דרוש מידע רגליים נפוחות....

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא יודעת אם זה עיצה לאחרי ששוללים הכל או שזה עיצה שאם זה עוזר סימן שזה כלום
אז אני כן חושבת שתלכי לרופא, אבל רופא המליץ למישהו שאני מכירה לשכב 15 דק' עם רגליים מוגבהות נניח לשכב על מיטה והראש לא מונח על כרית אבל הרגליים מונחות על 2 כריות, וזה עוזר.
אולי @ה. בקר תדע לומר אם זה עיצה שבעייתי להשתמש בה לפני שהולכים לרופא.
זה לא אומדן לכך שזה כלום או לא כלום.
זה בהחלט יכול לעור לסימפטום- כלומר לנפיחות. אבל אם ישנה בעיה שגורמת לנפיחות [ולא בהכרח שיש] היא עדיין קיימת ומצריכה בירור/טיפול במידה ויש טיפול מתאים.

הרעיון בהרמת רגליים היא להרים אותם מעל לגובה הלב. לכן צריך שהראש יהיה נמוך יותר מהרגליים במצב של שכיבה. הרמתם על כריות זה מעולה.
הבדל חשוב נוסף שעוזר לאבחן -
האם הנפיחות בשתי הרגליים או רק ברגל אחת.
חשוב מאוד!
כי אם זה בשתי רגליים לרוב זה לא בעיה של פקקת ורידים או בעיות מורכבות אחרות בכלי הדם כי נדיר שזה יקרה ב-2 הרגליים יחד. ברגל אחת זה יותר מחשיד ובאמת חשוב לבדוק אם זה רק ברגל אחת או ב-2

אויש..
זה ממש לא מה שיש לי, יכול להיות שמישהו אחר לא שם לב לזה, אבל לי זה מפריע...
אם אתם מכירים את הדבר הזה, כשקמים בבוקר והידיים נראות נפוחות ואז במשך היום הם חוזרים לעצמם, אז יש לי אותו דבר ברגליים רק הפוך, הם רזות בבוקר ונפוחות במשך היום, וג"כ לא כל יום...
התערבות כירורגית היא במצבים מורכבים יותר ולא בכל בעיה של כלי דם. מנסיון. לא חושבת שאת בכלל בכיוון של בעה כזו. אל תלחצי.

• הוסף לסימניות
נמוך מתחת לטווח, למה זה כ"כ מסוכן?
אני כן אוכלת מאכלים עם אשלגן, דוקא לפני הבדיקות היה תקופה שאכלתי כל יום אבוקדו שהוא עם הרבה אשלגן, ובכל זאת זה היה נמוך(יכול להיות שזה היה יותר נמוך ועלה...)
מצב של היפוקלמיה הוא מסוכן כי הוא מסכן את השרירים, גורם לחולשה של שרירי הנשימה [כמו כל השרירים האחרים] ומפריע לקצת הלב שמתכווץ לאט מדי במצב כזה ובמקרי קיצון עלול להביא לשבץ. הור יכול גם לגרום להפרעה בפעילות המעיים

• הוסף לסימניות
רציתי להעלות לכאן איזה קטע כתוב אבל בגלל שאנחנו באא"ר אני לא מעלה.
חבל
היה נותן קצת מושגים על היפרקלמיה והיפוקלמיה

• הוסף לסימניות
מצב של הצטברות נוזלים עלול להצביע על כשל כלייתי (מנסיון קרוב..)
מה שבטוח שחייבים בדיקות דם מקיפות, לבדוק ולשלול בעיות

רב בריאות!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
זה יכול לנבוע ממספר סיבות.
מצב מיוחד.
עודף מלחים
הצטברות נוזלים.

פשוט לגשת לרופא משפחה מנוסה ולהתייעץ.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
זה יכול לנבוע ממספר סיבות.
מצב מיוחד.
עודף מלחים
הצטברות נוזלים.

פשוט לגשת לרופא משפחה מנוסה ולהתייעץ.
הצטברות הנוזלים שגורמת לנפיחות יכולה להיות פועל יוצא של עודף מלחים.

מצב של הצטברות נוזלים עלול להצביע על כשל כלייתי (מנסיון קרוב..)
מה שבטוח שחייבים בדיקות דם מקיפות, לבדוק ולשלול בעיות

רב בריאות!
לא נשמע שזה המקרה כאן לפי התיאורים ורמת הנפיחות.
כותבת כמובן מהיכרות קרובה ביותר.

אבל בדיקות דם תמיד טוב לעשות.

• הוסף לסימניות
רציתי להעלות לכאן איזה קטע כתוב אבל בגלל שאנחנו באא"ר אני לא מעלה.
חבל
היה נותן קצת מושגים על היפרקלמיה והיפוקלמיה
למה, אין אפשרות כאן?
רק במדור בריאות ורפואה?
אולי אפשר להעביר את האשכול לשם?

• הוסף לסימניות
גם מעל הברך
ממליצה לך ללכת לרופא.
אפילו רופא משפחה כתחנה ראשונה
הוא יפנה אותך הלאה אם יראה צורך
ואולי יתן לך כמה בדיקות דם

רק בשביל לשלול בעיות.

קצת קשה להבין מה הנפיחות שיש לך בלי לראות

בדקת אם זה בצקת?
תלחצי על אזור נפוח חזק במשך חצי דקה בלי להפסיק גם אם זה כואב.
שחררי ותראי אם זה חוזר מהר או שנשארת גומה שלוקח לה קצת זמן לחזור למצב רגיל.

• הוסף לסימניות
הצטברות הנוזלים שגורמת לנפיחות יכולה להיות פועל יוצא של עודף מלחים.

לא נשמע שזה המקרה כאן לפי התיאורים ורמת הנפיחות.
כותבת כמובן מהיכרות קרובה ביותר.

אבל בדיקות דם תמיד טוב לעשות.
בדיקות דם תקינות ב"ה תפקודי כליות מצויין, הדבר היחיד זה פוטסיום (אשלגן) נמוך והמוגלובין נמוך אבל בתוך הסוגריים...
ואין לי הצטברות נוזלים אני לא אחת שצורכת מלח בכמויות....

• הוסף לסימניות
התערבות כירורגית היא במצבים מורכבים יותר ולא בכל בעיה של כלי דם. מנסיון. לא חושבת שאת בכלל בכיוון של בעה כזו. אל תלחצי.
אני יודעת שלא, גם זה לא משהו מסוכן, אולי משהו יותר אסטטי, גם בנאדם אחר לא ישים לב לזה, לי זה מפריע,
אני רק רוצה לדעת אם יש לזה פתרון אחת ולתמיד...
תודה על כל התשובות!

• הוסף לסימניות
אני יודעת שלא, גם זה לא משהו מסוכן, אולי משהו יותר אסטטי, גם בנאדם אחר לא ישים לב לזה, לי זה מפריע,
אני רק רוצה לדעת אם יש לזה פתרון אחת ולתמיד...
תודה על כל התשובות!
אין פתרונות קסם
בדיקות דם תקינות ב"ה תפקודי כליות מצויין, הדבר היחיד זה פוטסיום (אשלגן) נמוך והמוגלובין נמוך אבל בתוך הסוגריים...
ואין לי הצטברות נוזלים אני לא אחת שצורכת מלח בכמויות....
אם חלילה היתה בעיה בתפקוד הכלייתי היית מרגיש הרבה תסמינים אחרים לפני שזה היה מגיע לנפיחות מנוזלים שלא מוצאים מהגוף. כשיש בצקות כתוצאה מתפקוד כלייתי לקוי זה כבר במצב שהתפקודים די גרועים וקודם מרגישים חולשה, עייפות, סחרחורות, לפעמים טעם חומצתי בפה.
בקיצור זה לא זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה