התייעצות רוכבי אופנים חשמליים - הצילו!!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אכן.
יש נקודה נוספת, בן 16 שנהג בלי תיאוריה ובלי קסדה ופגע במישהו זה באמת אסון, אבל זה לא שונה מאותו בן 16 שנהג ברכב ויכול לעשות נזק הרבה יותר גדול.
אגב, אופניים לא מגיעות אפעם ל100 קמ"ש
זה שונה, כי יש להרבה יותר צעירים גישה לאופניים מאשר לרכב.

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל אשאל בכנות, מה שמפריע לך זה שהם עוברים על החוק? או שהם עוברים לידך במהירות?
רק ניסיתי להציב מראה ואולי דרך נוספת לראות את זה.

יש לצערנו הרבה אנשים שמזיקים לאחרים בכל מיני צורות, לדוגמא:
זריקת מגבונים לאסלה
לקיחת עגלות מהסופרמרקט הביתה
בעלי רכבים שמשפריצים מים על הולכי רגל
אנשים שקופצים לכביש ומבהילים את הנהגים
בדרך כלל אי אפשר לתבוע אותם או לעשות משהו לגבי זה.
לא הבנתי איך זה קשור לשאלת פותח האשכול?
הוא שאל שאלה ספציפית

• הוסף לסימניות
נהגי אופניים משום מה רואים את עצמם רגע אחד נהגי רכב
ורגע שני הולכי רגל
נוסעים במהירות מטורפת
עוקפים עקיפות מסוכנות
נוסעים בין שני הנתיבים
עושים עקיפות מימין חופשי
תוך סיכון עצמם וסיכון אחרים
נוסעים יחד עם הולכי הרגל ברמזורים
והכי גרוע- לא עוצרים במעבר חציה!
בלי טיפת אחריות!!

לא מבינה איך לא מורידים את הכלי משחית הזה מהכביש!

• הוסף לסימניות
אלו דבריו של הרב שמואל אליעזר שטרן שליט"א,
מה עשו עם זה???
בבני ברק אין אכיפה [אפשר להשאיר רק את האין ולהוסיף מדי הרבה דברים,
ומה שיש, זה לא בזכות אלא למרות].
במקום התאונה, דוהרים, כל יום -מאות!!! קורקינטים.
יש מיקום ידוע לכול [שמואל הנביא -הרצוג] בו מתאספים וטסים נגד כיוון התנועה
עשרות בחורים,
וכשם שהשימוש הידוע שלהם [לפחות חלקם], אינו מעורר אף אחד,
למרות שכולם יודעים מה קורה שם, כך גם נסיעתם ונסיעות אחרים,
אינה מרגשת.
אגב, גם בשבתות טסים דו גלגליים ואין פוצה פה, ואין שיטור קהילתי,
ומחכים לעוד תאונות ח"ו בשביל לעשות משהו.

קבצים מצורפים

• מסתובבים בעירנו כלי משחית! הרב ש''א שטרן על האופנים וקורקינטים חשמליים.mp3
    KB 736.1
  • הוסף לסימניות
אני חושב שבני הנוער ממש צריכים את השחרור הזה,
ומידי פעם לשכור קורקינט או אופניים חשמליים,
רק מה,
צריך להזהיר אותם לפני כן שיסעו רק במקומות המסומנים ובמקומות ראויים!!!!
ואיך להסביר את זה?
בצורה יפה ונעימה. שהם יבינו מעצמם שזה דבר גרוע.

• הוסף לסימניות
פעם פגשתי בחרמון בחור שבא לעשות סקי.
הוא אמר שכבר למד לגלוש, רק עדיין לא למד לעצור!!!
זה פוגע פוטנציאלי. ואני משווה אותו לרוכב ללא הכנה וללא זהירות.
זה כבר לא הסיכון העצמי שלו! זה כבר עניין ציבורי.
לעיתים, חלילה, רוצח ממש!

• הוסף לסימניות
פעם פגשתי בחרמון בחור שבא לעשות סקי.
הוא אמר שכבר למד לגלוש, רק עדיין לא למד לעצור!!!
זה פוגע פוטנציאלי. ואני משווה אותו לרוכב ללא הכנה וללא זהירות.
זה כבר לא הסיכון העצמי שלו! זה כבר עניין ציבורי.
לעיתים, חלילה, רוצח ממש!

אמת.
לכן הדגשתי שיעשו את זה במקומות שמיועדים לכך ויש כאלו!

• הוסף לסימניות
אמירה נפוצה על אופנועים, שאת הזמן שהם חוסכים בפקקים הם משלימים אחר כך בבתי חולים.
ההבדל שאופניים חשמליות מסוכנות עוד יותר, כיוון שאופנוענים לומדים נהיגה, יודעים במידה מסוימת מה שדה הראיה מימין לנהג יודעים מה הכללים בצומת ובפניות (למען ה' אם אני מחכה לנהג שמגיע בצומת מצד שמאל, למה אני אמור להעלות בדעתי שאופניים חשמליות פתאום יעקפו אותי מימין בשיא המהירות? ותחשבו על הנהג שכבר נמצא בצומת, ורואה שאני מחכה לו, בלי לדבר על הפעם שהייתי בתוך כיכר ומולי פתאום מגיחות אופניים נגד כיוון התנועה), וגם מכירים כלי תחבורה, ויודעים בד"כ למה לצפות מנהג, ואחרי כל זה אופנועים הם כלי מסוכן מאד, כל שכן אופניים. (חוץ מהמיגון העדיף שיש להם).
וזה בלי לדבר בכלל על הסכנה לעוברי הדרך, מהנהג שסוטה כי אחרת הוא יעלה על נהג אופניים כזה, ועד הולך הרגל שנפגע מהנהג, או מהאופניים שכידוע יכולים לעקוף גם רכב שעצר במעבר חציה, או ליסוע על המדרכה ובאור אדום.
העניין שהבעיה הזו נפוצה ומוכרת מאד בכל הארץ ובכל האוכלוסיות, קמה על זה צעקה גדולה, וזו בדיוק הסיבה שמחייבים בלוחית רישוי (יש בעיה שגם אם ניידת רואה נהג אופניים שעובר עבירה חמורה, קשה מאד לרדוף וקשה מאד לאתר). ויש הגבלת גיל וחיובי תאוריה.
לגבי העיריות החרדיות (עד כמה שידוע לי גם פקחים עירוניים יכולים לתת דו"ח על אי שימת לוחית רישוי), אולי באמת כדאי לעדכן את העיריה שזה שאנחנו חרדים לא אומר שאנחנו רוצים למות.

• הוסף לסימניות
נהגי אופניים משום מה רואים את עצמם רגע אחד נהגי רכב
ורגע שני הולכי רגל
נוסעים במהירות מטורפת
עוקפים עקיפות מסוכנות
נוסעים בין שני הנתיבים
עושים עקיפות מימין חופשי
תוך סיכון עצמם וסיכון אחרים
נוסעים יחד עם הולכי הרגל ברמזורים
והכי גרוע- לא עוצרים במעבר חציה!
בלי טיפת אחריות!!

לא מבינה איך לא מורידים את הכלי משחית הזה מהכביש!
זה מטרת אשכול זה!!
שיבינו מה קורה להולכי רגל התמימים והנהגים התמימים שביננו
ואין סוף לזה
אין מי שירים את הכפפה
וד' ירחם מה קורה חלילה במקרה שאופניים פגעו בבן אדם ופיצחו לו את הגולגולת ה"י ואין בכלל ביטוח שישלם את הניתוחים השם ירחם
לא באתי חלילה להלחליץ
רק צריך לחשוב מה עושים עם התופעה הזו

• הוסף לסימניות
אני חושב שבני הנוער ממש צריכים את השחרור הזה,
ומידי פעם לשכור קורקינט או אופניים חשמליים,
רק מה,
צריך להזהיר אותם לפני כן שיסעו רק במקומות המסומנים ובמקומות ראויים!!!!
ואיך להסביר את זה?
בצורה יפה ונעימה. שהם יבינו מעצמם שזה דבר גרוע.
שיעשו את זה מחוץ לעיר במקומות שוממים
בחניונים ריקים, במסלולי אופנים בצידי העיר ובמגרשי משחקים
ולא בכבישים ובמדרכות צפופים ולסכן אנשים!!!

• הוסף לסימניות
אכן.
יש נקודה נוספת, בן 16 שנהג בלי תיאוריה ובלי קסדה ופגע במישהו זה באמת אסון, אבל זה לא שונה מאותו בן 16 שנהג ברכב ויכול לעשות נזק הרבה יותר גדול.
איזה השוואה אתה תמים או מיתמם ?
מדברים כאן על מכת מדינה מסוכנת בסדר גודל של מגיפה רח"ל שהולך רגל אינו בטוח באף מקום שהוא הולך גם לא בקצה הכי פנימי של המדרכה, גם שירוק הרמזור, צצים מלאכי חבלה על אופניים או קורקינטים ודוהרים ללא הבחנה מתוך הנחה שכולם יעופו להם מהדרך כשהולך רגל נמצא במדרכה ורכב דוהר על הכביש הוא בורח פנימה כשרוכב אופניים דוהר על המדרכה הוא לא יודע אם הוא בא לו מימין או משמאל וגם הרוכב לא יודע אין כללים וזה זורע בהלה ופחד רק היום ירדתי לכביש בצומת שהרמזור הפך לירוק הרכבים עוצרים אבל הרוכב שהיה נראה אברך רציני ממשיך לדהור לתוך ההמון כי עכשיו הוא הפך מ-"רכב" ל-"הולך רגל"
גם אם לא קורא כלום הם עתידים ליתן את הדין על הפחד שהם זורים בציבור "ושנתנו חיתתם בארץ חיים " עיין מה עונשם
אני סבור שאם זה היה בזמן הסנהדרין הרי שהיו פסולים לעדות
מי שרוצה לרכב על אופניים חשמליים יתכבד ויוציא רישיון על אופנוע וינהג לפי כל הכללים

אותו בן 16 שאתה משווה איליו זה תופעה נדירה ביותר שקיימת אולי בכפרים ערביים ורוב הסיכויים שייתפס מיד

• הוסף לסימניות
הכי מעציב אותי שהרבה מדברים בלשון של הרתעה
אם נהג הורג ח"ו הולך רגל ברשלנות הוא ישב על זה בכלא שנים רבות ויחשוב על מה שעשה (וגם ירתיע אחרים) - לזה קוראים "בר עונשין"
אבל אם ילד הרג מישהו ברשלנות, מה תעשה? תתן לו קנס? הוא ישב בכלא?
לכן הפתרון היחיד שיש זה פשוט לאסור ולהחרים את הכלים האלו

לצערי מהיכרות אישית, נרצח לי שכן יהודי צדיק ויר"ש גדול ע"י ילד על אופניים חשמליות. והמשפחה הצדיקה הפכה עולמות כדי שלא יכניסו את הילד הזה לכלא, זה הזיה...

• הוסף לסימניות
מאז הסיפור שיה על נער עם אופניים חשמליות שפגע במישהו וההוא נהרג,
אני פשוט לא יכולה לחשוב על זה, איזה חיים אלה לנער שיודע שהוא רצח מישהו??
איך הורים נותנים לילדים שלהם כזה דבר ביד???

• הוסף לסימניות
זה מטרת אשכול זה!!
שיבינו מה קורה להולכי רגל התמימים והנהגים התמימים שביננו
ואין סוף לזה
אין מי שירים את הכפפה
וד' ירחם מה קורה חלילה במקרה שאופניים פגעו בבן אדם ופיצחו לו את הגולגולת ה"י ואין בכלל ביטוח שישלם את הניתוחים השם ירחם
לא באתי חלילה להלחליץ
רק צריך לחשוב מה עושים עם התופעה הזו
הביטוח הוא העניין הקטן פה. מי ישלם את הניתוח-פרט שולי. העניין הוא שיש מי שנפגע ויצטרך לעבור אותו!

• הוסף לסימניות
הבעיה היא קלות הדעת של הנוהגים
נהג רכב (גם אם הוא צעיר ולא אחראי) יודע שאם יתגרד לו הרכב אפילו שריטה קטנה יעלה לו הון לתקן
ואם יתפוס אותו שוטר עובר על חוקי התנועה הוא יתן לו קנס או ישלול לו את הרשיון שעבד עליו קשה
ורוכב אופניים - אין דין ואין דיין...
עושה מה שעולה לו בראש בלי לקחת בחשבון מה הוא עלול לעשות בדרך
לצערנו גם על החיים שלו לא אכפת לו...

• הוסף לסימניות
איך הורים נותנים לילדים שלהם כזה דבר ביד???
וברור שכאלה הורים חייבים באחריות כל מה שיעשה (לכאו' גם בדיני ממונות עיין בסוגיית גחלת) וודאי בדיני שמים וכ"ש אם הרגו/פצעו משהו שההורים ישאו בעונש משמים

• הוסף לסימניות
וברור שכאלה הורים חייבים באחריות כל מה שיעשה (לכאו' גם בדיני ממונות עיין בסוגיית גחלת) וודאי בדיני שמים וכ"ש אם הרגו/פצעו משהו שההורים ישאו בעונש משמים
מאיפה המידע הזה?
אני לא יודעת הלכה אבל עד כמה שידוע לי הורים לא חייבים שמה שהזיקו הילדים שלהם

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה