קורונה רוב ההדבקות קורות בבית

• הוסף לסימניות
לא אמרתי לחטאות, ולא אמרתי שלחנות נפרדות, אמרתי מרחק של מטר וחצי ומסיכות כמו שעושים בכוללים ובתי כנסת.
זה לא יותר טירוף מאשר מיליון מובטלים, ומסיכות ברחוב בשמש הלוהט וילדים שלומדים ומשחקים כל היום עם כיסוי אף ופה, רק מה, מה לא עושים בשביל פיקוח נפש.
תנסה שבוע ותבוא לספר איך היה.
(חוץ מזה שבלי חיטוי מתמיד במטבח, בשרותים ובאמבטיה, הפרדת מגבות טוטלית ואכילה נפרדת, לא עשית שום תועלת, סתם קרקס.)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תנסה שבוע ותבוא לספר איך היה.
(חוץ מזה שבלי חיטוי מתמיד במטבח, בשרותים ובאמבטיה, הפרדת מגבות טוטלית ואכילה נפרדת, לא עשית שום תועלת, סתם קרקס.)
תשאלו את האנשים בפלורידה, שם יוצא חוק כזה.

• הוסף לסימניות
זה משגע אותי כל פעם מחדש שאני שומע שאין הרבה הדבקה במסעדות ושהרוב בבית
תודה רבה
אבל אם לא היו הדבקות במסעדה לא היו הדבקות גם בבתים
ולכן צריך לסגור המסעדות

• הוסף לסימניות
כלומר אם אחד בבית נדבק הוא בוודאי ידביק את כולם?
בכולל שיושבים כל היום עשרות אברכים יש פחות סיכוי להידבק מאשר בבית גדול של שש נפשות?
בהנחה שבכולל נשמרות ההנחיות.
בבית אין אפשרות שמירה
גם אם הבית גדול.
מטבח אחד וארוחות משותפות
חדרי שרות משותפים.
לינה סמוכה ועוד.

• הוסף לסימניות
דיקטטורה מאז הקורונה. מי שישמע.
את קוראת הארץ במקרה?

אם את חושבת שרק קוראי הארץ או סהרוריים חושבים שהצעדים אינם דמוקרטיים את טועה.
לא אמרתי שהפכנו לסין. אנחנו לא יורים במפירי הנחיות.

אבל , בהחלט חשוב לבצע צעדים דיקטטוריים אם זה מה שיעזור להציל חיים.
ואני אומרת דעה זו בשמחה. את האמונה בדמוקרטיה יותר מקדושת החיים (או בדמוקרטיה בכלל :) )אני משאירה לסהרורים למיניהם.
דמוקרטיה אינה נמצאת בכלל ברשימת הדברים שאני מאמינה בהם.

אבל יש צעדים בהחלט דיקטטוריים :
למשל לקבוע לתושבים לאיזה מרחק מהבית לצאת. לעקוב אחריהם בטלפונים. לאסור עליהם לצאת שבועיים מהבית בחוק. לסגור בתי כנסת. לאסור התקהלויות.

ועוד כל מיני צעדים שבמקומות דמוקרטיים באמת - מותר רק להמליץ עליהם.
כולה ציינתי שאין סיכוי שבפלורידה יגיעו לרמת חדירה אנטי דמוקרטית לרשות הפרט... כי אפילו מעקב ואיכונים לא יעברו שם...

• הוסף לסימניות
לא אמרתי לחטאות, ולא אמרתי שלחנות נפרדות, אמרתי מרחק של מטר וחצי ומסיכות כמו שעושים בכוללים ובתי כנסת.
זה לא יותר טירוף מאשר מיליון מובטלים, ומסיכות ברחוב בשמש הלוהט וילדים שלומדים ומשחקים כל היום עם כיסוי אף ופה, רק מה, מה לא עושים בשביל פיקוח נפש.

זה שלא נצליח לגרום לאנשים לשבת עם מסיכה גם בבית וגם לישון איתה בלילה או לאכול איתה וכו' ולהשאר איתה 24/7
וכמובן לא לנשק ולהחזיק ילדים , לא להחליף להם טיטולים או להאכיל אותם
ולמצוא מקו בבית להרחיק את המיטות 2 מטר וכן הלאה...

לא יצדיק שלא נשתדל שלא להעביר את הקורונה מבית אחד לבית נוסף.
זה רק מצדיק עוד יותר כמה חשוב להזהר בחוץ - כי כל אחד שיביא את זה מבחוץ - מביא את זה על כל המשפחה.

• הוסף לסימניות
סטטיסטיקה מוזרה ואבסורדית
ה-4% הוא הוא הגורם ל70% שבבית לא?
ככל שאחוז ההדבקות בבית יעלה כך מספר החולים אמור לרדת בעצם

• הוסף לסימניות
זה שלא נצליח לגרום לאנשים לשבת עם מסיכה גם בבית וגם לישון איתה בלילה או לאכול איתה וכו' ולהשאר איתה 24/7
וכמובן לא לנשק ולהחזיק ילדים , לא להחליף להם טיטולים או להאכיל אותם
ולמצוא מקו בבית להרחיק את המיטות 2 מטר וכן הלאה...

לא יצדיק שלא נשתדל שלא להעביר את הקורונה מבית אחד לבית נוסף.
זה רק מצדיק עוד יותר כמה חשוב להזהר בחוץ - כי כל אחד שיביא את זה מבחוץ - מביא את זה על כל המשפחה.
מי דיבר על אי שמירה בחוץ, זה שאי אפשר לשמור מאה אחוז לא פוטר אותנו מלשמור 90 אחוז.

אגב שמעתי, אני לא יודע אם זה נכון, שמשרד הבריאות רצה לחייב מסיכות והרחקה גם בבית, רק ליצמן התייעץ עם רבנים, והם אמרו שע"פ הלכה לא חייבים לשמור בבית ולכן הם לא יחייבו את הציבור לשמור בבית, אז משרד הבריאות הבינו שלפחות הציבור החרדי לא ישמע להוראות וירדו מזה.

• הוסף לסימניות
אפשר גם בבית לשמור מרחק שתי מטר, אם זה בית לא צפוף, לא צריך לאכול סמוך אחד לשני, ולא צריך להתקלח שניים ביחד, הרי פיקוח נפש דוחה הכל, גם פרנסה, גם פתיחת ישיבות, גם ירידה רוחנית של בחורים וכו' וכו'

התכוונתם ברצינות????
איזה גודל בית יש לכם???
היכן גרים רוב הצעירים החרדים????? עם הילדים שלהם?????

סליחה על הניתוק מהמציאות.

• הוסף לסימניות
תודה רבה
ולכן צריך לסגור המסעדות
בדיוק.
לדעתי צריך להוריד את כל אלה שנדבקו בבית, כי בזה אין הרבה מה לעשות, ואז לבדוק אחוזים איפה נדבקו הכי הרבה ולסגור...

• הוסף לסימניות
התכוונתם ברצינות????
איזה גודל בית יש לכם???
היכן גרים רוב הצעירים החרדים????? עם הילדים שלהם?????

סליחה על הניתוק מהמציאות.
לא מדבר על ילדים קטנים שהם לא חולים ולא מדבקים, מדובר על ילדים גדולים שיכולים לשמור לא לשהות הרבה זמן בתוך שתי מטר אחד עם השני, מה לא עושים בשביל פיקוח נפש.

• הוסף לסימניות
וכבר אמר מי שאמר:
בבריכות ובים קורות רק 0.2% מההדבקות,
במסעדות - 4%.
בבתים - 67%.
אז בואו נסגור את הבתים ונשלח את כולם לים :cool: ;) :p
המביא דבר בשם אומרו...

• הוסף לסימניות
אם את חושבת שרק קוראי הארץ או סהרוריים חושבים שהצעדים אינם דמוקרטיים את טועה.
לא אמרתי שהפכנו לסין. אנחנו לא יורים במפירי הנחיות.

אבל , בהחלט חשוב לבצע צעדים דיקטטוריים אם זה מה שיעזור להציל חיים.
ואני אומרת דעה זו בשמחה. את האמונה בדמוקרטיה יותר מקדושת החיים (או בדמוקרטיה בכלל :) )אני משאירה לסהרורים למיניהם.
דמוקרטיה אינה נמצאת בכלל ברשימת הדברים שאני מאמינה בהם.

אבל יש צעדים בהחלט דיקטטוריים :
למשל לקבוע לתושבים לאיזה מרחק מהבית לצאת. לעקוב אחריהם בטלפונים. לאסור עליהם לצאת שבועיים מהבית בחוק. לסגור בתי כנסת. לאסור התקהלויות.

ועוד כל מיני צעדים שבמקומות דמוקרטיים באמת - מותר רק להמליץ עליהם.
כולה ציינתי שאין סיכוי שבפלורידה יגיעו לרמת חדירה אנטי דמוקרטית לרשות הפרט... כי אפילו מעקב ואיכונים לא יעברו שם...
את בהחלט דמוקרטית ע"פ הנכתב .
הדיקטטורה היא איך מיושמים הפרמטרים שציינת.
חדירה לפרטיות ולמרחב פרטי,אכיפה באלימות ללא יכולת התנגדות.
זו דיקטטורה.
וכמו בכל דבר צריך את דרך האמצע.
קיצוניות של דמוקרטיה היא אנרכיה במסווה ליברלי,למשל.

• הוסף לסימניות
תודה רבה
ולכן צריך לסגור המסעדות
אם אנשים היו במסעדה כמו שנמצאים בבית ההגיון אומר שרוב ההדבקות היו במסעדה..

וחוץ מיזה מי שיש לו תסמינים אחרי שבוע מאיפה הוא אמור לדעת שהוא נידבק מהמלצר...?

• הוסף לסימניות
כולה ציינתי שאין סיכוי שבפלורידה יגיעו לרמת חדירה אנטי דמוקרטית לרשות הפרט... כי אפילו מעקב ואיכונים לא יעברו שם..
לפי מה שקראתי בגל הראשון ערב איכוני השבכ החשש שהמתנגדים הביאו הוא דווקא מארצות הברית שמנהלת מעקב אחר האזרחים, נראה לי מאז הפיגוע במגדל התאומים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה