התייעצות ראיית חשבון- מה ההמשך?

• הוסף לסימניות
בשנים האחרונות נכנס מקצוע ראיית החשבון חזק לציבור,
בנות רבות עומדות מול צומת אחרי הלימודים- תחילת העבודה, הן יודעות דבר אחד.
הן מחפשות עבודה.
נתונים על עבודות, תחומי התמקצעות, תחומי עניין ושכר אין בנמצא.
אם מישהו יכול לנסות לשפוך אור על פרשת דרכים זו (חשבות, ביקורת, ביג פור או לא, תחומים כגון הייטק, ציבוריות, וכו').
חשוב לציין שמדברים על עבודה לטווח הארוך עם פנים לעתיד- במה כדאי להתמקצע היום כדי למקסם את המחר.

בתודה מראש.

• הוסף לסימניות
ההתמחות בראיית חשבון היא בביקורת ונעשית רק במשרדי רואי חשבון,
כך שסוג העבודה והנסיון בהתחלה נגזרים רק מגודל המשרד.
במשרדים גדולים, ובעיקר ביג פור, מקבלים נסיון בתיקים רציניים ובחברות ציבוריות - רלוונטי למשרות חשבות (קשה להתקבל אם אין בקו"ח שורה של נסיון בביג פור)
במשרדים קטנים מקבלים נסיון בעבודה צמודה עם לקוחות, תיקים פשוטים והרבה ידע והבנה בהנהלת חשבונות - חשוב למי שרוצה להיות עצמאית בהמשך.

• הוסף לסימניות
ההתמחות בראיית חשבון היא בביקורת ונעשית רק במשרדי רואי חשבון,
אין חובה להתמחות בביקורת.
יש לי חברות שמתמחות בביקורת פנים/ מיסים וכו, שזה שונה מאוד מביקורת חוץ.
מדובר על שנה לפחות מתוך שנתיים התמחות.
ניתן להתמחות שנה נוספת מההתמחות בחברה/ רשות ממשלתית.
חשוב לציין שמדברים על עבודה לטווח הארוך עם פנים לעתיד- במה כדאי להתמקצע היום כדי למקסם את המחר.
בהחלט כדאי לחשוב מההתחלה להיכן מכוונים.
יש אופציה של ללכת על ממשלתי- משכורות יחסית לא משהו אבל שאר התנאים נוחים מאוד
חברות- בד"כ משכורות גבוהות יחסית ועבודה אינטנסיבית (מאוד תלוי באופי החברה. חברות ציבוריות זה עבודה בלי סוף כמעט)
משרד רואי חשבון- בד"כ באמצע (תלוי מאוד באופי המשרד).
חשבות, ביקורת, ביג פור או לא, תחומים כגון הייטק, ציבוריות, וכו'
חשבות- די נדיר התמחות בחשבות, יש מחלקות במשרדי רואי חשבון או בחברות. (אני יודעת שיש בBDO)
ביג פור- כמעט כולם דורשים שעות נוספות בתקופות העומס. (חברות שלי עבדו מ8 בבוקר עד 11-12 בלילה, חוק שעות עבודה ומנוחה אינו חל על רואי חשבון...)
הייטק- נדיר בהתמחות, ניתן עד שנה מתוך השנתיים, נקרא עבודה אינטנסיבית.
ציבוריות- בערך כמו הייטק, נדיר, עד שנה.

• הוסף לסימניות
רציתי לדעת מה שווה להתמחות, לא מה ניתן.
אם נגיד אני רוצה לעבוד בבנק, או מה מעניין יותר, רציתי לדעת על העבודה בעצמה, על הגיוון בה על סיכוי להגיע לחשבות קידום בקיצור מידע על העבודה בעצמה לא על שעות נוספות וכד'

• הוסף לסימניות
לדעתי (אין לי מספיק שנים אז זה הידע שלי כרגע) בגדול העבודה מתחלקת בעיקר לשלוש סוגים, תחת כל סוג יש עשרות תתי סוגים והדרך אל כל אחת מאוד שונה:
1. עצמאית (מאחת יחידה ועד לזאת שחושבת להקים משרד תחתיה)
מי ששואפת לשם לדעתי צריכה להתמחות במשרד קטן מקסימום בינוני
לתת דגש מאוד על מס הכנסה ומע"מ ועל נושאים מבדלים מיועצת מס תותחית.
2. חשבות- בחברות, עמותות, צבוריות, הייטק וכו
הדרך לשם עוברת דרך התמחות בביג פור במחלקה שאליה חושבים הלאה (מי שרוצה להיות חשבת בחברת הייטק צריכה לעבור התמחות במחלקת הייטק, מי שרוצה בנדל"ן מחלקת נדל"ן ואפילו משרות ממשלתיות למחלקות שמתעסקות איתם)
אח"כ עוזר חשב, חשב, מנהל כספים, דירקטור. (לדעת שכרגע אין הרבה חרדיות בתחום ולא סתם)
3. משרד רואי חשבון- להשאר במשרדי רואי חשבון תמיד שם להתקדם לניהול מחלקות ושותפים.
כאן כל סוג של התמחות מתאים

• הוסף לסימניות
רציתי לדעת מה שווה להתמחות, לא מה ניתן.
אם נגיד אני רוצה לעבוד בבנק, או מה מעניין יותר, רציתי לדעת על העבודה בעצמה, על הגיוון בה על סיכוי להגיע לחשבות קידום בקיצור מידע על העבודה בעצמה לא על שעות נוספות וכד'
חייבים לעשות שנתיים התמחות כדי לקבל רשיון!
גיוון זה תלוי מאד איפה ואיזה גודל תיק

• הוסף לסימניות
התחלתי עכשיו שנה ג' בראיית חשבון. ובעיקרון נכון לעכשיו אני לכאורה לא יגש ל2 הסופיות של המועצה בחורף הקרוב.
מחפשת מקום להתמחות, יש הבדל אם אני מתחילה לעבוד לפני המועצה או לא? כאילו יכול להיות משרדים שאי אפשר לעבוד אם לא מסיימים את המבחנים? (אישור שתי שליש יש לי)
וגם אשמח לשמוע איפה לחפש משרות ואיך וכו (לפי ההודעות כאן באשכול אני מעדיפה משרד רו"ח רק לא קטן מידי), או אם מישהו מכיר משרות באזור בני ברק אני אשמח לשמוע.
תודה רבה!1

• הוסף לסימניות
יש הבדל אם אני מתחילה לעבוד לפני המועצה או לא?
אם את מתחילה לעבוד אחרי שסיימת את המבחנים של האיגוד ההתמחות שלך מתחילה להיצבר מאז, לפני המועצות.
יכול להיות משרדים שאי אפשר לעבוד אם לא מסיימים את המבחנים?
יש משרדים שדורשים אחרי מבחנים, ויש כאלו שלא. לרוב גם כאלו שדורשים אחרי מבחנים מקבלים גם כאלו שנשאר להם רק את הסופיות, אבל לא מחייב.
מישהו מכיר משרות באזור בני ברק אני אשמח לשמוע
אני מכירה, תמצאי דרך ליצור איתי קשר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה