כללי קרנינג בפונטים

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הרבס - את קורן החדש אני לא מכיר. הוא כבר יצא למכירה?
לגבי SBL - לא יעזור קרנינג בפונטים כ"כ מזעזעים

• הוסף לסימניות
לקורן אני יודע שיש קרנינג מלא, לSBL יש קרנינג מלא?
יש גם וילנא שתומך טעמי מקרא שפיתח יואל גאנזבורג עבור איזה הוצאה לאור. בוילנא הזה כל צמד מקורנן.

ליצרני הפונטים אין אינטרס מיוחד להשקיע שעות ע"ג שעות לקרנינג מלא כאשר 95% מהציבור גם כך לא יראה את ההבדל (יחושו כן, יראו לא) אז למה להשקיע X3 זמן עבודה כשאפשר למכור גם בלי?
הכל ענין של מסחריות, אותה הסיבה שאין להם אינטרס מיוחד לפתח גופנים תומכים טעמי מקרא כ"פס ייצור"

ציבור הגרפיקאים רוכש פונטים ע"פ רוב ע"פ צורתם ולא תפקודם בגוש טקסט.
ציבור המעצבים שמים גם לב לריווח
ציבור המעמדים שמים דגש עיקרי על קריאות

• הוסף לסימניות
אני לא בדקתי כמה זוגות יש לSBL, אבל אני יודע שJohn Hudson עשה לו קרנינג. ולא התכוונתי להמליץ על SBL... ;)

אני חושב שיש צורך גדול לקרנינג והחשבון שאין לזה "צורך" הוא לא נכון בכלל!
א) רוב הסיבה שרוב האנשים לא רואים ההבדל זה רק בגלל שלא רגילים לראות פונטים עם רווחים נכונים. ברגע שיתרגלו לזה, יותר אנשים יבחינו ההבדלים.
ב) יש פונטים שממש צריך קרנינג -- גם בשביל גרפיקה רגילה (למשל: תקליד "נתיב" בפונט חיים ותגיד לי שלא צריך קרנינג!) כמה יש צורך לקרנינג, תלוי בפונט, אבל לכמעט כל פונט יש צורך!
ג) זה שלא עושים קרנינג גרם לכך, שיש מעצבי פונטים שמעוותים צורת חלק מהאותיות כדי לשפר הרווחים ביניהם. טבלאות קרנינג מאפשר פונטים יותר נכונים ויפים.

אני לא מזלזל בעובדה הנצרכת לבנות טבלאות קרנינג, אבל מי שישקיע בעבודה הזו, ביוסף ירויח מזה... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה