עזרה קרן סיוע לאלמנה גב' נחמי רובין ו-3 יתומים שבעלה נהרג באסון במירון

• פותח הנושא szn
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בסיוע קופת העיר הוקמה קרן עבור משפחת רבי יהודה לייב רובין ז"ל בן 27 תושב רמה ג ובנו של הסופר ר' יום טוב רובין
אשתו האלמנה גב' נחמי רובין (חברת הפורום) נשארה לבד עם 3 יתומים קטנים (בת 6 בן 4 ובן 2)
מידיעה אישית למשפחה אין כל הכנסה מסודרת. וכן יש חובות רבים, שכעת נופלים על כתפי האלמנה.

אני פונה בפניה אישית לחברי הפורום להתגייס להציל את המשפחה המטלטלת כספינה בלב ים
שלא יגיעו לפת לחם, שלאלמנה יהיה לב פנוי לטפל ביתומים.

מתוך אתר קופת העיר:

עין לא נשארה יבשה בעת שיונתן רובין בן ה-4 אמר את הקדיש על אביו, שעתיים לפני כניסת השבת, בהלוויה מחרידה בשמגר בירושלים.

יממה קודם עוד ישב עם אביו האברך החשוב הגאון רבי יהודה לייב רובין ז"ל בן 27 תושב בית שמש, מבחירי כולל חושן משפט בשערי חסד,

בנו הצעיר של איש הספר הרב יום טוב רובין, דקות לפני שיצא לאתרא קדישא מירון, נסיעה ממנה חזר כשהוא עטוף בשקית של זק"א....

מתוך תפילה וכיסופים עלתה נשמתו בסערה השמימה, יחד עם כל חללי מירון...

אסור לנו להשאיר אותם לבד ברגעים קשים אלו!

לא נוכל להחזיר להם את אבא, אבל נוכל לתת להם את הלב

לשלוח להם את השותפות והנחמה ע"י התרומה שלנו

ניתן למסור תרומות עבור קרן מס׳ 3334 שעל ידי קופת העיר גם בטלפון מס׳ : 1800394747 או בדואר ל: ת.ד. 49 בני ברק

כל מי שתורם נא לכתוב בתוך הקוביה שנקראת שם לתצוגה, לכתוב כך: התרומה דרך פרוג.
ונא לא לסמן V בשאלה אם אני מעדיף להישאר אנונימי אלא להשאיר ריק וכך יראו רק את המילים 'דרך פרוג'.

כך נוכל לעדכן אתכם כמה תרומות גויסו דרך חברי פרוג הנהדרים.

דוגמה:

קופת העיר.JPG

מי שלא מעוניין לכתוב באתר קופת העיר, שיעדכן על גובה התרומה במייל: szn5060אין לכתוב כתובת מייל
או שיכתוב כאן באשכול.

זה הלינק לקרן בקופת העיר: https://www.kupat.org.il/views/DonationPage?pid=447&recid=0

נ.ב. האשכול נפתח לאחר אישור מפורש של המשפחה ושל האלמנה
לכל שאלה או בקשה נא לפנות למייל הזה: szn5060אין לכתוב כתובת מייל

תמונה של היתום יהונתן בן ה-4 אומר קדיש:

photo_2021-05-02_11-58-03.jpg
photo_2021-05-02_11-58-15.jpg

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נחמי רובין, אלמנתו של ר' יהודה לייב רובין ז"ל שנספה באסון בהר מירון, שיתפה הבוקר בראיון מטלטל ב'גלי צה"ל': "בתי בת ה-6 אמרה לי 'אני כל כך קטנה, למה הוא הלך עכשיו?' "הבן שלי לא הבין כל כך מה קורה. הוא שאל אותי למה אבא בטלית. 'למה אבא לא זז?' זה בלתי נתפס.
הבן שלי יצא החוצה והסתכל לשמים ואמר לי אני מחפש את אבא בשמים ואני לא מוצא אותו...

"ראיתי את החדשות בסביבות שתיים, שקרה אסון. הרמתי אליו טלפון, המכשיר היה זמין והוא לא ענה. ידעתי שמשהו קרה כי הוא היה איש מסור ואחראי, איש משפחה חם ואוהב. הוא הגיע לרבי שמעון מתוך תשוקה אדירה",

"הוא היה איש משפחה חם ואוהב. הוא רצה שתמיד אהיה מאושרת, ושהילדים יהיו מאושרים. הוא תמיד אמר לי, תאהבי את החיים והחיים יאהבו אותך. זה היה לי ברור שהוא הלך, כי הוא מושלם. זאת פשוט אבידה, כי חסרים אנשים כמוהו".

מאות בני אדם ליוו למנוחות את הרב יהודה לייב רובין ז"ל שנספה באסון בהר מירון. זעקות שבר נשמעו בהלוויה כשבנו יונתן בן ה-4 אמר קדיש על אביו.

יהודה הוא בנו הצעיר של הסופר המיתולוגי הרב יום טוב רובין העורך האחראי של עיתון 'המבשר'.

את הבשורה שבעלה נהרג היא קיבלה בשעות הבוקר המאוחרות. "אמא שלי נכנסה לבית ואמרה 'השם נתן והשם לקח', וצרחנו".

נ.ב. בהמשך אני אנסה להעלות הקלטה של הראיון עם האלמנה גב' נחמי רובין

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מאז הפרסום כאן באשכול בפרוג לפני שעתיים
נתרמו קרוב ל-3000 ש"ח

אמנם אני לא יודע מי הגיע דרך פרוג, כי רק חלק כתבו באתר של קופת העיר דרך פרוג
אבל אני בטוח שזה מהכוח של חברי הפורום היקרים!

אנא תמשיכו לתרום כאן
ואם אפשר לכתוב בקוביה הזו בקובץ המצורף שזה דרך פרוג
ונא לא לסמן V בשאלה אם אני מעדיף להישאר אנונימי אלא להשאיר ריק וכך יראו רק את המילים 'דרך פרוג'.

קופת העיר.JPG

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לכל התורמים הנכבדים!
בידיעה מקרוב!
דרך קופת צדקה של רמה ג' בית שמש הכסף מגיע באופן מלא למשפחה בלי אחוזים בדרך!!!

• הוסף לסימניות
אני אתרום בעז"ה
אבל אמרו שיש ביטוח של חברת איילון במקום, זה לא סותר?

• הוסף לסימניות
אני אתרום בעז"ה
אבל אמרו שיש ביטוח של חברת איילון במקום, זה לא סותר?
הכיסוי מוגבל לתקרה של 18 מל"ש,
בהתחשב במספר הנפגעים הרב, לא יישאר מזה הרבה לכל אחד...

• הוסף לסימניות
נ.ב. בהמשך אני אנסה להעלות הקלטה של הראיון עם האלמנה גב' נחמי רובין

זה הקלטה מהראיון בגלי צהל (הראיון שהעלו זה נראה לי רשת ב):

קבצים מצורפים

• sim1-0799814451-voicecall-20210502214856241 (1).mp3
    1.9 MB · צפיות: 257
  • הוסף לסימניות
יש חשבון בנק שאפשר לתרום ישירות לחשבון של נחמי רובין?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה