כללי קרדיטים בעבודות, בכל מקרה???

• הוסף לסימניות
מה אתם הייתם עושים במקרה הזה?:
אני בד"כ נוהגת לשים קרדיט בעבודות, לאחרונה הגיע אליי לקוח
שיצא בפרסום רחב בעיתונות החרדית וביקש שאעצב לו את מודעותיו

אך דא עקא, הלקוח 'שיודע' מה הוא רוצה דרש כיוון של עיצוב שלא עולה בקנה אחד
עם טעמי שלי ועם כללי העיצוב המקובלים. בסבב הראשון בלעתי את הצפרדע
עיצבתי לו מודעה לשביעות רצונו (ולגמרי לא לטעמי...) ושמתי את הקרדיט שלי כיון שהמודעה לא 'נוראית' כ"כ

בסבב השני (והנוכחי), ביקש ממני הלקוח לערוך מספר 'תיקונים' ויזואלים
מה שהפך את ה'יצירה' המעורערת למין מוטציה מעוררת חלחלה;)

כעת הדילמה העומדת לפני היא:
א. האם לשים קרדיט בכל מצב? גם אם היצירה כביכול מביישת את היוצר?
ב. מי שעקב אחרי הפרסום כבר יודע בלאו הכי מאיזה בית יוצר זה יצא...
ג. ויש גם את הלקוח שירים גבה אם לא יהיה קרדיט

מה אתם הייתם עושים במקומי?

• הוסף לסימניות
נראה לי שזה ענין קצת אינדוידואלי, כלומר החלטה שלך מול עצמך, בלי קשר למה שמקובל.

אני, על מה שגורם לי להסמיק ולא מנחת, לא אשים קרדיט (וזה אגב 30% מהתוצרת, אבל זה כבר לגמרי זב"שי :cool:)
אולי זה פשוט ענין של מה שיותר חשוב לך אישית: פרסום בכל מצב, או אגו נפוח. :rolleyes:
(מובן מהי בחירתי ;))

אבל ניתן לחלוק על כבוד דעתי (אם חשבתם שלא :D)

• הוסף לסימניות
אני שמה קרדיט רק על עבודה שאני ממש שלימה איתה

• הוסף לסימניות
נראה לי שזה ענין קצת אינדוידואלי, כלומר החלטה שלך מול עצמך, בלי קשר למה שמקובל.

אין ספק שזה אינוידואלי, עם כל זה במקרה הספציפי הזה קשה לי לקבל החלטה לבד, ולכן פניתי לפורום ע"מ לשמוע ולהחכים מדעות נוספות...

• הוסף לסימניות
יש פעמים די נדירות שלא אשים קרדיט.
אבל זה קורה.

היה לי לקוח שרצה להכניס לכל פלייר מלא טקסט,
במקום לתת לתמונה לדבר - לתאר הכל במילים, והרבה מילים.
היו פעמים שהצלחתי לצמצם אותו קצת, והיו פעמים שלא.
מה שכן, כשזה קרה הודעתי לו שאני לא חותמת על העבודה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שגם אם משהו לא לטעמך, זה אולי כן יהיה לטעמו של הלקוח הבא. אין מה להפסיד מלשים שם.
הרעיון בשימת חומת הוא, שככל שרואים את החותמת שלך יותר, כך כשמחפשים גרפיקאי יזכרו שראו ויתקשרו. אין זה קשור לפרסומת עצמה. זו דעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;356290:
מה שכן, כשזה קרה הודעתי לו שאני לא חותמת על העבודה.
למה זה מעניין ת'לקוח אם תשימי או לא?? מצידו שלא תשימי חתימה, זה לא מאיים עליו ולא מזיז לו (מנסיוני...)
יש אפילו לקוחות שדורשים לא לשים חתימה (אם זה זכותם או לא זה כבר נושא אחר לדיון.....)

• הוסף לסימניות
יש לי לקוח שכבר יודע, כאשר המודעה ממש לא מוצאת חן בעיני, הקרדיט נשמט משם.
לפעמים זה גם עוזר שיבוא לשאול אותי מה אני חושבת לתקן כדי שאחזיר זאת.

• הוסף לסימניות
אבל למה זה מעניין ת'לקוח אם יהיה חתימה או לא?

• הוסף לסימניות
זה לא הבעיה אם הלקוח כן רוצה או לא רוצה שיחתמו לו על המודעה,

אבל מה שכן, לדעתי זה פוגע, אם אחד רואה שאת חתומה על מודעה מזעזעת,שנכון שאת יצרת אותו, אבל הוא על דעתך.

• הוסף לסימניות
תרשו לי להתערב בדיון למרות שאינני גרפיקאית:
תבהירי לעצמך למה את לא רוצה לחתום על משהו שנראה לך גרוע - כי את מתביישת ממה שיאמרו על זה הקולגות שלך? (כנראה, לא?) אבל לא הקולגות שלך יזמינו או לא יזמינו אצלך את העבודה הבאה או את זו שלאחריה, אלא הציבור הרחב שאינו מבין יותר מדי במקצוע, והדבר המביש בעיניך מבחינה מקצועית יכול להיראות בעיניו חיובי. אז תעשי את החשבון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chefzi;356389:
אבל למה זה מעניין ת'לקוח אם יהיה חתימה או לא?

יש לי לקוחות שדורשים שאני ישים חתימה
שאלתי אחד מהם מה היא סיבת הדרישה הוא אמר לי "שזה יראה שאני השקעתי בפרויקט ששלתי את זה לגרפיקאי חיצוני".

• הוסף לסימניות
אושר, לא בטוח שזה נכון. גם מי שאין לו הבנה בגרפיקה, יש מודעות שהוא עוצר לידן כי הן מושכות את תושמת לבו, ויש מודעות שנראות לו 'לא משהו', אף שהוא לא יכול להגדיר. לא סתם יש כללים בגרפיקה שרק המומחים מבינים בהם. יש לכללים האלו סיבות, והן שהופכות מודעה למוצלחת יותר או פחות, וכל אחד מבחוץ אמור להיות מסוגל להרגיש בזאת, אחרת מה עשינו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moshiko00;356504:
שאלתי אחד מהם מה היא סיבת הדרישה הוא אמר לי "שזה יראה שאני השקעתי בפרויקט ששלתי את זה לגרפיקאי חיצוני".

את זה אף פעם לא שמעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י orli_dimri;356509:
את זה אף פעם לא שמעתי.
דווקא שמעתי גם שמעתי...

לקוח אחד שאני עושה לו מודעות באופן קבוע והרמה שלהם ממש רדודה כי הוא מכתיב בדיוק מה הוא רוצה ואיזה צבעים וכו' וכד' והדרישה שלו בין ביתר לשים קרדיט...ואני שמה,
עדיין לא שווה לי להפסיד אותו.

ובדיוק מאותה סיבה,הוא משקיע בעמודים דבל,ומשקיע גם בגרפיקאית...
ולטענתו זה עובד.

• הוסף לסימניות
יפה.
אז אם יש לכם לקוח שעושה בעיות עם הקרדיט ואתם רוצים לשים אותו.....
תעבדו "הפוך על הפוך":
רוצה שזה יראה רציני? שהשקעת?
שים קרדיט. :)

• הוסף לסימניות
אני אישית יכול להעיד שאני מחפש במודעות את הגרפיקאי/ת מהסיבה שהוזכרה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שי דרומי;356517:
אני אישית יכול להעיד שאני מחפש במודעות את הגרפיקאי/ת מהסיבה שהוזכרה...

ברור.......
גם אני,
קודם כל מסתכלת על הקרדיט, אח"כ על השאר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moshiko00;356504:

נכתב ע"י orli_dimri;356509:
את זה אף פעם לא שמעתי.

גם לי זה חדש....
על זה לא חשבתי...
טוב לדעת

• הוסף לסימניות
לאחרונה דוקא מישהי ביקשה לא לשים קרדיט כי היא לא רוצה שידעו שיש לה כסף לגרפיקה מקצועית....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה