דרוש מידע רבי אריה לוין (ערכתי את הכותרת מחדש...)

• הוסף לסימניות
הסיפור על הרגל של אשתי כואבת לנו מוכר ומסופר ונטחן בסמינרים
הסיפור הזה יותר מוצלח לדעתי
מסופר על ר' אריה לוין שבחדר יחוד לא היה לו כסף לקנות לאשתו מתנה ואמר לה שמאוד רצה לתת לה מתנה אבל אין לו ממה לקנות
אמר לה אני אתן לך מתנה הרבה יותר ממתנה כזאת או אחרת והמתנה
'כל פעם שיהיה ויכוח בינינו אני אוותר לך'
והיא אמרה לו גם אני רוצה לתת לך מתנה שכל פעם אני אוותר

נדמה לי שבהלויתה אמר שאין לו מה לבקש ממנה סליחה
כי אף פעם לא פגע בה

• הוסף לסימניות
הסיפור על הרגל של אשתי כואבת לנו מוכר ומסופר ונטחן בסמינרים
אני מכירה את הסיפור, אבל זוכרת רק את התמצות... חשבתי שיש כאן מי שמכירה את זה כתוב בהרחבה, עם נקודה למחשבה...
אז רציתי לשלב את זה יחד עם הסיפור שאבנועם כתב...

• הוסף לסימניות
אין הרחבה ואין תמצות
כל הסיפור על רגל אחת הלכו שניהם לרופא כי כאבה לאשתו הרגל וכשהגיעו לרופא ר' אריה אמר לרופא 'הרגל הימנית של אישתי כואבת לנו כבר מאתמול'
המוסר השכל שהזגיות היא שיתוף אחד גדול וכו' ואפ' תחושת כאב וכו'
והיו לבשר אחד

• הוסף לסימניות
יש עליו סיפרים מדהימים (כמעט כל מה שהובא פה ועוד המון) בספר המדהים "בית אימי" על נכדתו הרבנית קנייבסקי

• הוסף לסימניות
בסד
והרי הספור שהרגל שלנו כואבת
יום אחד התלוה הרב אריה לוי ן לאשתו שכאבה לה מאוד הרגל נכנסו לרופא ושזה שאל מה הבעיה ענה הרב אריה חוין הרגל שלנו כואבת.
ואני אומרת איזה הזדהות של בעל עם כאב אשתו.

• הוסף לסימניות
הסיפור הזה יותר מוצלח לדעתי

מסופר על ר' אריה לוין שבחדר יחוד לא היה לו כסף לקנות לאשתו מתנה ואמר לה שמאוד רצה לתת לה מתנה אבל אין לו ממה לקנות
אמר לה אני אתן לך מתנה הרבה יותר ממתנה כזאת או אחרת והמתנה
'כל פעם שיהיה ויכוח בינינו אני אוותר לך'

והיא אמרה לו גם אני רוצה לתת לך מתנה שכל פעם אני אוותר

נדמה לי שבהלויתה אמר שאין לו מה לבקש ממנה סליחה
כי אף פעם לא פגע בה

בוודאות, הסיפור על הגרש"ז אויערבאך זצ"ל [הוא בעצמו סיפר זאת על עצמו].
וגם בקשת הסליחה בלויה - מפורסמת.

• הוסף לסימניות
חלקים מתוך הצוואה (מתוך הידברות, ותודה לקפפוצינו על הלינק)

א. "תמיד הייתה מגמתי, להשריש בליבי אמונה חזקה בהשגחה פרטית".

ב. "השתדלתי עד כמה שאפשר במצוות בין אדם לחברו, כמו שאמר הכתוב: 'ומה ה' דורש ממך? כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם אלוקיך'.

ג. "נזהרתי מאוד לקבל את כל אדם בסבר פנים יפות, עד שנעשה אצלי לטבע שני. גם נזהרתי להקדים שלום לכל אדם".

ד. "התאמצתי תמיד להיות מן הנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים, ותיכף ומיד התפללתי שלא ייענש שום אדם בסיבתי".

ה. "השתדלתי בכל מאמצי כוחי להשריש בליבות בני ביתי שיחיו אהבת הבריות, ובמקום לנטוע שנאה לחוטאים, השתדלתי להשריש אהבה וכבוד ויקר ליראים".

ו. "נקל יותר ללמוד כמה שפות ולהתרגל לדבר בהן, מלהימנע לדבר מה שאינו צריך".

ז. "בני היקרים, אל תתערבו חלילה וחס בשום מחלוקת שבעולם, ואל תחזיקו במחלוקת, ואפילו לשם שמיים".

• הוסף לסימניות
בוודאות, הסיפור על הגרש"ז אויערבאך זצ"ל [הוא בעצמו סיפר זאת על עצמו].
וגם בקשת הסליחה בלויה - מפורסמת.
מה שאמר מרן הגרש"ז אויערבאך זצ"ל בלוויתה של אשתו הוא: שלמרות שבדרך כלל, בלוויתה של אשה בעלה מבקש מחילה ממנה, אני איני צריך לבקש, בגלל שאת יודעת שבכל התנהגנו על פי השולחן ערוך.
הגרשז"א לא אמר שמעולם לא פגע בה ושלא נפגעה ממנו. וד"ל מה שאמר.

• הוסף לסימניות
על ר' אריה לוין:
פעם אחת הלך ר' אריה לוין ברחוב עם מלווה. תוך כדי הליכתם ניגש מאן דהו לר' אריה ואמר לו דבר מה בסוד. לאחר שהנ"ל הלך, שאל מלווהו את ר' אריה: מה ההוא אמר לרב?
ענה לו ר' אריה: אבל... האם אתה יודע לשמור סוד?
ענה לו מלווהו: כן, כן, בוודאי!!
ענה לו ר' אריה: גם אני...

• הוסף לסימניות
מה שאמר מרן הגרש"ז אויערבאך זצ"ל בלוויתה של אשתו הוא: שלמרות שבדרך כלל, בלוויתה של אשה בעלה מבקש מחילה ממנה, אני איני צריך לבקש, בגלל שאת יודעת שבכל התנהגנו על פי השולחן ערוך.
הגרשז"א לא אמר שמעולם לא פגע בה ושלא נפגעה ממנו. וד"ל מה שאמר.
בשו"ע שלי כתוב שאסור לפגוע באשה, לא יודע מה כתוב אצלך.

אולי אתה מתכוון לומר שהגרש"ז לא אמר שלא היו בניהם חילוקי דיעות, כי זה תמיד יש, אבל הם חיו ע"פ שולחן ערוך, והוא הנחה אותם.

• הוסף לסימניות
בשו"ע שלי כתוב שאסור לפגוע באשה, לא יודע מה כתוב אצלך
למרות שאין כאן המקום והמסגרת, לא אוכל לחשות. ניתן להמשיך בפרטי.
א'. באתי להעמיד את הסיפור על דיוקו.
ב'. באיזה חלק ובאיזה סימן זה כתוב אצלך בשו"ע? (אצלי כתוב שאסור לפגוע בכל א', לא רק באשה)
ג'. גם אילו היה כתוב... לפעמים אדם פוגע בשני בלי כוונה, או מחוסר שימת לב, וגם על זה צריך לבקש מחילה!! אז בבקשה...

• הוסף לסימניות
מסופר שפעם ר' אריה לוין הלך בשבת ברחוב העיר, בדרך הוא נתקל ביהודי של"ע החזיק בידו סיגריה ועישן להנאתו, כשראה את הרב שבא מולו ברוב הדרו נבהל והשליך את הסיגריה מידו, והצטדק לפני הרב שהוא רוצה מאוד לשמור שבת, אך קשה לו והוא סובל מהסביבה וכו',
ענה לו ר' אריה (שכידוע היה נמוך קומה) - אני נמוך ורואה רק עד הלב, ואני מביט ורואה שבלבך אתה צדיק... שבת שלום ומבורך!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם אינני טועה הגרש"ז ברוידא ראש ישיבת חברון נפטר בניסן.

• הוסף לסימניות
בכל חודש יוצא עלון קהילתי נשי בקהילה שלנו. אחד המדורים נקרא - "לאורך נלך..." פינה לגדולי ישראל.
אילו גדולי ישראל אתם מכירים שתאריך פטירתם חל בחודש ניסן?

אשמח לעזרתכם...
כי משום מה, לא עולה לי כלום בזכרוני...
תודה רבה!!
חומר רב, על חודש ניסן וראה שם על שאר החודשים. בהצלחה!
http://www.hamichlol.org.il/המכלול:אירועים_בלוח_היהודי/ניסן

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה