קציצות חזה עוף

• הוסף לסימניות
תוסיפו באגט סחוט וטחון לחזה הטחון, לא כדי להגדיל את הכמות אלא בשביל לשבח (מאד) את הטעם והמרקם. (וכבר נכתב: "נותן לחם לכל בשר...")

• הוסף לסימניות
מתכון משגע, הנמבר וואן שלי, שכמה שאני מנסה תמיד חוזרת אליו. גם זמן הבישול שלו קצר במיוחד.

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק (ניקי ב')

יש כאן משחק טעמים חמוץ מתוק שעושה כיף על הלשון ואני מגישה אותו יחד עם אורז לבן.

מצרכים:

400 ג' בשר בקר טחון (אני עושה לפעמים עם עוף טחון, עדיין טעים ביותר)
כף גדושה קטשופ
כף סוכר חום
1/4 כוס קמח מצה (אני ממירה בפירורי לחם כמובן)
ביצה
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף סוכר חום
כף קמח
2 עגבניות קצוצות
2 כפות סילאן
כף רכז רימונים (לא יודעת מה זה ומעולם לא טרחתי לשים)
כף מיץ לימון
כף פפריקה מתוקה
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה:

1. לערבב את מצרכי הקציצות ולקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל, להוסיף סוכר חום ולערבב עד שהסוכר נמס, להוסיף את הקמח ולערבב במהירות. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות עד שהרוטב מסמיך ולהנמיך את האש לביעבוע עדין.

3. להוסיף בזהירות את הקציצות שישקעו ברוטב, לבשל כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה – בינונית, מידי פעם לטלטל בעדינות את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;932930:
אין צורך לבשל את האורז קודם.
מה גם שנראה לי שזה יפגום במרקם.

פעם הייתי מכינה את הקציצות בלי לבשל את האורז קודם.
עד שמשהי אמרה לי שהיא מבשלת את האורז קודם, ושכדאי לי לנסות.
התחלתי להכין את הקציצות האלו עם אורז מבושל,
לפי טעמי, הטעם הרבה יותר טעים עם אורז מבושל.

בקיצר, אפשר להכין את הקציצות גם אורז מבושל וגם לא מבושל.
זה כבר רק ענין של טעם.

• הוסף לסימניות
המתכון שלי לקציצות:
עוף טחון
בצל קצוץ דק
פרורי לחם
ביצה
תבלינים- מלח פלפל שום פפריקה
תפו"א מגורד דק
קישוא מגורד דק
הירקות עושים את הקציצות רכות יותר וככה אני גם מצליחה לדחוף לילדים עוד ירקות בלי שישימו לב
אפשר גם להוסיף גזר -(אני לא מוסיפה כי אני מפחדת שהילדים יעלו עלי ויגלו שיש ירקות בקציצות )

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון נהדר אבל מאד לא חסכוני :) מפני שאין לו תוספות, לא של לחם/חלה ולא של ביצים. נטו בשר/עוף/הודו ותבלינים. יוצא מהמם. יש לי אותו מספר מתכונים של פסח (אני חושבת של אביגיל מייזליק, אבל אני לא בטוחה).והנה המתכון :800 גר' בשר/ עוף/הודו טחון.
4 שיני שום כתושות.
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה. (כשאין לי אני מדלגת על זה וזה עדיין טעים.)
1 כפית סודה לשתיה.
1/2 כוס מי סודה.
מלח
פלפל שחור
2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד הזהבה.
לערבב היטב את כל החומרים ולטגן. אפשר על פלטת צליה ואפשר לאפות בתנור. ב-2 האופציות הקציצות יוצאות עסיסיות ולא יבשות, לדעתי בזכות מי הסודה. בתאבון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה