כללי רבותי, את עזרתכם!

• הוסף לסימניות
<TABLE style="MARGIN: auto auto auto -0.75pt; WIDTH: 831pt; BORDER-COLLAPSE: collapse; mso-yfti-tbllook: 1184; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm; mso-table-dir: bidi" dir=rtl class=MsoNormalTable border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=1108><TBODY><TR style="HEIGHT: 14.25pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-row-margin-right: 216.0pt"><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 615pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; HEIGHT: 14.25pt; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm" vAlign=bottom width=820 noWrap>
לקוח ותיק שלא חתמתי איתו על חוזה עבודה<O:p

</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm; mso-cell-special: placeholder" width=288 colSpan=2>

</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.25pt; mso-yfti-irow: 1"><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 831pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; HEIGHT: 14.25pt; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm" vAlign=bottom width=1108 colSpan=3 noWrap>אנו עובדים כבר כמה שנים טובות אני עובדת לו כפרילנסית , וההסכם איתו הוא עבודה לפי שעה נטו (ללא זכויות עובד מעביד, חופשות וכו' וכל הציוד על חשבוני)
כמובן שהתשלום היה לא כמו שכירה,

</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.25pt; mso-yfti-irow: 2; mso-row-margin-right: 54.0pt"><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 777pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; HEIGHT: 14.25pt; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm" vAlign=bottom width=1036 colSpan=2 noWrap>הוצאתי לו המון פרויקטים. עקב שינוי בעסק הוא פונה אלי ודורש קבצים פתוחים בטענה שהוא שילם על העבודה והחומר מגיע לו, וטוען גם שעל פי החוק הקבצים הפתוחים שייכים אליו.<O:p

</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm; mso-cell-special: placeholder" width=72>

</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.25pt; mso-yfti-irow: 3; mso-row-margin-right: 216.0pt"><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 615pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; HEIGHT: 14.25pt; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm" vAlign=bottom width=820 noWrap>אציין שעד היום הייתי הגרפיקאית הבלעדית שלו ולא נוצר צורך להעברת קבצים לעוד גורם כך שהעניין לא עלה מעולם על השולחן<O:p

</TD><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm; mso-cell-special: placeholder" width=288 colSpan=2>

</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.25pt; mso-yfti-irow: 4; mso-row-margin-right: 216.0pt"><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 615pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; HEIGHT: 14.25pt; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm" vAlign=bottom width=820 noWrap>מדובר בכמויות אדירות של חומר והאפשרות לתת אותו בצורה פתוחה, כשאין לי מושג לאיפה זה יגיע, היא אצלי בכלל לא דבר מובן מאליו.<O:p

</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.25pt; mso-yfti-irow: 5; mso-row-margin-right: 216.0pt"><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 615pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; HEIGHT: 14.25pt; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm" vAlign=bottom width=820 noWrap>מה הנורמה המקובלת בענף הגרפיקה? -ובנוסף-האם ידוע למישהו על החוק בעניין ? <O:p

</TD></TR><TR style="HEIGHT: 14.25pt; mso-yfti-irow: 6; mso-row-margin-right: 216.0pt; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-BOTTOM: #f0f0f0; BORDER-LEFT: #f0f0f0; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 5.4pt; WIDTH: 615pt; PADDING-RIGHT: 5.4pt; HEIGHT: 14.25pt; BORDER-TOP: #f0f0f0; BORDER-RIGHT: #f0f0f0; PADDING-TOP: 0cm" vAlign=bottom width=820 noWrap>דעתכם בנושא חשובה ונחוצה לי מאד, בנתיים גם תשלום של כמה אלפים מעוכב מצידו כל עוד ולא נענית בקשתו.<O:p

</TD></TR></TBODY></TABLE>​

• הוסף לסימניות
תגידי לו שמסובך לך להוציא חומר ככה - הכל מקושר ואין לך אפשרות ליצא את זה
ואם הוא רוצה שישלם לך ותשבי על זה כמה שעות

יש לך חוזה מולו?
איך הוא שילם?
לשם מה הוא צריך קבצים פתוחים?

• הוסף לסימניות
כפי שכתבתי אין לי חוזה
הוא משלם בצ'קים,
לא יודעת לגבי הקבצים הפתוחים, מה שכן ידוע לי-רק שזה אמור להגיע לדי הרבה ידיים.

מה שכתבת זו תשובה מתחמקת למדי, אני רוצה להגיש לו דברים ברורים לגבי החומר הפתוח

• הוסף לסימניות
תודיעי לו שאין דבר כזה.
בשום מקום בעולם אין גרפיקאי שפוי שיעשה לו זאת!!!
ותבררי בפורום דין וחשבון מה את יכולה לומר לו מבחינה משפטית לגבי עיכוב התשלום.
המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
כבר כתבו כאן בעבר:
על קבצים פתוחים משלמים בצ'ק פתוח... ;)

• הוסף לסימניות
אם את עובדת אצלו כשכירה ממש עם תלוש וכל התנאים, כל מה שעשית בשעות אלו שייך לו.
אם את עובדת כפרילנסרית, וכל ההוצאות עלייך, לא משנה כמה שילם לך לפי שעה, העבודות שייכות לו (וד״א גם זה מוגבל... שייכות לו לשימוש אך לא לתת לגרפיקאי אחר לפתוח ולשנות... לדוג׳) אך הקבצים אינם שייכים לו!!!!
יש תמחור נפרד לקבצים פתוחים. (אלא אם כן סוכם בינכם אחרת...)

מה שהציע ״סתם״ זה סוג של פתרון' "פשרה״:
לגבות את המחיר הנוסף שמגיע לך על הקבצים הפתוחים, אך בדרך מתוחכמת:
לומר לו שאת מוכנה לשלוח לו קבצים פתוחים,
אך כל קובץ דורש זמן הכנה לשליחה בצורה פתוחה: תקיה עם כל הקישורים, הטמעת פונטים וכדו׳, (וזה אכן כך, רק הכנת הקבצים לשליחה כפתוחים דגזול ממך זמן רב)
ולכן המחיר להכנת שליחת כל קובץ פתוח יהיה x לשעה (ותגבי מחיר הרבה הרבה יותר גבוה לשעה ממה שהיה עד כה... כך שישתלם לך גם העבודה להכין לשליחה, וגם עצם שליחת הקובץ הפתוח)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הנורמה המקובלת היא בהחלט לא למסור קבצים פתוחים אלא בתוספת מחיר משמעותית מאוד.
(אני נותן קבצים פתוחים בתוספת של לפחות פי 3 מהעבודה, וגם אז משטח את האובייקטים והאימג'ים ככל הניתן)

• הוסף לסימניות
מבחינת חוק זכויות יוצרים, מאחר ואת עצמאית - החומר המקורי שייך לך, ויש לו רשות שימוש רק בעבודה המוגמרת (קרי: קובץ PDF סוגר לדפוס שקיבל ממך לצורך הדפסה)
אם היית שכירה הוא היה צודק. אבל את לא. אין פה שאלות.
אני מסייגת שיש עבודות שכן מעבירים בפתוח, כמו לוגו, אתר אינטרנט (כי אין אפשרות לבנות אותו מקובץ סגור) דפי נחיתה וכד' או אם היו עבודות ספציפיות שהוא אכן הזמין מראש כפתוח.

לגבי איך להתמודד -
קודם כל את יכולה לשלוח לו את החלק הרלוונטי בחוק זכויות יוצרים (חיפוש בגוגל או בפורום)
שנית -
זו באמת המון עבודה להכין קובץ פתוח לשליחה, להטמיע את כל התמונות, להמיר טקסטים (או שהוא יצטרך לקנות את הפונטים שהשתמשת כי אסור לך להעביר לו פונטים), ליצור קבצים מסודרים ומתוייקים (לא יודעת איך זה אצלך, אבל אצלי יש הרבה קבצים שמכילים שכבות מסובכות שרק אני יודעת להתמצא בהן, פעם העברתי לגרפיקאי אחר והוא כל כך הסתבך שעיצב הכל מחדש, למרות שהסברתי לו ממש יפה...).
אם זה לקוח של שנים לדעתי זה כמה עשרות שעות עבודה.

זה שהוא מעכב לך תשלום זה ממש לא בסדר, זה כלל לא קשור!
בכל אופן, כדאי לנהל את הדיון בצורה מאוד נעימה אך אסרטיבית, תחליטי על מה את לא מוותרת, אולי חלק מהדברים לא מאוד אכפת לך וכן תוכלי לבוא לקראתו.
בכל אופן חשוב שתסבירי ותבהירי קודם כל לעצמך.
את לא גזלנית, את אשת מקצוע, קובץ פתוח הוא חומר חי ולקוחות בד"כ לא ממש מבינים מה זה אומר. אולי מישהו "שיגע" אותו שהוא חייב להשיג קבצים פתוחים?

• הוסף לסימניות
זה כ"כ מעצבן לשמוע
אבל- זה בדיוק הבעיות שמתעוררות כשלא חותמים על חוזה :(
לי היה פעם מקרה דומה והסברתי ללקוחה שאין לה, עצמה, מה לעשות עם קובץ פתוח וגם אם היא תמסור אותו לגרפיקאית אחרת (אם מישהי תסכים לעבוד עם קובץ של גרפיקאית אחרת) צריך לוודא שיש את הגרסה הנכונה של התוכנות ואת הפונטים והלינקים וכו' וכו'
בסוף (אחרי הרבה שכנוע, יש לציין) היא הבינה וויתרה על הרעיון
בשביל מה הוא צריך את הקבצים הפתוחים?
וזה שהוא לא משלם- מה זה קשור לקבצים הפתוחים?? את התשלום עבור העבודה שעשית את אמורה לקבל! זה הזמן להיות אסרטיבית ולא לוותר, אם מדובר על סכום מכובד אולי כדאי לחשוב להתייעץ עם עו"ד
ה' יהיה בעזרך

• הוסף לסימניות
במידה ואחרי כל הרעיונות שנתנו לעיל (לדעתי, אחרי הסבר מה ללקוח מה ההבדל בין פרילנס לשכירה הוא לא אמור להמשיך לדרוש את זה. זה ברור כמו השמש שזורחת כעת בחוץ) לא הועילו, תעשי כזה דבר: שיטוח מקסימלי של כל התמונות שמרכיבות את העבודות, כולל המרת וקטורים לתמונה, קינוורט הטקסטים וכו׳ ותשלחי כקובץ אילוס/אינדי - באיזו תוכנה שאת עובדת, ושניכם תהיו מבסוטים... עד שהמעצב הבא יגלה וילשין לו :) לגבי תמחור של שעות העבודה האלו בנפרד - זה נראה לי כבר נושא לדיון חדש...

• הוסף לסימניות
ברור שהוא לא אמור לקבל קבצים פתוחים אם לא היית שכירה, תשלחי לו את לשון חוק זכויות יוצרים כמו שאמרו כאן, אבל עוד לעכב תשלום של כמה אלפי שקלים זה ממש גזל! הוא קבל עבודה שישלם כמו בכל עסקה! יש רב המוסכם על שתיכם? הוא סמכות שתשמע לדעת תורה? אם כן תפנו לדין תורה לליבון הדברים אין ספק שהצדק איתך.

• הוסף לסימניות
בעיני שיטוח בלי להסביר לו זה ממש גזל.
רק אם מסבירים שלא תהיה לך כולת להשתמש בזה כיוון שהפונטים הם קנויים ואינני יכולה להעביר. כמובן תוכל לרכוש אותם אך השאלה האם משתלם לך, במיידה ולא לא יהיה לך הרבה מה לעשות עם הכיתוב כיוון שהוא לא ניתן לשינוי כלל. אפפילו לא אות.
האוביקטים כנ"ל וכו' אם בכל אופן זה חשוב לך אוכל להעביר לך שטוח אך אינני חושבת שתוכל להשתמש בזה, ובכל מקרה העלות של השיטוח גבוהה.

להבנתי התשלום מעוקב כיוון שהוא חושב שאם לא קיבל את הקבצים עד כה אז העבודה לא הושלמה. כך שיש לך חוב כלפיו, מסתבר שהוא טועה. (לפחות בין הגרפיאים חברי פרוג לא נהוג לתת, מעניין מה בעולם הכללי? בארץ ובחו"ל?)

• הוסף לסימניות
אני כגרפיקאית מנוסה - שואלת - למה לא להיות טוב עם אנשים?
למה לא לתת?
הרי אם הוא לא ממשיך לעבוד איתך - מה תרויחי מכך שהקבצים ישארו רק אצלך?
או מה תפסידי אם זה יגיע לעוד ידיים?

חוץ מזמן ההכנה, שזה אכן הפסד, ועל זה שישלם -
או - שלא ישלם - פשוט שיביא דיסק קשיח, תעתיקי לו לשם את כל החומר,
יהיו חסרים פונטים? לא בעיה שלך,
יהיו חסרים קישורים לתמונות ?- שהגרפיקאית שלו יחפש, ישבור את הראש ויקשר מחדש,
בלי להכין כלום,
תסבירי לו שכל העברה היא מסובכת, ולא בטוח שהגרפיקאי החדש יתמצא שם בחומר וכו'
ולא בטוח שיהיו לא את הגירסא התואמת של התוכנות,
הכל יתכן וזו בעיה שלו,
אבל מצידך - מבחינת להיות טוב עם אלוקים ואדם,
נראה לי שאני הייתי נותנת, למה לא?
הקב"ה יחזיר לך את זה ממקום אחר

אני מקבלת את דעת החולקים עלי,
וכנראה שהחוק לצד הגרפיקאיות,
אבל דעתי אחרת

• הוסף לסימניות
לקוח לא מבין בדברים האלה...
יש קישורים, אין קישורים, מה הוא יודע איך זה עובד בתוכנות?
שמע מושג "קובץ פתוח" הוא לא מעלה בדעתו כמה זה מסובך להעביר קובץ פתוח שהוא באמת פתוח, ושחלק מזה כלל לא חוקי אם לא רוכש את הפונטים. באמת ומנסיון - לקוחות לא מבינים במה זה כרוך.
צריך קודם כל להסביר לו.
אח"כ אפשר להגיע לפתרון של WIN-WIN

• הוסף לסימניות
זה מה שאני אומרת,
אפשר להסביר לו,
ואם הוא מתעקש -
ולתת קובץ פתוח ככה, כמו שזה, בלי להתאמץ שזה יהיה 'באמת פתוח'
ושיסתדר עם זה אחר כך,
יתקשר אחר כך שחסר פונטים? אז חסר, אני את שלי נתתי שיהיה מרוצה,
ואמרתי לו שעלול להיות שיבושים,
לא מתפקידי להתאמץ בשביל זה,
אבל סתם כך - לתת כמו שזה, אני בעד
ושידע שזו מחווה מיוחדת

• הוסף לסימניות
ברור שזו לא אופציה מבחינתי לעקוף ולתת חומר משוטח וכד', זה לא ישר ולא הוגן
אבל לתת חומר כך זה מבחינתי הקרבה עצומה כמעט לא מעשית
הוא יסתובב בכמה וכמה מקומות , לא אחד ולא שתיים ברחבי הארץ, יש שם מאות אלמנטים שעמלתי עליהם בחיפוש, ניקוי עיבוד , שילוב וכד'-זה עבודות מורכבות, יש סודות מקצוע ושיטות עבודה, למה אתם חושבים פה שזה מרוע לב אי הבאת קבצים ללקוח זה משהו לגיטימי וחוקי לחלוטין שקבצים סגורים מגיעים ללקוח והפתוחים נשארים אצלי,

• הוסף לסימניות
לגמרי נכון.

אולי הגרפיקאים שצידדו בעד הלקוח - העבודה יוצאת להם מהשרוול (יש חיה כזו???)
אצלי זה אורך שעות על גבי יממות, והרבה יותר (תלוי ב...).

• הוסף לסימניות
כפי שהקודמים אמרו פה השאלה מה יצא לך מזה
להשאר בבית עם קבצים פתוחים? ולא תקבלי תשלום?
ובדין תורה יגיעו איתך לפשרות - מנסיון
לכל הדעות הצדק איתך, אך בכביש לא תהיה צודק תהיה חכם
המחשבה צריכה להיות על העתיד אם יש סיכוי שהוא ישאר לקוח שלך
רק בדרך הטוב, ויתור רק כך תמשיכי איתו כי ממריבה תשאר עם מעט כסף וקבצים פתוחים במחשב :)
תתני לו בכיף את הקבצים תזרקי את כל החומר לדיסק חיצוני תשמיטי מה שבא לך בלי פונטים כמובן, וקבצים חכמים במיוחד תאחדי שכבות, ובואי נראה אותו מסתדר עם דיסק כזה!!!! את חושבת שהוא מבין ויוכל לבדוק את כל הקבצים בעצמו
תני לו לעשות סיבוב בכל הארץ אצל כל הגרפיקאים עד שהדיסק יתקלקל בדרך:)

תשמעי לעצת בוגרים של 20 שנה, העולם הוא גלגל ואף פעם את לא יודעת מתי תצטרכי את הלקוח ולכן לא כדאי להסתכסך עם אף אחד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה