קניה לעסק מיד 2

• הוסף לסימניות
קניתי לעסק מחשב מיד שניה
האם ההוצאה מוכרת? ומה צריך לעשות לשם כך

• הוסף לסימניות
שלום!
אחד התנאים להוצאה מוכרת הוא אסמכתא. כלומר-אם ניתן להשיג חשבונית או קבלה על סכום הרכישה-הרי שזו הוצאה מוכרת. כמובן-ההוצאה תהיה מוכרת בתנאי שהיא שייכת לעסק ומשמשת בו. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יד ראשונה או יד שנייה זה לא מעניין את רשויות המס. יש חשבונית וזה משמש לעבודותיך, זה בסדר ומוכר.
יש עניין אחר במחשב יש פחת מוכר גבוהה במיוחד שמוכר ע"י מס הכנסה (33% פחת לשנה) מה הדין במחשב יד שנייה האם מוכר החלק היחסי של הפחת שנשאר, רק בעל מקצוע יכול לענות לך.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאין כל הבדל אם זהו מוצר מיד ראשונה או שניה. מהסכום ששולם בפועל-יורידו 33% פחת לשנה. כלומר- מכירים בהוצאה במשך 3 שנים הבאות ולא בכל הסכום בבת אחת...

• הוסף לסימניות
ערב טוב

מצ"ב קישור לחוזר של מס הכנסה בנושא הכרת הוצאות

http://ozar.mof.gov.il/taxes/docs/hoz02-2012.pdf

חשוב לציין שאם מדובר לצורך ניכוי מס תשומות אז ההוראות שונות, ויש להחזיק בחשבונית מס מקורית בלבד.

יש כאן גם עניין נוסף שכדאי לבחון שאין כאן "הוצאה מעורבת" והרכישה היא לצורך העסק בלבד.

כמובן כפי שציינו קודמיי קניית מחשב אינה הוצאה אלא השקעה, ולכן ניתן לדרוש רק את הפחת כהוצאה.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוגב ברדה;892170:
נראה לי שאין כל הבדל אם זהו מוצר מיד ראשונה או שניה. מהסכום ששולם בפועל-יורידו 33% פחת לשנה. כלומר- מכירים בהוצאה במשך 3 שנים הבאות ולא בכל הסכום בבת אחת...
ברור שלא, קניתי ציוד תעשייתי מאותו היבואן מכונה אחת חדשה ומכונה שנייה בת 4 שנים.
הפחת על המכונה החדשה מוכר לקיזוז 5 שנים, על המכונה המשומשת מדגם זהה הוכר רק שנה אחת. במחשב זה אותו הדבר רק הקיזוז 3 שנים וברכב 7 שנים.
הרי תסכים שאדם שקנה מכונית בת 7 לא יוכר גם לו 7 שנים נוספות...

• הוסף לסימניות
נדמה לי שאין הבדל.
אני יודעת שברכב אין הבדל אם הוא יד ראשונה או שניה לגבי מספר השנים של הפחת.

• הוסף לסימניות
ודאי שאין הבדל מבחינת שעור הפחת 33%
העובדה שהמחשב הוא מיד שניה מתבטאת בעלות שלו - שהיא כבר מופחתת (הרי לא רכשת מחשב משומש במחיר מלא)
לגבי הכרת ההוצאה - חובה שתהיה חשבונית. אם רכשת מפרטי שאין לו דרך להוציא חשבונית - תוציאי חשבונית עצמית ותבטלי בחשבונית אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטאזרית;892688:
אם רכשת מפרטי שאין לו דרך להוציא חשבונית - תוציאי חשבונית עצמית ותבטלי בחשבונית אחרת.
?? אשמח להסבר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה