עזרה קריאה נואשת לעזרה!! אורחי כליל מלכות. עזרו להדהד את הקריאה שאולי תגיע לגוף/אדם עם יכולת/ ח"כ עסקן וכדו' שיוכל לקחת ע"ע את הפרויקט.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
רק שואלת למה שבן אדם לא יקנה לילד שלו טיטולים, מגבונים ומטרנה?

אני מבינה שהמצב נוראי לחיות באולם עם מחיצות אבל..

אצלנו בשכונה אוספים עוגות, משחקים, פינוקים, אוכל מבושל וכד'
מכבסים לאנשים, ביבי סיטר וכל מה שצריך
אבל מוצרי צריכה בסיסיים? למה שלא יקנו?
אחותי התפנתה מנתיבות. אף אחד לא מפצה על זה. הילדים בבית המנודב כל היום צורכים אוכל וממתקים משעמום.
כל בגד\כלי שלא זכרו להביא צריך לקנות. מעצבן לבשל בכירה החשמלית יחידה למשפחה עם 8 ילדים , ואפילו פלטה לשבת צריך לקנות. יש הוצאות יותר גדולות מהרגיל.
לא אומרת שהם לא קונים דברים בסיסיים

• הוסף לסימניות
אני ומשפחתי ,אחותי ומשפחתה והורי שיחיו כולנו משפחות שורשית מנתיבות ממקימי הקהילה ומתלמידיהם של מורינו הרב יששכר מאיר והרב ראובן גרשונוביץ זצוק"ל זה נכון שאנחנו שומעים רעשים איומים הפגזות ופיצוצים שאי אפשר לתאר אבל וכאן האבל הגדול הקהילה הקדושה שלנו ננטשה!!! עי המשפחות עצמן אנחנו בנתיבות כבר 5 שבועות למעט מס שבתות שיצאנו לילדים הנשואים יחד איתנו בבית עוד 6 ילדים בעלי לא היה מוכן לעזוב איך אפשר לנטוש? ולהשאיר כאן את המקום ללא קדושה ולימוד של אבריכים??? מדוע בקהילת אופקים חזרו ליש"ק כמעט לאחר שבוע? מדוע כוללים מלאים?? אמנם הישיבה נדדה אבל זה מלחץ של הורים
כואב הלב לראות את השכנים היקרים יושבים שם בכליל מלכות אבל לעניות דעתי עם כל הקושי יש בזה ממימד של חופש היו שם הופעות וכו וכן השאלה שנשאלה למה צריך לשלם להם טיטולים ומטרנה היא שאלה במקומה
למה שהמשפחות יחזרו? אם יש בירושלים וב"ב ובמודיעין עילית כוללים שמשלמים פי 2!!! ואפילו יותר שמעתי על משפחות שחושבות ברצינות לא לחזור . מה עם המסירות נפש של רב יששכר לקהילה שלו???
ולעניות דעתי הבעיה החינוכית הגדולה ששכחנו שאנחנו במלחמה אצלינו כל לילה כשהבומים מתגברים אנחנו מבינים שהחיילים בסכנת חיים וצריך לקרוע את השמיים בשבילם
ולעינין ירושלים -משפחות רבות וזה מידיעה אישית פשווט בנופש אמנם זו כעין גלות אבל הם ברחביה או בשנלר או ברמת אשכול או במלון ביכורים בעזרתם הנדיבה של יהודי חו"ל וילדיהם מסודרים בבתי הספר היוקרטיים של בית ישראל מטרסדורף בסמינר החדש ובחיידרים חשובים
ומה הילד לומד מזה??? כשיחזור לקהילתו בנתיבות??? למה לחיות חיים של תורה ??אנחנו החלטנו לוותר על החוויה הזו
יש לי בנים שלומדים באופקים והלימוד תורה שלהם שווה את הכל ולכן לא היתה אפילו אופציה כזו
הכאב הגדול שהבנות שלי לא למדו כמעט כלום במרחב הקולי כי המורות טוענות שרוב הבנותמנתיבות בבתי ספר אחרים ו
ומכאן ק ריאה לקהילה הקדושה ובכלל לכל המשפחות החרדיות מנתיבות ! תחזרו די מחכים לכם גם כאן ניתן לקבל קצת עזרה של תלושים וכו כמובן לא ברמה שקיבלתם משי גראוכר בכליל מלכות או מאשל חבד בירושלים אבל בואו תחזרו למציאות בחרתם לגור כאן ויש לזה המון מעלות חיי פשטות ועליה לאבריכים וצניעות וחוסר תחרות אל תוותרו על זה ובקשר לפחדים וחרדות הכל תלוי במה שמשדרים מהבית בפתח תקווה יש הרבה יותר אזעקות !! וגם שם לא לכולפ יש ממ"ד והעיר לא ננטשה

• הוסף לסימניות
@דבי123 למה כ"כ חשוב לך שאנשים יחזרו?
מה איכפת לך שהם בכעין נופש?
לא לכולם יש כוחות נפש למציאות הזו שאין גנים, חיידר ובית ספר,
(רק יותר אולי קל להגיד שמפחדים מאשר שקשה להיות סגורים עם הילדים בבית, וזה לגיטמי ביותר=
שכולם בבקשה יזכרו איך היה לא פשוט בקורונה וכמה בעיות זה יצר)
ואם יש לאנשים הזדמנות פעם בחיים להרגיש קצת שגרים במרכז, שהרי רוב האנשים ורוצים לחיות במרכז,
ולרוב מי שגר בפריםריה זה מחוסר ברירה ומזומנים
אז למה שלא יהנו מהמצב הזה קצת?!

וזה לא שאם יחזרו יהיה, כי גם באופקים שיש נוכחות גדולה של משפחות,
אין מוסדות פרט לשעות בודדות בחיידר.
במנהל החינוך בנתיבות הודיעו שאין צפי לחזרה עד חנוכה, אז למה שיחזרו???

• הוסף לסימניות
דברו בשם עצמכם:)
כתבתי רוב,
ואין מה להתווכח, המחירים במרכז יותר יקרים כי יותר אנשים רוצים לגור שם,
עניין פשוט של ביקוש והיצע,
ככל שהאיזור הוא פריפריאלי יותר, הוא יהיה יותר זול, מהסיבה הפשוטה שהוא פחות מבוקש

• הוסף לסימניות
מנסה לשנות את הניסוח מהו הענין המציק.

יש מצב כזה לפעמים של "ניצול מצב". המצב הכלכלי בסדר - אבל מי יודע איזה בנק נותן הטבות לתושבי הדרום? - כי למה לא?!
באיזה מקומות יש כניסה חינם לתושבי הדרום..?!
וכל זה - זה פחות או יותר בסדר . למה לא?!
יש חנות שבין כה חילקה תלבושות - למה לא לקחת?!

בקשת העזרה הזו - היא צעד ב'.
לא באו מפעלים/עיריות/נדיבים והציעו תרומות של טיטולים/אוכל/תעסוקה לילדים ולוקחים כי למה לא.
מבקשים מאנשים שאולי מטה לחמם נפגע יותר מכם - בואו לתרום .

וכאן נכנסת השאלה הברורה. האם הענין מצדיק בקשה מאנשים קטנים והפעלת מניפולציה רגשית
או שמדובר בסך הכל במצב של אין לימודים. אי אפשר לצאת מהבית לגינה. תקועים בו מלא שעות. מעדיפים לנצל את החופש הקיים הזה ולנסוע למקום שיהיו בו הפעלות/תוכניות אפשרות להסתובב וקצת יותר תעסוקה..
ומצב כזה לא מצדיק בקשת סיוע מכמירת לב מאנשים פשוטים שמצבם אולי גם כן הורע מהמצב ...

אם כמו שנכתב כאן מתקבל בעיקר אוכל מפנק / טיטולים וחד פעמי / ביגוד חדש - ואין צורך ביד שניה / כלים משומשים וכו'
מן הסתם המצב הוא כמו שאנשים חושבים - פחות נעים להיות בדרום , אין לימודים ומשתגעים בבית, אמנם אין כמעט אזעקות אבל אלו שיש זה קצת יותר מפחיד במיוחד שאין ממ"ד ושגרה בין כה אין - אז בואו ניסע למרכז נקבל איזה חדר אירוח לכל המשפחה ונשתמש בכל ההטבות שמציעים נדיבי לב לתושבי הדרום.
ולכן בקשה לעזרה נואשת מאנשים פרטיים למצב "מכמיר לב" - מצלצלת לאנשים פחות מתאימה.

והם מבררים האמנם זה "כצעקתה" איסוף צדקה או שאולי...

• הוסף לסימניות
בלי להיכנס לכל הפולמוס מה יותר נכון לעשות...
מה שראיתי כאן: בקשה שכל התרומות שממילא תורמים, במקום להעביר לחיילים שלא חסר להם תורמים, להעביר לאנשים שצריכים.
לא מניפלציות ולא פנייה לאנשים שאין להם.
בסה"כ לנתב לפי הצרכים.
וממליצה לעצור פה, למנוע פילוג ולשמור על אחדות ואהבת ישראל.

• הוסף לסימניות
כתושבת הדרום אני מעדיפה לשתוק משתי הכיוונים
רק אומר דבר אחד
המרכז חזר לשגרה מסוימת וקשה מאוד לאנשים שם להבין מה קורה למשפחות שלמות שהילדים בבית ומחזירים אותם לפעילות פה ופעילות שם
מעון למשך שעתיים עד ארבע וגם זה בהגבלה של ילדים
זה מ-ט-ש-ט-ש!!!!!!
תנסו להבין! הילדים וההורים במצב לא פשוט בכלל.
לא מתייחסת לבקשת המטרנות והטיטולים, מתייחסת לבריחה של אנשים
בשורות טובות!!

• הוסף לסימניות
אבל לא לצעוק בכל מקום שנתיבות מקופחת וכד
כשכואב- צועקים

@קצרה מי שלא רוצה לתרום, שלא יתרום
אפילו לא פשטו מולך יד ברחוב,
אבל למה לנסות למנוע מאנשים שכן רוצים ויכולים?!
"אפילו סוס לרכב עליו" למה לדעת אנשים מסוימים אנשים צריכים גם לנבור בערימות יד 2?
ביקשו עזרה, מי שיכול- שיעזור,
ומי שלא- לא
למה לנסות להוריד מהקושי של אנשים?
הייתם במקום שלהם???

• הוסף לסימניות
כתושבת הדרום אני מעדיפה לשתוק משתי הכיוונים
רק אומר דבר אחד
המרכז חזר לשגרה מסוימת וקשה מאוד לאנשים שם להבין מה קורה למשפחות שלמות שהילדים בבית ומחזירים אותם לפעילות פה ופעילות שם
מעון למשך שעתיים עד ארבע וגם זה בהגבלה של ילדים
זה מ-ט-ש-ט-ש!!!!!!
תנסו להבין! הילדים וההורים במצב לא פשוט בכלל.
לא מתייחסת לבקשת המטרנות והטיטולים, מתייחסת לבריחה של אנשים
בשורות טובות!!

המרכז היו ככה עד לפני שבועיים
קל להבין

והשגרה המסויימת שנכנסו אליה היא שגרת ה"אין שיגרה" ולהתמודד איתה.

בבני ברק המצב נע בין אין מעון כלל / יש מעון ברוטציה יום כן יומיים לא רק עד 1...
גני ילדים ברוטציה קבועה יום כן יום לא
בתי ספר ב"משחקים"...

הי, ובמרכז הכל "ירוק" אז לעבודה אנחנו חייבים ללכת בלי חוכמות
כל יום והבלגן שלו והילדים שהיום ברוטציה. ומי ישמור עליהם היום.

דווקא המצב המטשטש קל להבנה .

• הוסף לסימניות
הי, ובמרכז הכל "ירוק" אז לעבודה אנחנו חייבים ללכת בלי חוכמות
גם אני חייבת לעבוד בלי חוכמות תוך כדי ב"ה
נכון שיש יותר הבנה אבל צריך לעבוד בשורה התחתונה
בנוגע לטראומות אגב, אני לא רוצה לחשוב מה קורה לאלו שראו דברים ושמעו
אנחנו רק מהמחשבות רועדים והילדים שואלים בלי סוף שאלות
ואני חושבת עוד משהו, שאם מקבלים דברים כתוצאה מהמצב זה לא רע, לפעמים זה נותן הרגשה של חיבוק מהסביבה וזה חשוב וחיוני לא פחות.
אף אחד לא חייב לתרום ולא לחשוב לתרום לכזו הודעה, מי שיש לו את היכולת, למה לא?
אוף, בסוף אני כמעט מפרה לגמרי את השתיקה ;)

• הוסף לסימניות
כשכואב- צועקים

@קצרה מי שלא רוצה לתרום, שלא יתרום
אפילו לא פשטו מולך יד ברחוב,
אבל למה לנסות למנוע מאנשים שכן רוצים ויכולים?!
"אפילו סוס לרכב עליו" למה לדעת אנשים מסוימים אנשים צריכים גם לנבור בערימות יד 2?
ביקשו עזרה, מי שיכול- שיעזור,
ומי שלא- לא
למה לנסות להוריד מהקושי של אנשים?
הייתם במקום שלהם???
אני במקום שלהם מתחילת המלחמה אני נתיבותית אוטנטית וחשה לא נעים על מה שקורה שם ראיתי סרטונים של כליל מלכות ונחרדתי מלוכלך מוזנח וכו
מי אמור לנקות ? אני בבית שלי מי מנקה לי??? הבן שלי קבל בשרשור בקשה לתמוך במשפחה מסכנה מהעיר שלי שהתארחה בביתר ומבקשים לעזור להם במשכנתא וברכב השכור שלקחו בשביל לברוח ....
אני הכי חושבת שצריך לתמוך במשפחות בני תורה ובאברכים צדיקים ( כמו כולם אני תורמת לועד הצדקה הקהילתי וגם נתרמת מהם ....) אבל יש צורה של בני תורה
היום הגיעה משאית עמוסה כל טוב לחלק פה בעיר ממתקים וכל מיני דברים לילדים חבל שלא עשו זאת בצורה יותר מכובדת בלי דחיפות והתנפלויות והכל מוסרט כמובן
אז תודה מקרב לב לכל הצדיקים התורמים כל תרומה באמת מחממת את הלב והגבירים והעשירים שחפשים למי לתת ברור שלמשפחות של בני תורה שחיים פה בנתיבות בפשטות זו המצווה הכי גדולה !!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה