כללי ראיונות עם גרפיקאים - סקר

• הוסף לסימניות
אם יכתבו בטופס את כל השאלות והוא יענה על זה, כבר לא צריך ראיון...

וזה מה שבעצם היה צריך להיות עם האשכול "מי אנחנו - אינדקס משתמשים"! שיהיה מינימום של מידע על כל אחד מחברי הפורום, ואין צריך להאריך כאן בתועלת העניין.

על כל פנים נוכל אח"כ להעתיק מאשכול הראיונות את כל החומר הרלבנטי לאשכול הנ"ל ולהרכיב פרופיל של כל חבר בפורום.

• הוסף לסימניות
וללא האשכול "מי אנחנו", אם באמת אין לו למכור יותר ממה שהוא כותב בטופס, אז למה צריכים ראיון?

התירוץ הוא שכל אחד יש לו מה להגיד על עצמו, שהוא רק יתחיל לדבר ולא יפסיק. דוקא זה מעונין!

• הוסף לסימניות
כמי שעוסק - בין היתר - כמראיין ועורך מקצועי, הייתי מציע שיפורסם תאריך ושעה שעד אליהם ניתן לשלוח שאלות. השאלות יסודרו על ידי האחראי לראיון, ואם יש צורך אף יוסיף שאלות מצידו. השאלות יוגשו אל המרואיין שיענה עליהם תוך זמן סביר. החומר יוחזר לאחראי שיערוך את הכל מחדש, ויחליט האם התשובות מספקות וכו', ובמידת הצורך ומהתשובות יתעוררו שאלות מתבקשות חדשות - יפנה אותם אל המרואיין לקבלת תשובה. בסופו של דבר יפורסם הראיון בשלמותו.

• הוסף לסימניות
עבודה מסובכת וקשה, ובעיקר לא מאפשר לשאול שאלות ספונטניות, שעושה את הראיון למעניין ואפילו מעניין מאוד.

• הוסף לסימניות
אלי,

אתה כותב כמראיין מקצועי.

במה מדובר פה בסה"כ? רוצים קצת לשאול שאלות אחד את השני, ולהנות מזה.

אל תלחיץ סתם....:)

• הוסף לסימניות
נראה לי ונתנו אתה מתחיל לברוח מכל העניין הזה :)

• הוסף לסימניות
מה פתאום.
אני רק מתלבט מאוד אם באמת חייבים מישהו שינהל את הראיון.
ואם כן, מי יכול להתאים לזה. כי אני לא יודע איך מתחילים עם זה.

• הוסף לסימניות
אם הוא מנוסה גם בכל הנסיונות שיש לגרפיקאים, גם אני ממליץ על אלי. כי צריכים קצת נסיון לנהל ראיונות, מה ומה לא, איך ואיך לא לשאול.

• הוסף לסימניות
אולי, העבודה של המראיין יהי' בעיקר, לקבוע עם המרואיין מראש על איזה נושאים הוא רוצה או לא רוצה לדבר כנ"ל, ובעת הראיון לקבל את השאלות מהחברים באישי ולענות עליהם על המקום עם תשובה חיובית או שלילית. (במקרה ויש אישור, יכול חבר הפורום לשאול את המרואיין לבד את השאלה שהוא מעוניין לשאול אותו).

ככה כל אחד יוכל להשתתף, וגם זה יהי' מנווט ע"י מישהו, ולא יגלוש לתחומים ולשאולת שהמרואיין לא רוצה בהם.

מסכימים?

• הוסף לסימניות
אבל בשביל זה האחראי צריך להיות מאוד זמין, והזמן לשאילת שאלות מאוד מוגדר (נגיד, יום אחד משעות הבוקר עד אחה"צ), אחרת זה יגרר.

• הוסף לסימניות
אולי...

אולי בוני האתר המוצלחים שלנו, ישכללו את המקום עם נספח חדש
אשר בשם "צ'ט" יקרא (אי.. לא להרביץ :) )

ובשעה מסויימת, הנקבעת מראש, ישאלו כולם את השאלות הספונטניות שלהם,
ב"לייב" מול המרואיין, ללא כל יכולת מצידו להכין חומר :)

כך לדעתי הוא יהיה הרבה יותר ספונטני, תוסס, ועם מלא מלא "אקשן" באיזור....

מה דעתכם?

(אני רק יכול לדמיין את המצב, בו חיים, או אמיר, מובכים, מגלגלים תשובות חמקניות, על כל מיני שאלות, שרק חברי הפורום המוכשרים יכולים לעלות בדעתם לשאול... אוח... כמה נחמד... לא לשם קינטור חלילה, אלא באמת למען הנאת כל המשתתפים. תנו דרור למחשבתכם........)

• הוסף לסימניות
לא מרביץ, אבל ברוח טובה פשוט תשכח ממה שכתבת כאן....

אנו מעוניינים לשמור על רמה מכובדת. ועל הוואי דתי ולפי השקפת עולמינו חדרי צ'אט הם מקור הזבל ומשרשי הרקב של האינטרנט
חוץ מזה, אין מצב ש'נתיב' וכל חברה אחרת המספקת שירותי אינטרנט מסוננים יאשרו לנו מצב של צ'אט ולו רק למספר דקות, כי זה יצור עבורם 'תקדים'.

• הוסף לסימניות
חיים,
לא התכוונתי חליחה לפתח כאן משהו קבוע וזול.

אלא משהו זמני באמת, למען מטרה מסויימת זו.

בקשר לספקי האינטרנט, הצדק איתך.

סורי על הרעיון הנועז...
ממש לא התכוונתי!

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, מדוע צריך להיות הכל מתוזמן.

למה שהמשתמשים לא יקבלו משהו ערוך יפה??
(מי המרואיין הראשון, זה יקבע על פי סקר) וכל מי שיש לו שאלה כלשהי ל'מרואיין' - ישלח ל'מראיין', המראיין יסדר את השאלות למרואיין. בצורה מסודרת אחר כך כשיקבל תשובות ערוכות בסבלנות ובטוב טעם, יעצב קובץ פידיאף יפה עם כל השאלות כמו כתבת ראיון שיש בעיתונים. כל שאלה יהיה כתוב בצד מי השואל(ים). ואנו נשים את זה בפורום (אפשר גם לשלוח אוטומטית במייל את הקובץ לכל חברי עיצוב גרפי)

נרוויח כמה דברים:
1. בראש ובראשונה, שהפורום שלנו ימשיך להיות הפורום היחיד שקבע יתד חזק שבפורום הזה יש רק תגובות עניניות ומקצועיות (כמובן למעט הודעות של מזל"ט). כי היום זה ראיון מחר זה אשכולות פחות עניניים....
2. לא יגביל את כולם לזמן כלשהו, אנו כולם אנשים עסוקים (אני מקוה ככה) אחד נוח לו בבוקר, השני נוח לו לשאול בערב. ובצורה שאני מציע כל אחד ישלח השאלות שלו עד סוף השבוע נניח..
3. המרואיין יהיה יותר שקול וינסה לענות יותר בסבלנות על כל שאלה ושאלה. חברה, בס"ה אנחנו גרפיקאים ולא עיתונאים, לא כל אחד יכול לענות מהפה למקלדת במהירות של דיבור עם מאה אנשים ביחד...
4. בצורה של אשכול יהיה חוסר סדר, אחד ישאל השני ישאל אחריו ואז המרואיין יענה לראשון, לפני שיענה לשני יהיו עוד 3 שאלות, וקשה לאחוז קשר בין השאלות לתשובות.
5. יהיה זה אתגר של הפתעה לקבל פתאום קובץ של מספר עמודים מעוצבים, ולפתע לגלות שעוד אנשים שאלו מה שאני שאלתי, או שאני הייתי היחיד ששאל שאלה זו. למשל. מה גם שהמראיין יגיש את החומר בעיצוב יפה, מה שברור שיוסיף להרגשת האתגר.

מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
בשביל הרעיון באחרון נלך לקרא עיתון, כל הרעיון הוא ששואלים לפי התשובה הקודמת, ואת זה אפשר רק באינטרנט, למה לא לנצצל את זה?

• הוסף לסימניות
אולי זה יותר כיף.. .אבל צריך להבין שאנחנו לא אתר של פנאי ובידור.

זה עלול להסיט את המהות של האתר כאתר של פורומים מקצועיים נטו..

משא"כ בצורה ערוכה ויפה, זה כן משדר מקצועיות וכל אחד שמעוניין לדעת איך ומה עושים ויותר פרטים על איש מקצוע בתחום יוכל לשאול בצורה מכובדת ולקבל ת'תשובה בצורה מכובדת.
מי שאחרי שיקרא את הראיון עדיין ישארו אצלו נקודות שהוא רוצה לשאול או אולי בעקבות הראיון יוכל לשאול את המרואיין באופן אישי בתיבה האישית, שלא כמו בכתבת ראיון בכל מגזין בו אנו לא מכירים אישית ואין לנו גישה ישירה למרואיין......

• הוסף לסימניות
אני הייתי חושב על כיוון של להוציא מעיין מגזין דיגיטלי חודשי
שבו יהיה ראיון עם אחד מחברי הפורום שיציג כמה עבודות שלו
ואולי יגלה גם כמה טכניקות שלו
לא משהו מופרע סתם כמה עמודים
ואולי עוד כמה פינות מעניינות

מה אתם אומרים על הרעיון

• הוסף לסימניות
ספיר, קודם כל , מגיע לך צל"ש.

ברוך שכיוונת.

לא רציתי להרחיב את הדיבור, אבל אם העלת את זה אז ארחיב יותר.

חלק מתוכניות המגירה של האתר הזה, הוא להפיק ניוזלטר (עיתון דיגיטאלי) למשתמשי האתר. הניוז לטר יהיה חודשי ויכלול מגוון של כתבות בנושאי מחשבים וגרפיקה. עם מבצעים מעניינים ופרסומים מענינים עבור ציבור הגרפיקאים. ברור שראיונות וכדו' יתפסו במה מכובדת.

לכן גם די ניסיתי למשוך לפתח כיוון זה, מכיון שכל התוכנית של הניוז לטר צריכה הכנה מאד יסודית. של כתיבה ועבודה של שיווק וכו'. אז חשבתי שלפחות נתחיל עם הראיונות הללו ואחר כך נוסיף נופך עד שהניוז לטר יהיה מושלם.

חיים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה