קרן מורשת בית יעקב

• הוסף לסימניות
קבלתי במייל, ולפני שאני שולחת לשם פרטים אישיים שלי, אשמח שלמוע, האם מישהו יודע שזה אכן משהו אמין?

מורשת שרה שנירר
הודעה חשובה

אם אפשר להעביר לכמה שיותר נשים בוגרות בית יעקב

לרגל המצב הקשה בו נמצאים הציבור החרדי בארץ הקודש הוקמה עמותה בשם מורשת שרה שנירר
בסיוע הג'ונט וקרן U T בארצות הברית.
תוכניות הקרן לארגן תרומות ותקציבים ולחלקם לאלפי בוגרות בית יעקב בארה"ק.
לשם כך אנו עורכים רישום ראשוני על מנת לארגן את רשימת הבוגרות.
המעונינות להרשם לקרן ישלחו את הפרטים דלהלן לכתובת הרשומה מטה
אין שום התחיבות ברישום אלא לפי קריטוריונים שתקבע הקרן
יש לשלוח:
שם האשה והבעל {לנשואות} ומשפחה
שם קודם הנישואין
מס' ילדים
כתובת
מס זהות של בני הזוג
תאריך לידה של האשה
באיזה סמינר למדת
עיסוק בני הזוג
לשלוח לכתובת <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
נא להעביר הלאה
תודה ובהצלחה

• הוסף לסימניות
אני ממליצה לך...

נכתב ע"י אנונימית;1033810:
קבלתי במייל, ולפני שאני שולחת לשם פרטים אישיים שלי, אשמח שלמוע, האם מישהו יודע שזה אכן משהו אמין?

מורשת שרה שנירר
הודעה חשובה
אם אפשר להעביר לכמה שיותר נשים בוגרות בית יעקב

לרגל המצב הקשה בו נמצאים הציבור החרדי בארץ הקודש הוקמה עמותה בשם מורשת שרה שנירר
בסיוע הג'ונט וקרן U T בארצות הברית.
תוכניות הקרן לארגן תרומות ותקציבים ולחלקם לאלפי בוגרות בית יעקב בארה"ק.
לשם כך אנו עורכים רישום ראשוני על מנת לארגן את רשימת הבוגרות.
המעונינות להרשם לקרן ישלחו את הפרטים דלהלן לכתובת הרשומה מטה
אין שום התחיבות ברישום אלא לפי קריטוריונים שתקבע הקרן
יש לשלוח:
שם האשה והבעל {לנשואות} ומשפחה
שם קודם הנישואין
מס' ילדים
כתובת
מס זהות של בני הזוג
תאריך לידה של האשה
באיזה סמינר למדת
עיסוק בני הזוג
לשלוח לכתובת <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
נא להעביר הלאה
תודה ובהצלחה

אין לי מושג אם זה אמיתי...
אבל...לברר ולברר...(בעצם מה שאת עושה עכשו..)
ואם את כבר שולחת פרטים אישים אז לא כאלו שבעתיד יכולים לגרום לך נזק כמו מספר כרטיס אשראי..וכו'...
כי לצערינו שומעים כל היום עקיצות מסוגים שונים...
אז..המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
לא נישמע אמין.

• הוסף לסימניות
לגמרי לא. איך הגיעו למשל למייל שלך ושלי לא?

• הוסף לסימניות
ואיך אין להם תקציב לפרסם בעיתונות הרשמית?
ולמה לא פונים לסמינרים ומבקשים עזרה באיתור בוגרות?
ולמה אין רבנים או דמויות מוכרות שעומדות מאחורי?
לתחושתי זה יכול להיות גם גוף חילוני שרוצה לרכז מידע על המגזר החרדי.

• הוסף לסימניות
הם לא הגיעו למייל שלי
זה מסוג ההודעות שעוברות במיילים
לי זה היה לא נשמע אמין :
א. למה הכתובת היא של ג'ימייל? יש להניח שלג'וינט יש דומיין משלהם ועליו הם יכולים להוסיף כתובות אימייל בלי סוף
ב. איך לפי הנ"ל הם אמורים לקבל קריטריונים כדי להחליט האם מגיע לי כסף?
וכמו שהזכירו כאן, כל הנושא שלא שמעתי על זה משום מקום אחר, לא בעיתונות ולא בשום צורה אחרת

בכל אופן,
תודה כלל המגיבים
ואם יש כאלו שכבר ביררו את העניין או שיש להם יכולת לברר את זה בצורה מדויקת ומבוססת,
אודה לכם מאד!
(בכל אופן על הצד שאולי זה כן אמין... אני לא מתנגדת לקבל כסף רק בגלל שאני בוגרת בית יעקב...)

• הוסף לסימניות
אני מקפיצה שוב
האם יש פה עוד מישהו שיכול לעזור?
מצד אחד, אני לא רוצה להיות פתיה
מצד שני, אם בכל אופן זה אמיתי, אני לא רוצה להפסיד
איך ניתן לברר את זה?

• הוסף לסימניות
תשלחי מייל חוזר שאת רוצה להיפגש/לדבר טלפונית
ואז תפברקי שאלות כל מיני תבקשי הוכחות כל מיני
אם הם לא יחזרו אלייך תדעי שהכל כאן לא נכון אם יציגו לך דברים אמינים תראי הלאה...

• הוסף לסימניות
חכי עד יום ראשון. אם לא יענו לך הכל מפוברק- כך אני חושבת

• הוסף לסימניות
טוב
בינתיים יש לי תשובה מאדם המתמחה בבדיקת אמינתום של אימיילים מסוג זה, ולהלן תגובתו:
לדעתי המודעה אינה אמינה ומטרתה פישינג (דייג בלע"ז) של פרטים אישיים.

כמה שאלות העולות מתוך המייל:
• אם להקים קרן למה לבוגרות בית יעקב? הרי רוב הגזרות הם על אברכי כוללים (שימי לב שהתוכנית "מופעלת" גם לרווקות! שאין עליהם שום גזירות).
• הג'וינט הינו ארגון שפעיל בתוכניות כגון "שחר" (שילוב חרדים בצבא), "חרדים באקדמיה" ועוד תוכניות שמטרתם להוציא את החרדים מהכולל לשוק התעסוקה, הגזרות של לפיד משתלבות הייטב היטב באינטרסים שלו, כך שאין סיבה שיאסוף תקציבים כדי שאברכים יוכלו להמשיך ללמוד בכולל.
• הכתובת למשלוח הינה ג'ימייל ולא דומיין של הגוינט או של קרן כל שהיא.
• לא קיימת עמותה רשומה בישראל בשם "מורשת שרה שנירר".
• משום מה לא ראינו פרסום רשמי בנושא (למשל בעיתונות החרדית), דווקא הג'וינט ידוע כארגון שלא מפספס הזדמנות לפרסומת טובה.
• בשביל לקבל רשימות של בוגרות בית יעקב, אין שום צורך במשלוח מיילי שרשרת (מי יודע לאן זה יגיע?, מי ערב שזה יגיע לכולם), איסוף נתונים מייגע (לחלץ מכל מייל את הפרטים, להזין אותם למסד נתונים מרכזי, כאשר כל אחד שולח בפורמט אחר בצורה אחרת וכד"ו), ללא שום בקרה על נכונות הנתונים (מי אמר שמי ששולחת הינה באמת בוגרת בית יעקב? מי אמר שהנתונים נכונים), אלא פשוט ליצור קשר עם מוסדות בית יעקב בארץ ולבקש מהם לקבל את רשימת התלמידות שלהם כמה שנים אחורה (כל מוסד מכובד מחזיק אצלו כזאת רשימה), כך מקבלים נתונים מרוכזים, מאומתים, ואפשר לדורשם בכל פורמט שנרצה.
לסיכום, נראה חשוד מאוד, כל כך חשוד שאתפלא מאוד אם זה אמיתי. ובכל מקרה, גם אם זה היה אמיתי לא הייתי סומך על עמותה כל כך לא יעילה ולא הגיונית.

• הוסף לסימניות
חוץ מזה, שימו לב היטב: כתוב שם ג'ונט (שוב ג'ונט????:) ) ולא ג'וינט - טעות כזו לא יכלה לצאת מהג'וינט, בלי שום ספק!

• הוסף לסימניות
זו תגובת הג'וינט שקבלתי היום:
בוקר טוב,
לאחר בדיקה פנימית אצלנו התברר כי אין לנו קשר לגוף הזה ולא ידוע לנו מי עומד מאחוריו.
בימים הקרובים תוגש תלונה למשטרה לבדיקת העניין.
תודה על פנייתך,
ג'וינט ישראל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אנונימית;1036575:
זו תגובת הג'וינט שקבלתי היום:
בוקר טוב,
לאחר בדיקה פנימית אצלנו התברר כי אין לנו קשר לגוף הזה ולא ידוע לנו מי עומד מאחוריו.
בימים הקרובים תוגש תלונה למשטרה לבדיקת העניין.
תודה על פנייתך,
ג'וינט ישראל.
אנונימית, כל הכבוד על הטרחה לאמת!

• הוסף לסימניות
תודה על המחמאה
אבל זה פשוט בער לי
אני מאד רוצה להאמין שזה רק מישהו שחמד לו לצון (לשם מה????) ולא אף אחד אחר שרצה ליצור לעצמו רשימה של מאות או אלפי בוגרות בי"ע עם פרטים שלהם... ה' יעזור...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה