הריבית על הפיקדון היא 4.9% לשנה, והפיקדון נועד לתקופה של 5 חודשים.4.9% זה לשנה או ל 5 חודשים?
כל עוד הכסף לא נעול בבנק אז נשמע שההצעה של הבנק עדיפה במקרה הזה.יש לי חבר שיש לו כ-700,000 ש"ח פנויים לתקופה של 5 חודשים.
הצעתי לו לבדוק בבנק את התנאים לפיקדון, והם הציעו לו ריבית של 4.9%.
האם בתנאים אלו עדיף פקדון בבנק על השקעה בקרן כספית?
תודה רבה!
תודה רבה על התשובה המפורטת.המיסוי בקרן הכספית הוא 25% מהרווח הריאלי (שאין לנו מושג מה הוא יהיה בעוד 5 חודשים) ולעומת זאת המיסוי בפיקדון בנקאי הוא 15% מכל הרווח.
תודה רבה על הפרגון, כיף לשמוע (:תודה רבה על התשובה המפורטת.
לגבי המס – נראה שהוא יקבל החזר כי יש לו נקודות זיכוי בסיסיות מיותרות.
ואם כבר אתה כאן, אז תודה רבה גם על האתר והמחשבון של ריבית דריבית. אני משתמש בו הרבה כדי להסביר לאנשים על אפקט הריבית דריבית, והוא עוזר לי להמחיש את זה בצורה מאוד ברורה.
אני מעריך שבזכות סכום הכסף היחסית גבוה (700,000 ש"ח) וכנראה שגם בגלל שההשקעה "נעולה" לכמה חודשים ולא נזילה מדי יום.איך יכול להיות שקיבל הצעה בבנק לריבית כ"כ גבוהה
זאת הצעה שמציעים בבנק לאומי על כסף חדש, מעל 200 אל"שאני מעריך שבזכות סכום הכסף היחסית גבוה (700,000 ש"ח) וכנראה שגם בגלל שההשקעה "נעולה" לכמה חודשים ולא נזילה מדי יום.
וכמה זה נזיל?זאת הצעה שמציעים בבנק לאומי על כסף חדש, מעל 200 אל"ש
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //