זרקור מקומי קרית גת -הכל על צפון ומערב זוכים ודירות

מישהו יודע מה הסיבה שהמכרז הענק של מעל ל 5000 דירות!!
במערב קרית גת תמ"ל 1011/א (שנדחה כמה פעמים) בוטל ???
מצורף הקובץ.
כי היה שינוי תמ"א במקום שיהיה בשכונה 9356 דירות הורידו את זה ל7599 יח"ד ולכן בוטל המכרז ופורסם מכרז אחר
של 3890 יח"ד ובזה טרם פורסם חוברת ככל הנראה מחכים להחלטה האם דירה בהנחה ממשיך ובאיזה היקף

כי היה שינוי תמ"א במקום שיהיה בשכונה 9356 דירות הורידו את זה ל7599 יח"ד ולכן בוטל המכרז ופורסם מכרז אחר
של 3890 יח"ד ובזה טרם פורסם חוברת ככל הנראה מחכים להחלטה האם דירה בהנחה ממשיך ובאיזה היקף
נראה לי שאתה מחליף בין שתי תוכניות,
יש תוכנית תמ"ל 1011/א שאושרה בסוף ממשלת בנט-לפיד וע"ז יצא מכרז 129/2023 של יותר מ 5000 דירות
ויש תוכנית תמ"ל 1011/ב שנמצאת עכשיו בהליכי אישור, ובזה שינו עכשיו את התב"ע שיהיה מותאם לחרדים
ועליה יצאו בעבר מכרזים שהצליחו חלקית ואת השאר הוציאו עכשיו למכרז,
אבל על תוכנית תמ"ל 1011/א שאושרה לפני כשנתיים לא היה שינוי תב"ע
אלא הוגדרה מההתחלה כמותאמת לחילונים ולחרדים מה שמשאיר את ההחלטה בידי שר השיכון.

נראה לי שאתה מחליף בין שתי תוכניות,
יש תוכנית שאושרה בסוף ממשלת בנט-לפיד וע"ז יצא מכרז 129/2023 של יותר מ 5000 דירות
ויש תוכנית שנמצאת עכשיו בהליכי אישור, ובזה שינו עכשיו את התב"ע שיהיה מותאם לחרדים
ועליה יצאו בעבר מכרזים שהצליחו חלקית ואת השאר הוציאו עכשיו למכרז,
אבל על תוכנית תמ"ל 1011/א שאושרה לפני כשנתיים לא היה שינוי תב"ע
אלא הוגדרה מההתחלה כמותאמת לחילונים ולחרדים מה שמשאיר את ההחלטה בידי שר השיכון.
לפי מה שאני הבנתי הם שינו מתמ"ל 1011/א לתמ"ל 1011/ב
התכנית כוללת תכנון מפורט לכ- 7,580 יח"ד (הפחתה מכ-9350 יח"ד שאושרו בתמ"ל 1011) מתוכם כ-250 יח"ד מיוחד, ו-20% דירות קטנות.

יכול להיות שאני טועה

נערך לאחרונה ב:
לפי מה שאני הבנתי הם שינו מתמ"ל 1011/א לתמ"ל 1011/ב
התכנית כוללת תכנון מפורט לכ- 7,580 יח"ד (הפחתה מכ-9350 יח"ד שאושרו בתמ"ל 1011) מתוכם כ-250 יח"ד מיוחד, ו-20% דירות קטנות.

יכול להיות שאני טועה
ממש לא !! בהתחלה התוכנית היתה 1011 ותוכננה לחילונים, אח"כ בשנת 2022 התוכנית שונתה
ואושרה שנית רק בדרום מערב כ 1011/א והחלק השני 1011/ב נמצא עכשיו בהליכי אישור
מה שאתה מדבר זה על תמ"ל 1011/ב שהדירות הופחתו כדי להתאימם לחרדים
אבל המכרז הזה הוא על 1011א שכבר אושרה לפני שנתיים כמותאמת גם לחרדים וגם לחילוניים

בחול המועד הזמן לטפל בדברים מסוג זה
שאלה למבינים זכיתי במחיר למשתכן קרית גת מערב ש אלרוי
רציתי לשאול האם נכון לי להמתין למסירת מפתח בעוד כ5 שנים לפחות לכאורה עם זכייה של כ-600 אלף שח
כשבינתיים אני משלם שכירות כל חודש 7,500 שח ובמקביל יש לי הון עצמי של 800 אלף שח
האם נכון לי להמתין לזכייה הזאת
או שמא זו טיפשות,ועדיף לקנות כעת בית ב 2 M עם משכנתא 1.2 M עם החזר חודשי של 7,500 לחודש???
(החשבון שלי 7,500 כפול 60(5#12)=450,000,בנוסף ישנו זוג צעיר שמוכן לשלם יפה מאוד עבור זכייה זו,כך שאם הריווח העתידי הוא 600,000 כבר הרווחתי את הסכום בלי להמתין,וגר לי בבית משלי במיידי)

למיטב ידיעתי, כשאתה "מעביר" את הזכיה למישהו אחר, המשכנתא נשארת על שמך,
וכדי לקנות דירה אחרת במיידי, אתה צריך שתהיה לך יכולת החזר עבור 2 המשכנתאות,
עד שתוכל להעביר רשמית את המחיר למשתכן ע"ש הזו"צ

נוסף ישנו זוג צעיר שמוכן לשלם יפה מאוד עבור זכייה זו,כך שאם הריווח העתידי הוא 600,000 כבר הרווחתי את הסכום בלי להמתין,וגר לי בבית משלי במיידי)
לא תוכל לקנות דירה עד לחתימת החוזה בק"ג כי ברגע שאתה קונה דירה את מפסיד את הזכיה

רציתי לשאול האם נכון לי להמתין למסירת מפתח בעוד כ5 שנים לפחות לכאורה עם זכייה של כ-600 אלף שח
או שמא זו טיפשות,ועדיף לקנות כעת בית ב 2 M עם משכנתא 1.2 M עם החזר חודשי של 7,500 לחודש???
(החשבון שלי 7,500 כפול 60(5#12)=450,000,בנוסף ישנו זוג צעיר שמוכן לשלם יפה מאוד עבור זכייה זו,כך שאם הריווח העתידי הוא 600,000 כבר הרווחתי את הסכום בלי להמתין,וגר לי בבית משלי במיידי)
@בית שמשניק ???

אשליית ריבית המשכנתאות, או: למה לא כדאי לוותר על זכייה בדירה בהנחה?

אני לא מבין מה ההשוואה דירה של 2M זה דירת 3 חדרים ושכירות 7.5K זה 5 חדרים אז אתה פשוט יכול לעבור לדירת 3 חדרים ואם זה לא מספיק לך את זה יספיק בקניה???

(החשבון שלי 7,500 כפול 60(5#12)=450,000,בנוסף ישנו זוג צעיר שמוכן לשלם יפה מאוד עבור זכייה זו,כך שאם הריווח העתידי הוא 600,000 כבר הרווחתי את הסכום בלי להמתין,וגר לי בבית משלי במיידי
אם אתה קונה דירה אחרת אתה מאבד את הזכות בקריית גת
אם יש לך הון עצמי ביד של 800000 שים אותו בקרן כספית וכד (3500 חודשי בערך)
נראה לך נורמלי לשלם 7500 שכ"ד ? נשמע לי החלטה לא הגיונית

תודה למשיבים
בקשר למשכנתא הנוכחית היא תרשם על שם הזו"צ שרוצה לרכוש את זכות ההגרלה
הדירה שאני רוצה לרכוש היא גדולה בפריפריה
וכעת שוכר 3 חדרים בירושלים עם 5 פיצקלאך בלעה"ר
ולא ארוויח כלום אם אמתין לזכייה,כפי שחישבתי לעיל
פרט חשוב שלא ציינתי
הכסף עד עתה הניב רווחים יפים מאוד של 4000 לחודש
וכעת ההכנסה הזאת כבר לא קיימת
לכן באה כעת ההתלבטות

נערך לאחרונה ב:

איך עושים כזה דבר?

איך עושים כזה דבר?
הזוצ רושם על שמו את הדירה,מוציא משכנתא,משולם על ידו פיזי שנה וחצי,(תשלום עבור הזכייה) לאחר מכן אני משלם לחשבונו ועדיין רשום על שמו
ובעוד כ3 שנים חותם חוזה בקרית גת,מוציא משכנתא משולם על ידו,
וכשיתאפשר מעבירים בעלות על בתים ללא מיסים,ומוציאים משכנתאות חדשות רלוונטיות
קצת מפחיד אבל ישנם ערבויות מההורים של 2 הצדדים ושל אדם נוסף,כך שאני רגוע

הזוצ רושם על שמו את הדירה,מוציא משכנתא,משולם על ידו פיזי שנה וחצי,(תשלום עבור הזכייה) לאחר מכן אני משלם לחשבונו ועדיין רשום על שמו
גאוני

שכחתי נקודה נוספת
סיוע בשכר דירה
מקבל בחודש כ 1400,במידה וממתין למחיר למשתכן מקבל לכאורה עד מסירת המפתח (כ 85,000 שח)
קראתי את מאמר בית שמשניק,והבן אדם תותח,הארת את עיני, ועיני ההורים👏👏👏
הזוצ שמתחיל להתאכזב מנסה להשיג את פרטיך האישיים😭

מעניין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה