חשוב לדעת! קצת חיזוק • ברקע גלי ההסתה מול החרדים

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
חילוני שלח בערב חג שבועות לבית כנסת של חסידי גור ברמת החייל בת"א
WhatsApp Image 2023-05-28 at 19.10.58.jpeg

• הוסף לסימניות
מליאת הכנסת תקיים בקרוב דיון סיעתי אודות ההסתה נגד הציבור הימני בישראל ובמיוחד נגד הציבור החרדי - כך הוחלט פה אחד בתום הצעה לסדר של ח"כ אברהם בצלאל מש"ס :

• הוסף לסימניות
מנכ"ל חברת החשמל במתקפה חריפה נגד ׳ויינט׳ ומרב מיכאלי שעשו סיבוב על הציבור החרדי - "אני אומר בצורה ברורה - המידע שפורסם היה מסית ומקניט ולא תואם את העובדות. אם יש מצב שיש יישובים דתיים שהם כבר היו מנותקים שעות ארוכות, ואם הם לא מקבלים חשמל רגע לפני כניסת השבת, הם נתקעים ל-25 שעות נוספות ללא חשמל, לקחתי את האחריות וקיבלתי החלטה שאני גאה בה לחבר אותם לחשמל - גם להם יש ילדים, תינוקות ונכים. יש גבול! החילונים ואני אחד מהם יכולים להפעיל את החשמל אחרי שעה שעתיים, לעומת הדתיים שבמידה ולא היו מקבלים חשמל בערב שבת, היו מנותקים שבת שלמה מחשמל" (רבינא)

• הוסף לסימניות
יערה שפירא: ועדת השרים לחקיקה תדון בחוק של ח"כים מיהדות התורה להרחיב את הגדרת הגזענות בחוק, כך שתכלול גם את האוכלוסייה החרדית. מטרת ההצעה היא לאפשר תביעה בגין הסתה נגד חרדים, דבר שלא אפשרי היום :

• הוסף לסימניות
המאבק בהסתה נגד הציבור החרדי עולה שלב:
ועדת השרים לחקיקה אישרה לקריאה טרומית את חוק הגזענות של ח"כ יעקב אשר לפיו הסתה נגד חרדים תיחשב עבירה פלילית לפי חוק הגזענות.

• הוסף לסימניות
במשרד המשפטים טענו שיש בעיה בחוק הגזענות שיזם יעקב אשר להכללת הסתה נגד חרדים בעבירת גזענות, כי צריך להחיל אותו על עוד קבוצות, לא רק על חרדים. השר ‏גולדקנופף ענה: "בינתיים רק הציבור החרדי נשלח עם מריצות למזבלה, לא שמעתי עוד ציבור שאמרו עליו ככה".(אטינגר)

• הוסף לסימניות
לאור ההסתה נגד החברה החרדית: הערב אמור להתקיים אירוע בולט וחריג בבני ברק, קבוצה גדולה של ציבור חילוני תגיע כדי להביע תמיכה בציבור החרדי, כולם מתכוונים ללבוש חולצה עם כיתוב תמיכה ולצעוד במרכז העיר.
מקווה שמישהו שם יכין להם טשולנט..
image.png

• הוסף לסימניות
לאור ההסתה נגד החברה החרדית: הערב אמור להתקיים אירוע בולט וחריג בבני ברק, קבוצה גדולה של ציבור חילוני תגיע כדי להביע תמיכה בציבור החרדי, כולם מתכוונים ללבוש חולצה עם כיתוב תמיכה ולצעוד במרכז העיר.
מקווה שמישהו שם יכין להם טשולנט..
צפה בקובץ המצורף 1404871
אהבתי את זה
1687434792171.png

מתחשבים !

• הוסף לסימניות
אחרי ההתקפות על פעילי הדוכנים של הנחת תפילין.

הודעה שקבלתי הבוקר:
קצת יותר משעה שאני יושבת פה, אני לא דתיה. ואני מקבלת שיעור חשוב לחיים.
אין ספור גברים נעצרו להניח תפילין, ללחוץ את היד, להגיד מילה טובה גם אם הם לא מניחים תפילין.
התחושה היא שאנשים מבינים את התקופה החשוכה והקשה בתל אביב ובאים לתמוך ולהראות אחדות.
בחיי שזה מרגש אותי עד דמעות.
זה נותן לי תקווה.
כלכך הרבה אור וטוב יוצא מהעמדה הזאת.
זה הדהים אותי.
הגברים מהעמדה כלכך נחמדים, אדיבים, גם אם לא עונים להם, מנפנפים אותם,עונים להם בכעס, הם מחייכים ואומרים שבת שלום.
שיעור חשוב בענווה, באדיבות.
עבורי, עבור כולנו.

לא אגיד שבאתי לפה תחושות של יאללה מלחמה, אבל בהחלט באתי להילחם במידה ויהיה צורך.
וזה בה לי בהפוכה.
אני מרגישה מפויסת, שלווה.
כמה הלב שלי שלם עכשיו.
צין.

• הוסף לסימניות

"הדתה" בשידור חי: המגיש הניח תפילין לעיני הצופים

מגיש ערוץ 14, שי גולדן שעבר משמאל לימין והולך ומתחזק בקרבתו לדת ולמסורת, פתח במונולוג במהלך תוכניתו על תופעת ההתנכלות לדוכני התפילין של חב"ד והניח בעצמו תפילין בשידור חי יחד עם שליח חב"ד בתל אביב, הרב עדי אלפנט | כך זה נראה​

קובי עוזיאלי | תקשורת10.7.2023 | 07:44
pltal.png

b3548e41044ae24daaee.jpg

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה