קנו לי מצלמה חדשה

• הוסף לסימניות
בשיחה שהייתה לי עם קרוב משפחה, אמרתי לו שאני מאוד מעוניין להתחיל להכנס אל תחום הצילום.
לא כדי להיות צלם מקצועי, אבל ללמוד על צילום שבו אוכל לצלם ברמה סבירה.
להפתעתי לאחר כשבוע, הוא מגיע אלי הביתה עם מצלמה שעלה לו 1700 ש"ח כולל התוספות (נרתיק, חוט שמחבר למחשב, כרטיס זיכאון 32GB) וכו'. המוכר אמר לו שמדובר במצלמה מעולה סמי מקצועית
דגם המצלמה הוא
PowerShot
SX540 HS
מצלמת קנון.

המוכר הוסיף שעלות המצלמה בייחס לביצועיה היא עסקה משתלמת.
א. רציתי לשמוע מכם את חוות דעתכם על המצלמה הזאת.
אני לא רוצה שתתאגו לרגשות הרגישים שלי, אני רוצה לשמוע מכם את חחות דעתכם המקצועים והאמיתית על המצלמה המדוברת
ב. אם יש כאן צלם מקצועי שמוכן ללמד אותי את עקרונות הצילום שיפנה אלי למייל
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
ההוא שיהיה מוכן חיצור איתי קשר, אראה שהוא לא יפסיד מזה :)

בברכה
אליהו פריד

• הוסף לסימניות
במצלמות יש מליון עניינים, אפשר לאבד את הידיים והרגליים בקלות ומכאן קצרה הדרך 'לשאול את המוכר' (טעות איומה...)
עזוב את כל הקישקושים, מה שחשוב זה שהמצלמה תהיה רגישה מספיק לאור כדי לצלם בתנאים לא אידיאליים בלי להזדקק לפשרות באיכות התמונה

אני לא מכיר את הדגם אבל מרפרוף קל בגוגל עולה גזר הדין הבא...:

החיישן קטן, מה שאומר ביצועים לא משהו בתנאי תאורה בעייתיים (צילום ממוצע בתוך בית יכול להיכנס לקטגוריה הזו בקלות..)
הזום גדול ומרשים, מה שלא בהכרח נחוץ לך, אם אתה רוצה לדעת לצלם באמת ולא רק להשתמש בה כמשקפת..

אם זה אפשרי - הייתי מחזיר לחנות ולוקח מצלמה עם חיישן גדול כמו הG9 למשל (ומוותר על זום ענק) ההפרש במחיר לא גדול

אולי המוכר התכוון שזו מצלמה דמוי מקצועית בעיצוב החיצוני המאסיבי יחסית לקומפקטיות, היא רחוקה שנות אור ממצלמה מקצועית אמיתית או 'סמי מקצועית'

אם אתה מתכוון להכנס קצת יותר לעולם הצילום (גם כתחביב) כדאי לך ללכת על ציוד שיאפשר לך לשלוט על כל חלק בתהליך, וזה אומר מצלמת DSLR (הגדולות האלה, שהעדשה נשלפת...) תצטרך להוסיף לפחות עוד כמה מאות זהובים אבל זה יהיה עבורך כלי לימוד הרבה יותר אפקטיבי מכל מצלמה אחרת.

אם אתה רוצה ללמוד קצת על צילום, הבנה טכנית של תהליך הצילום, הבנת האור ודרכי השליטה בו - אתה מוזמן לפנות אלי אחרי י"ז בתמוז.. כשאהיה בחופש.
בהנחה והמשפט שלך לגבי 'ההוא לא יפסיד' רומז למצלצלין טבין ותקילין, עובר לסוחר. :)

הצלחות!

• הוסף לסימניות
אני לא יכול להחזיר, (לא אני קניתי את המצלמה) וקרוב המשפחה שלי רכש אותה בחו"ל באחת מהגיחות שלו.
אני מאוד שמח על המצלמה, כי עד היום לא הייתה לי שום מצלמה בכלל.
MSPHOTO
אם תוכל לכתוב לי מייל שציינתי בפוסט הראשון, אודה לך מאוד

• הוסף לסימניות
זו לא מצלמה סמי מקצועית,
זו מצלמה קומפקטית טובה. עם עדשת זום מטורפת (לא שימושי במיוחד אא"כ אתה רוצה לצלם ג'וקים או ציפורים)

• הוסף לסימניות
אני לא צלם, וגם לא מתכונן להיות צלם, כך שלהשקיע המון כסף על מצלמה בעשרות שקלים זה לא שייך.
מה שכן, הייתי רוצה ללמוד איך לצלם תמונות טובות כמה שיותר, לצלם את ילדי היקר, או אם אני יוצא לגן חיות לצלם ושהתמונות יהיו טובות וחדות.
אתם מבינים למה אני מתכוון.

קומפוזיציה אני עוסק כמעצב כבר שנים רבות. וקומפוזיציה זו קומפוזיציה.
עיצבתי לי גרידים של שלשים, של פי של שורש 3 ושורש 5 ושורש פי . והדפסתי אות על שקפים שאותם אני מדביק בצדדים של המסך, כך שאני רואה את התמונה במסך ואיך הכל מתייחס לגריד.

ממה שבדקתי, המצלמה מאפשרת את משך זמן חשיפת האור.

כל טיפ שתוכלו לתת לי שיצאו לי תמונות חיות אקבל כמוצא שלל רב.

• הוסף לסימניות
יש בה פונקציה ידנית לחלוטין? שליטה במפתח צמצם?
מצלמות DSLR פשוטות עולות בערך 2000-2500 ש"ח ויתנו לך שליטה הרבה יותר טובה על כל הפרמטרים.
ותמיד תוכל לשדרג את איכות התמונה עם עדשות פריים לא יקרות
---
אתה יכול להתחיל לחפש מדריכים באינטרנט לגבי צילום יש המון חומר טוב לצלמים חובבים.
מושגים להתחלה: חשיפה, רגישות (ISO), מפתח צמצם, מהירות סגר/תריס,

לדעתי אם באמת מענין אותך צילום תוך תקופה קצרה מאוד תרצה להשתדרג למצלמה 'אמיתית'.

• הוסף לסימניות
למה לי אין דודים כאלה??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה