יוסי יצחקוב
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אני לא חולק על זה שיכול להיות בזה הרבה מאוד סכנות.זה היה ברור וזה לא מוכיח על ידע על עצם הסכנה בפן הכללי (גם אם אתה יודע וזהיר הכלי בעצמו הוא מסוכן כי יש בו יותר אפשרויות לסכנה משאר הכלים המונעים)
אתה בעצם רוצה שיוסיפו שבילי אופניים בכל רחוב?אני לא חולק על זה שיכול להיות בזה הרבה מאוד סכנות.
רק במקום להפנות את האש נגד הרוכבים שזה לא יפטור את הבעיה, אולי רק יקטין, (הרוכבים שנוסעים תקני ובזהירות תמיד נסעו וימשיכו לנסוע בזהירות, והערסים שמתפרעים ימשיכו להתפרע...) צריך לפנות לגורמים הרלוונטיים, ולדרוש בכול תוקף שבילי אופניים רק זה הפיטרון.
(לא לבעוט בהם לא לאסור את זה וגם לא דוחות מופקעים...) כי למופרעים שנוסעים בפרעות זה לא עוזר.
והרעיה הכי גדולה שכבר עשו הרבה חוקים מספר רישוי וכו וזה לא עזר כלום. (אותם האלו שמתפרעים פשוט לא שמים לוחית.)
וכמו שכתבתי למעלה כמה פטרונות הכלים האלה יכולים לפטור (במידה ויש שבילים)פקקים, חניות, זיהום....
א. ברוב המקומות אפשר לעשות.אתה בעצם רוצה שיוסיפו שבילי אופניים בכל רחוב?
נראה לי שברוב הרחובות זה פשוט לא ישים...
זה פתרון ממש חלקי לממש קצת מקומות
ובכ"א זה וודאי יהיה מבורך כל שביל כזה
לפני דיברו כמה אנשים ע"כ שרוכבי האופנים לא אשמים כי זה בטעות, אז שאלתי מה יקרה אם הם יעופו מהאופניים 'בטעות'...שאלת תם:
אם רוכבי אופניים נתקעים 'בטעות' באנשים, לא קרה כלום.
מה יהיה אם אנשים 'בטעות' יתקעו (עם הרגל, יעני בעיטה...) ברוכב אופנים מהצד ויגרמו לו להמרח על הכביש?
אומר בזהירות ובדרך 'אפשר' שיתכן שאם רואים רוכב אופניים מסוים שלא חדל מלהזיק לפצוע, ולסכן חיי אחרים, שמותר אכן לירות בו מדין רודף.ה' ישמור
אולי סתם לקחת רובה ולירות ברוכבי אופניים חשמליים כשהם עוברים בכביש?
חושבת שדין כזה לא יכול להיכתב כאן ככה בכזו פשטות. עיין ערך סנהדרין קטלנית.לפני דיברו כמה אנשים ע"כ שרוכבי האופנים לא אשמים כי זה בטעות, אז שאלתי מה יקרה אם הם יעופו מהאופניים 'בטעות'...
אומר בזהירות ובדרך 'אפשר' שיתכן שאם רואים רוכב אופניים מסוים שלא חדל מלהזיק לפצוע, ולסכן חיי אחרים, שמותר אכן לירות בו מדין רודף.
רק שלכאורה צריך מישהו עם כתפיים יותר רחבות מניק עלום בפרוג בשביל להכריע את זה.
(ולכל אלו שדעתם הפך דעת תורה, וחושבים שאסור להרוג רודף (כלומר, יהודי שרץ ברחוב עם סכין שיכולה להרוג) מוזמנים לשים לי אימוג'י כועס, ולזכור ממה זה נובע.)
אומר בזהירות ובדרך 'אפשר' שיתכן
הוא לא נכתב בפשטות.חושבת שדין כזה לא יכול להיכתב כאן ככה בכזו פשטות.
שם מדובר לידיעתכם על שפיטת אדם למוות מעוון כלשהו, ולא על דין רודף.עיין ערך סנהדרין קטלנית.
ולכל אלו שדעתם הפך דעת תורה
לפי זה לכאורה גם נהג רכב שנוהג בפראות ומסכן חיי הולכי רגל, לדוגמא נהג שמתעסק בטלפון ולא עוצר במעבר חציה להולכי רגל וכדומה, לפי דעתך גם כן מותר (אולי מצווה) להורגו.אומר בזהירות ובדרך 'אפשר' שיתכן שאם רואים רוכב אופניים מסוים שלא חדל מלהזיק לפצוע, ולסכן חיי אחרים, שמותר אכן לירות בו מדין רודף.
זה דבר אחדלפי זה לכאורה גם נהג רכב שנוהג בפראות ומסכן חיי הולכי רגל,
וזה דבר שני.לדוגמא נהג שמתעסק בטלפון ולא עוצר במעבר חציה להולכי רגל וכדומה
אבל לפחות לעצור/לצרוח עליו שיבין שכשהוא נהנה לטוס על הכביש אני כמעט הייתי על אמבולנס!!!!
(אני כמובן לא מדברת על אנשים שסתם נוסעים לתומם על אופניים)
לפני דיברו כמה אנשים ע"כ שרוכבי האופנים לא אשמים כי זה בטעות, אז שאלתי מה יקרה אם הם יעופו מהאופניים 'בטעות'...
אומר בזהירות ובדרך 'אפשר' שיתכן שאם רואים רוכב אופניים מסוים שלא חדל מלהזיק לפצוע, ולסכן חיי אחרים, שמותר אכן לירות בו מדין רודף.
(ולכל אלו שדעתם הפך דעת תורה, וחושבים שאסור להרוג רודף (כלומר, יהודי שרץ ברחוב עם סכין שיכולה להרוג) מוזמנים לשים לי אימוג'י כועס, ולזכור ממה זה נובע.)
מרגיש לי שיום יבוא וכל רוכב אופניים מופרע שישתולל ברחוב יחטוף צעקות במקרה הטוב, וחבטות במקרה הפחות טוב מאנשים שהם או ילדיהם נפגעו רח"לזה דבר אחד
וזה דבר שני.
הסוג הראשון (שמתפרע פיזית) אכן דומה לרוכבי האופניים הנ"ל. אך ההוא שמציץ לפלאפונו ולכביש לסירוגין או שאינו עוצר במעבר חציה הינו בדרגה הרבה פחות חמורה.
מצטער לאכזב...מאז הסיפור שיה על נער עם אופניים חשמליות שפגע במישהו וההוא נהרג,
אני פשוט לא יכולה לחשוב על זה, איזה חיים אלה לנער שיודע שהוא רצח מישהו??
איך הורים נותנים לילדים שלהם כזה דבר ביד???
אתה יודע כמה הולכי רגל מתו במעבר חציה בגלל שהרכב לא עצר להם? נהג כזה הוא רודף גמור.או שאינו עוצר במעבר חציה הינו בדרגה הרבה פחות חמורה.
כן, כמה?אתה יודע כמה הולכי רגל מתו במעבר חציה בגלל שהרכב לא עצר להם? נהג כזה הוא רודף גמור.
המון. רק עכשיו התפרסם על משפחה שעברה את הכביש באחת מערי השרון (רעננה או משהו כזה) ואשה מבוגרת נהגה ברכב, הם סימנו לה לעצור והיא לא עצרה למרות שראתה אותם, ודרסה למוות את הילד/ה. הנהגת קיבלה עונש מאסר. ממש לא נדיר דברים כאלו. כנראה הנהגת חשבה שהולכי הרגל הולכים לפַנות להוד מעלתה את הכביש ולא לעבור במעבר חציה.כן, כמה?
אם הולך רגל קופץ לכביש מבלי לבדוק אם רכב מתקרב - הוא עובד על איסור מאבד עצמו לדעת.
אה"נ.המון. רק עכשיו התפרסם על משפחה שעברה את הכביש באחת מערי השרון (רעננה או משהו כזה) ואשה מבוגרת נהגה ברכב, הם סימנו לה לעצור והיא לא עצרה למרות שראתה אותם, ודרסה למוות את הילד/ה. הנהגת קיבלה עונש מאסר. ממש לא נדיר דברים כאלו. כנראה הנהגת חשבה שהולכי הרגל הולכים לפַנות להוד מעלתה את הכביש ולא לעבור במעבר חציה.
לפי הסברא שלך, אז עוד יותר מזה, אם יש מישהו שרואים שהוא תמיד נוסע במהירות רבה ולא עוצר במעבר חציה, צריך להורגו מדין רודף, שמא בעתיד יהרוג הולך רגל במעבר חציה.אה"נ.
אם הם כבר בכביש ומישהו מתקרב לעברם ולא מוכן לעצור בשום אופן, הדין הוא שמנסים קודם בממון ואז באבר ואז בגוף.
כלומר לירות לה בגלגלים, ואם לא עוזר גם ביד ואם לא עוזר או שאין זמן - בראש.
אלו הם הלכות רודף.
למי שלא מכיר.
בגלל הרעיונות האלה בעיניי ראיתי רוכב קורקינט שכמעט קיפח את חייו.לפני דיברו כמה אנשים ע"כ שרוכבי האופנים לא אשמים כי זה בטעות, אז שאלתי מה יקרה אם הם יעופו מהאופניים 'בטעות'...
מה עושים? מזמינים משטרה !מה עושים?
האופנים החשמליים והקוקרנטים לא בלבד שהם עוברים על החוק כל הזמן
אלא הם גם מזיקים לאנשים!
רציתי לקבל את עזרת הציבור
מה עושים כשרוכב אופנים חשמלים פגע ופצע הולך רגל או הוריד מראה לרכב וזה במקרה הטוב
אין לו ביטוח ואין לו כלום
מה עושים????
הכל נכון אם הוא נוסע כבן אדם ולא כמטאור, נהג רכב נורמלי ואפי' מטורף יודע שאם חלילה יקרה משהו להולך רגל הוא בצרות, הסיכוי לנהג רכב שפגע וברח להימלט על נפשו הם אפסיים אדרבה העונש הוא מאוד חמור אפי' לפגוע ברכב חונה בלי להשאיר פרטים https://www.taavuraenoshi.co.il/מאמרים/פגע-וברח-ברכב-חונה/ משא"כ רוכבי אופניים וקורקינטים עפ"ר מתחמקים מנטילת אחריות מה גם שמעולם הם לא עברו תאוריה ואין להם מושג מה הם כללי ההתנהגות בכביש ומה הסיכונים שהם נוטלים על עצמם ועל הולכי הרגל בהתנהגותם הפראיתהמדינה לא עושה כלום כיון שזה שווה לה כלכלית
אני מכיר מלא אנשים שיוצאים לעבוד אם הם נוסעים עם רכב פרטי לוקח להם שעה פלוס להגיע לעבודה עם אופנים חשמליים לוקח רבע שעה שזה פער משמעותי מאוד
ולכן הפיתרון צריך להיות לסגור נתיב אחד בכל כביש ולהוסיף כבשים לאופנים כיון שבעתיד הרחוק זה הפיתרון היחיד שיש לכל העומס באזור המרכז
לסבר את האוזן מי שנוסע את ר' עקיבא בשעה 9:30 בוקר מתחילת ר' עקיבא בבני ברק עד סופו לוקח כ-25 דקות שבאופנים חשמליות זה לוקח 3 דקות
זה לא קל לומר לבן אדם תסע 25 דקות ולא 3 דקות בזמן שהוא ממהר לכולל או להעבודה !!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים