דרוש מידע ראייה אצל ילדים

• הוסף לסימניות
לפני שנה עשינו לבן שלי בדיקה מאד מקיפה של בערך שעתיים בבר אילן שבה החליטו שיש ממש קושי קל במיקוד , עבדנו על תרגילים ,
הם נתנו מספר של 0.5 מינוס בכל עין , לא כי צריך אלא כי אולי זה ישפר את המיקוד שהם התלבטו אם יש לו בזה באמת בעיה או לא. אבל בוודאות שמו לו משקפיים עם התאמות מספר והוא קרא גם מספרים קטנים.
עכשיו בבדיקת עיניים כבר אצל שני אופטימיטריסטים ורופא עיניים - לכאורה בבדיקה ממוחשבת הוא לא צריך משקפיים , אבל בפועל בבדיקה של מספרים וקריאה - הוא לא רואה. ומספרים גדולים!!!
הרופא אמר לבעלי - איך בכלל הוא הולך , הוא ממש לא רואה כלום.
הרופא טוען שאין לו כלים לבדוק , ולכן שלח לאופטומיטריסט, שגם הוא טען שהילד ממש לא רואה כלום ושלח לעוד רופא
אולי מישהי שמעה על דבר כזה? יש לכן כיוון , אצל מי בודקים דבר כזה?? אני ממש דואגת.
התור שלי למרפאה אורטופטית או משהו כזה בבי"ח דרך הקופה זה עוד חודשיים וחצי , אין מצב שאני אחכה עד אז עיניים זה לא משחק.
אני ממש תוהה מה לעשות ולמי לפנות. אשמח לכל הכוונה או לשם של רופא מומחה , בתקווה שיקבל אותנו בימים הקרובים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש ברכסים מרפאה מצוינת לזה
מיקוד ראיה, מאד מומחים.
פרטים באישי.

• הוסף לסימניות
מה זה קשור למיקוד ראיה? (בדקו כבר לפני שנה , וכמעט שלא היה בעיה. הם מעצמם לא נתנו תרגילים אפילו , בלי קשר ביצענו תרגילי מיקוד כי כך המטפלת שאנחנו אצלה המליצה)
בבדיקת במרפאה הוא רואה רק את השורה הראשונה של המספרים הגדולים
כל מה שמתחת - כלום!!
זה קשור למיקוד??

• הוסף לסימניות
יש מצב שהוא לא שיתף פעולה בבדיקה בכונה?
חברה ספרה לי על הבת שלה שנורא רצתה משקפים ושבשה את הבדיקה בכונה

• הוסף לסימניות
ורדה לנדאו אורטופיסית מאוד מומחית מקבלת בבני ברק ובת"א דרך מכבי

• הוסף לסימניות
יש מצב שהוא לא שיתף פעולה בבדיקה בכונה?
חברה ספרה לי על הבת שלה שנורא רצתה משקפים ושבשה את הבדיקה בכונה

גם הבן שלי חשב שהוא יוכל להתחכם, אבל רופא טוב יודע לבדוק גם בלי המשוב של הילד,
כמו שבודקים לתינוקות קטנים ראיה בלי שהם מספרים מה הם רואים.

• הוסף לסימניות
הרופא טוען שאין לו כלים לבדוק???
הוא עשה לו הרחבת אישונים?

• הוסף לסימניות
אז כנראה שהוא באמת לא רופא טוב.
חזרנו אליו שוב מקודם, כמעט סילק אותנו מהמרפאה עם העצבים שלו ולא הבין למה באנו,
הסברנו לו שיש לנו תור רק עוד מעל חודשיים ואם הילד לא רואה אז איך הם רוצים שנחכה ,
אמר שנחכה ולא יקרה כלום אם חודשיים הוא לא יראה. נו.

אני לא מבינה מה כל כך מסובך היום לבדוק איזה מספר צריך במשקפיים , או שזה רק הרופא הזה.
כשהיינו ילדים היינו הולכים לרופא וזהו , היום שולחים הלוך ושוב מרופא לאופטומיטריסט , ובחזרה, ולאף אחד אין תשובה איזה מספר באמת הילד צריך.
אצלכם זה לא כך??
גם אני חשבתי שהבן שלי מנסה להתחכם , אבל אני לא בטוחה כבר.
מה שיצא שהוא הצליח להכניס אותו בדחוף למרפאה בבי"ח ליום ראשון הקרוב, סוף סוף.
אז כמה ימים זה כבר יותר הגיוני. אם גם להם לא תהיה תשובה אנסה מה שרשמתם כאן
אני מקווה שזה רק ענין של מספר ולא משהו אחר ח"ו , כבר נלחצתי.
תודה רבה רבה!

• הוסף לסימניות
אולי, כדי לבטח את עצמך תנסי לשבת איתו בבית ליד השולחן ותציירו ביחד ציורים ו'פתאום' תציירי מספר ותשאלי אותו איזה מספר זה...- כך תוכלי לבדוק האם בכלל מכיר ומזהה את שמות המספרים, וכבר תהיי רגועה לגמרי שמספרים הוא מכיר!
וכעת צריך אכן לבדוק ראיה.

• הוסף לסימניות
יש בעיות מיקוד שרופא רגיל לא עולה עליהן.
חייבים איש מקצוע ייעודי.
כדאי לך לברר אצל המומחים.

• הוסף לסימניות
אולי, כדי לבטח את עצמך תנסי לשבת איתו בבית ליד השולחן ותציירו ביחד ציורים ו'פתאום' תציירי מספר ותשאלי אותו איזה מספר זה...- כך תוכלי לבדוק האם בכלל מכיר ומזהה את שמות המספרים, וכבר תהיי רגועה לגמרי שמספרים הוא מכיר!
וכעת צריך אכן לבדוק ראיה.

שכחתי לציין שהוא בן 9 .. כך שוודאי הוא מכיר מספרים :)
תודה!

• הוסף לסימניות
מה זה קשור למיקוד ראיה? (בדקו כבר לפני שנה , וכמעט שלא היה בעיה. הם מעצמם לא נתנו תרגילים אפילו , בלי קשר ביצענו תרגילי מיקוד כי כך המטפלת שאנחנו אצלה המליצה)
בבדיקת במרפאה הוא רואה רק את השורה הראשונה של המספרים הגדולים
כל מה שמתחת - כלום!!
זה קשור למיקוד??

בוודאי שזה יכול להיות בגלל המיקוד. חוסר מיקוד יכול להחמיר מאוד במהלך הזמן כך שבדיקה לפני שנה לא ממש נכונה כעת.
כשאין מיקוד - העיניים בעצם לא מצליחות להתמקד באובייקט שמולן והוא נקלט מטושטש בכל עין בנפרד [ממש כמו פזילה. תנסי לפזול ולהסתכל על משהו. הוא יהיה מאוד מאוד מטושטש]

כשמדובר במספרים גדולים - גם בראיה מטושטשת עדיין ניכרת צורתם ולכן הוא זיהה אותם. אך כשהמספרים קטנים יותר - הטישטוש גובר והוא לא מזהה את הצורה הנתונה.

כדאי מאוד ללחוץ במרפאה אורטופטית שיקבלו אותו מיד.
מהנסיון שלי - זו הרגשה זוועתית. [לשמחתי זו הרגשה לשעבר, אחרי טיפול אצל אורטופיסטית מקסימה. אם תרצי - פרטים באישי]

• הוסף לסימניות
אצל בני רופאה מאד מומחית בשם סגל בתל אביב זיהתה בעיה של בי פוקל ולא הבינה איך רופא ו3 אופטרמיסטים לא עלו על הבעיה כשלקרוב הוא צריך משקפיים ולרחוק כמעט ולא

• הוסף לסימניות
האם אין לו קשיים בקריאה/שליפה/ כתיבה?
זה גם יכול להיות הסבר.
אך, חשוב מאוד לבדוק את הנושא של מיקוד הראיה באופן עדכני ומקצועי
וטוב שיש לכם כבר תור, ב"ה.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
קודם כל, מרופא כזה הייתי מתרחקת. הוא אמר לך בעצמו שאין לו כלים...

תשימי לב להתנהלות שלו ביום יום -
בחיידר, בבית ובחוץ - הוא מתלונן על קושי- במה? מה הוא מספר לך על הראיה שלו- הוא רואה לפעמים כפול, מטושטש? מתי?
אם אכן יש לו "רק" מספר גבוה-זה אמור להשפיע עליו ביום יום - לא רק מול מספרים ואותיות,
הוא אמור גם להתבלבל בזיהוי דמויות ממרחק, למשל. (בלי לשמוע את קולם, כמובן)
באופן כללי את רואה אותו קורא? הוא קורא נכון או שהקריאה מעייפת אותו ומדלג אותיות?
כותב מדויק וברור או שהכתב לא סדיר וקשה לקריאה ומשמיט אותיות?
איך הוא בלימודים? יש לו זיכרון טוב? האם יתכן שרוב הידע וההישגים שלו הם מזיכרון הנלמד?
תבררי גם בחיידר במקביל. איך הוא בכיתה ומה הוא באמת עושה בהפסקות?

בענין של מיקוד ראיה שמשפיעה מאוד על איכות הראיה, הייתי אצל ה-מומחה לענין ד"ר רוברט לדרמן. (אחרי שחקרתי את הנושא לא מעט וביררתי המון על מומחים שונים)
וכאן קישור לאתר שלו http://www.ledermanvision.com/hebrew/aboutheb.php
הוא עושה בדיקה מאוד יסודית ומקיפה על כל נושא הראיה, ויש לי ניסיון לא מעט בנושא
בעצמי ובשביל הילדים שלי.
אם יש בעיה כלשהי בראיה- יש פתרונות שונים- לאו דווקא תרגילים. והוא יכול להציע לך מה שמתאים.

באופן כללי, כדאי שתדעי מה ההבדלים בין רופא עיניים לאופטומטריסט -
רופא העיניים מתמחה קודם כל בבריאות העין באופן פיסי אח"כ הוא בודק גם ראיה.
ובשביל לבדוק עיניים עם טיפות הרחבה - צריך רופא עיניים
אופטומטריסט - מתמחה בראייה ובבעיותיה. (אלו השרירים שפועלים בזמן ראיה, עיבוד המוח למידע ועוד)
(למרות שיש רופאים מומחים גם בתחום הראייה)

הרבה הצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....