדש
היום כבר הישתדרגנו :)

אני לא חושבת שזה התפרעות עם 3 ילדים, זה תלוי עד כמה אתם גזעיים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1338843:
אני לא חושבת שזה התפרעות עם 3 ילדים, זה תלוי עד כמה אתם גזעיים..
איזה שלושה? הקטנה בת שלושה חדשים. אנחנו חבורה נכבדה של שמונה נפשות.
והגזעי פה? זה בעלי. אני אקח כמה גלולות הרגעה, ואזרום...
הצעתי לו לעשות קמפינג בחצר הבית שלנו. נשמע לי פסטורלי וגם נוח.

• הוסף לסימניות
בתור אחד שיצא המון לשטח
זה הבדל שמים וארץ אם יוצאים מצוידים או לא
ויש הרבה דברים קטנים שיכולים לשדרג את הטיול בכמה רמות
למשל
כסאות מתקפלים (יש לי שתיים)
גזייה (יש לי ) אין על קפה בבוקר בשטח ליד נחל זורם
מזרונים (מאד חשוב אלא אם כן ישנים על דשא)
והדבר הכי חשוב עדיף לוותר קצת על פרטיות ולהיות באזור שישנים בו בלילה
אנחנו יצאנו פעם אחת והלכנו לבניאס
בהתחלה היה נחמד ומצאנו מקום פרטי
אבל אז כשהחושך ירד וכולם התנדפו ונשארנו לבד בחושך
והתנים התחילו לילל מסביבנו ביללות מקפיאות דם
זה כבר היה פחות נחמד להשאר לבד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1338893:
איזה שלושה? הקטנה בת שלושה חדשים. אנחנו חבורה נכבדה של שמונה נפשות.
והגזעי פה? זה בעלי. אני אקח כמה גלולות הרגעה, ואזרום...
הצעתי לו לעשות קמפינג בחצר הבית שלנו. נשמע לי פסטורלי וגם נוח.

משום מה ה"בת שלושה חודשים" היה נראה לי כמו שלושה ילדים.. :)

בקיצור, כמו שכתבו פה, חייבים להיות מצויידים כמו שצריך
אני תמיד "סחבתי" איתי את כל הבית, וב"ה לא היה חסר לנו כלום,
בעוד אחים שלי רעדו מקור כי לא היה להם מספיק שמיכות וכו' ולגיסתי נגמרו הבגדים להחלפה לילדות..
(אני לא יודעת מה מזג האויר ברמת הגולן בלילה עכשיו, אבל בפסח הלילות היו מאד קרים, סחבתי איתי שמיכות פוך, שמיכות צמר, כריות, מגבות.. לא התקמצנתי)
מה שכן צריכים המוון מקום באוטו, לקחת בחשבון.. :)

מרוב שהאוטו היה מלא, זה היה ממש פרוייקט לצאת ולהיכנס ממנו.. :rolleyes:

אז כמו שאמרתי - מספיק בגדים, מספיק שמיכות וכריות שיהיה נח לכולם, מגבות, לחשוב על כל דבר, אפילו.. קסמי אוזניים (אצלנו זה פריט הכרחי :p)

אוכל? אצלנו בעיקר עושים מנגל, צהריים וערב. בבוקר הגברים היו קופצים לסופר אחרי התפילה (היינו בחורשת טל, ככה שזה ממש צמוד לקרית שמונה) וקונים קצת גבינות, לחמניות, שוקו, ואם יש לך אמגזית - אז תבנית ביצים, לחביתות..
בחורשת טל יש אפשרות לשכור מקרר (יש חדר גדול של מקררים, עם מפתחות)

חשוב מאד להיות במתחם מסודר, עם מקלחות ושירותים!

לילה אחד פשוט פתחנו אוהל על שפת הכינרת.
ואז היה סיוט בבוקר לחפש שירותים.... זה זכור לי כטראומה, אפילו שעברו 6 שנים מאז.

אם יש עוד שאלות, בשמחה

מצרפת תמונות בשביל ההשראה..
(אוח, עשית לי חשק.. :) )

קבצים מצורפים

• 1.png
    KB 966.2 · צפיות: 177
  • IMG_2190.png
    KB 930.9 · צפיות: 153
  • IMG_2192.png
    KB 703.3 · צפיות: 150
  • הוסף לסימניות
עשינו את זה גם, בפארק הירדן.
חם נורא, יש לציין.
היה אפיק של נחל לידינו, ורוב המשפחה רבצה במים כמעט כל היום, כמו היפופוטמים :D

הבגדים מתלכלכים נוראות, וכתמי בוץ יורדים בקושי. לבוא עם שמאטעס.
השירותים והמקלחות היו .... לא לאיסטניסטים :eek:

הילדים נשארו עם זכרונות מתוקים ורק רוצים עוד פעם.

מזרונים - חובה!
סנו די ...
תאורת לילה ניידת - מומלץ מאד.
גזיה לקפה ולחביתות

• הוסף לסימניות
לגבי גיל הקטנה -
באוהל הסמוך היתה יצורה בגיל דומה.
נראה לי נהנתה מהחיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1339005:
עשינו את זה גם, בפארק הירדן.
חם נורא, יש לציין.
היה אפיק של נחל לידינו, ורוב המשפחה רבצה במים כמעט כל היום, כמו היפופוטמים :D

הבגדים מתלכלכים נוראות, וכתמי בוץ יורדים בקושי. לבוא עם שמאטעס.
השירותים והמקלחות היו .... לא לאיסטניסטים :eek:

הילדים נשארו עם זכרונות מתוקים ורק רוצים עוד פעם.

מזרונים - חובה!
סנו די ...
תאורת לילה ניידת - מומלץ מאד.
גזיה לקפה ולחביתות

דווקא חורשת טל מאד מאד נקי ואסטטי השירותים והמקלחות, תענוג
יש שם מנקה כל שעה..
ואין בכלל הרבה בוץ
יש שם גם נחלים שזורמים (ישירות מהבניאס( היינו ממש לוקחים את השולחן לתוך הנחל ויושבים לאכול כשהרגליים במיים.. :)

מזרונים לא היה חסר לנו (אולי כי הדשא שם מאד נח? :) )

בשביל תאורת לילה פשוט השתמשנו בפנסים של האוטו,

ואגב, יש שם גם שקעים של חשמל, אנשים הביאו פשוט קומקומים

(אממ.. מה דעתכם להביא גם טוסטר? :) )

• הוסף לסימניות
לגבי מקום באוטו- זו בעיה קטנה, יש לנו עגלה נגררת.
אז פשוט להביא הכול. הכול. הבנתי.
יופי, נשמע באמת כיף, תזכו למצוות.
אבל מי יודע? אולי אני אשתפן בסוף ואציע להקים את האוהל בסלון -כדי שיהיה מזגן...
חניונים מומלצים נוספים, יש? (רמת הגולן נראה לי רחוק מידי)

• הוסף לסימניות
בכנרת יש מקום, באשכול אחר כתבו על החוף מהדרין -
אז יש שם מקום לקמפינג

ועקרונית יש ברחבי הארץ כ-20 מקומות מסודרים כאלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;1338949:
משום מה ה"בת שלושה חודשים" היה נראה לי כמו שלושה ילדים.. :)

בקיצור, כמו שכתבו פה, חייבים להיות מצויידים כמו שצריך
אני תמיד "סחבתי" איתי את כל הבית, וב"ה לא היה חסר לנו כלום,
בעוד אחים שלי רעדו מקור כי לא היה להם מספיק שמיכות וכו' ולגיסתי נגמרו הבגדים להחלפה לילדות..
(אני לא יודעת מה מזג האויר ברמת הגולן בלילה עכשיו, אבל בפסח הלילות היו מאד קרים, סחבתי איתי שמיכות פוך, שמיכות צמר, כריות, מגבות.. לא התקמצנתי)
מה שכן צריכים המוון מקום באוטו, לקחת בחשבון.. :)

מרוב שהאוטו היה מלא, זה היה ממש פרוייקט לצאת ולהיכנס ממנו.. :rolleyes:

אז כמו שאמרתי - מספיק בגדים, מספיק שמיכות וכריות שיהיה נח לכולם, מגבות, לחשוב על כל דבר, אפילו.. קסמי אוזניים (אצלנו זה פריט הכרחי :p)

אוכל? אצלנו בעיקר עושים מנגל, צהריים וערב. בבוקר הגברים היו קופצים לסופר אחרי התפילה (היינו בחורשת טל, ככה שזה ממש צמוד לקרית שמונה) וקונים קצת גבינות, לחמניות, שוקו, ואם יש לך אמגזית - אז תבנית ביצים, לחביתות..
בחורשת טל יש אפשרות לשכור מקרר (יש חדר גדול של מקררים, עם מפתחות)

חשוב מאד להיות במתחם מסודר, עם מקלחות ושירותים!

לילה אחד פשוט פתחנו אוהל על שפת הכינרת.
ואז היה סיוט בבוקר לחפש שירותים.... זה זכור לי כטראומה, אפילו שעברו 6 שנים מאז.

אם יש עוד שאלות, בשמחה

מצרפת תמונות בשביל ההשראה..
(אוח, עשית לי חשק.. :) )

איפה אפשר להתפלל במנין?
יש אפשרות לצאת ולהיכנס?

• הוסף לסימניות
כמו שציינתי, זה קרוב מאד לקרית שמונה - 5 דק' נסיעה.
ושם לא חסר מניינים..
אין מגבלה של כניסה ויציאה, רק שבלילה נראה לי אפשר להיכנס עד 11-12, משהו כזה. לא זוכרת בדיוק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1339539:
בכנרת יש מקום, באשכול אחר כתבו על החוף מהדרין -
אז יש שם מקום לקמפינג

ועקרונית יש ברחבי הארץ כ-20 מקומות מסודרים כאלה

בכינרת, רק תביאו בחשבון - חם אימים!!!
וחוץ מזה שהזהירו שהשנה הם הולכים לדפוק דו"חות על חניה באיזור לא רשמי.

• הוסף לסימניות
רשימת ציוד לקמפינג

רשימת ציוד מומלצת לקמפינג - אוהלים, יתדות ומוטות, שקי שינה או אלתוש? כל מה שהילדים ואתם תיקחו איתכם לאוהל לא בודד:

אוהל משפחתי (מומלץ עם רשת נגד יתושים)
יתדות ומוטות
חבלים
פטיש עץ/גומי
שקי שינה (המתאימים לארץ מבחינת חום ובידוד)
מזרונים דקים או מתנפחים + משאבה
מחצלת
כסאות נוח
ערסל
פנסי יד וסוללות רזרביות תואמות ותקינות
תאורת גז
קרם הגנה נגד יתושים
קרם הגנה לשמש
ערכת עזרה ראשונה
קרם נגד כוויות
אולר (שוויצרי / לדרמן)
בגדים חמים ובגדים קצרים
בגדי ים
כלי רחצה
מגבות
מצלמה +מטען +סוללה רזרבית +כרטיס זיכרון פנוי ורזרבי

אוכל וכלים לקמפינג
אוכל ואספקה ללילה הראשון ולארוחת הבוקר שלמחרת (מעבר לזה מומלץ להצטייד שוב בקמפינג)
כלים רב פעמיים מפלסטיק/כלים חד פעמיים – צלחות וקערות מרק/דגני בוקר, כוסות חם וקר, סכום
קרש חיתוך + סכין
כלי בישול – מחבת, סירים
מלח, פלפל ותבלינים
סבון כלים וסקוצ' ברייט
כלי אחסון פלסטיים
שקיות אשפה
ערכת קפה - גזיה, קומקום תה / קפה, כוסות, סוכר, ממתיק, תה, עלי נענע/מרווה/זוטה, קפה, כפית, בלון גז רזרבי
מנגל - פחמים, חומר מדליק, בצל ושמן, מברשת ברזל, מלקחיים, נפנף
מצית וגפרורים
שמיניית מים מינרליים
נייר טואלט
מפיות ומגבות נייר
מפת שולחן
צידנית
קרחומים
קרח

משחקים ופעילויות לילדים בקמפינג
כדור / פריסבי
שש-בש/דמקה/ קלפים/שחמט/טאקי
דפי צביעה וצבעים
ספרי ילדים
ולא לשכוח את הדובי האהוב.

להורדת הרשימה בפורמט אקסל xsl לחצו כאן...

שכחנו משהו? יש לכם רעיונות וטיפים נוספים? נשמח לשמוע...

• הוסף לסימניות
מאתר אחר:
הקמת המאהל

טיפ חשוב בענייני התמקמות – לחשוב היטב מה יהיו כיווני השמש בבוקר ובצהריים ולנסות למקם את המאהל כך שהשמש תפריע כמה שפחות.

אוהל – לפני שקונים או שואלים אוהל, רצוי לוודא שיהיה גדול דיו לכל בני המשפחה בנוחות ושהוא עבה דיו או מכוסה בכיסוי המונע חדירת לחות וטל בלילה. אפשרות אחרת היא לקחת מספר אוהלים שיוקמו בסמוך זה לזה כך שתווצר הפרדה בין אזורי השינה של המבוגרים והילדים (מתאים לילדים בני 4-5 ומעלה).

הצללה - אם מחברים מספר אוהלים, או שישנים בסמוך לעצים, אפשר לחבר צלוניות או סדינים ישנים כדי לקבל איזור מוצל בו יהיה נעים לשהות בשעות החום.

שמשיה לשעות החום.
שדרוג: אוהל כדורים המיועד לילדים (בלי הכדורים) אשר ישמש כמקור צל ומקום מנוחה, וניתן להקים ולקפל במהירות.

מחצלת כניסה לאוהל או שמיכה או מגבת שתוקרב למטרה זו - בעיקר כדי למנוע כניסת חול לאוהל (לא נעים לישון בתוך ערמת חול שהביאו הרגליים הקטנות...). אם עושים קמפינג לשפת הים, מומלץ גם למקם גיגית קטנה עם מים לפני הכניסה, כדי לאפשר שטיפת הרגליים מהחול.

שמיכות או מחצלות לישיבה מחוץ לאוהל.

כסאות: כסאות ים, כסאות מתקפלים. בחנויות נמכר גם שולחן מתקפל שבצידיו ספסלי ישיבה. השולחן נוח לזמן האוכל ולישיבה גם בזמנים אחרים.
שדרוג:למשקיענים במיוחד – ערסל.

תאורה: "לוקס" - פנס על בסיס בנזין לבן (ניתן לרכישה בחנויות הטיולים) המפיץ אור חזק. אפשר להשתמש גם במנורה נטענת (תאורת חירום), רק לקחת בחשבון שלא יהיה לכם היכן לטעון אותה שוב. כדאי מאד לקחת גם פנסים – לפנים האוהל בערב, למשחקי צלליות של הילדים או להליכה לשירותים בחושך. לא לשכוח סוללות לגיבוי.

שינה

מזרנים - אפשר לישון גם ישירות על רצפת האוהל, אבל מזרונים מרככים את החוויה והופכים אותה לנעימה יותר. קיימים שני סוגי מזרונים – מזרוני "יוגה" מפולימר מוקצף (דומה לסול) ומזרנים מתנפחים. האחרונים נוחים הרבה יותר אך מחייבים ניפוח. לשם כך כדאי להצטייד במשאבת רגל או משאבה המתחברת למצת הרכב.

שקי שינה/שמיכות – זה כבר עניין של העדפה אישית. יש מי שהנוסטלגיה לימי תנועת הנוער ושקי השינה חביבה עליהם ויש כאלה שמעדיפים להביא את הבית איתם ולהצטייד בכלי מיטה של ממש: שמיכות וכריות. הילדים, אגב, נהנים מאד מהשינוי בתנאי השינה ולרוב אוהבים לישון בשקי שינה.
בכל מקרה, יש להביא כלי מיטה או שקי שינה כמספר הנוסעים.
שדרוג: למי שיש בבית (מזמן ההריון) "כריתי" או כריות נוחות אחרות, ונותר די מקום ברכב כדי לדחוס אותן – השימוש בכרית הזו בקמפינג הופך את חווית השינה באוהל לתענוג אמיתי.

אוכל ובישולים

גזיה לבישול – רצוי להביא גם מיכל בנזין לבן (או חומר הבערה הרלוונטי) נוסף לגיבוי.

מנגל – עם פחמים וציוד מתאים. כמובן שכל כללי הזהירות באש צריכים לחול גם כאן.

גפרורים או מצית.

כלי מטבח - קרש חיתוך וסכין (או מספר סכינים), כלים וכוסות חד פעמיים (או מפלסטיק, שלא נורא אם לא יחזרו), סירים/מחבתות לבישול, פינג'ן לקפה (וערכת קפה בצידו), פותחן קופסאות, קופסאות לאחסון והגשה של האוכל. מפת שולחן חד פעמית או שעוונית.
שדרוג: שולחן אוכל מתקפל.

סבון כלים וסקוטשברייט.

צידנית לשמירה על קור האוכל והשתיה. זכרו שהיום ניתן לקנות בכל תחנת דלק שקיות עם קרח, אז אפשר להחליף את הקרחומים שהפשירו.
שדרוג: יש צידניות המתחברות למטען הרכב ומצוידות במנגנון קירור פעיל, צידניות אלה ניתנות לחיבור גם לרשת חשמל רגילה ואם בחרתם באתר קמפינג שבו מוצעות נקודות התחברות לחשמל צידניות כאלה יקלו על לקיחת מזון מבושל/רגיש לחום.

אוכל – כמה רעיונות: ירקות לסלט ולבישול (מומלץ לקחת תפוחי אדמה לבישול או אפיה במנגל/מדורה), פירות, קופסאות שימורים (תירס, אפונה – הילדים מתים על זה), חלב עמיד, שוקו עמיד וקורנפלקס לבוקר – לא לשכוח קעריות וכפיות, סלטים מוכנים, תבשילים מוכנים (פשטידות, קציצות) או בשרים למנגל, פיתות, קלחי תירס, סוגי פסטה/פתיתים, שמן זית, תבלינים (מלח, פלפל, תבלינים למנגל – מומלץ לקחת בקופסאות קטנות כדוגמת קופסאות פילם.) לימון, בצל, נענע. ממתקים וצ'ופרים לילדים ולמבוגרים.
אם אתם עושים קמפינג שנמשך כמה ימים, תכננו את התפריט כך שהדברים העמידים פחות יאכלו ראשונים. הכל לפי אמצעי הקירור שעומדים לרשותכם.
שדרוג נפלא לבקרים – ביצים לחביתות או בלילה מוכנה לעשיית פנקייקים.

שתיה – חשוב! הרבה מים וכלי קיבול למילוי חוזר במים. אפשר לקחת גם שתיה קלה או אלכוהול לעת הארוחות.

שקיות אחסון ושקיות זבל.

ביגוד ורחצה

כובעים.

בגדים להחלפה – חשוב לזכור כי גם בעונות החמות, בחלק מהמקומות (הרים, מדבר) קר מאד בלילה וכדאי להביא גם בגדים חמים.

בגד ים אם הטיול כולל מים.

ציוד לתינוקות, אם גם הם במטיילים: חיתולים חד פעמיים, מגבונים וכדומה.

כלי רחצה ומגבות (אפשר להביא גם כפכפים למקלחת).

חומר הגנה כנגד יתושים, למריחה כמובן.
שדרוג: כילה, ספירלה (כן, כמו זו מהטיול לדרום אמריקה).

קרם הגנה כנגד השמש.

נייר טואלט.

עזרה ראשונה - פלסטרים, אקמולי, פולידין, פניסטיל. פינצטה – לקוצים סוררים.

חבל ואטבי כביסה – בקמפינג ארוך יותר יש המגדילים ולוקחים גם מעט אבקת כביסה.

ציוד נלווה

מנשא לתינוקות או פעוטות שמתקשים ללכת.

משחקים לים ולאיזור הקמפינג – כדור, מטקות, משחקי ים. בריכה מתנפחת קטנה לתינוקות.

לגדולים יותר – חומרי יצירה ומשחקים להעברת שעות הפנאי. ספרים.

ספרי טיולים ומפות.

למשודרגים עד מאד

גנרטור, מקרר על גנרטור, רדיו-דיסק וגרלנדה (חוט חשמל עם נורות).
למי שיש המון מקום באוטו או מתקן – אופניים לכל המשפחה.

• הוסף לסימניות
קמפינג - ציוד בסיסי

האביב בפתח והחלטתם לצאת הפעם לחופשת קמפינג? ובכן , הצטרפתם למועדון גדל והולך של אנשים בארץ. מהר מאוד תגלו שאתם ב"חברה טובה" עם עוד הרבה אנשים "מן היישוב" שגילו את הקסם שבלישון בטבע, בלצאת ליותר חופשות משפחתיות בתקציב צנוע ,בלראות את החיבור הכל כך טבעי של ילדים ואוהל וכמובן איך אפשר בלי הסצנה הרומנטית של הלילה.

לפני היציאה לקמפינג כדאי להערך באיבזור מתאים אל מנת להפיק את מלא ההנאה
בארץ יש מגוון אתרי קמפינג המציעים מתקנים ואביזרים לנוחות הנופשים, יש לבדוק טרם היציאה מה מקבלים באתר והאם ניתן לשריין מקום לינה מראש. אתרי קמפינג רבים מציעים מקלחות חמות, מדשאות, פינות מנגל, צל, נקודות חשמל, תאי קירור, תאורת רחוב, אבטחה, מזנון , מינימרקט ועוד. עדיף לבדוק מה יש באתר ולהשלים ציוד מהבית בהתאם.

למי שמעדיף לנפוש באיזור הקמפינג כדאי לבדוק אילו אפשרויות מציע המקום – האם יש נהר או חוף ים,דשא או חורשה, האם יש אטרקציות כגון: קיאקים ,רפטינג, טרקטורונים, פינת חי וכד'. כדאי לבדוק האם משכירים באתר הקמפינג אופנים או שצריך להביא מהבית (קמפינג ואופנים הולכים מצויין ביחד).אפשר כמובן לארוז ציוד ולצאת לטייל אבל עבור רבים הכיף הגדול בקמפינג הוא לנוח
.

קמפינג - ציוד בסיסי

אוהל – מומלץ לרכוש אוהל הגדול במידה אחת מכמות האנשים שהוא מיועד להם (לקנות אוהל ל 6 עבור 4 אנשים) כך יהיה מספיק מקום למזרונים ולציוד. כיום רוב האוהלים הם מהירי הקמה, אוהלים הנמכרים ברשתות השיווק הגדולות "עושים את העבודה" בהתחשב במחירם הזול. כשיש ילדים גדולים יותר, אפשר לשקול לרכוש שני אוהלים ולשכן אותם ב"חדר משלהם
".

מזרונים – אפשר להביא פשוט שמיכות פוך סינטטי (עם ציפה) , או לקנות מזרונים מתנפחים. לא כל אחד אוהב לישון על המתנפחים (שגם מתפנצ'רים לפעמים). כדאי לבדוק על איזה משטח האוהל יוקם- אם על דשא אז תרוויחו תוספת רכות
.

שקי שינה – כתחליף למזרון ולמצעים. אם ישנים על מזרון או שמיכה אפשר להביא פשוט מצעים או להכנס לתוך ציפה כמו שנכנסים לתוך שק שינה
.

מחצלת – נוח במיוחד להקים עליה את האוהל וכמובן לשבת מחוץ לו. המחצלת מסייעת כבידוד מלחות הדשא וגם שומרת על הנקיון באוהל.במיוחד בים
.

הצללה – גזיבו, שמשיות או כל אמצעי הצללה. חשוב למקם את האוהל כך שגם בבוקר מוקדם השמש לא תפקוד את אוהלכם , ומאותה סיבה גם מומלץ להצל את חלון האוהל שיקבל את אור הזריחה.שקלו בחיוב אתרי קמפינג המציעים צל בשפע זה הרבה יותר זול ופשוט מאשר לסחוב אמצעי הצללה מהבית
.

מנגל – במידה ואין באתר קמפינג מומלץ להביא כחלק בלתי נפרד מהחויה
.

גזיה או ערכת קפה – מצויין להכנת קפה, לחביתות של הבוקר ולכל בישול אחר
.

תאורה- פנסים , ותאורה נטענת. גם אם באתר קמפינג יש תאורת חוץ , נעים להאיר בפנסים את האוהל, עבור ילדים זה בכלל פריט חובה. כדאי לברר האם והיכן יש נקודות חשמל
.

צידנית – קשיחה או בתרמיל רך, כדאי לבחור גודל צדנית שיכיל בקבוקי שתיה משפחתיים. עדיף להכניס לצידנית רק מה שאי אפשר לרכוש בסופרמרקט שבקמפינג.אפשר גם להערך אחרת אם מכניסים חלק מהאוכל לתא קירור באתר
.

שולחן וכיסאות- בד"כ מצויים ברוב אתרי הקמפינג אך מומלץ להתפנק בכסאות נוח ואף בערסל
.

למי שמעוניין יש עוד הרבה אביזרים נוספים לפינוק ולנוחות למשל מכשירי ניווט לטיולים, אולר,משקפת, נעלי הליכה, גנרטור ,קומפרסור, מקרר לרכב וכמובן- מצלמה.

• הוסף לסימניות
איפה יש עוד מקומות לקמפינג ולא באזור כ"כ חם כמו בכינר.

• הוסף לסימניות
נס שלבעלי אין רעיונות כאלה.
נוי אני מצדיעה לך שאת מסכימה...

אתם רציניים שזה כייף?
אפילו בתשלום לא הייתי מסכימה לילה אחד כזה.

כנראה שאי עשויה ממשהו אחר.
(רק תני לי מזגן ושקט ולהשקיף על הים מהמרפסת. וזהו.)

• הוסף לסימניות
הקפצה לקראת הקיץ,
נשמח להמלצות לקמפינג ליד נחל.
והאם אהל ממוזג מומלץ?

• הוסף לסימניות
אשמח לרעיונות למקומות מנסיון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה