בועז הורביץ
משתמש חדש
- הוסף לסימניות
אתה צודק אבל זה התקרה התקרת השעה שלי היכולת זה עד מליון כולל הוצאות נלוות האם יש לי עוד מקום בארץ עסקאות יותר טובות במחיר הזה אני חושב שעדיף מכלום לא?
לא חייבים להשקיע בדירה...אתה צודק אבל זה התקרה התקרת השעה שלי היכולת זה עד מליון כולל הוצאות נלוות האם יש לי עוד מקום בארץ עסקאות יותר טובות במחיר הזה אני חושב שעדיף מכלום לא?
יש על זה אשכולות שלמים בפורום.מה יש סיכוי ששווה יותר להשקיע בשוק ההון מאשר בדירה
תחשוב הרי הדירות רק עולות בארץ
ובעפולה זה עדין זול יחסית
נראה לי שהרבה משקיעים הולכים לשם או אנשים שכבר לא יכולים לקנות במרכז בגלל עלית המחירים המטורפת
מכיר מישהו כזה? אמין ובאמת טוב?הכי מומלץ ללכת ליעוץ מקצועי.
מישהו שיבחן את כל האפשרויות, את כל הצרכים, ובס"ד יתן עצה מתאימה.
מתווך אחד באשקלון אמר לנו שלעיריה אין ענין לקדם פינוי בינוי כי יש להם הרבה שטחים חדשים.כמעט על כל בנין באשקלון מספרים שיש פינוי בינוי,
לא הייתי בונה ע"ז בכלל שאולי בעוד 10 שנים יהיה פינוי בינוי (אלא א"כ כבר התחיל הליך של שינוי תבע)
וזה שהמקום מיועד לפינוי בינוי לא אומר שיש שם היתכנות כלכלית לפינוי בינוי.
קח בחשבון שבכל אשקלון יש רק 3 מתחמים שיש תבע מאושרת (מתוכם מתחם אחד שלא כלכלי בלי קרקע משלימה)
ועוד מתחם אחד באמצע שינוי תבע
זה לא נכון באופן מוחלט.מתווך אחד באשקלון אמר לנו שלעיריה אין ענין לקדם פינוי בינוי כי יש להם הרבה שטחים חדשים.
האם זה נכון?
והאם זה אומר שגם אלו עם התבע מאושרת בסיכון לעיכוב בגין כך? הוא טען שכן.
כמו כן - על איזה מתחמים מדובר? האם רמת אשכול מומלץ? כי הבנתי שהאזור לא משהו
וואו. תודה רבה על המידע, מעריכה את הפירוט.זה לא נכון באופן מוחלט.
עיריית אשקלון אכן מחזיקה שטחים רבים שאפשרי לבנות יחידות דיור חדשות
(כמו תוכנית ענקית בדרום העיר – 2,800 דירות ברחוב-גוריון),
אך במקביל גם ממשיכה לקדם את תחום ההתחדשות העיר – כולל פינוי-בינוי – בשכונות ותיקות.
לדוגמה, העירייה וגם הותמ"ל מקדמים פרויקטים משמעותיים בפינוי‑בינוי בשכונות גבעת ציון , בר כוכבא–גבעתי , ההסתדרות–בן־גוריון ורמת אשכול.
הוועדה הארצית (ותמ"ל) כבר אישרה פרויקטים של פינוי‑בינוי בגבעת ציון (הקמת כ–1,030 יח"ד במקום 114 קיימות)
וכן רמת אשכול (1,440 יח"ד במקום 240) .
לכן, גם כשיש שטחים חדשים לבנייה, העירייה רואה חשיבות בקידום פינוי‑בינוי במטרה לשדרג שכונות ותיקות,
ולא רק להוסיף יחידות דיור.
לגבי עיכוב תב"ע מאושרת - בגלל שיש שטחים חדשים זמינים, חלק מתהליך התחדשות (תב"ע) יכולים בהחלט לעבור לעדיפות נמוכה יותר..
רמת אשכול - מומלצת בהחלט להשקעה בהתחדשות עירונית.
מתוכנן שם: פרויקט תמ"ל 2057 בשטח של ~80 דונם, פינוי של כ-240 דירות קיימות והקמת כ-1,440 דירות חדשות בתמהיל של מגדליים (10–22 קומות), מבנים מרקמיים, שבילי אופניים, חיבור לרחובות ותשתיות, שטחים ציבוריים וכו'
הפרויקט הוגש על ידי י.ח. דמרי, מנרב ו-MBS, ונמצא כעת בדיון ובאישור מהיר מול הוותמ״ל –
מדובר בפרויקט שהוכרז כבר בפברואר 2025 על ידי הוותמ״ל כמועדף
כיום מדובר בשכונה ותיקה מאוד, היא מוגדרת - בקידום מסלול “וותמ״ל מהיר”
---
אני קניתי דירה לפני פחות מ-4 שנים היה לי הון עצמי 850K היום אם אני מוכר בניכוי משכנתא יש לי 1.75Mקשה לי לקרוא להשקעה שמניבה בדוחק 4% בשנה כשעל הכסף שאיתו משקיעים משלמים ריבית של 5%
אני קניתי דירה לפני פחות מ-4 שנים היה לי הון עצמי 850K היום אם אני מוכר בניכוי משכנתא יש לי 1.75M
זה יותר מ100% בפחות מ-4 שנים
אבל אם הוא הרוויח עוד 250% שכירות פטורים ממס הוא הרוויח יותרעסקה שווה.
אבל למשל מי שהשקיע בשוק ההון במדד S&P 500, הרוויח באותה תקופה כמעט 500%!!
גם לפי המחירים של 2002 דירה ממוצעת לא הניבה תשואת שכירות של 250% ב20 שנים האלו.אבל אם הוא הרוויח עוד 250% שכירות פטורים ממס הוא הרוויח יותר
(פעם, וככה זה בשוק תקין, היו פה אחוזים הרבה יותר טובים של שכירות.)
כמה בערך כן?גם לפי המחירים של 2002 דירה ממוצעת לא הניבה תשואת שכירות של 250% ב20 שנים האלו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //