קצת אינטלגנציה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;576148:
מיתוס הינדי ולא שלושה אלא העולם על פיל ענק שעומד על 4 פילים וכהם זזים יש רעידות אדמה אולי כשמגרד להם בגב:D
ליקי הם התייחסו למגוון נושאים כשהמרכזי בהם הוא ערך האדם
הרמבם מצטט אותם דווקא לגבי מערכת השמיים וכדו
כתבתי מה שלמדתי בסמינר :) לא חפרתי אח"כ שלמדתי זה עניין אותי ולכן הרחבתי את הידע אבל לא לעומק מספיק כנראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;576155:
לא מדויק ... פילוסופים רבים טענו שהעולם שטוח אפילו אפלטון וכמדומני אריסטו טענו שהעולם אינו עגול בהתחלה

אריסטו הוא זה שהוכיח שהעולם עגול, על בסיס הטל הצל של כדוה''א על הירח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י agav;576185:
אריסטו הוא זה שהוכיח שהעולם עגול, על בסיס הטל הצל של כדוה''א על הירח.

טעות
את זה הוכיח פיתגורס
נכון שיש שמצטטים את ההוכחה הזאת לאריסטו או אפילו לפילוסופים וחוקרים מתקופות מאוחרות יותר אבל הראשון שהביא הוכחה זו הוא פיתגורס שחי יותר מ150 שנה לפניו
כפי שכתבתי אריסטו גם שינה את דעתו וכתב ששוכנע שכדור הארץ עגול אבל לא הוא זה שהוכיח

• הוסף לסימניות
מגלן היה הראשון שסבב את כדור הארץ והוכיח ללא צל של ספק שהעולם עגול. עד אז היו הרבה תאוריות, אני צריכה לפתוח את האנציקלופדיה הענתיקה כדי לראות מי טען שהעולם עומד על שני עמודים והשמים כיפתם לעומת אלו שטענו שכל העסק עם הפילים והצב הענק עומד על נחש שזנבו בפיו וכד'
אבל מגלן הוא זה שסבב את כדור הארץ בשלמות ובקשיים רבים.
קולומבוס האמין לתיאוריה שהעולם עגול וע"כ החליט לצאת להודו דרך האוקינוס האטלנטי, אלא ששם נתקל באמריקה הדרומית, בטעות.
בזמנו של קולומבוס רווחה הדעה שהעולם שטוח ובקצהו תהום ענקית פעורה, ומי שיגיע לתהום הזו--- לא יודעת מה.

• הוסף לסימניות
לגבי גלילאו גלילי:הוא זה שאמר על הארץ:"ואף על פי כן נוע תנוע" - הוא גילה את עניין תנועתו הסיבובית של כדור הארץ, לחרדת הכנסיה. (עד היום שמור בזכרוני אותו איור עתיק באנציקלופדיה, בו הוא רוקע ברגליו אל מול אנשי הכנסיה הדורשים ממנו לחזור בו- הם ראו בזה כפירה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;576465:
לגבי גלילאו גלילי:הוא זה שאמר על הארץ:"ואף על פי כן נועה תנוע" - הוא גילה את עניין תנועתו הסיבובית של כדור הארץ, לחרדת הכנסיה. (עד היום שמור בזכרוני אותו איור עתיק באנציקלופדיה, בו הוא רוקע ברגליו אל מול אנשי הכנסיה הדורשים ממנו לחזור בו- הם ראו בזה כפירה)

נוע תנוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;576492:
:):) לא תאמיני מאיפה באה הטעות המצחיקה הזו... שמעתי פעם ממשהי ששמה:"נועה" שהרופא שיניים שלה עבד עליה, בתור ילדה, שמקור שמה הוא מהמשפט המפורסם הזה. (נזכרתי בעובדה המשעשעת הזו תוך כדי כתיבה, ולכן נפלטה לי פליטת קולמוס זו...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;576317:
מגלן היה הראשון שסבב את כדור הארץ והוכיח ללא צל של ספק שהעולם עגול. עד אז היו הרבה תאוריות, אני צריכה לפתוח את האנציקלופדיה הענתיקה כדי לראות מי טען שהעולם עומד על שני עמודים והשמים כיפתם לעומת אלו שטענו שכל העסק עם הפילים והצב הענק עומד על נחש שזנבו בפיו וכד'
אבל מגלן הוא זה שסבב את כדור הארץ בשלמות ובקשיים רבים.
קולומבוס האמין לתיאוריה שהעולם עגול וע"כ החליט לצאת להודו דרך האוקינוס האטלנטי, אלא ששם נתקל באמריקה הדרומית, בטעות.
בזמנו של קולומבוס רווחה הדעה שהעולם שטוח ובקצהו תהום ענקית פעורה, ומי שיגיע לתהום הזו--- לא יודעת מה.

טעות ..
מגלן לא השלים את המסע אלא אדם בשם אנריקה שהיה חבר במשלחת שלו או ליתר דיוק המתורגמן של המשלחת
דבר נוסף : מגלן חי לפני פחות מ600 שנה ובתקופתו לא היה אחד שטען שהעולם הינו שטוח או שאינו עגול הדבר הוכח ללא צל של ספק באמצעים אחרים ברורים
ההישג היחיד של מגלן הינו שהיה הראשון שיצא להקיף את העולם ושהיה גם האירופאי הראשון שהפליג באוקיינוס השקט, (והוא זה שנתן לו את שמו )

• הוסף לסימניות
תודה על הכל, באמת מעניין אותי לדעת מאיפה הידע?

• הוסף לסימניות
אם כבר איטלגנציה.
1.מדוע אמריקה לא קרויה על שמו של קולומבוס.
2. וע"ש מי כן קרויה אמריקה?.
בין הפותרים נכונה יוגרל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;576554:
אם כבר איטלגנציה.
1.מדוע אמריקה לא קרויה על שמו של קולומבוס.
2. וע"ש מי כן קרויה אמריקה?.
בין הפותרים נכונה יוגרל...

שם "אמריקה" הופיע לראשונה בשנת 1507 על גלובוס ובמפה גדולה שנוצרה על ידי השרטט הגרמני מרטין ולדזמילר. ספר נלווה מסביר שהשם הוא ע"ש אמריגו וספוצ'י, שהגיע לדרום אמריקה לפני כריסטופר קולומבוס. הסברה המקובלת גורסת כי אגרתו של וספוצ'י, "העולם החדש", זכתה לפופולריות רבה באירופה ודרכה נודע לוולדזמילר כי התגליות הגאוגרפיות במערב אינן הודו או אסיה, כפי שטען קולומבוס, אלא יבשת חדשה. אף על פי כן, יש הגורסים כי לווספוצ'י עצמו הייתה תרומה לקריאת היבשת על שמו. בעוד שמקורות מסוימים טוענים שהוא לא היה מודע לשימוש הרחב שנעשה בשמו כדי לתאר את הארץ החדשה, הרי שאחרים מחזיקים בדעה שלפיה הוא המציא סיפור לפיו הוא יצא ל"מסע סודי" מערבה וראה אדמה בשנת 1491, כשנה לפני קולומבוס.
קיימות טענות נוספות לגבי מקור השם. אפשרות אחת, שהעלה אלפרד הוד, בעל חנות עתיקות מהעיר בריסטול באנגליה, הייתה שמקור השם "אמריקה" הוא שמו של ריצ'רד אמריק, סוחר מבריסטול, שככל הנראה היה מי שמימן את מסעו של ג'ון קאבוט לאי ניופאונדלנד בשנת 1497. התאוריה גורסת שהטיה מסוימת של שמו של אמריק הופיעה במפה בריטית העתיקה, שממנה לא נשארו עותקים. לפי טענה אחרת, שהועלתה לראשונה בשנת 1875, מקור השם "אמריקה" הוא במחוז בשם "אמריקֶה" (Amerrique) בניקרגואה. במחוז, הרווי בזהב, ביקרו גם אמריגו וספוצ'י וגם כריסטופר קולומבוס. לפי התאוריה, וספוצ'י נתן את השם מאוחר יותר ליבשת שגילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;576545:
טעות ..
מגלן לא השלים את המסע אלא אדם בשם אנריקה שהיה חבר במשלחת שלו או ליתר דיוק המתורגמן של המשלחת
דבר נוסף : מגלן חי לפני פחות מ600 שנה ובתקופתו לא היה אחד שטען שהעולם הינו שטוח או שאינו עגול הדבר הוכח ללא צל של ספק באמצעים אחרים ברורים
ההישג היחיד של מגלן הינו שהיה הראשון שיצא להקיף את העולם ושהיה גם האירופאי הראשון שהפליג באוקיינוס השקט, (והוא זה שנתן לו את שמו )
נכון, הוא מת, המסכן באיזור איים ליד יפן.
מעניין, לא זכור לי שאנריקו הוא זה שחבר למגלן. אני יודעת שהוא זה שנקראה אמריקה על שמו,כי גילה לעולם את העובדה המרגשת שמדובר ב:"עולם חדש" ולא בהודו.
ועכשיו אני רואה שערבבתי עם אותו ווספוצ'י... טוב עברו כמה שנים הגונות משיעורי גאוגרפיה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולדשטין;576549:
תודה על הכל, באמת מעניין אותי לדעת מאיפה הידע?

אני מבלה שעה כל יום בוויקפדיה ועוד שעה בפרוג :D:D:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;576559:
שם "אמריקה" הופיע לראשונה בשנת 1507 על גלובוס ובמפה גדולה שנוצרה על ידי השרטט הגרמני מרטין ולדזמילר. ספר נלווה מסביר שהשם הוא ע"ש אמריגו וספוצ'י, שהגיע לדרום אמריקה לפני כריסטופר קולומבוס. הסברה המקובלת גורסת כי אגרתו של וספוצ'י, "העולם החדש", זכתה לפופולריות רבה באירופה ודרכה נודע לוולדזמילר כי התגליות הגאוגרפיות במערב אינן הודו או אסיה, כפי שטען קולומבוס, אלא יבשת חדשה. אף על פי כן, יש הגורסים כי לווספוצ'י עצמו הייתה תרומה לקריאת היבשת על שמו. בעוד שמקורות מסוימים טוענים שהוא לא היה מודע לשימוש הרחב שנעשה בשמו כדי לתאר את הארץ החדשה, הרי שאחרים מחזיקים בדעה שלפיה הוא המציא סיפור לפיו הוא יצא ל"מסע סודי" מערבה וראה אדמה בשנת 1491, כשנה לפני קולומבוס.
קיימות טענות נוספות לגבי מקור השם. אפשרות אחת, שהעלה אלפרד הוד, בעל חנות עתיקות מהעיר בריסטול באנגליה, הייתה שמקור השם "אמריקה" הוא שמו של ריצ'רד אמריק, סוחר מבריסטול, שככל הנראה היה מי שמימן את מסעו של ג'ון קאבוט לאי ניופאונדלנד בשנת 1497. התאוריה גורסת שהטיה מסוימת של שמו של אמריק הופיעה במפה בריטית העתיקה, שממנה לא נשארו עותקים. לפי טענה אחרת, שהועלתה לראשונה בשנת 1875, מקור השם "אמריקה" הוא במחוז בשם "אמריקֶה" (Amerrique) בניקרגואה. במחוז, הרווי בזהב, ביקרו גם אמריגו וספוצ'י וגם כריסטופר קולומבוס. לפי התאוריה, וספוצ'י נתן את השם מאוחר יותר ליבשת שגילה.
התשובה היא חלקית.
ונראית גם מועתקת
אני טועה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;576566:
התשובה היא חלקית.
ונראית גם מועתקת
אני טועה?

ברור שגזור והדבק מה אני נראה לך חמור ???
למה לעבוד פעמיים ??

• הוסף לסימניות
ולשאלה הבאה.
מה הסיפור הידוע עם קולומבוס לאחר שחזר מהמסע.
רמז: ביצה.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני סה"כ חוזר על מה שאמרתי קודם :)
תמיד ידעו שהעולם עגול. נקודה.
את כתבי היונים, מצליחים לקרוא אבל ממש לא מבינים מילה ממה שהם התכוונו, ולכן המדענים היום לא מבינים למה הם היו כ"כ "טפשים".
כל הרעיונות של כדור הארץ בצורות שונות הם תיאולגיים ובכלל לא באים לתאר מציאות.
יש הוכחות פשוטות ביותר לעובדה שגדור הארץ עגול, ראיות שמקורם בעיניים: כשרואים אונייה גדולה נבלעת באופק, רואים שהיא נופלת אליו. וגם לא צריך להגיע לאניה, מי שמסתכל על הענננים טוב, ומחשב בראשו קצת כמה לוגיקות, יכול לתאר אף את מידת המעלות של הכדור. בקיצור רק טפשים של שנות אלפיים מאמינים בקיום טפשים שכמותם :)

• הוסף לסימניות
קולומבוס היה הראשון שהגיע לאמריקה, אך הוא היה סבור בטעות שהגיע להודו.
( מטרתו היתה להגיע להודו מצידו השני של כדור הארץ- על סמך העובדה שהעולם עגול וכו'.)
ולכן קרא לילידים שמצא על היבשת אינדיאנים. (אינדיא= הודו.)
מי שגילה שמדובר ביבשת שונה היה אמריגו, שהתלווה למסעותיו של קולומבוס לאמריקה,
ועל שמו היא קרויה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....