כללי קניית תמונות ממאגר עבור לקוחות

• הוסף לסימניות
רציתי להתייעץ איתכם לגבי תמחור קניית תמונה ממאגר.
בהצעת מחיר כתבתי ללקוח מחיר רכישת תמונה - 40 ש"ח. הלקוח אישר
בפועל כשרכשתי את חבילת התמונות, רכשתי חבילה מעט גדולה יותר כך שיצא שמחיר כל תמונה הוא 37 ש"ח (רוב תמונות מחבילה זו ילכו ללקוח זה) + הכנסתי קוד קופון שנתן לי הנחה של 20%. (יצא 27 ש"ח לתמונה)
אשמח לשמוע האם לדעתכם אני צריכה לעדכן את מחירי התמונה ללקוח, מבחינה מוסרית, הלכתית וחוקית.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
התשובה בעיניי פשוטה

אם את רוכשת את התמונות ונתת מחיר בהצעה והלקוח אישר
התשובה היא לשלושת השאלות לא..
קרי: אין בעיה כלל
זכותך לרכוש חבילות מוזלות ו"להרוויח" את הפער

• הוסף לסימניות
אני חושבת בדיוק ההיפך
אם כתבת עבור רכישת תמונות - 40 ש"ח לתמונה את צריכה לגבות את המחיר שקנית בפועל.

אבל יכול להיות שאני טועה.
בכלאופן ברור לי שמהשקלונים האלה לא מתעשרים.

• הוסף לסימניות
אם רכישת התמונה תומחרה כחלק נפרד מהצעת המחיר, לבוא לקראת הלקוח ולומר לו שבמקום 40 ש"ח את גובה 30 ש"ח. זה יכול להרים קרנך בעיני הלקוח, אף שזה נראה ענין פעוט של כמה שקלים.

• הוסף לסימניות
על בסיס מה תמחרתם את התמונות ?
אם לפי השווי של התמונות זה יה הוגן להגיד ללקוח שבסופו של דבר המחיר השתנשה

אם התמחור היא גם על החיפוש והתאמה התמונות לנושא אין צורך לעדכן הלקוחה

• הוסף לסימניות
צריך להתייעץ עם רב.
יש צדדים לכאן ולכאן. למשל אם אני מוכר תפוחים והספק החליט לתת לי יותר זול היום האם אני צריך להוריד מחיר?
ומצד שני אם אני שליח של הלקוח לקנות תמונות, אז בשו"ע כתוב שאם הוסיפו לשליח - מתחלקים השליח והמוכר.

• הוסף לסימניות
הכל לפי נדיבותך.
גם חיפוש התמונות הרכישה וההורדה אלו דברים שלוקחים זמן, ועל זה את יכולה להרוויח את ההפרש כעמלה.
אישית אני מפרידה, אבל זה לא נשמע לי בעיה מוסרית.

• הוסף לסימניות
אם פתאום היית רואה שהתמונות עולות 60 במקום 40 האם היית מעלה את המחיר ללקוח?
מסתבר שהיית סופגת את הפער, (כי הלקוח חתום) ולכן את יכולה לענ"ד להרוויח מהפער.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעה שמבחינה הלכתית יש לשאול רב.
עם כל הכבוד לפרוג ולניקים - זה איננו פורום הלכתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה