האחריות ה׳בינלאומית׳ לא שווה כלום בארץ - לא נכון, מניסיון של חברה. - אם מדובר באחריות היצרן - אין לה שום תוקף בארץ, אלא אם מדובר בביטוח כדוגמת Mack שאותו ניתן לרכוש גם בארץ במחירים שפויים (מומלץ תמיד)
לא לכולם יש אפשרות לחסוך את עלויות המשלוח היקרות - עלויות המשלוח לא כ"כ יקרות, ואנחנו משתמשים בשירות משלוחים כזה פעמיים בחודש לפחות, אז אני יודעת על מה אני מדברת... - מה זה לא כ"כ יקרות? מצלמת וידאו במשקל בינוני תידרש לעלות של כ150$ משלוח + עמלות של מאות שקלים.
מלבד זאת, לא בעיה בדרך כלל להשיג מישהו שמגיע לארץ, ומסכים להביא איתו. - אני מפקפק בקביעה הזו, מנסיון ארוווך ומרגיז.
את חסכת כסף כי קנית מוצר שונה, זה לא דומה לרכישת ציוד זהה בפערי מחיר. - נכון ולא נכון, במקרה של המצלמה שלי, נכון, והדגשתי את זה, גם בשביל להסביר את הפער הגדול, וגם כדי לעדכן את אלו שרוצים לקנות מצלמת ווידאו.
ולא נכון - כי קניתי בטרייה נוספת, כרטיסי זיכרון, מצלמה דיגיטלית, והכל ב50%-70% מהמחיר בארץ! (כשאין שום הבדל בין המוצרים, הכל אותו דגם ואותה חברה.)
מעבר לזאת - בהמשך נזקקתי לקנות מטען נוסף, דיברתי עם סוני בארץ, המטען הרגיל עולה כך וכך, המטען האמריקאי, (עם תקע מרובע) עולה בדיוק 50%!
הזמנתי דרכם את המטען, חיכיתי לו 3 שבועות, אבל עדיין היה לי שווה הפער.
ציוד נלווה קונים באיביי, בלי קשר לציוד הבסיס.
ולפעמים מצלמת NTSC עלולה לגרום כאב ראש בארץ ובאירופה. - הו, באמת! זה מיתוס ישן נושן, שראשיתו הייתה בכך, שאכן במצלמות הsd, הייתה בעיה כזו בNtsc, בדור הhd, זה נותר רק בגדר מיתוס חסר שחר.
אם יכולה להיות בעיה, זה רק ההפך, בשימוש מPal לNtsc, כי אז חסרים פריימים, אבל להפך - אין שום בעיה, מניסיון ארוך מאוד.
ערכתי על זה בירור מקיף מאוד בשעתו. ואכן בשימוש השוטף שלי, אני רואה שהכל חלק.
(כולל סרטים המשלבים בתוכם קליפים ממצלמות Ntsc וPal
אני יודע שהיום מיוצרות מצלמות שתומכות בשני הפורמטים יחד, לא ידוע לי על כך שאפשר לשלב את שתי השיטות ללא בעיה בעריכה אחת (ללא המרות וכו')