קרנית של העין נקרעה!!!!

• הוסף לסימניות
באיזה חנות צעצועים היה את הווים האלו ששמים עליהם לדוג' מדבקות וכו..
היו כמה כאלו למעלה שהיו בלי כלום ולמטה היו מדבקות שהתכופפתי לקחת...
העין נתקעה בתוך הווים!!וירד דם וכו..
שלחו אותי לבית חולים..אמרו שהקרנית נקרעה וזה עובר לבד...
האם משהו יודע האם אפשר לתבוע את החנות?ומה בדיוק צריך לעשות?ולאן לפנות?

תודה!!

• הוסף לסימניות
קודם כל לטפל בזה. ומה יותר מהר - יותר טוב.
ועד כמה שידוע לי - זה לא "עובר לבד".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3239;1472507:
באיזה חנות צעצועים היה את הווים האלו ששמים עליהם לדוג' מדבקות וכו..
היו כמה כאלו למעלה שהיו בלי כלום ולמטה היו מדבקות שהתכופפתי לקחת...
העין נתקעה בתוך הווים!!וירד דם וכו..
שלחו אותי לבית חולים..אמרו שהקרנית נקרעה וזה עובר לבד...
האם משהו יודע האם אפשר לתבוע את החנות?ומה בדיוק צריך לעשות?ולאן לפנות?

תודה!!

לכל חנות יש ביטוח בשביל דברים שכאלו.

• הוסף לסימניות
קודם שיהיה לך רפואה שלימה אח"כ נחשוב על הכסף...

• הוסף לסימניות
דבר ראשון - בבית חולים, היית במיון או במחלקת עיניים? פשוט באבר רגיש כל כך לא הייתי סומכת על רופאי המיון...
בנוסף אני ממליצה לך ללכת לד"ר אהרון גרינבאום, אחד ממומחי הקרנית הגדולים בארץ, חוץ מהעובדה שהוא גם מאד אנושי. הטלפון של הקליניקה:03-6851323

והמלצה אישית - אל תזלזלי!!! קרנית זה אבר לא פשוט בכלל!!!

• הוסף לסימניות
לא הבנתי על מה לתבוע. ווים זה חלק מציוד נורמלי בחנות. כמו שאת אומרת שהתכופפת בבית להרים משהו מהרצפה, והראש שלך קיבל מכה חזקה ממדף כשהתרוממת. קרה לך מקרה מאוד לא נעים, אבל לא בטוח שיש כאן אשמים. אלא א"כ הם הציבו את הווים בצורה לא בטיחותית או משהו כזה.

בכל אופן, מה שחשוב באמת זה לטפל בדחיפות בעין שלך. כמו שכבר אמרו, תבקשי אפילו כמה חוות דעת מרופאים, כי העין היא אחת האיברים הכי רגישים בגוף שצריך הכי להזהר איתם.

• הוסף לסימניות
הווים היו למעלה ולא היה עליהם כלום והם היו לבנים כמו הקיר ..כך שלא שמו לב אליהם...

• הוסף לסימניות
1. תפני לייעוץ רפואי, חבל על כל יום שעובר
2. תבררי אצל עו"ד כי לכאורה לחנות יש ביטוח ולא הם נושאים בנזק

• הוסף לסימניות
סוריי!!!
קוראים לזה רישתית של העין...

וזה לא לי אישית ב"ה..
זה לקרובה שלי ואני מבררת בשבילה..
תודה לכולם!!

• הוסף לסימניות
רשתית זה סיפור אחר לגמרי...
לא מומלץ לזלזל אבל זה פחות היסטרי מהקרנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח פוגל;1472586:
לא הבנתי על מה לתבוע. ווים זה חלק מציוד נורמלי בחנות. כמו שאת אומרת שהתכופפת בבית להרים משהו מהרצפה, והראש שלך קיבל מכה חזקה ממדף כשהתרוממת. קרה לך מקרה מאוד לא נעים, אבל לא בטוח שיש כאן אשמים. אלא א"כ הם הציבו את הווים בצורה לא בטיחותית או משהו כזה.

בכל אופן, מה שחשוב באמת זה לטפל בדחיפות בעין שלך. כמו שכבר אמרו, תבקשי אפילו כמה חוות דעת מרופאים, כי העין היא אחת האיברים הכי רגישים בגוף שצריך הכי להזהר איתם.

בעקרון לכל בית עסק יש ביטוח צד ג', בדיוק למקרים כאלו.
כמובן שחשוב קודם כל לבדוק את המצב הרפואי,
אבל טוב שהיא גם בודקת את המצב החוקי,
כדי שתוכל לשמור מסמכים רלווטים, קבלות על מוניות, ועוד
לדוג': נסיעות לטיפול רפואי, אישור מחלה כדי לקבל תשלום בגין הפסד ימי עבודה, בגין הפסד כושר עבודה לכמה ימים, תשלום לעוזרת בית לימים האלו, תשלום למטפלת לילדים לימים אלו וכו'.
אני מאמינה שהטיפול עצמו מכוסה ע"י הקופ"ח וביטו"ל, אבל אם לא, אז גם את זה היא יכולה לתבוע מהביטוח של החנות.
חשוב לשמור מעכשיו מספרי טלפון של עדים שראו את המקרה, ואפילו למלא דו"ח תאור על המקרה ולהחתים את בעל החנות והעובדים במשמרת, אפילו לשלוח מישהו לצלם את מקום הפגיעה... כדי שאח"כ הביטוח לא יתחמק מלשלם.
אם הפגיעה היא באמת קלה, ואין מוגבלות לתקופה אלא ליום יומיים - יתכן שלא שווה לה את הטרחה של התביעה, אבל ליותר זמן - שווה בדיקה.
(הרבה פעמים רואים פרסום שמחפשים עדים על תאונה מסויימת או ארוע מסויים, כיון שחברת הביטוח מערימה קשיים ולא רוצה לשלם את חובה'לכן חשוב תמיד לשמור כל מסמך שקשור לארוע עם נפגעים.)

• הוסף לסימניות
קרע ברשתית תלוי באיזה איזור זה בעין (מבחינת הדחיפות)
אבל בכל מקרה ודאי שזה דורש טיפול ואפילו דחוף
אותי שלחו למיון עיניים בתה"ש יש שם רופאים מקצועיים
ועברתי צריבה בלייזר של הקרע
אפילו שהיה אז שביתת רופאים
כי זה נקרא רפואה דחופה.

• הוסף לסימניות
רישתית של העין????? חמור מאד!
לקרוב משפחתי הי"ו היה חור בתוך הרשתית, והוא עבר סדרת טיפולים וניתוחים שלא תמיד הצליחו.... אם אתם רוצים פרטים אודות מומחים לבעיות רשתית, אתה יכול לפנות אלי באישי. אבל לטפל בהקדם!
וכן בקשר לתביעת החנות - עם עורך דין טוב ובקיא בענין, אתם תצליחו בע"ה.
רפואה שלמה - בהצלחה!!!!

• הוסף לסימניות
מה שבטוח זה שבתי החולים אסותא, הדסה עין כרם ותל השומר, מומחים בענין.

• הוסף לסימניות
דרך אגב, הייתי גם חושב על לשאול רב - האם מותר בכלל לתבוע אותם, ובאיזו צורה.
(האם מותר לתבוע יותר ממה שמגיע ע"פ דין תורה, והאם בכלל מגיע לה משהו ע"פ תורה, האם מותר להגיש תביעה לערכאות וכו')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;1472681:
דרך אגב, הייתי גם חושב על לשאול רב - האם מותר בכלל לתבוע אותם, ובאיזו צורה.
(האם מותר לתבוע יותר ממה שמגיע ע"פ דין תורה, והאם בכלל מגיע לה משהו ע"פ תורה, האם מותר להגיש תביעה לערכאות וכו')

כמובן,
רק שיש הבדל בין תביעה לבית משפט
לבין תביעה לחברת הביטוח, שהיא כמו תביעת דמי לידה מהביטוח לאומי וכו'.
כמובן שבכל ענין חשוב וחובה להתייעץ עם דעת תורה.

• הוסף לסימניות
האם מגישים את התביעה ישירות לחברת הביטוח, או שזה תהליך שלם שבו תובעים את החנות, אך חברת הביטוח היא זו שמשלמת?

• הוסף לסימניות
ברור שאפשר לתבוע מבחינת החוק

אבל אם הבעל הבית הוא חרדי ''ואין לו ביטוח''
הייתי ממליץ לברר קודם פן ההלכתי
יתכן שהתשובה יהיה שהחוק קובע פה
במיוחד שזה בור ברשות הרבים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח פוגל;1472699:
האם מגישים את התביעה ישירות לחברת הביטוח, או שזה תהליך שלם שבו תובעים את החנות, אך חברת הביטוח היא זו שמשלמת?

בד"כ אין צורך להתעסק עם החנות, במידה ויש להם ביטוח כמו שצריך, הם יתנו לנפגע את פרטי חברת הביטוח שאליה הנפגע יגיש את התביעה, בלי להתעסק עם החנות בכלל.
אם החנות מחוייבת בתשלום השתתפות עצמית (תלוי בתנאי הפוליסה) אז יתכן שבעל החנות ינסה להתחמק/ לעכב וכד' ולכן כדאי מייד להכין תמונות עדויות וחתימות על הארוע.

נכתב ע"י מוריסקא;1472778:
ברור שאפשר לתבוע מבחינת החוק
אבל אם הבעל הבית הוא חרדי ''ואין לו ביטוח''
הייתי ממליץ לברר קודם פן ההלכתי
יתכן שהתשובה יהיה שהחוק קובע פה
במיוחד שזה בור ברשות הרבים
למיטב ידיעתי, ביטוח צד ג' הוא חלק מכל ביטוח עסק, ורישוי עסק ציבורי.

אבל, כמובן שצריך לבדוק ולשאול רב לפני כל צעד.

סתם תזכרו, לכל מקרה של פגיעה לשמור כל מסמך רלוונטי, תמונה ועדויות...
(לפעמים אדם נופל ברחוב/ בכביש/ באוטובוס/בתאונה ומייד קם ו"הכל בסדר" אבל הכאבים או הפגיעה או הנזק מורגשים אח"כ... לכן חשוב תמיד לוודא שיש לכם כמה שיותר פרטים על המקרה. שלא יתווסף עוד נזק כלכלי לצער הגופני)

• הוסף לסימניות
וכמובן
כולנו מקווים שלא נזדקק אף פעם לתבוע שום חברת ביטוח.
וגם שחברתה של פותחת האשכול תחלים במהרה ממש ותשכח מהמקרה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה