כללי רבונו של עולם, מה הלקוחה רוצה???

• הוסף לסימניות
עשיתי ללקוחה דוגמא מסוימת לעבודה, ולפי דרישותיה היא רוצה גם צבעי פסטל.
שלחתי לה דוגמאות עם צבעי פסטל, אבל היא כל הזמן אומרת לי 'לא לזה התכוונתי אלא לצבעי פסטל'.
למה היא מתכוונת.? משום מה נשמע לי שהיא בכלל לא מבינה מה היא רוצה...

• הוסף לסימניות
כן...
רק מישהו אחד יכול לשגע בן אדם כל הרבה...
מה אני אמורה לעשות?

• הוסף לסימניות
זה כמו שפעם בעבודה ישב איתי לקוח והתעקש שהוא רוצה "כחול" כזה בדיוק כמו שהצבע של הפאנל בחירת צבעים בפוטושופ.
לכי תסבירי להם שזה צבעי מסך.....

יש באמת אנשים שלא יודעים מה הם רוצים.

• הוסף לסימניות
היא רוצה ציור בצבעי פסטל..

• הוסף לסימניות
תגידי לה שכדי להבין אותה, תשמחי אם תביא לך דוגמא לפלטת צבעים שהיא מעונינת
וה' יעזור לך איתה

מענין היא הביאה לך כיתובים לסקיצה או שויתרת?

• הוסף לסימניות
אולי היא רוצה דווקא את הדגם הזה: :cool:

קבצים מצורפים

• אסטרה.png
    KB 105.5 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
הסיפור הזה מזכיר את המתיחה של 7 קווים בצבע אדום כשחלק מהם בצבע ירוק וחלק בצבע שקוף
וככה זה נראה [מקורו באוקראינה ותורגם לעברית]

ישיבה

משתתפים

אלכס – מהנדס
רונית- מנהלת שיווק ורכש
יוסי- מנכ"ל
צביקה – מנהל ישיר של אלכס
סיגלית- מעצבת

אלכס הגיע ביום שני לישיבה. ... כך זה התחיל:

רונית: חברים, בפנינו עומדת משימה מאתגרת. עומד בפנינו פרויקט שבמסגרתו עלינו לצייר מס' קווים אדומים. האם אתם מוכנים לקחת על עצמיכם את המשימה ?

יוסי: בוודאי! (הוא מנהל, הוא תמיד מוכן לקחת על עצמו בעיות שאח"כ מישהו אחר יצטרך להתמודד איתן למרות שהוא מיד מוודא). אנחנו יכולים לעשות את זה, נכון?

צביקה: (מהנהן בראשו במהירות) כן, ברור! יושב כאן איתנו אלכס, הוא המומחה שלנו בציור קוים אדומים. אנחנו זימנו אותו לישיבה על-מנת שיביע את דעתו המקצועית.

רונית: נעים מאוד. כולכם מכירים אותי, זו סיגלית, היא אחראית העיצוב שלנו

- סיגלית מסמיקה ומחייכת בביישנות. לא מזמן סיימה את הפקולטה לכלכלה. הידע שלה בעיצוב זהה לידע של זברה בתכנון מזל"טים...

רונית: טוב, התבקשנו לצייר 7 קווים אדומים. כל הקווים צריכים להיות מאונכים. בנוסף, חלק מהקווים עלינו לצייר בצבע ירוק וחלק עלינו לצייר בצבע שקוף.
אתם חושבים זה מציאותי?

אלכס: לא!

צביקה: אלכס, בוא לא נמהר עם התשובה. בפנינו עומדת משימה, עלינו לבצע אותה. כולנו יודעים שאתה מקצוען, אלכס, אל תיתן לנו סיבה לחשוב אחרת.

אלכס: ידוע שהמושג קו אדום מתייחס לצבע אדום. לצייר קו אדום בצבע ירוק אינו בלתי אפשרי אך גובל בכך.

צביקה: אלכס, למה אתה מתכוון כשאתה אומר בלתי אפשרי?

אלכס: אני רק מתאר את המצב. ייתכן שישנם אנשים עיוורי צבעים שעבורם צבע הקו אינו משנה אך, אני לא בטוח שבפרויקט שלכם כל קהל היעד נמנה עם קטגוריה זו.

רונית: אם הבנו נכון, זאת אומרת שהדבר אפשרי בעקרון?

- אלכס מבין שהוא הגזים עם ההסבר

אלכס: נסביר בפשטות- קו ניתן לצייר בכל צבע. כדי שיצא קו אדום, צריך להשתמש רק בצבע אדום.
צביקה: אלכס, בוא לא נבלבל את כולם לפני רגע אמרת שזה אפשרי.

- אלכס בשקט מקלל את הפה הגדול שלו

אלכס: לא הבנתם אותי נכון. התכוונתי שרק במקרים נדירים ביותר צבע הקו אינו משמעותי, אבל גם במקרים אלו הקו לא יהיה אדום, אתם מבינים, אדום הוא לא יהיה. הוא יהיה ירוק, ואתם צריכים אדום.

- נשימות המשתתפים נשמעות בדממה ששררה בחדר

יוסי: ואם נצייר אותם בצבע כחול?

- אלכס מניד את ראשו

אלכס: עדיין לא נצליח. אם נצייר בצבע כחול, נקבל קווים כחולים.

- אלכס שובר את הדממה שנוצרה

אלכס: יש עוד נושא שלא הבנתי. למה התכוונתם כשדיברתם על קווים בצבע שקוף.

- רונית מסתכלת על אלכס במבט סלחני של מורה המביטה בתלמיד מתקשה

רונית: נו, איך אסביר לך אלכס? אתה הרי יודע מה זה שקוף, לא?

אלכס: יודע

רונית: ומה זה קו אדום, אני מאמינה שאין צורך להסביר לך

אלכס: אין צורך

רונית: יופי! תצייר לנו קווים אדומים בצבע שקוף.

- אלכס עצר והרהר לרגע

אלכס: תתארי לי בבקשה את התוצאה. כיצד את רואה אותה?

צביקה: נו אלכס באמת, בוא לא ניסחף, זה לא גן ילדים פה. מי המומחה בציור קווים אדומים, אתה או רונית?

אלכס: אני מנסה להבין את המשימה לעומקה

יוסי: מה לא ברור? אתה הרי יודע מהו קו אדום.

אלכס: כן אבל...

יוסי: ומה זה שקוף אתה גם יודע

אלכס: וודאי אבל..

יוסי: אז מה יש כאן להסביר? אין צורך בשאלות מיותרות. אם עדיין יש לך שאלות קונקרטיות, תשאל.

צביקה: אתה הרי מקצוען

- אלכס נכנע

• הוסף לסימניות
לקח לאלכס המון זמן. עד...

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

|
|

שהוא הבין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה