נכתב ע"י OR_Design;1418127:לקוח שרצה עבודת עיצוב שלח לי במייל דוגמא של עיצוב בסיסי בוורד, שעל פי זה הוא רוצה את העבודה.
הוא כמובן דאג להדגיש שהוא לא מחפש עיצובים נוצצים וכו' אלא משהו פשוט עם קצת עומק.
נתתי לו מחיר (נמוך...) בהתאם לעבודה הבסיסית שלו,
ויצאתי לדרך.
שלחתי לו סקיצה (הרבה יותר מעוצבת מהוורד כן....?)
וחיכיתי לאישור (!!)
ואז התחילו ההערות, בתוספת:
"אני מקווה שלא חשבת בטעות שאני מחפש משהו פשוט ולפי זה קבעת מחיר נמוך".
הסברתי .. ועבדתי על סקיצה (רק סקיצה מהירה) עם הרבה יותר עומק ומשמעות כמו שהוא הסביר (למי שראה זה העיצוב לכריכה עם המלחמה...)
הוא רשם תודה רבה על ההשקעה, אבל הוא לא מוכן להוסיף במחיר ולכן נישאר באותו מחיר רק נסדר קצת את הצבעים וכו'.
טוב, שלחתי לו רק שאני אתחשב אבל עקב כל התיקונים הוא צריך לשלם עוד מחיר ממש נמוך
(סתם שתבינו זה תוספת של 30 ₪ - עיגול למעלה...)
והתגובה שלו: הוא לא אוהב שנותנים לו מתנות ושעושים לו טובה אז שנישאר במחיר שהיה ונעצב בהתאם.
חבל שלא הקשבתי לאלה שאמרו לי לעזוב את הלקוח הזה..
אני כבר לא אבקש ממנו את התוספת הזאת, רק שיאשר את העבודה וימשיך למעצבים אחרים.
חוצפה. גם תתחשב בלקוח, וגם
"אתה עושה טובה.....!!"
אני אשמח לשמוע מהניסיון שלכם,
איך אני אמורה לדעת מראש לא להתעסק עם לקוח כזה אם אני לא מכירה אותו?
או מה הדרך לראות את זה מראש...?
(האמת שהיו שהציעו לי לא לעשות לו את העבודה אבל איכשהוא המשכתי..)
נכתב ע"י ת'כלס;1418402:(לעשות חוזה מראש.)
נכתב ע"י chavi9;1418234:הנסיון - הוא בעיקר מה שמלמד אותנו להריח מרחוק לקוחות בעייתים...
מה שיכול להדליק נורה אדומה:
> לקוח שמדבר מידי הרבה בטלפון הראשון... (אל תצחקו, אני רצינית...)
> לקוח שטורח להדגיש לך כמה קל יהיה לך לעבוד איתו כי הוא יודע מה הוא רוצה.
> בכלל לקוח שיודע מידי טוב מה הוא רוצה, לפעמים זה צרה...
> לקוח שאומר שהוא 'מבין בגרפיקה ועיצוב', בכלל למד פעם קורל ו'הוא היה יכול לעשות את זה לבד'
נכתב ע"י לנדא;1418295:אני מצלצלת אלף פעמים למה שכתב "סתם"...
ביקשה ממני לקוחה אלבום דיגיטלי, נקבתי במחיר ואמרה שהוא נשמע לה מאד ייקר,
"אבל סתם שתביני, אני מחפשת העמדה יפה של התמונות, עם עיצוב בסיס שיוסיף שיק וזהו....אני לא מחפשת עבודה מושקעת"
עניתי לה: "אם ראית את העבודות ששלחתי לך להתרשמות ואת סגנון העיצוב שלי ונמשכת ואהבת דווקא אותו, כנראה שמת לב שאצלי ב"ה אין עבודה לא מושקעת, אני משקיעה בכל עבודה את נשמתי, ולא יודעת לעשות כזה דבר... "לא מושקע" אני שואפת שכל עבודה תצא הכי מושלם שאפשר (במידת היכולת שלי כב"ו כמובן...) ובהתאם מידת ההשקעה..
לכן, אם אתפתה לשמוע בקולך, ולקחת לך מחיר נמוך המתאים ל"עבודה לא מושקעת" בסופו של דבר כן אשקיע, כי רק כך אני רגילה לעבוד ויצא שאניי אהיה ממורמרת עלייך, לא נצליח לתקשר בצורה טובה, ושתינו נצא לא מרוצות... לכן, אם את מחפשת עבודה מושקעת תחזרי אלי, אני אראה אם אני יכולה לעשות לך "קווצ'" קטן במחיר ולא יותר, ואם את מחליטה שאת אכן מחפשת עבודה לא מושקעת... אני פשוט לא הכתובת הנכונה...."
נכתב ע"י אסתר10;1418526:לטובת כולם, אפשר לראות חוזה לדוגמה?
נכתב ע"י שבלונה;1418613:וואו זה ממש תגובה טובה אמיצה ונכונה.
איך היא הגיבה?
מה היה ההמשך?
נכתב ע"י לנדא;1418834:ההמשך היה שהיא מצאה מישהי שעיצבה לה אלבום של 80 עמ׳ ב-150 ש״ח, (ועוד מדובר על אלבום משולב בתמונות וברכות.. ז״א גן העמדת טקסטים יפה, שאי אפשר בתבנית מוכנה...)
אין לי מושג אם היא היתה מרוצה בסוף מהתוצאה, אם הוסיפה סכום על הראשוני או לא... אם הגרפיקאית היתה מרוצה במהלך העבודה, (קצת קשה להיות מרוצה כשאת עובדת בסכום של 5 ש״ח לשעה בערך...) ובקיצור אין לי מושג מה יצא בסוף.
אך....
מה שאני יודעת זה שאני הייתי מרוצה, כי בחיים לא הייתי יכולה לעשות 80 עמ׳ ב-150 ש״ח...
וכמה שהייתי מכווצת לה את המחיר לא היינו מגיעים אפילו לפי 10 מהסכום ששילמה, אז טוב שזה נגמר בזה ולא בדיונים חוזרים ונשנים שהיו מוציאים סתם אנרגיות מיותרות ל-2 הצדדים...
נכתב ע"י לנדא;1418834:ההמשך היה שהיא מצאה מישהי שעיצבה לה אלבום של 80 עמ׳ ב-150 ש״ח, (ועוד מדובר על אלבום משולב בתמונות וברכות.. ז״א גן העמדת טקסטים יפה, שאי אפשר בתבנית מוכנה...)
אין לי מושג אם היא היתה מרוצה בסוף מהתוצאה, אם הוסיפה סכום על הראשוני או לא... אם הגרפיקאית היתה מרוצה במהלך העבודה, (קצת קשה להיות מרוצה כשאת עובדת בסכום של 5 ש״ח לשעה בערך...) ובקיצור אין לי מושג מה יצא בסוף.
אך....
מה שאני יודעת זה שאני הייתי מרוצה, כי בחיים לא הייתי יכולה לעשות 80 עמ׳ ב-150 ש״ח...
וכמה שהייתי מכווצת לה את המחיר לא היינו מגיעים אפילו לפי 10 מהסכום ששילמה, אז טוב שזה נגמר בזה ולא בדיונים חוזרים ונשנים שהיו מוציאים סתם אנרגיות מיותרות ל-2 הצדדים...
נכתב ע"י אסתר10;1418526:לטובת כולם, אפשר לראות חוזה לדוגמה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים