התייעצות ראיון לבית ספר - צריך להכין את הילדה?

מצב
הנושא נעול.
לא תמיד כיתה אברכית הייתה סיפור הצלחה.
לפעמים כשעושים משהו לא טבעי - בדגש על לא טבעי - זה גורם את ההיפך.
וטבעי או לא טבעי תלוי במצב בביס ודל.
אגב תחשבו שאת האשכול הזה קוראים גם אלו שאתם לא רוצים אותם בכיתה שלכם ותזהרו בדבריכם
בן אדם לחבירו !!!
סליחה?
הם יעשו מה שרוצים, יתנהגו איך שרוצים, ישתמשו בסמארטפון בפומבי
ולנו אסור אפילו לכתוב?
אדם אחד עשה משהו, אמר לו החבר שלו 'משוגע, מה עשית'
מה אתה אומר שאני משוגע?? זעם אותו אדם,
תהה החבר 'לך מותר לעשות ולי אסור אפילו לומר?'

אם גדולי ישראל החליטו שהחינוך העצמאי מתאים לכולם אז מי שחושב אחרת שיתכבד וילך למוסד פרטי.
ההחלטה היתה של המחוז החרדי ועד כמה שידוע לי הם ממש לא גדולי ישראל.
ותערוך תשאול אצל מנהלות בתי ספר ותיקות על דרך החתחתים שהם עברו ע"י משה"ח, איומים במאסר ועוד.
(אני שמעתי משני מנהלות מכלי ראשון..)
אדמו"ר חשוב שליט"א של חסידות שיש לה הרבה כח בחינוך העצמאי, הוא הוביל את המאבק לפי דעתו הרחבה.
את המאבק הוביל יהודי תלמיד חכם מירושלים כנראה הוא לא כ"כ מוכר ולכן הוא נשמט מהודעתך,
אבל שמו: הרב יוסף שלום אלישיב זצוק"ל.

את המאבק הוביל יהודי תלמיד חכם מירושלים כנראה הוא לא כ"כ מוכר ולכן הוא נשמט מהודעתך,
אבל שמו: הרב יוסף שלום אלישיב זצוק"ל.
אני אתעלם מהציניות ...
יכול להיות שאני טועה אבל למיטב ידיעתי הרב אלישיב לא היה מעורב בשלבים הראשונים כשעשו גדר הפרדה ועוד.
כל זה נעשה בהוראת האדמו"ר החשוב שליט"א - שחלילה לי להביע דעה במקום גדולים.
רק כתבתי שהרב שטיינמן מההתחלה הורה למנכ"ל החינוך העצמאי אחרת.
בשלב הסופי כשבית משפט התערב כולם היו נגד וגם הרב שטיינמן ביקר את ההורים בכלא כפי שכתוב בויקיפדיה.
הדיון כאן רחוק מאוד ממה שהיה בעמנואל - ודאי שצריך למחות באמא שמצלמת בסמארטפון בתוך מסיבת סידור, וטוב תעשה המנהלת אם תקרא אותה לשיחה ותבהיר לה מה הגבולות.
אבל מכאן ועד להוציא את כל אלו מבית יעקב.
תעמדו בבקשה 5 דקות ברבי עקיבא ותראו כמה לדאבונינו הולכים עם סמארטפון גלוי ברחוב, את כל אלו נוציא מהחינוך העצמאי???? לא מדובר על תתי"ם או סמינרים, על להוציא החינוך העצמאי???
זה חורבן לדורות.

קידוש השם

הרב יוסף אפרתי הכריז בעצרת הענק שהתקיימה בירושלים בשם הרב אלישיב כי כל המשתתפים בעצרת מקיימים מצוות "ונקדשתי בתוך בני ישראל", ונימק זאת באומרו: "לכוף אותנו ללמוד עם ילד שרודף אותנו מבחינה רוחנית, זה כמו לכוף אותנו ללמוד עבודה זרה". הרב שטיינמן אמר להורים בביקור שערך בכלא כי הם זכו לקדש שם שמיים[50]. אחד ההורים אמר על מאסרו: "לא בכל יום יש הזדמנות למסור נפש על קידוש השם"[51]. האדמו"ר מסלונים, ממובילי המאבק, כתב לחסידיו מכתב המאשים את השופטים בצביעות, וגולת הכותרת שלו הייתה: "גם אם יעמידו אותנו מול כיתת יורים, לא נוותר ולא נתפשר". ובסיום דבריו קרא לציבור "אנא הצטרפו אלינו במאבק הנשגב הזה, המאבק שדורות חיכו וייחלו אליו 'מתי יבוא לידי ואקיימנה'"[39]. גם חלק מרבני הציונות הדתית הזדהו עם גישה זו. ראש ישיבת הר ברכה, הרב אליעזר מלמד, כתב: "טוב עשו שהלכו לכלא בראש זקוף ולא נכנעו לעריצותו של בית המשפט"[52].

פנים מאירות הוא חלק אינטגרלי ממצבת המוסדות של החינה"ע,
ולא מדובר על נטישת משפחות והשארת ילדות בבית.
אלא בסה"כ ליצור מוסד שיתאים לכל משפחה לפי רמתה הרוחנית.
מה לעשות שההבדלים הולכים ונעשים קוטביים מתקופה לתקופה?
ומרן הגראי"ל זצוק"ל התייחס להבדלים מינוריים שעניינם בכיפות וכדו'
ולא להפרשים דרמטיים שלצערינו לא ניתנים כבר לאיחוי..

פנים מאירות הוא חלק אינטגרלי ממצבת המוסדות של החינה"ע,
ולא מדובר על נטישת משפחות והשארת ילדות בבית.
אלא בסה"כ ליצור מוסד שיתאים לכל משפחה לפי רמתה הרוחנית.
מה לעשות שההבדלים הולכים ונעשים קוטביים מתקופה לתקופה?
ומרן הגראי"ל זצוק"ל התייחס להבדלים מינוריים שעניינם בכיפות וכדו'
ולא להפרשים דרמטיים שלצערינו לא ניתנים כבר לאיחוי..
הציבור שהולך לביס הזה הוא על גבול החרדי.
השאלה אם כל מי שיש לו סמארטפון צריך ללכת לשם.

השאלה אם כל מי שיש לו סמארטפון צריך ללכת לשם.
ומה התשובה?
אם כוונתך לכך ששייך להחזיק סמרטפון ובד בבד להשרות בבית אוירה חרדית מסורתית עם שמירת מצוות אדוקה ואכפתית, וכן תחומי עניין כלליים חופפים.
אבל מן הסתם תכיר בכך שגם אם אכן כך עדיין ישנם רבים שהמכשיר הגדיר אותם מחדש כחיקוי חיוור למקור..
אז מה הפתרון?
לוותר בצורה טוטאלית על סינון משפחות?
לשמחתו של המחוז החרדי..

ומה התשובה?
אם כוונתך לכך ששייך להחזיק סמרטפון ובד בבד להשרות בבית אוירה חרדית מסורתית עם שמירת מצוות אדוקה ואכפתית, וכן תחומי עניין כלליים חופפים.
אבל מן הסתם תכיר בכך שגם אם אכן כך עדיין ישנם רבים שהמכשיר הגדיר אותם מחדש כחיקוי חיוור למקור..
אז מה הפתרון?
לוותר בצורה טוטאלית על סינון משפחות?
לשמחתו של המחוז החרדי..
מה הפתרון לדעתך?
לוותר מראש על כל הבחורים והבחורות הטובים שגדלו במשפחות כאלו
בזכות החינוך הטוב שהם קיבלו במוסדות ובזכות הרצון של ההורים שלהם שלמרות שהם לא כל כך הצליחו שהילדים שלהם כן יצליחו...
אני מכיר כמה וכמה משפחות כאלו, פגשתי לא מזמן יהודי שהצליח שהילדים שלו התקבלו רק בזכות פרוטקציות, והוא סיפר שהבנות שלו לפני שידוכים ומתאים להם רק בחורים מתפרח.
הוא לא בדיוק יודע איך לאכול את זה...
הוא לא היחיד.
וכל מקרה כזה לא נתון לכמה אברכים צעירים שבטוחים שהבית ספר השכונתי הוא שלהם.
זה דורש הכרעה של גדולי ישראל.
ואברך שנותן הרגשה רעה למשפחה כזו וגורם לה לצאת מבית הספר - שלא בהוראת גדולי ישראל - כל הדורות שזזו הצידה יהיו "בזכותו" ועל מצפונו.

בדיוק! מי החליט שבית הספר הוא שכונתי? למה בית ספר חסידי יכול לברור את מי הוא רוצה ואת מי לא ואין לו שום משויכות לשכונה שהוא נמצא בו, ואילו בית הספר הליטאי הוא צריך להיות "שכונתי" ולקבל את כל מי שגר בשכונה?
בלתק
בתי ספר של חינוך עצמאי הם לא פרטיים
חסידי, כן

אני דווקא בעד סלט בכיתות
נניח שיש למנהלת 60 בנות לחלק ל-2 כיתות
45 בנות טובות ו15 בנות פחות...

יש בית ספר אחד שאני מכירה שעושה כיתה "טובה"
ומרצה ככה את כל ההורים הקולניים
אבל בכיתה הטובה נניח אפשר לדחוף 33 תלמידות
יוצא שבכיתה השניה יש 12 בנות טובות שאיתרע מזלן והן יושבות בכיתה של 15 בנות שלא היית רוצה שילמדו עם הבת שלך
והם עכשיו רוב משמעותי ומשפיע.

החלוקה הנכונה שמבצעים בכל בתי הספר שנחשבים איכותיים
היא 2 כיתות של 23+7.
ככה בעזרת המורות והנהלת בית הספר - הבנות הטובות יותר יתנו את הטון או לפחות ההורים יוכלו יותר לתמרן את ביתם להיות חלק מהרוב הטוב של הכיתה.
אצלינו עשו חלוקת כיתות לפי רחובות
כך יש ערבוב וכל אחת לומדת עם בנות שגרות לידה
בגיל הצעיר זה משמעותי..

בלתק
בתי ספר של חינוך עצמאי הם לא פרטיים
חסידי, כן
ממש לא נכון
ביס חסידי הוא בחינוך העצמאי
החסידים מנצלים את העובדה שהם יכולים למנוע ממי שלא מהסגנון החסידי לבא אליהם, בצורת ההתנהגות אליו בבית הספר וכדומה.
אבל מבחינה חוקית הם חייבים לקבל, התוצאה שמשפחות חסידיות שלא ממש חסידיש או הרבה הרבה פחות מכך גורמים להם חוסר נעימות בחסידי והם לומדים בליטאי בזמן שהרמה הרוחנית שלהם פחותה בהרבה מהמקובל בליטאי,
כדאי שהחסידים יתמודדו בעצמם עם המודרנים שלהם...
יש לליטאים מספיק משלהם הם לא צריכים תגבורת.

מה הפתרון לדעתך?
אכן הדבר לא נתון להחלטת כל אברך וכו' וכו'
אבל במידה מרובה הרבה יותר ההחלטה לא נתונה לידי פוקר זה או אחר מהמחוז החרדי.
וגדולי ישראל לא הם אלו שהשליטו את המחוז על הרישום לבתיה"ס יסודיים,
אלא המחוז נטל את זה לעצמו בכח הזרוע מסיבות שאינם לטובתינו כפי שהם עצמם מספרים..
ולגבי משפחות שילדיהן התקבלו רק בפרוטקציות, וודאי שלא זה הנושא והמדד, ואני אישית עזרתי בהכנסת משפחות לסמינרים לאחר שהם נדחו מקבלה, והרבה מהדחיות מגיעות על רקע אפלייה לא עניינית.
הנושא הוא במשפחות בעייתיות באמת שאין כמעט דרך לסנן אותם,
וגם אם במקרה יוצא והבן או הבת יצאו איכותיים יותר מההורים,
(דבר שלא קורה ברוב מוחלט מהמקרים)
זו לא סיבה לחשוף את ילדי כלל המשפחות האיכותיות למושגים של המשפחות הללו.
לא אני בחרתי לשנות את אורחות חיי ולא אני הוא זה שצריך לשאת בתוצאות..

הנושא הוא במשפחות בעייתיות באמת שאין כמעט דרך לסנן אותם,
וגם אם במקרה יוצא והבן או הבת יצאו איכותיים יותר מההורים,
(דבר שלא קורה ברוב מוחלט מהמקרים)
זו לא סיבה לחשוף את ילדי כלל המשפחות האיכותיות למושגים של המשפחות הללו.
לא אני בחרתי לשנות את אורחות חיי ולא אני הוא זה שצריך לשאת בתוצאות..
מה הקריטריון לדעתך להגדרה "משפחה בעייתית"???
המשפחה שכתבתי עליה הייתה צריכה פרוטקציה לא בגלל אפליה לא נכונה.
הם אשכנזים ממשפחה מוכרת.
לא רצו לקבל אותם בגלל הרמה המודרנית "מאוד" של ההורים.
אבל המשפחה המקושרת שלהם עזרה והכריחו את המוסדות לקבל.
והילדות שלהם בלע"ר צדיקות מאוד.
וזה באמת מצחיק לראות את ההורים והילדים.
זה אולי מקרה קיצוני, אבל יש הרבה מאוד בחורי ישיבות צדיקים ובחורות טובות מאוד שהם פחות מודרנים מההורים שלהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה