קרע ברשתית של העין

• הוסף לסימניות
מה זה?
ממה נובע?
מישהו עבר תיקון/הלחמה בלייזר?
כואב?
איפה כדאי לעשות?

בקיצור תשפכו מידע

• הוסף לסימניות
זה דבר לא פשוט בכלל, יש לי בת דודה שעברה ניתוח בחו"ל על דבר כזה
אם מאוד חשוב לכם, אשאל אותה אם אפשר לקשר ביניכם

• הוסף לסימניות
אני מכיר מישהו שעבר את זה בקלות, נסע לבית החולים בעצמו וחזר מייד או יום אחרי לעבודה (אפילו שאמורים להישאר שבועיים או משהו כזה במיטה)
שכחתי לציין שאחרי הניתוח לא רואים כמה ימים\שבועות טוב (או בכלל) בעין המטופלת ואז מבריא במשך הזמן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chaim1989;599332:
אני מכיר מישהו שעבר את זה בקלות, נסע לבית החולים בעצמו וחזר מייד או יום אחרי לעבודה (אפילו שאמורים להישאר שבועיים או משהו כזה במיטה)
שכחתי לציין שאחרי הניתוח לא רואים כמה ימים\שבועות טוב (או בכלל) בעין המטופלת ואז מבריא במשך הזמן

כמו שציינתי, אצל בת דודתי זה היה מסובך, ממש היה סיכון לאיבוד הראיה
ונאלצה לעשות ניתוח בחו"ל שעלה עשרות אלפי שקלים, כמה חודשים היה אסור לה להתאמץ
לקח לה כמה חודשים לצאת מהלחץ והחרדה שהכל יהיה בסדר.

• הוסף לסימניות
נעמה, את מדברת ספציפית על קרע ברשתית?
כי עד כה איך שהבנתי לא מדובר במשהו מסובך ובעייתי
רק שבכל זאת עניים זה דבר מלחיץ

• הוסף לסימניות
קרע ברשתית הוא דבר שבהחלט דורש טיפול דחוף מאד,
והזנחה עלולה להוביל לפגיעה לצמיתות! (עיוורון)

• הוסף לסימניות
איך מאבחנים? מה צריך להרגיש כדי ללכת לבדוק?

• הוסף לסימניות
אני מכירה מישהו שעבר לאחרונה ניתוח על העין בעקבות קרע ברשתית, ואח"כ היה צריך גם לעבור טיפול בלייזר. זה לא ניתוח מסובך אבל בכל אופן ניתוח והחלמה ממנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קול-התור;599792:
איך מאבחנים? מה צריך להרגיש כדי ללכת לבדוק?
במקרים מסוימים רואים נקודות שחורות בעין הבעייתית, מה שגורם ללכת מהר לרופא עיניים.
זה מגיע כשיש מספר גבוה, כאילו הרשתית נמתחת מידי, עד שנוצר קרע.

• הוסף לסימניות
סתם לידע הכללי- מי שיש לו מספר גבוה הוא בסיכון ולכן מומלץ פעם בשנה ללכת לרופא עיניים לודא שהכל בסדר (כך הומלץ לבעלי). בהתחלה עוד אפשר לתקן (ניתוח) אבל אחרי זמן מה זה יכול להגיע לעוורון ואז כבר אי אפשר לעשות כלום. (כך קרה לסבא שלי)

• הוסף לסימניות
אכן, ממספר 5 ומעלה חייבים ללכת לביקורת פעם בשנה עם הרחבת אישונים
כשרואים עיגולים/טישטוש וכו' זה כבר בשלב מתקדם יותר
עדיף ואפשר לגלות זאת לפני.

• הוסף לסימניות
לא רוצה להפחיד

אבל יש לי חברה שנהיתה עוורת ממש (רואה רק צלליות, לא מזהה בין בעלה לבין מבוגר אחר ה' ישמור) מקרע ברשתית. אמנם יש להם בעיה משפחתית עם העיניים וכמה מהם עשו את הניתוח ולה לא הצליח. אם תרצי פרטים -באישי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה