עזרה קניתי מחשב חדש ולאחר כמה ימים אני רואה שמערכת ההפעלה לא עובדת - אני חוששת להונאה

• הוסף לסימניות
רכשתי לפני כחודש מחשב חדש מאדם שמוכר מחשבים בצורה פרטית.
אחרי כעשרה ימים אני רואה שכתוב לי על המחשב "הפעל את WINDOWS" ,
כשעברתי להגדרות היה כתוב שיש בעיה עם מפתח הרשיון הארגוני של מערכת ההפעלה פניתי למוכר והוא הבטיח לשלוח קובץ שיסדר את העניין.
לאחר פניות מרובות מצידי והבטחות שהקובץ יישלח וכו' , רק אחרי כחודש נשלח אליי הקובץ המדובר וכשקבלתי אותו במייל בקשתי עזרה מGPT איך להתקין אותו והוא השיב לי שקבצים מהסוג הזה מסכנים את אבטחת המחשב, עלולים להפיץ וירוסים ופשוט להמנע משימוש.
פניתי שוב למוכר והוא כתב לי יש לך ווינדוס מקורי רוצה להשתמש בקובץ קרק תשתמשי אבל תפסיקי להטריד אותי.
מייל נוסף שניסיתי להסביר בו את הבעייה נקרא על ידו אך לא קיבלתי תגובה.
השאלה שלי מה אני אמורה לעשות עכשיו- אם רשיון הווינדוס שלי לא חוקי על מה זה אמור להשפיע במחשב והאם יש דרך לאלץ את המוכר לבטל את העסקה/ להתקין ווינדוס חוקי/לממן את עלות ההתקנה?
אשמח לכל עזרה ומידע בנושא!!!!!!!!!!!
צילום מסך 2025-12-09 174914.png
צילום מסך 2025-12-09 180007.png

• הוסף לסימניות
לאחר פניות מרובות מצידי והבטחות שהקובץ יישלח וכו' , רק אחרי כחודש נשלח אליי הקובץ המדובר וכשקבלתי אותו במייל בקשתי עזרה מGPT איך להתקין אותו והוא השיב לי שקבצים מהסוג הזה מסכנים את אבטחת המחשב, עלולים להפיץ וירוסים ופשוט להמנע משימוש.
קרק[פריצה],מזוהה כוירוס,בדר"כ צריך להשבית את האנטי וירוס בשביל שהוא לא יהרוס את הקובץ[קרק].......
אין מה לחשוש,אם זה בא ממקור אמין[שזה באמת פריצה,ולא וירוס].......
השאלה שלי מה אני אמורה לעשות עכשיו- אם רשיון הווינדוס שלי לא חוקי על מה זה אמור להשפיע במחשב והאם יש דרך לאלץ את המוכר לבטל את העסקה/ להתקין ווינדוס חוקי/לממן את עלות ההתקנה?
ווינדוס חוקי עולה כסף.....
אם הסיכום שלך איתו על ווינדוס מקורי "חוקי",לדעתי זה עילה לביטול עסקה.......
אבל בדר"כ בעיסקאות פרטיות,זה לא כך.........

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
השאלה שלי מה אני אמורה לעשות עכשיו
אם סיכמתם מראש על רישיון חוקי זכותך לדרוש את זה ממנו
יש לכם הוכחה?
ובמקרה שלא סיכמתם מראש הדיפולט של טכנאים הוא להשתמש ברישיון ארגוני
אין מה לחשוש הביצועים יהיו אותו דבר
רק צריך לראות שהמקור של הקובץ הוא אמין

תוכלו לשלוח צילום מהקובץ או שם הקובץ שהוא שלח?

• הוסף לסימניות
אני כמעט בטוח שרוב המשתמשים הפרטיים בנינו משתמשים בקראקים למיניהם עבור האופיס או הוינדוס, זו פריצה שמחזיקה שנים, ואין לה שום השפעה על השימוש, ומי שחושב שיש לו מקורי ממש, אני מציע לו שישאל את מי שקצת מבין.
באופיס 365 זה אכן לא יעבוד.
מאחד שמבין בתחום, מיקרוסופט לא נלחמת בזה, כשמדובר בצרכן פרטי, ואפילו שמחה בכך, כך היא שומרת על עצמה כמערת הפעלה הכי נפוצה, מול אפל וכרומבוק של גוגל.
בקיצור לא הייתי מבזבז זמן על זה לריב עם המוכר, פריצה קלה, ומתקדם.

• הוסף לסימניות
אופיס 365 כוונתי לחבילה מלאה, שכוללת שימוש בענן, במקרה זה יש להם את הדרך לדעת שהחשבון הוא פיקטיבי.
מי שלא מחובר לרשת ולא מתחבר לחשבון מיקרוסופט, יש מצב שלא יהיה בעיות.
אני לא בטוח
אולי רק משתמשים כבדים עם אחסון ענק בענן
ואם מיקרוסופט היו מחפשים את הזהות של המשתמשים הם היו מוצאים בלאו הכי
הפריצות הללו פועלות למשך המון זמן לפעמים באופן חריג צריך לפרוץ מחדש

@הכוכבה תורידו מכאן ולהשבית אנטיוירוס לפני כן

• הוסף לסימניות
הקובץ מאקטב (מפעיל) את ווינדוס ואופיס

השלבים להתקנה:

להשבית אנטיוירוס
להוריד את הקובץ
לחלץ את התיקיה סיסמא 1234
להפעיל את קובץ cmd כמנהל
ללחוץ על 2
לחכות 2 דקות לסיום
בסיום (עדיף לשאול כאן אם הסתיים) ללחוץ אנטר ומומלץ להפעיל מחדש את המחשב

אפשר לשאול AI שיסביר בפרוטרוט כל שלב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה