רווח בין שתי שיניים קדמיות - לָמה זה???

• הוסף לסימניות
שני הילדים שלי בני 3 ו 4 עם רווח בין השיניים הקדמיות גם למעלה וגם למטה.

זה נשאר?
עובר עד השיניים "הבשריות"?
בגלל המוצץ??

• הוסף לסימניות
אומרים שזה סימן לעשירות.....:p

• הוסף לסימניות
ברור.
את זה אנחנו כבר מרגישים...:cool:

• הוסף לסימניות
דיי עם הבדיחות :) :p :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1132507:
זה נשאר?
עובר עד השיניים "הבשריות"?
בגלל המוצץ??

לא קשור למוצץ.
יש כאלו שעובר עם גדילת הבשריות, ויש כאלו שזה פשוט מבנה.
בדר"כ זה מגיע בתורשה, יכול גם מהסבא או סבתא::mad:
אבל תמיד יש את הראשון שמתחיל את התורשה...:confused:

• הוסף לסימניות
אין אצלנו בכלל משום צד.3 דורות אחורה.
אבל במחשבה שניה, מי משאיר רווח בין השיניים התותבות??:rolleyes:

לך תדע..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לנו אמר רופא שיניים שזה מסתדר לילדים עם הזמן כשכל השיניים שלהם גדלות... מקווה
ואם לא יש פלטה שמסדרת הכל (חוץ מהחשבון בבנק...)

• הוסף לסימניות
אצלנו במשפחה זה מאוד רווח, ואכן תורשתי (אבא, סבתא, בני דודים וכו') בד"כ זה חמוד ובשיניים הבשריות מסדרים את זה עם פלטה או עם כתרים (כמו אצלי...)
(כתרי חרסינה - האופציה היקרה, ויש אפשרות של כתר מסוג פשוט יותר, שנבנה על השן - זה הסוג שיש לי על שיניי כיום בערך כ-10 שנים ואפ'חד לא חולם שהיה פעם רווח...)
לגבי העשירות - הקשר הוא מקרי בהחלט. בינתיים לא זכינו בפייס כבר כמה דורות...

• הוסף לסימניות
אכן כל השיניים כבר יצאו ולא נסגר הרווח.
מה שכן אולי הבנתם שהרווח ממש כמעט כמו רווח של שן חסרה. אבל ממש לא.
יש רווח שאפשר לגהץ בו כרטיס אשראי...

• הוסף לסימניות
זה פשוט מאוד - עכשיו הם עדיין עם השני חלב הקטנטנות שלהם, ולעומ"ז הלסת שלהם בינתיים גדלה עם הגיל, עוד כמה שנים כשיפלו השיניים החלביות יצמחו שיניים 'בשריות' (-קבועות) והן יהיו רחבות ומתאימות יותר לגודל הנוכחי של הלסת

• הוסף לסימניות
לא נראה ששיני חלב קשור לפלטה בעתיד. אצלנו השיניים הקבועות הן ללא רווח. אצל אחרים אולי כן, כך שזה לא מראה על קשר.

• הוסף לסימניות
נראה לי שרק אורטודנט מסוגל לענות על השאלה שלך (ובכלל, לפחות היית מעלה תמונה של השיניים!)

יש עוד סיבה שלא כתבו פה, באמצע מעל השיניים יש חתכית בשר קטנה בין החניכיים לשפה.
יש ילדים שהחתיכת בשר הזאת יותר נמוכה אצלם, ממש באמצע החניכיים בין השיניים, ולכן לא גדלה שם שן.
הפתרון הוא ניתוח קל אצל רופא שיניים, שמעלה את זה למעלה.
אולי זה המקרה אצלך?
אם כן, לדעתי כדאי לעשות את זה לפני שצומחות השיניים הקבועות כדי שיהיה להן יותר סיכוי לבקוע במקום הנכון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

דרוש מידע שיניים
האם מישהי מקופת חולים לאומית עשתה טיפול שיניים בהרדמה לילדה מתחת לגיל 5?
קבלתי אישור מהקופה להרדמה כללית. בפועל הם שלחו לרופא מומחה שלא עושה הרדמה כללית
רק לדעתם, מצליח עם הילדים, למרות שעושה את זה ב-4 ביקורים (כל פעם רבע פה)
מנסיון, אצל שני הגדולים שלי הייתי אצלו (באופן פרטי)
אמנם הוא מטפל בילד, אבל הוא ״חיה רעה״
עושה בכוח ולא אכפת לו שהילד יצרח עד הגג ויקבל טראומה.
הוא אמר לי: ״אני לא צריך שהילד יאהב אותי״
נכון, אבל אני לא צריכה טראומה לילדה שבגלל זה לא תלך לרופא שיניים כל החיים.
בקופה טוענים שהם לא שולחים להרדמה כללית, למרות שזה כתוב באישור.
יש כאן עוד כאלה שנתקלו בתופעה בעבר - הווה
רופא שלאומית שולחת אליו - שעושה בכוח ולא אכפת לו שהילד יצרח עד הגג ויקבל טראומה.

אני ממש אשמח לשמוע
עברנו סיוטי לילה עם אחד הילדים
  • כועס
Reactions: חיפושית לבנה1 //
0 תגובות
שבוע טוב,
מנסה לברר, מה הכי טוב לתינוקות בהפרש של שנה וחודש -
ראיתי בגדול שקיימים 2 סוגים של עגלות אחים\תאומים:
1 - עגלת "קומות" (צירפתי תמונה)
יתרונות:
- עגלה שניתן להפוך לעגלת יחיד
- לא רחבה ונכנסת למקומות צרים
- התינוק הגדול לא מזיק לקטן כי לא מגיע אליו (זה יתרון באמת שאין תקשורת ביניהם?)
- בגלל שלא מנסים לעשות את המושבים צרים, יש מקום לילד, להניח אותו על הבטן ויש מקום לידיים
חסרונות:
- מסוברלת בקיפול
- ממה שהבנתי, הטיולון תמיד נמצא למעלה והאמבטיה למטה, (אלא אם כן זה סלקל, ואצלינו התינוק לא סובל סלקל) , ואז הילד לא יכול לעלות לטיולון לבד - זה נכון?
- ארוכה, כמין "רכבת" קצת
2 - עגלה רחבה (עגלת תאומים רגילה)
יתרונות:
- נוחה יותר בקיפול ותופסת פחות מקום ברכב
- לא ארוכה, לא "רכבת"
חסרונות:
- לא ניתנת להפיכת לעגלת יחיד
- רחבה ולא עוברת בכל מקום
- אין אמבטיה ועם הרך הנולד מסתדרים בשק שינה....
- בין שני הילדים יש תקשורת שותפת, גם כשלא רצויה...

לא רשמתי כנראה את הכל מחוסר ניסיון,
מה מומלץ? להסתדר בלי עגלת תאומים? מה עושים במשפחתון (מביאים אחד מהילדים בעגלת תאומים? או שהמטפלת מסתדרת בלי עגלה?)
ראיתי עגלת קומות אצל מישהי בסופר, זה היה נראה מאוד נוח, אבל זה היה אמבטיות,... עד כמה זה קריטי שהגדול לא יוכל לטפס למעלה לבד?

אשמח לכל מידע בעניין,
וכן איזה דגמים מומלצים - לא כבד, שהבדים יהיו כביסים ולא ידהוו מהר, שיהיה נוח בקיצור?

תודה רבה רבה מראש
אני גרה במקום חרדי לחלוטין בעיר החרדית בני ברק
יש בבנין שלי שכן מסומם שממש מטריד את הבנין והשכנים,
המשכירה חילונית , לא איכפת לה מה אנחנו עוברים,
השכן כועס על הרעש מהשכנים הבניין כולו חרדי - בתים עם ילדים,
לאחרונה כבר כמה פעמים שבלילות הוא מקים צרחות דופק על הדלת שלו בעוצמה שהקיר החצוני התפורר,מקלל ומאיים ברצח ועוד כל מיני,
ניסינו להזמין משטרה באחד הלילות
חיכינו 3 שעות ואינספור טלפונים והמשטרה לא הגיע , עד שהיינו צריכים לצאת מהבית כי לא יכלנו לישון בבית....
השכנים פה מרגישים מאוימים וגם סיוט אמיתי שבנ"א כזה נמצא בבנין אי אפשר לשחרר את הילדים לשחק או לרדת למטה לבד,
יש לו מהבית ריח נוראי של סמים , וכבר כמה פעמים שהוא צורח וטורק דלתת רק שלאחרונה הכעס הוא על השכנים...
ניסינו לדבר עם המשכירה והיא שולחת אותנו לפתוח תלונה במשטרה תוך שהיא מדגישה שהיא לא מוכנה להפסיד שקל מהסיפור!
עקרונית יש לנו עדויות וראיות אבל זה דבר שלוקח זמן ,
ואנחנו פשוט סובלים.
תנו עצההההה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה