תודה!קמץ, קמץ, אלף נחה וסגול בט'- קָרָאטֶה
שאלו בעיברית....Karate
הכוונה שלי היתה אייך אומרים את זה, איך הוגים את זה בפה. (אחרי כמה טעויות זוועה היו לי, עדיף לשאול...)שאלו בעיברית....
סתם ככה,זה בכלל לא מילה בעיברית,אז ניתן לנקד איך שבא לנו לא?
חחחח אאאאהההכוונה שלי היתה אייך אומרים את זה, איך הוגים את זה בפה. (אחרי כמה טעויות זוועה היו לי, עדיף לשאול...)
עדיף לא להגיד את זה בכלל...הכוונה שלי היתה אייך אומרים את זה, איך הוגים את זה בפה. (אחרי כמה טעויות זוועה היו לי, עדיף לשאול...)
אז נשאל...עדיף לשאול...
אוקיי, אז עזרתי, לא?הכוונה שלי היתה אייך אומרים את זה, איך הוגים את זה בפה. (אחרי כמה טעויות זוועה היו לי, עדיף לשאול...)
זה מלעיל,המשקל על האות A השניהאוקיי, אז עזרתי, לא?
Karate בהגיה מלרעית (המשקל באות ט')
אני הכרתי את זה כמו שכתבתי מקודם, אבל בדקתי וזה באמת מלעילזה מלעיל,המשקל על האות A השניה
יפה.ככה זה לפחות באנגלית וגם בספרדית.אני הכרתי את זה כמו שכתבתי מקודם, אבל בדקתי וזה באמת מלעיל
לא רק מילה יפנית גם כל סרט שני יפני...יפה.ככה זה לפחות באנגלית וגם בספרדית.
זה לא ראיה אמנם כי זו מילה יפנית,אבל שוין,לכאורה ככה לקחו את זה לעיברית
א. פתח לא יכול להיות בק' היות שאחריה יש ר' ואי אפשר להדגיש את הר', יוצא שאין מה שיעצור את הפתח.סתם ככה,זה בכלל לא מילה בעיברית,אז ניתן לנקד איך שבא לנו לא?
אני מדבר 5 שפות.אבל סינית עדיין לא.מתנצלא. פתח לא יכול להיות בק' היות שאחריה יש ר' ואי אפשר להדגיש את הר', יוצא שאין מה שיעצור את הפתח.
ב. בר' אפשר לשים פתח רק אם מדגישים את הט', ולמה להדגיש את הט' אם בשפת המקור הוא לא דגושה?
ג. בט' צריך להיות סגול כי זה סוף המילה והיא נגמרת בהברה פתוחה. במקרה כזה צירי בא רק אם יש סמיכות או משהו כזה אבל לא סתם כך.
אולי יותר נכון לומר קְרָטֶה מדין חוק החיטוף, הלא כן?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים