וה 85 F1.8 מספיק טובה?כמה את רוצה להשקיע?
המומלצות ביותר הם עדשות ה85 מ1.8 שהיא עולה סביבות ה3,000 עד ל1.2 שהיא עולה מעל 10,000
מזה EF וRF? מה ההבדלים בינהם?https://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=h-cameralens&modelsid=679096,1080412
85 EF תצטרכי מתאם.
85 RF לא תצטרכי.
ההפרש הוא שליש סטופ לטובת הEF.
מביקורות שקראתי על הRF שהמנוע פוקוס מעט איטי (STM).
מסכימה עם מה שאתה אומר אבל במקרה שלי אני צלמת חובבנית, לומדת בשביל עצמי ולא בשביל המקצוע.. לפחות בשלב הזה, כך שאני רוצה תמונות שיספקו אותי ואני לא חושבת שאקנה לעולם עדשות ב10000 שח..התלבטתי מאוד אם להגיב אבל ״ממרום גילי״ אני מרשה לעצמי לכתוב משהו שבא מהלב.
אני חי את עולם הצילום למעלה מארבעים שנה. ושמתי לב לאחרונה כי בקרב ׳צלמים׳ יש נטיה, מובנת מאוד, אצל מתחילים בעיקר לשים דגש על הציוד. כל אחד קונה ציוד מהמלצות חברים, מכרים וכדו׳ ובאמת הוא עדיין לא בשל בכלל לדבר.
מה שחשוב זה הצלם ולא המצלמה. ציוד כדאי לרכוש לאחר התמקצעות רבה ולאחר שמתגבשת תפיסת עולם צילומית/אומנותית והציוד בא להוסיף איכות על הקיים.
העצה שלי לכל המתחילים (בזה אני כולל את כל מי שעדיין לא גיבש תפיסה צילומית המתגבשת בד״כ לאחר מספר שנים של עיסוק בתחום) צלמו כמה שיותר, תלמדו ותתנסו בכמה שיותר דברים ורק לאחר מכן גבשו לעצמכם את עולם הצילום המתאים לכם, אישית ואז הצטיידו בהתאם.
לא כתבת בדיוק מה הדגם של העדשות, אבל כלל נקוט בידך מתאם תמיד מוריד מהאיכות האופטית של הצילום, זו עובדה פיזיקלית ולא תחושה או אמירה בעלמא, ולכן ככל הנראה עדיפה זו ללא המתאם.קיבלתי 2 המלצת ואשמח לעזרתכם לשמוע מה היתרונות והחסרונות
עדשה 85 מ"מ של קנון
או 1.8 עם מתאם
או 2 שהיא חדישה יותר ללא צורך במתאם
המחיר פחחות או יותר זהה
אשמח לדעת מה מומלץ במיוחד אשמח לשמוע כאלה עם נסיון עם העדשה..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים