כללי קרדיטים בעבודות, בכל מקרה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טאצ';356264:
מה אתם הייתם עושים במקרה הזה?:

בסבב השני (והנוכחי), ביקש ממני הלקוח לערוך מספר 'תיקונים' ויזואלים
מה שהפך את ה'יצירה' המעורערת למין מוטציה מעוררת חלחלה;)

כעת הדילמה העומדת לפני היא:
א. האם לשים קרדיט בכל מצב? גם אם היצירה כביכול מביישת את היוצר?
ב. מי שעקב אחרי הפרסום כבר יודע בלאו הכי מאיזה בית יוצר זה יצא...
ג. ויש גם את הלקוח שירים גבה אם לא יהיה קרדיט

מה אתם הייתם עושים במקומי?
לדעתי, גם מי שלא מומחה גדול בגרפיקה, אלא על כל פנים יש לו קצת טעם בעניין, מתייק אצלו (במוח) מודעות ועיצובים שהוא רואה לפי דירוג, וגרפיקאי שרוצה לשמור על שמו הטוב צריך להיזהר (פחות או יותר ככל שמתאפשר) לא להוציא מתחת ידו ובחתימת שמו מודעות ויצירות שהוא לא מזדהה עם סגנון עיצובם, והוא לא מעוניין שהציבור ידרג אותו ברמה פחותה ממה שהוא, וכל אחד ישים לעצמו את הקו האדום עד כמה הוא מרשה לעצמו (ולשמו הטוב) לרדת ברמה ובכל זאת לשים קרדיט.

• הוסף לסימניות
לא זוכרת בדיוק איפה, אבל שמעתי על מישהו שיש לו שני סוגי קרדיטים, כלומר- הלוגו והשם שלו אבל עם שינוי קטן-
ואז לדברים האיכותיים הוא שם קרדיט X ולדברים הפחות איכותיים הוא שם את הלוגו השני. כך הלקוחות שעושים אצלו דברים איכותיים לא מרימים גבה כאשר הוא שם את הקרדיט שלו על הדברים הפחות איכותיים, כי הקרדיט הוא אחר, והם רגועים.
וכך - יש לו שני קהלי יעד.
לדוגמא- "טינגי מקס" ו"טינגי סטנדרט". אל תתפסו אותי על הדוגמא של השם שהיא לא טובה, אני יודעת שהיא גרועה וגם- זה ודאי קשה להמציא רעיון להוספת שם לשם המקורי..

• הוסף לסימניות
לשים:
אני חושבת שגם אם משהו לא לטעמך, זה אולי כן יהיה לטעמו של הלקוח הבא. אין מה להפסיד מלשים שם.
הרעיון בשימת חומת הוא, שככל שרואים את החותמת שלך יותר, כך כשמחפשים גרפיקאי יזכרו שראו ויתקשרו. אין זה קשור לפרסומת עצמה. זו דעתי.

לא לשים:
<!-- / message --><!-- sig -->
נכתב ע"י קופי סנטר;356645:
לדעתי, גם מי שלא מומחה גדול בגרפיקה, אלא על כל פנים יש לו קצת טעם בעניין, מתייק אצלו (במוח) מודעות ועיצובים שהוא רואה לפי דירוג, וגרפיקאי שרוצה לשמור על שמו הטוב צריך להיזהר (פחות או יותר ככל שמתאפשר) לא להוציא מתחת ידו ובחתימת שמו מודעות ויצירות שהוא לא מזדהה עם סגנון עיצובם, והוא לא מעוניין שהציבור ידרג אותו ברמה פחותה ממה שהוא, וכל אחד ישים לעצמו את הקו האדום עד כמה הוא מרשה לעצמו (ולשמו הטוב) לרדת ברמה ובכל זאת לשים קרדיט.

לשים:
תרשו לי להתערב בדיון למרות שאינני גרפיקאית:
תבהירי לעצמך למה את לא רוצה לחתום על משהו שנראה לך גרוע - כי את מתביישת ממה שיאמרו על זה הקולגות שלך? (כנראה, לא?) אבל לא הקולגות שלך יזמינו או לא יזמינו אצלך את העבודה הבאה או את זו שלאחריה, אלא הציבור הרחב שאינו מבין יותר מדי במקצוע, והדבר המביש בעיניך מבחינה מקצועית יכול להיראות בעיניו חיובי. אז תעשי את החשבון...

לא לשים:
אושר, לא בטוח שזה נכון. גם מי שאין לו הבנה בגרפיקה, יש מודעות שהוא עוצר לידן כי הן מושכות את תושמת לבו, ויש מודעות שנראות לו 'לא משהו', אף שהוא לא יכול להגדיר. לא סתם יש כללים בגרפיקה שרק המומחים מבינים בהם. יש לכללים האלו סיבות, והן שהופכות מודעה למוצלחת יותר או פחות, וכל אחד מבחוץ אמור להיות מסוגל להרגיש בזאת, אחרת מה עשינו?

כל כך הרבה דעות....:(
נראה לי שבסופו של דבר אני אעשה הגרלה:p

• הוסף לסימניות
או שתקחי חרצית (:
(בפורום צילום)

• הוסף לסימניות
נכון אבל

נכתב ע"י גינגית;356295:
אני חושבת שגם אם משהו לא לטעמך, זה אולי כן יהיה לטעמו של הלקוח הבא. אין מה להפסיד מלשים שם.
הרעיון בשימת חומת הוא, שככל שרואים את החותמת שלך יותר, כך כשמחפשים גרפיקאי יזכרו שראו ויתקשרו. אין זה קשור לפרסומת עצמה. זו דעתי.
כן אבל לא בכל מקרה בהחלט שיש פעמים שזה פשוט הורס
מה לא היה מודעות נוראיות שראית עליהם קרדיט ואמרת מי זה הטיפש/ה הזה ששם קרדיט על כזה דבר

• הוסף לסימניות
היצירה שלך לטעמך ונראת לך כתפארה-שימי קרדיט
היצירה מאכזבת אותך (או יפה, אך לא היית מגיעה אליה בטעמך ובכישורייך)--אל תשימי

לא מורכב בכלל:)

בהצלחה רבה!!!

• הוסף לסימניות
את הרעיון שאיילה כתבה- כתב כאן בזמנו זעליג (אולי אני טועה בעצם)
הרעיו שלו היה אפילו מורכב יותר, היו לו 3 סוגי קרדיטים... והיו לו לקוחות שהסכימו לבטל דעתם ורצונם (ואפילו לשלם יותר) כדי שיהיה הקרדיט היוקרתי יותר, כך הוא פתר בעיות של הנחות, בעיות של טעם וגם את הדילמה הזו.
בעצם יש כאן שתי רעיונות לקרדיט> פרסום או כבוד, האם לקרדיט יש מטרה שיראו כמה שיותר את שמי ויכירו אותי ויידעו שעמוס אצלי- ואז כמה שהמודעה גרועה, עצם זה שרואים עוד ועוד את אותו קרדיט כבר לא זוכרים דווקא את הדברים גרועים פחות או יותר= פרסום
או אולי עדיף שרק על יצירה כלבבי אשים קרדיט, ואז רק לקוחות שאוהבים את הסגנון הזה יבואו אלי- יש בזה גם מן הנוחות...
אצלי בכל פעם הדילמה מתחילה מחדש, אף פעם לא החלטתי כלל קבוע.
אבל אפשר לקחת "עצה מן הגדולים" שימו לב מה משרדי פרסום עושים? נראה לכם שהם מורידים קרדיט אם הלקוח התערב להם יותר מדי בקמפיין? אין סיכוי!!

• הוסף לסימניות
את הרעיון שאיילה כתבה- כתב כאן בזמנו זעליג (אולי אני טועה בעצם)
הרעיו שלו היה אפילו מורכב יותר, היו לו 3 סוגי קרדיטים... והיו לו לקוחות שהסכימו לבטל דעתם ורצונם (ואפילו לשלם יותר) כדי שיהיה הקרדיט היוקרתי יותר, כך הוא פתר בעיות של הנחות, בעיות של טעם וגם את הדילמה הזו.
בעצם יש כאן שתי רעיונות לקרדיט> פרסום או כבוד, האם לקרדיט יש מטרה שיראו כמה שיותר את שמי ויכירו אותי ויידעו שעמוס אצלי- ואז כמה שהמודעה גרועה, עצם זה שרואים עוד ועוד את אותו קרדיט כבר לא זוכרים דווקא את הדברים גרועים פחות או יותר= פרסום
או אולי עדיף שרק על יצירה כלבבי אשים קרדיט, ואז רק לקוחות שאוהבים את הסגנון הזה יבואו אלי- יש בזה גם מן הנוחות...
אצלי בכל פעם הדילמה מתחילה מחדש, אף פעם לא החלטתי כלל קבוע.
אבל אפשר לקחת "עצה מן הגדולים" שימו לב מה משרדי פרסום עושים? נראה לכם שהם מורידים קרדיט אם הלקוח התערב להם יותר מדי בקמפיין? אין סיכוי!!

• הוסף לסימניות

נכון!! ותמיד כשהיתה לי התלבטות חשבתי על זה שלפעמים רואים מודעות חמודות מינוס של משרדי פירסום שלא מתיבשים כלל לשים ת'לוגו שלהם אפילו שכל גרפיקאי בינוני ומטה יכל להחרות בעיצוב זה....
אז נכון ולכן ההתלבטות היא קשה יותר...
לעת עתה לא שמתי קרדיט:(
אבל בפעמים הבאות....:confused:
<!-- / message -->

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה