עזרה קריטי!!!! זעה על כפות הידיים, יש פיתרון?

• הוסף לסימניות
הבן שלי - בן 12, יש לו הזעת יתר על הידיים באופן מטריד. מטבע הדברים הוא מתבייש לתת יד לאנשים, לרקוד בחתונות --- בכל החתונות הוא עוזב כשנגמר הסעודה (!!!!! :eek:) כי לרקוד הוא לא יכול, והוא טוען שהוא סתם ישתעמם מלהסתכל על זה מהצד. הוא לא לוחץ את היד לאף אחד, ועושה טכניקות שאף אחד לא ילחץ לו. לכן כשיש שמחה משפחתית הוא מתחיל לפחד מהרגע בו יכנס לכיתה, וכולם יבקשו ללחוץ את ידו... ודואג להזכיר את זה ברטינה אחת ל5 דקות.
כשכן קורה שמישהו בא מולו ורוצה ללחוץ לו את היד הוא נכנס לקטסטרופה. ברוב הפעמים הוא אומר לו שזה עתה נטל ידיים ולא מצא מגבת, לכן הוא מחכה שידיו תתייבשנה מאליהם. זה עוזר, אבל לא תמיד. לפעמים אותו אחד מתברר כנחמד מאד ולאחר 10 דקות ניגש שוב בהכרזה: "ועכשיו הידיים שלך התייבשו, נכון? --- מזל טוב!!!!"
כשנולד לי בת בשעטומ"צ - הבן שלי ניגש אלי נבוך, שהוא מתבייש ללכת לת"ת כי כל הילדים ילחצו לו את היד לברכת מזל טוב וכשיגעו בידיו הרטובות ימאסו ויבחלו ממנו ומן כפות ידיו.
יום אחד הוא חזר הביתה עצבני ומדוכדך, והלך להסתגר בחדר שלו. כשהצלחנו לחלץ ממנו מה קרה התברר שהוא רב עם אחד הילדים, והלה ניצל את חולשתו וצעק את זה בכל הכיתה כשזה מתובל היטב במילים הרסניות ופוגעניות כמו איך שרק ילדים יודעים.
הוא ממעיט לקרוא ספרים, כי הדפים מתרטבים מכפות ידיו, וזה מוציא לו את התיאבון. הוא כותב רק עם עיפרון, כי עם עט הוא מורח עם זיעתו את הדיו על הדף. הוא הולך כל הזמן עם הידיים בתוך הכיסים, כי כל מקום שהוא נוגע בו - נהפך לרטוב.
בנוסף לכל הוא בן 12, כפי שציינתי לעיל, וימי הבר מצוה שלו מתקרבים במהירות מול עיניו הקרועות. הוא משקשק ולחוץ ברמות היסטריות מהבר מצוה, שמה יצטרך ללחוץ את ידיו לאחרים אלפי פעמים...
ניסינו כבר מיליון דברים, שום דבר לא עוזר, והלב נקרע לאלפי גזרים...
נשמח לכל מידע שיוכל להועיל בתודה מראש!!!

• הוסף לסימניות
אין לי ניסיון...
אבל תבררו על אופציה של צריבה
קרוב משפחה אמר לי שהייתה לו את הבעיה הזאת וצרבו לו באיזה מקום
וזה הפסיק !
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אין לי ניסיון...
אבל תבררו על אופציה של צריבה
קרוב משפחה אמר לי שהייתה לו את הבעיה הזאת וצרבו לו באיזה מקום
וזה הפסיק !
בהצלחה
שמעתי על ניתוח בבית השחי שפותר את הבעיה
הרבה פעמים אחרי צריבה או ניתוח, הגוף פשוט פולט את הזיעה במקום אחר....
כדאי לברר טוב לפני שעושים משהו כזה.
לא מנסיון אישי, אבל שמעתי מכמה שעשו והתחרטו...

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים אחרי צריבה או ניתוח, הגוף פשוט פולט את הזיעה במקום אחר....
כדאי לברר טוב לפני שעושים משהו כזה.
לא מנסיון אישי, אבל שמעתי מכמה שעשו והתחרטו...
אכן כך, ושמענו שאחרי הניתוח הנזק הוא בלתי הפיך...

• הוסף לסימניות
נושא כואב כואב.
מכירה מקרוב מישהו עם הבעיה הזו.
ניסו הכל!
לא ניתוח, אבל כל המכשירים והתכשירים שבעולם לא עזרו.

והכי עצוב שמבנאדם חברותי ודומיננטי בילדות,
הוא הפך למופנם ושקט.
באמת מהסיבות שצוינו כאן - זהירות מחברים וממגע.

• הוסף לסימניות
אני שמעתי משו על לשתות סומק(עם שורוק)זה סוג תבלין נראלי
או משו כזה תנסו לברר בחנויות טבע אם זה עוזר ומה עושים עם זה-שותים/מורחים

• הוסף לסימניות
אכן כך, ושמענו שאחרי הניתוח הנזק הוא בלתי הפיך...
לא בשביל לחפור, רק שואלת- אולי אם זה גורר כ"כ הרבה השלכות, עדיף שיצא ממקום אחר, נסתר יותר, עם דרכי התמודדות שונות?
ממש כואב לקרוא את התיאור שלכם,
שיהיה בעז"ה פתרון יעיל ומהיר.

• הוסף לסימניות
ללכת ליעוץ פרטי אצל רופא עור מומחה
יש היום טיפול בלייזר שיכול לעזור ממש

• הוסף לסימניות
הבן שלי - בן 12, יש לו הזעת יתר על הידיים באופן מטריד. מטבע הדברים הוא מתבייש לתת יד לאנשים, לרקוד בחתונות --- בכל החתונות הוא עוזב כשנגמר הסעודה (!!!!! :eek:) כי לרקוד הוא לא יכול, והוא טוען שהוא סתם ישתעמם מלהסתכל על זה מהצד. הוא לא לוחץ את היד לאף אחד, ועושה טכניקות שאף אחד לא ילחץ לו. לכן כשיש שמחה משפחתית הוא מתחיל לפחד מהרגע בו יכנס לכיתה, וכולם יבקשו ללחוץ את ידו... ודואג להזכיר את זה ברטינה אחת ל5 דקות.
כשכן קורה שמישהו בא מולו ורוצה ללחוץ לו את היד הוא נכנס לקטסטרופה. ברוב הפעמים הוא אומר לו שזה עתה נטל ידיים ולא מצא מגבת, לכן הוא מחכה שידיו תתייבשנה מאליהם. זה עוזר, אבל לא תמיד. לפעמים אותו אחד מתברר כנחמד מאד ולאחר 10 דקות ניגש שוב בהכרזה: "ועכשיו הידיים שלך התייבשו, נכון? --- מזל טוב!!!!"
כשנולד לי בת בשעטומ"צ - הבן שלי ניגש אלי נבוך, שהוא מתבייש ללכת לת"ת כי כל הילדים ילחצו לו את היד לברכת מזל טוב וכשיגעו בידיו הרטובות ימאסו ויבחלו ממנו ומן כפות ידיו.
יום אחד הוא חזר הביתה עצבני ומדוכדך, והלך להסתגר בחדר שלו. כשהצלחנו לחלץ ממנו מה קרה התברר שהוא רב עם אחד הילדים, והלה ניצל את חולשתו וצעק את זה בכל הכיתה כשזה מתובל היטב במילים הרסניות ופוגעניות כמו איך שרק ילדים יודעים.
הוא ממעיט לקרוא ספרים, כי הדפים מתרטבים מכפות ידיו, וזה מוציא לו את התיאבון. הוא כותב רק עם עיפרון, כי עם עט הוא מורח עם זיעתו את הדיו על הדף. הוא הולך כל הזמן עם הידיים בתוך הכיסים, כי כל מקום שהוא נוגע בו - נהפך לרטוב.
בנוסף לכל הוא בן 12, כפי שציינתי לעיל, וימי הבר מצוה שלו מתקרבים במהירות מול עיניו הקרועות. הוא משקשק ולחוץ ברמות היסטריות מהבר מצוה, שמה יצטרך ללחוץ את ידיו לאחרים אלפי פעמים...
ניסינו כבר מיליון דברים, שום דבר לא עוזר, והלב נקרע לאלפי גזרים...
נשמח לכל מידע שיוכל להועיל בתודה מראש!!!
לפי התאור נראה שהילד סובל מאוד (הרבה מעבר לסבל הפיזי)
אז קודם כל, ההזעת יתר בכפות הידיים בד"כ מונעת מהרגש... עובדה שמתגבר בזמני מצוקה, בארועים או בלחץ מהחברה או במחשבה על הבר מצווה...
בכדי להוכיח זאת, תנסו לתפוס אותו ברגע יבש, ומיד לשאול- הידים שלך רטובות עכשיו? תוך רגע זה יהיה רטוב...
אם כך מומלץ לנסות לטפל רגשית, ולו רק בשביל להוריד את הלחץ סביב זה.
ככל שיותר ישלים עם המצב וירגע נפשית, יהיה לו יותר קל ופחות יזיע,
זו אמורה להיות מגבלה קטנה שאפשר להתמודד איתה בקלות ביום יום, וכי כל מי שיש לו יישור שיניים לא יפתח את הפה או יצחק בקול?!
שנית, לפי מה שבררתי עדיין אין פתרון סופי לדבר, לכן ממש כדאי ללמוד דרכי התמודדות, דוגמאות קטנות: באירוע אפשר להחזיק ביד ימין קבוצת טישו כדי לספוג את הזיעה המצטברת, כך בלחיצת היד היד לא תנטוף אלה תהייה רק לחה מעט, וכן שטיפת היד עם סבון וניגוב במגבת יתן רוגע למס' דקות. כשרוקדים בחתונה אפשר לתת יד למישהו מוכר אבא/אח, שיבין ולא ירתע וכו'

ישנו תכשיר שנקרא אנהידרול, כדאי לברר עליו

וכדי לעודד, מכירה מישהי שעברה לה התופעה בגיל ההתבגרות.

• הוסף לסימניות
יש לי חברה שגם סבלה מזה
ולא מזמן עשתה ניתוח
וזה עבר לה
ובאמת הידיים שלה יבשות
כל הזמן!!!
(זה משהו משפחתי אצלם וכל אחד מהם עשה בשלב מסוים ניתוח)

• הוסף לסימניות
ממליצה בחום! אנהידרול פורטה.
קונים בבית מרקחת , אין צורך במרשם רופא ולהקפיד להשתמש לפי ההוראות.
מוצר משנה חיים!
רשמתי שכדאי לברר עליו מכיוון שיש סוברים שהוא מאוד לא בריא
אך יתכן ובשימוש לא קבוע או בידיים זה פחות בעייתי

• הוסף לסימניות
ניסיתם לתת לו ויטמין D?
אצלנו לתינוקת קטנה שכל הגוף היה רטוב מזיע בצורה לא הגיונית
הרופאה אמרה שזה נובע מחוסר בוויטמין D ברגע שהתחלנו לתת זה נרגע

• הוסף לסימניות
אחי היה בדיוק ככה
זה הציק לו ביותר
עשה ניתוח ולא מתחרט לרגע
נכון שהזיעה עברה למקום אחר (אזור השכמות, צוואר)
אבל אפשר להתמודד עם זה (אצל גבר במיוחד זה לא כל כך חריג)
זה לא מציק כמו ידיים רטובות
ממליצה על ניתוח!

• הוסף לסימניות
נושא כואב.. זה מציק מאוד ומפריע לילד לחוות את החיים, להתקדם בחברה, בלימודים, להנות ממפגשים
כשהבעיה תיפתר בעז״ה תגלו ילד חדש!

יש קרם ידיים שנקרא Carpe Hand אומרים שזה מאוד עוזר

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על ההרתמות המהירה והרצון הטוב!!! מדהים לראות את עם ישראל נרתם זה לזה.
אני מקווה שנעבור ונשקול את כל העצות ומאמין שבקרוב נגיע לכלל החלטה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ממש נצבט לי הלב על ההתמודדות שלו,
חושבת אולי, עד שימצא הפיתרון המושלם כדאי לחשוב איך להעצים אותו.
להביא אותו למצב שהוא מספיק עם ביטחון לומר למישהו שבא ללחוץ לו את היד: היד שלי רטובה, אני מעדיף לא ללחוץ יד.
הוא לא צריך לפרט למה ואיך. כך בצורה מכובדת ומכבדת.
אני חושבת שהתנהלות בביטחון ופתיחות תעזור לו יותר מאשר לחפש כל פעם תירוצים ולהיות הסטרי משמחות.
ברור שזה קשה, אבל אולי כדאי לחשוב על הכיוון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה