כללי רבועים איפורים מסביב לגראפיק שעולים בהדפסה

• הוסף לסימניות
ספר זה עימדתי הטקסט בתג ומקמתי אותו באינדיזיין והכנסתי שם הגראפיקס מקובצי JPG, והדפסתי אותו לפוסטסקריפט (Scitex Brisque) ומשם לדיסטילר (1.4).

בתמונה ניתן להבחין ברבועים איפורים שצצו בהדפסה מסביב לכל גראפיק וממלאים חלל הJPG, ולא נראים בהדפסה במדפסת ובמסך.

הבעיה מלווה אותי בכל ספר שאני מעמד עם גראפיק, אך בד"כ אני מודיע להמדפיסים מהבעיה והם באיזה אופן מתקנים אותו.

אשמח מאוד לקבל עזרה בזיהוי הבעיה, והאיך למנעו.<O:p</O:p

בתודה מראש
צפה בקובץ המצורף 4706

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 691.4 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
בתי דפוס בד"כ ממליצים על תמונות בפורמט psd או eps בסגירה מאינדיזיין, אולי תנסי לשנות את הפורמט.

• הוסף לסימניות
אל תכניס jpg, תכניס בפורמט PSD בפרט בכאלו דברים שתכניס בקוץ בפורמט AI EPS או PDF.

• הוסף לסימניות
מישהו מכם כבר ניתקל בבעיה זו?

האם יש שום דרך לראות הריבועים לפני ההדפסה?

• הוסף לסימניות
תנסה לשחק עם ה:
Window/Output/Flattener Preview
ותראה אם הוא מתריע על בעיה בייצוא. והאם הוא מזהה איזה בעיה בשקיפות

• הוסף לסימניות
היה לי פעם מודעה כזו, שכל מה שייבאתי בתור jpeg היה מרוטש ולא טוב,

(MענדיM) אמר לי שגם לו זה היה באותו דפוס שהוא דיי מיושן , והייצוא שאני עשיתי הוא לאקורבט יותר מתקדם ממה שהדפוס משתמש.

יכול להיות שזה הסיבה, וכדאי לברר עם הדפוס באיזה אקרובט הם משתמשים.

• הוסף לסימניות
ונתנו10, ניסיתי ולא התריע. ובכלל אין לי שכבות ושקיפות בקובץ.

• הוסף לסימניות
אז ככה,
לי גם היתה אותה בעיה, אבל בריבועים לבנים - - -

מה שהגעתי למסקנה זה כמה שלבים
(לא יועדת מה בסוף עזר, אבל אני מבצעת את כולם, ולא יוצאים ריבועים)

1. קבצי psd
2. מודל cmyk
3. 8 bit
4. לסגור דרך פרינט
5. שלחו לי מהדפוס ppd תומך למדפסת שלהם (אגפא משהו)
6. grephics > postscript > level2
7. data format > binary
8. advenced > preset > רזולוציה גבוהה
9. להתפלל הרבה - - -

• הוסף לסימניות
מספר 9 לפני הכל, נכון?

• הוסף לסימניות
הצילו!!!! זה קרה לי פתאום בהדפסה!!!

והבעיה העיקרית שלא רואים את הריבועים בתצוגה של הפידיאף

והכי מעניין:
כשפתחתי את הפידיאף בפוטושופ והדפסתי משם הריבועים נעלמו!!!
ז"א שהבעיה היא באקרובט בלבד!!

עזרה דחופה!

• הוסף לסימניות
מנסיון הבעי' פשוט שלא היה CMYK
כי RGB איננו שקוף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מ_הלוי;62560:
מנסיון הבעי' פשוט שלא היה CMYK
כי RGB איננו שקוף

הקובץ הוא על טהרת האינדיזיין
למעט תמונה צרובה cmyk

הבעיה נוצרת רק במקומות שיש הצללה

וכן כל הצבעים הם cmyk

• הוסף לסימניות
זה שבפוטושופ את לא רואה את הריבועים הלבנים ובאינדיזיין ואקרובט כן, אומר דבר אחד

שזה עניין של שיטוח שקיפות...צריך לשטח כראוי...ברגע ש
כי כל הסיפור זה בטח השטחת הצל לאלמנטים וקטוריים. וברגע שפתחת את הקובץ PDF בפוטושופ הכל הפך לרסטר...הריבועים הלבנים הם לתצוגה בלבד בכלל כתאור לשקיפות משוטחת בפוטושופ אין אפשרות של השטחה רק בשמירה עצמה תלוי אם קובץ עם שקיפות חיה או שקיפות מתה, ואת זה כבר תוכלי לראות רק בתוכנה בה תמקמי את הקובץ הסגור..בה הוא יהיה משוטח או לא משוטח...בפוטושופ עצמו לדעתי אין מצב כזה של שיטוח (מת) או לא שיטוח (חי) . גם EPS עדיין בפוטושופ הוא פתוח הוא שקיפות חיה..מחוץ לפוטושופ הוא מת..בכל תוכנה אחרת בה יפתח כזה קובץ כולל הריפ זה משוטח..ואם לא שוטח כראוי זו הבעיה ועלולה לפגום בדפוס..מה שקובע את איכות ההשטחה והתוצאות שלה בהדפסה הן ההגדרות..
זה שרואים לך בתצוגה זה בסדר ולא מחייב שתראי גם בדפוס..זה שרואים אותו גם בדפוס...אומר שהגדרות השיטוח לא היו נכונות..
אם תוכלי להעלות לכאן את קובץ הגדרות השיטוח שיצרת נוכל לבדוק אותן..
אני יצרתי פעם אחת הגדרות מתאימות לכל מטרה ושמרתי בשם...ומאז בכל פעם אני קוראת להגדרות המוכנות כפריסט בהתאם לדרישת היעד..
אני לא חושבת שזה בצבעי RGB מראש מביא לשקיפות חיה...משנה צורת ההגדרות...אם ההגדרות הן למסך או לתצוגה וכו...לאינטרנט וכו'...כשתבחרי בפריסט כזה אין השטחה (אין אופציה כזו) כי לא צריך למטרה זו לשטח כלל..כלומר היעד גורם לכך שאין צורך בהשטחה, ולא סוג הצבעים בדווקא...
יש מקרים שאני רוצה בהם הדפסה של RGB כיוון שהיא נותנת תוצאות הרבה יותר טובות ומדוייקות, אך בהחלט שיטחתי כמו שצריך (זה עדיין לדפוס)...אין קשר בין הדברים...
לעומת זאת ישנם מקרים בהם השתמשתי לתצוגה ולאינטרנט וגם אז בצבעי RGB ולא שיטחתי כי לא היה צורך (תצוגת מסך בלבד):D...

• הוסף לסימניות
הפתרון הזמני שעשיתי הוא שמירה כל הקובץ מהפוטושופ כפורמט eps ייבוא מחדש לאינדיזיין וסגירה

אבל כמובן זהו פתרון זמני

בטח יש אפשרות בהגדרות הסגירה לבחור אפשרות eps רק השאלה איפה

• הוסף לסימניות
מעניין, אני בורחת מ-EPS , הוא ושקיפות לא ממש טוב...הוא קובץ משוטח כבר..ואדובי מציינים

במפורש, להשתמש ככל האפשר בקבצים טבעיים של התוכנות השונות מכל תוכנה פורמט שלה כמו PSD ו-AI ואת כתב שאצלך ה-EPS הוא הפתרון..
אולי הפתרון שלי שאני מתרחקת ממנו?:)
קראתי המון על בעיות שונות שהוא גרם לגרפיקאים ולדפסים....בפורומים אדירים של דפסים וגרפיקאיים בארה"ב...כשרק התחילו להבין שיש אתגר בהפקת דפוס משקיפות...
בהצלחה לך! והעיקר שמצאת לך פתרון...אם הוא עוזר לך...מי אני שאתערב:D

• הוסף לסימניות
פורמט eps מהפוטושופ ביבוא (סגור) מה שידעתי עד היום זה לעבוד איתו. בפריהנד
באמת, לא בטוח שהוא טוב גם לאינדיזיין אני לא בקיאה בתוכנה הזו.
באיזה פורמט עדיף להשתמש באינדיזיין בתמונה המיובאת מהפוטושופ?

• הוסף לסימניות
psd. חד וחלק....ועוד כשיש לו כ"כ הרבה יתרונות....

התכונות של ה-EPS שיהיו מי שיקראו להן מעלות (אך היילתי מגדירה אותן תכונות ששימושיות למטרות מסויימות, נראה לי שהן ידועות לכולם ואין צורך לפרט), ממילא הן בעייתיות כשבאות במגע עם שקיפות..כך שאין צורך בו...השתמשו ב-PSD ההמלצה של אדובי של כל המקצוענים..:D
ואגב, הרי כל רעיון של השקיפות בא לאפשר המשך עריכה ותיקון הקבצים הממוקמים באינדיזיין שהיא תוכנת העימוד, במהלך כל העבודה עד לרגע של סגירת הקובץ לדפוס,
מעלה גדולה שמפספסים אותה לגמרי בעבודה עם פורמט סגור כ-EPS כפי שציינתם, שהוא משוטח...גם בשכבות וגם בשקיפות...:D

• הוסף לסימניות
הכל טוב ויפה בפורמט PSD עד שיש לך בקובץ מעל 200 תמונות. כי אז הכל מתחיל לקרטע, והסגירה יקח לך בין שעה לשנה.

• הוסף לסימניות
קובץ מוזיקה/קליפ
כמעט בבחינת רואה ואינו נראה... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה